Rejs trygt og sikkert!

Vandring på Kreta - fra kyst til kyst

Vandring på Kreta - fra kyst til kyst 3200 DKK, 8 Dage

 Det findes virkelig! Det uspolerede Kreta. Hvor vandrestierne snor sig i de høje bjerge og gennem frodige dale og vilde kløfter. Mød de lokale, drik et glas vin, en ouzo eller raki med dem og nyd det berømte kretensiske køkken.
Fra det frodige grønne landbrugsområde ved Apokoronas via De Hvide Bjerge til den fantastiske sydkyst med de berømte kløfter. Turen starter i Vamos, en traditionel landsby øst for Chania. Undervejs er der overnatning i et smukt, gammelt, restaureret hus, hvor morgenmaden indtages med en fantastisk udsigt til De Hvide Bjerge. Turen går gennem to smukke kløfter, Sfakia og Aradhena, inden den runder af i det bilfri Loutro. Byen kan kun nåes til fods eller med båd. En helt igennem anderledes måde at opleve den velkendte græske ø.

Turens højdepunkter:
Vamos - en uspoleret landsby med brostensbelagter stræder.
Askifou - fantastiske udsigter over sletten.
Loutro - en lille by, der kun kan nåes med båd eller til fods.


Rejseplan:

Dag 1. Ankomst til Vamos
Ankomst til Vamos på egen hånd med offentlig transport fra lufthavnen eller med forudbestilt taxa. Brug eftermiddagen til en slentretur gennem den maleriske landsby.

Dag 2. Vamos - Georgioupolis – Vamos
Dagen byder på en behagelig vandretur gennem Apokoronas' opdyrkede landområder. Turen går forbi flere landsbyer til kystbyen Georgioupolis. Flot udsigt, et kloster, spredte kirker og den ældste olivenpresse på Vestkreta vil glæde dit øje i løbet af denne første vandredag. Vi bor i Vamos
Vandring: 4 t., 12 km

Dag 3. Rundt om Nippos - videre til Askifou
Efter morgenmaden venter opdagelser omkring landsbyen Nippos, som i ligger i det grønne område omkring Apokoronas. Cypresser og olivenlunde dækker dette kuperede område og i baggrunden rejser De Hvide Bjerge sig - kulissen til et skønmaleri er sat. Efter en smuk dag fortsættesi taxi til næste logi på Askifou sletten i Lefka Ori (De Hvide Bjerge).
Vandring: 4 t., 14 km

Dag 4. Askifou og omegn
I dag byder programmet på en udfordrende tur i bjergene, fjernt fra landsbyer midt i naturen. Måske møder du en gederøgter, måske en fårehyrde. Fra 1300 m er der en herlig udsigt over de flere tusind m høje toppe, der i forårsmånederne endnu er dækket af sne. Stien ned mod Askifou går via en smuk gammel skovsti med glimtvise udsigter over hele sletten.
Vandring: 5,5 t., 16 km

Dag 5. Vandring i Imbros kløften (12.5 km)
Når vi slutter vandreturen I dag er du kommet til Kretas sydkyst. Med en kort transfer fra hotellet kommer vi til landbyen Imbros, hvor du kan forsyne dig lidt i det lille minimarked, inden du går ind i den anden berømte kløft på Kreta: Imbros kløften. Vi vandrer omkring to timer langs med en stenet flodseng med løse stn og klipper og undertiden lettere strækninger. Landskabet her er som fra en anden verden – på sit smalleste sted er kløften kun 1.60 m bred! Når du sidder og spiser frokost og lytter til stilheden, er det svært at forestille sig de enorme kræfter, der skabte disse imponerende landskaber. Ved enden af kløften kommer du til Komitades, hvor du kan slappe af og spise i en af tavernaerne. Så fortsætter vandreturen gennem marker og gennem Sfakiano kløften til du kommer til Chora Sfakion, som ligger ved det Libyske hav, så her er mulighed for at slutte dagen med en forfriskende svømmetur. 4 timer, 12.5 km

Dag 6. Chora Sfakion – Loutro
Fra Chora Sfakion vandrer vi via Ilinga-slugten til den autentiske landsby Anopolis. I den lokale kaffe-shop, Kafeneion, går snakken blandt de lokale og prøv selv en af de fremragende "Sfakiana pitta" : en slags pandekage med flødeost og honning. Den giver energi til resten af gåturen. Herfra venter en naturskøn nedstigning med en fantastisk udsigt over havet og landsbyen Loutro, der ligger godt gemt i en lille bugt. Landsbyen kan kun nåes med færge, og der er ingen biler. Forude venter 2 nætter i Loutro.
Vandring: 4,5 t., 7-10 km

Dag 7. I Loutro
En stejl sti fører i zig-zag op til landsbyen Anopolis. Herfra vandrer vi videre til det gamle Aradhena, som ligger på kanten af den imponerende Aradhena-kløft. En spektakulær sti fører gennem kløften og frem til kysten. Den sidste del af dagens vandretur går langs kysten. Dagens etape kan forkortes ved at gå via den lille landsby, Livaniana, og derefter ned gennem Aradhena-kløften til havet. Alt efter afrejseplaner kan det være nødvendigt at sejle tilbage til Chora Sfakion med færgen og videre til Chania eller Heraklion.
Vandring: 4 t., 15 km/ 8,7 km

Dag 8. Afrejse
Efter morgenmaden starter hjemrejsen med færgeoverfarten til Chora Sfakion og derfra videre med enten offentlig transport eller forudbestilt transfer til lufthavnen i Chania eller Heraklion.


Bagagetransport: Inkluderet.

Hvordan når man frem:
Bus: Fra Heraklion lufthavn kan man tage bussen til Chania. Se bustiderne her for bus linjen Heraklion - Rethumno - Chania. Fra Chania kan man tage en bus til Vamos. Se bustiderne her.
Bil: Følg National Highway (den store motorvej) mod Heraklion. Fra motorvejen kører man forbi Heraklion og Rethimnon og fortsætter til Chania. Efter afkørelsen i Rethimnon, fortsætter man via motorvejen 18 km. Drej til højre mod Georgioupolis (udgang fra motorvejen). Kør gennem Georgioupolis over vandet og fortsæt ligeud. Kør ca. 10 km inden man når Vamos.
Transfer: Man kan også bestille en privat transfer fra Heraklion lufthavn til Vamos. Kontakt os for mere info.

Anbefalet rejseperiode: April-juni og september-begyndelsen af november


Prisen inkluderer:
7 nætter i delt dobbeltværelse på pensionat eller hotel med morgenmad
baggagetransport
24 timers telefonassistanceр kort og detaljeret roadbook på engelsk
Hæfte Discover Vamos... on foot(en pr. booking)

Prisen inkluderer ikke:
flybilletter
forsikring
færgebilletter og offentlig transport
transfers ved ankomst og afrejse
entréer
drikkepenge
drikkevarer
måltider ikke nævnt og andre personlige udgifter
evt. ekstra nætter i byerne undervejs

Ekstra tjenester:
Enkeltværelse tillæg - på forespørgsel
tillæg for solorejsende (tillæg til eneværelsestillæg): kr.860
Transfer Chania Lufthavn – Vamos kr. 460 (pris pr. bil for max. 3 pers.)
Anden transport: på forespørgsel


Billeder


Vandring på Kreta - fra kyst til kyst (Vurderet 4.86 / 5 Baseret på 295 Anmeldelser.)
Pris
3200 DKK
Varighed
8 Dage
Eneværelsestillæg
1190 DKK
Status
Åben for booking

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

No special experience is needed; everyone who is in condition to cope with long Saturday walks in the forest can also cope with these tours. As a rule, the trips are short and at a low altitude. Often, it is your choice to join or skip a day-tour. The routes follow a hilly terrain without steep ascents and descents. Normally we walk 3/5h a day.

Most of you, who are used to walking/cycling during a long weekend, will be in condition to cope with a tour of this level. You should be in a good health condition. We have successive days of longer and more difficult walking and days of lighter walking/cycling. Some parts of the day routes are done at a higher altitude. The paths are in good condition. We walk/cycle for 5/7h a day.

Gruppestørrelse
Min. 2 persons
Reservation System Code
GRCRESELF
Trekking i Simienbjergene - Vandreferie Etiopien 5880 DKK, 7 Dage

Trekking i Simienbjergene - Vandreferie Etiopien

Pak rygsækken og tag med på opdagelse i et af verdens mest spektakulære trekkingområder – i...
Sydsudan - kvæghyrdernes land 13990 DKK, 9 Dage

Sydsudan - kvæghyrdernes land

Der er ingen tvivl om, at Sydsudan er en af de mest udfordrende destinationer for den frygtløse...
BALKAN – den store tur! Bulgarien, Serbien, Bosnien-Herzegovina, Kroatien, Montenegro, Kosovo, Albanien, Makedonien 7590 DKK, 14 Dage

BALKAN – den store tur! Bulgarien, Serbien, Bosnien-Herzegovina, Kroatien, Montenegro, Kosovo, Albanien, Makedonien

DOWNLOAD TRIP DOSSIER   Denne rundrejse er et kulturhistorisk kalejdoskop på Balkan. Engang...
Se alt» Blog

25.08.2021 13:12

7 interessante fakta om Afghanistan

Så er der igen nyt fra Afghanistan - i april 2021 skrev vi om tilbagetrækning af soldater frem til 11.september 2021. Fulde af håb og optimisme - velvidende at  Afghanistan i mere end 50 år har været været på forsiderne med historier om flygtninge, terrorisme, burkaer og skæg. I 2015 skrev Suzanne Brøgger om sine oplevelser i landet i bogen "Jeg har set den gamle verden forsvinde...


10.08.2021 15:10

Guinea – mineraler og chimpamser, der bruger sten som værktøj

Guinea - pygmæernes land og guldminer Det oprindelige folk i Guinea var pygmæer. Langsomt blev de fordrevet og assimileret af indtrængende folkeslag, der i århundreder søgtelykken i guldminerne, der forsynede middelhavslandene med det ædle metal. Guinea – og kun Guinea Dette vestafrikansk land hedder kun Guinea, men for at adskille det fra en række andre lande, hvor navnet Guinea...


10.08.2021 14:50

Top 7 seværdigheder i Sydsudan

Sudan er det nyeste land i verden og et, som mange mennesker ikke engang har hørt om. Dem, der har, forbinder det normalt med den militære konflikt, der har hærget i regionen i årtier. Men bag alt dette ligger et land med gamle kulturelle ritualer, et utal af farverige lokale stammer og rå naturlig skønhed. Det er stadig en af de mest udfordrende destinationer for den udforskende rejsende. I...


09.08.2021 12:20

De ukendte pyramider i Sudan

De ukendte pyramider i Sudan Kan du navnet på landet med de fleste pyramider i verden? Nej, det er ikke Egypten. Landet, der har denne rekord med mere end 200 pyramider, er faktisk Egyptens sydlige nabo - Sudan. Selvom de ikke er så store som de egyptiske, er de lige så imponerende og har lige så spændende historie, der går tilbage til 800-tallet f.Kr., til kongeriget Kush. De sudans pyramider...