Trekking i Rumænien - Karpaterne 4240 DKK, 8 Dage

4 bjerge på 7 dage i De sydlige Karpater!

Den skovrige bjergkæde strækker sig fra Slovakiet i vest til Ukraine i øst og mod syd løber den gennem Rumænien. For evigt forbundet med og ikke til at komme udenom...vi siger ikke hvem, men Karpaterne er så meget mere. På denne vandretur mødes rumænsk, saksisk og ungarsk kultur i et spændende mix med de dybe skove og høje bjerge. Bjergene gemmer ulve og bjørne og på de høje sætere vandrer fårehyrder med deres fåreflokke.

Turens højdepunkter:
Piatra Craiului bjergene og nationalpark - de smalle savtakkede tinder er måske de smukkeste i hele Karpater-bjergkæde.
Brasov - byen, der er alt det, Bucharest ikke er : En fredsommelig, mild, civiliseret by i Karpaterne (300.000 indb.) Vigtig universitetsby, og med mange seværdigheder som fx citadellet fra 1500-tallet og Den Sorte Kirke, der er den største gotiske kirke mellem Wien og Istanbul.
Slottet i Bran - uden tvivl en milepæl i enhver rejse til Transsylvanien. Tårne, smalle korridorer, skjulte rum. Slottet er fyldt med historiske fakta og mystiske legender.


Rejseplan:  

Dag 1. Ankomst
Transfer lufthavn Bucharest - Brasov. Overnatning i Brasov på pension.

Dag 2. Piatra Marebjerget
Kort transfer til turens udgangspunkt (10km). I dag vandrer vi på Piatra Mare (Den Stor Sten) bjerget og op til hytten af samme navn i 1628 m. Nedstigning via “7 ladders canyon” med fantastiske vandfald og stejle klippevægge. Sværhedsgraden er mellem. Her er smalle stier som kan være stejlte engang imellem. Valgfrit: Fra hytten, gå op til toppen af bjerget (1843m; ca. 2 timer). Nedstigning via en sti med røde afmærkninger (ca. 2 timer). Ruten ligger i mellem-svær sværhedsgrad. ”7 ladders canyon” er en af de største seværdigheder og er besøgt af mange vandrere i Piatra Mare området. Vandfaldet (7 ladders waterfall) er den andenstørste i Europa i længde. Transfer tilbage til Brasov
Vandring: 7-8 t.; 16 km, højdeforskel: +800/-800 m

Dag 3. Piatra Craiului - Magura
I dag udforsker vi Piatra Craiului nationalparken. Vi tager med bil til Bran (ca. 30 km) hvor vandringen begynder. Før vandringen kan du besøge Branslottet (berømt som Draculas slot) bygget af en tysk grevefamlie i 1200-tallet. Stien fører gennem skov, enge og et idyllisk landskab. Overnatning på et lille pensionat i landsbyen Magura.
Vandring: 4-5 t.; 9 km, højdeforskel: +400/-400 m

Dag 4. Magura - Curmatura hytten - Zarnesti - Magura
Vandring i nationalparkens hjerte. Stien snor sig over store enge og op til hytten Curmatura (1 470 m). Fra Curmatura hytten fortsætter vandringen til byen Zarnesti. Herfra vandring tilbage til landsbyen Magura. Overnatning. 
Vandring: 7-8t.; 20 km, højdeforskel: +500/-700m

Dag 5. Magura - Bucegi Nationalparken - Brasov
Kort transfer til Bucegi parken (ca. 20 min). Vandringen går langs en bred skovvej og krydser en lille flod. På vejen er der flere bondegårde, hvor du kan holde et stop og smage den lokale ost. Herfra går man til mødepunktet hvor man bliver afhentet og kørt til Brasov (ca. 1 time). Overnatning.
Vandring: 5-7 t.; 14 km, højdeforskel: +800/-800m

Dag 6. Brasov - Tampa bjergene - Brasov
Dagen er en hviledag. Oplevelser efter eget valg. Valgfri vandretur til Tampa (960 m) lige uden for ​​Brasov. Udsigten fra toppen er spektakulær og med panoramaudsigt over byen. Mulighed for natvandring med guide. En anden mulighed er besøg i Rasnov fæstningen. Overnatning i Brasov. 
Vandring: 2-3 t.; højdeforskel: +400/400m

Dag 7. Poiаnа Brasov - Postavaru bjergene
Transfer til Poiana Brasov (1200m) - det vigtigste skisportssted i Rumænien (12 km). Trekking til toppen af ​​Postavaru i 1799 m Ruten følger lette skovstier med flotte enge og en fantastisk panoramaudsigt. Transfer tilbage til Brasov.
Vandring: 4-5 t.; 10 km, højdeforskel: +700/-700 m.

Dag 8. Afrejse
Transfer til Bucharest for afrejse  

 

Praktisk information
♦ Turens forløb: Afhenting af vores lokale rep. i lufthavnen og kørsel til Brasov. Efter indkvarteringen er der kort infomøde, hvor kort og roadbook udleveres.
♦ Ruter og mærkning: Dette område af Karpaterne er vel afmærket med de mest almindelige vandresymboler.
♦ Terræn: Skov, enge, stier og grusveje med lettere stigninger/nedstigninger. Dag 2 byder på stålstiger og broer i den smalle kløft, der kan virke afskrækkende, det er muligt at springe disse steder over
♦ Vær opmærksom på at “7 Ladders Canyon” har lukket om mandage. Ved dårligt vejr (storm, regn) lukkes ”7 Ladders Canyon” pga. sikkerhedsmæssige årsager.

Anbefalet rejseperiode: juni - oktober

Nødvendigt udstyr:  Dagstursrygsæk, gode vandrestøvler, regntøj og vandreudstyr, lommelygte, solbriller og solcreme.


Prisen inkluderer:
indkvartering på pensionater/gæstehuse med eget bad/toilet
morgenmad
kort og roadbook på engelsk
all transfers jf. rejseplan og transfer til/fra Bucharest eller Sibiu lufthavn
transport af bagagen
nattur i Brasov med lokal guide
telefon assistance

Prisen inkluderer ikke:
frokoster og middage (muligt på indkvarteringsstederne)
forsikringer
entréer
flybilletter og transport som ikke er nævnt
drikkevarer
drikkepenge
billetter til liften
personlige udgifter

Ekstra tjenester:
Eneværelse
entree til "7 Ladders Canyon": ca. 20 kr.
entree til Piatra Craiului nationalpark: ca. 8 kr.


Billeder


Trekking i Rumænien - Karpaterne (Vurderet 4.81 / 5 Baseret på 358 Anmeldelser.)
Pris
4240 DKK
Varighed
8 Dage
Eneværelsestillæg
1310 DKK
Status
Garanteret afgang

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Most of you, who are used to walking/cycling during a long weekend, will be in condition to cope with a tour of this level. You should be in a good health condition. We have successive days of longer and more difficult walking and days of lighter walking/cycling. Some parts of the day routes are done at a higher altitude. The paths are in good condition. We walk/cycle for 5/7h a day.

These tours include trekking which is a little harder, normally on a challenging terrain. We take it for granted that you are in good condition and fit. You should be physically prepared at home to get the maximum of the tour. Most of the trekking is done at a greater height (max 3000m).

Gruppestørrelse
2-8
Reservation System Code
ROSELF
På opdagelse I Kaukasus - Armenien, Georgien og Aserbajdsjan 8780 DKK, 11 Dage

På opdagelse I Kaukasus - Armenien, Georgien og Aserbajdsjan

Kaukasus – regionen, hvor Europa møder Asien, hvor dramatisk natur møder 1000 år gamle kirker...
5 stan-lande - I Djengis khans fodspor 14740 DKK, 21 Dage

5 stan-lande - I Djengis khans fodspor

Følg i Gengis Khans fodspor, gennem store ørkener, rullende stepper, frugtbare dale og de...
Det bedste af Kenya på en uge 10050 DKK, 8 Dage

Det bedste af Kenya på en uge

Kenya er et af de rejsemål, hvor vi vitterligt kan sige, at det har alt. Her ligger det berømte...
Se alt» Blog

28.09.2022 11:22

Via Egnatia - den romerske hærvej på Balkan

Via Egnatia - fra Durrës til Istanbul. Via Egnatia, romersk hærvej, er omdrejningspunktet for vores seneste rundrejse og kulturrejse på Balkan. Ruten går tværs over Balkan fra Durrës i Albanien gennem Nordmakedonien og Grækenland til vore tiders Istanbul i det europæiske Tyrket. Det var den første store hærvej romerne byggede uden for Italien. Den skærer sig gennem terræner og områder, der...


10.12.2021 21:01

Saudi Arabien - islams fødested (gode råd før du skal afsted)

Det tog rigtig lang tid for Saudi Arabien at beslutte sig for at åbne sin grænser for turister, men nu er det endelig en kendsgerning, og Penguin Travel satte straks dette unikke rejsemål på sit kort.Kongeriget – kendt som islams åndelige fødested, har nu en ny tilgang til at tiltrække besøgende, og visum kravene er derfor ændret. Forandringerne er så store i forhold til tidligere, at de...


08.12.2021 13:51

Sokotra - en ø velsignet af guderne og glemt af menneskeheden

Kære rejseven, Da jeg var teenager (tilbage i 70'erne), var der ingen computere og "smart" enheder af nogen art. Kan du forestille dig det, eller måske kan du huske det? Det var den gang vi skrev breve på et papir med en kuglepen og sendte dem med posten. Vi lyttede til de hypermoderne Pink Floyds "The Dark Side of the Moon" eller David Bowies "Space Oddity". Og...


15.11.2021 15:05

Centralasien - alt du behøver at vide inden afrejse

Centralasien er fortsat en af ​​de mindst besøgte regioner i verden. Her findes de såkaldte "Stan-lande", de tidligere sovjetrepublikker Kasakhstan, Tadsjikistan, Turkmenistan, Usbekistan og Kirgisistan. Hvis vi går tilbage i tiden, var disse lande engang hjertet af Silkevejen, den berømte rute, der gik gennem Asien og Europa og forbandt øst og vest, hvor græske og persiske hære...