Rejs trygt og sikkert!
Trekking i Rumænien - Karpaterne 3870 DKK, 8 Dage

4 bjerge på 7 dage i De sydlige Karpater!

Den skovrige bjergkæde strækker sig fra Slovakiet i vest til Ukraine i øst og mod syd løber den gennem Rumænien. For evigt forbundet med og ikke til at komme udenom...vi siger ikke hvem, men Karpaterne er så meget mere. På denne vandretur mødes rumænsk, saksisk og ungarsk kultur i et spændende mix med de dybe skove og høje bjerge. Bjergene gemmer ulve og bjørne og på de høje sætere vandrer fårehyrder med deres fåreflokke.

Turens højdepunkter:
Piatra Craiului bjergene og nationalpark - de smalle savtakkede tinder er måske de smukkeste i hele Karpater-bjergkæde.
Brasov - byen, der er alt det, Bucharest ikke er : En fredsommelig, mild, civiliseret by i Karpaterne (300.000 indb.) Vigtig universitetsby, og med mange seværdigheder som fx citadellet fra 1500-tallet og Den Sorte Kirke, der er den største gotiske kirke mellem Wien og Istanbul.
Slottet i Bran - uden tvivl en milepæl i enhver rejse til Transsylvanien. Tårne, smalle korridorer, skjulte rum. Slottet er fyldt med historiske fakta og mystiske legender.


Rejseplan:  

Dag 1. Ankomst
Transfer lufthavn Bucharest - Brasov. Overnatning i Brasov på pension.

Dag 2. Piatra Marebjerget
Kort transfer til turens udgangspunkt (10km). I dag vandrer vi på Piatra Mare (Den Stor Sten) bjerget og op til hytten af samme navn i 1628 m. Nedstigning via “7 ladders canyon” med fantastiske vandfald og stejle klippevægge. Sværhedsgraden er mellem. Her er smalle stier som kan være stejlte engang imellem. Valgfrit: Fra hytten, gå op til toppen af bjerget (1843m; ca. 2 timer). Nedstigning via en sti med røde afmærkninger (ca. 2 timer). Ruten ligger i mellem-svær sværhedsgrad. ”7 ladders canyon” er en af de største seværdigheder og er besøgt af mange vandrere i Piatra Mare området. Vandfaldet (7 ladders waterfall) er den andenstørste i Europa i længde. Transfer tilbage til Brasov
Vandring: 7-8 t.; 16 km, højdeforskel: +800/-800 m

Dag 3. Piatra Craiului - Magura
I dag udforsker vi Piatra Craiului nationalparken. Vi tager med bil til Bran (ca. 30 km) hvor vandringen begynder. Før vandringen kan du besøge Branslottet (berømt som Draculas slot) bygget af en tysk grevefamlie i 1200-tallet. Stien fører gennem skov, enge og et idyllisk landskab. Overnatning på et lille pensionat i landsbyen Magura.
Vandring: 4-5 t.; 9 km, højdeforskel: +400/-400 m

Dag 4. Magura - Curmatura hytten - Zarnesti - Magura
Vandring i nationalparkens hjerte. Stien snor sig over store enge og op til hytten Curmatura (1 470 m). Fra Curmatura hytten fortsætter vandringen til byen Zarnesti. Herfra vandring tilbage til landsbyen Magura. Overnatning. 
Vandring: 7-8t.; 20 km, højdeforskel: +500/-700m

Dag 5. Magura - Bucegi Nationalparken - Brasov
Kort transfer til Bucegi parken (ca. 20 min). Vandringen går langs en bred skovvej og krydser en lille flod. På vejen er der flere bondegårde, hvor du kan holde et stop og smage den lokale ost. Herfra går man til mødepunktet hvor man bliver afhentet og kørt til Brasov (ca. 1 time). Overnatning.
Vandring: 5-7 t.; 14 km, højdeforskel: +800/-800m

Dag 6. Brasov - Tampa bjergene - Brasov
Dagen er en hviledag. Oplevelser efter eget valg. Valgfri vandretur til Tampa (960 m) lige uden for ​​Brasov. Udsigten fra toppen er spektakulær og med panoramaudsigt over byen. Mulighed for natvandring med guide. En anden mulighed er besøg i Rasnov fæstningen. Overnatning i Brasov. 
Vandring: 2-3 t.; højdeforskel: +400/400m

Dag 7. Poiаnа Brasov - Postavaru bjergene
Transfer til Poiana Brasov (1200m) - det vigtigste skisportssted i Rumænien (12 km). Trekking til toppen af ​​Postavaru i 1799 m Ruten følger lette skovstier med flotte enge og en fantastisk panoramaudsigt. Transfer tilbage til Brasov.
Vandring: 4-5 t.; 10 km, højdeforskel: +700/-700 m.

Dag 8. Afrejse
Transfer til Bucharest for afrejse  

 

Praktisk information
♦ Turens forløb: Afhenting af vores lokale rep. i lufthavnen og kørsel til Brasov. Efter indkvarteringen er der kort infomøde, hvor kort og roadbook udleveres.
♦ Ruter og mærkning: Dette område af Karpaterne er vel afmærket med de mest almindelige vandresymboler.
♦ Terræn: Skov, enge, stier og grusveje med lettere stigninger/nedstigninger. Dag 2 byder på stålstiger og broer i den smalle kløft, der kan virke afskrækkende, det er muligt at springe disse steder over
♦ Vær opmærksom på at “7 Ladders Canyon” har lukket om mandage. Ved dårligt vejr (storm, regn) lukkes ”7 Ladders Canyon” pga. sikkerhedsmæssige årsager.

Anbefalet rejseperiode: juni - oktober

Nødvendigt udstyr:  Dagstursrygsæk, gode vandrestøvler, regntøj og vandreudstyr, lommelygte, solbriller og solcreme.


Prisen inkluderer:
indkvartering på pensionater/gæstehuse med eget bad/toilet
morgenmad
kort og roadbook på engelsk
all transfers jf. rejseplan og transfer til/fra Bucharest eller Sibiu lufthavn
transport af bagagen
nattur i Brasov med lokal guide
telefon assistance

Prisen inkluderer ikke:
frokoster og middage (muligt på indkvarteringsstederne)
forsikringer
entréer
flybilletter og transport som ikke er nævnt
drikkevarer
drikkepenge
billetter til liften
personlige udgifter

Ekstra tjenester:
Eneværelse
entree til "7 Ladders Canyon": ca. 20 kr.
entree til Piatra Craiului nationalpark: ca. 8 kr.


Billeder


Trekking i Rumænien - Karpaterne (Vurderet 4.81 / 5 Baseret på 321 Anmeldelser.)
Pris
3870 DKK
Varighed
8 Dage
Eneværelsestillæg
1230 DKK
Status
Åben for booking

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Most of you, who are used to walking/cycling during a long weekend, will be in condition to cope with a tour of this level. You should be in a good health condition. We have successive days of longer and more difficult walking and days of lighter walking/cycling. Some parts of the day routes are done at a higher altitude. The paths are in good condition. We walk/cycle for 5/7h a day.

These tours include trekking which is a little harder, normally on a challenging terrain. We take it for granted that you are in good condition and fit. You should be physically prepared at home to get the maximum of the tour. Most of the trekking is done at a greater height (max 3000m).

Gruppestørrelse
min. 2 persons
Reservation System Code
ROSELF
Det bedste af Mexico - grupperejse 7370 DKK, 10 Dage

Det bedste af Mexico - grupperejse

Riv 10 dage ud af kalenderen og tag med os på denne 10-dages tur for at udforske en overflod af...
BALKAN – den store tur! Bulgarien, Serbien, Bosnien-Herzegovina, Kroatien, Montenegro, Kosovo, Albanien, Makedonien 7590 DKK, 14 Dage

BALKAN – den store tur! Bulgarien, Serbien, Bosnien-Herzegovina, Kroatien, Montenegro, Kosovo, Albanien, Makedonien

DOWNLOAD TRIP DOSSIER   Denne rundrejse er et kulturhistorisk kalejdoskop på Balkan. Engang...
Vandreferie i Rila- og Pirinbjergene - Bulgarien 3950 DKK, 8 Dage

Vandreferie i Rila- og Pirinbjergene - Bulgarien

En unik bjergvandretur over skyerne i Balkan-halvøens højeste bjerge. På denne tur vil vi bestige...
Se alt» Blog

25.08.2021 13:12

7 interessante fakta om Afghanistan

Så er der igen nyt fra Afghanistan - i april 2021 skrev vi om tilbagetrækning af soldater frem til 11.september 2021. Fulde af håb og optimisme - velvidende at  Afghanistan i mere end 50 år har været været på forsiderne med historier om flygtninge, terrorisme, burkaer og skæg. I 2015 skrev Suzanne Brøgger om sine oplevelser i landet i bogen "Jeg har set den gamle verden forsvinde...


10.08.2021 15:10

Guinea – mineraler og chimpamser, der bruger sten som værktøj

Guinea - pygmæernes land og guldminer Det oprindelige folk i Guinea var pygmæer. Langsomt blev de fordrevet og assimileret af indtrængende folkeslag, der i århundreder søgtelykken i guldminerne, der forsynede middelhavslandene med det ædle metal. Guinea – og kun Guinea Dette vestafrikansk land hedder kun Guinea, men for at adskille det fra en række andre lande, hvor navnet Guinea...


10.08.2021 14:50

Top 7 seværdigheder i Sydsudan

Sudan er det nyeste land i verden og et, som mange mennesker ikke engang har hørt om. Dem, der har, forbinder det normalt med den militære konflikt, der har hærget i regionen i årtier. Men bag alt dette ligger et land med gamle kulturelle ritualer, et utal af farverige lokale stammer og rå naturlig skønhed. Det er stadig en af de mest udfordrende destinationer for den udforskende rejsende. I...


09.08.2021 12:20

De ukendte pyramider i Sudan

De ukendte pyramider i Sudan Kan du navnet på landet med de fleste pyramider i verden? Nej, det er ikke Egypten. Landet, der har denne rekord med mere end 200 pyramider, er faktisk Egyptens sydlige nabo - Sudan. Selvom de ikke er så store som de egyptiske, er de lige så imponerende og har lige så spændende historie, der går tilbage til 800-tallet f.Kr., til kongeriget Kush. De sudans pyramider...