Vandring på Kreta - fra kyst til kyst

Vandring på Kreta - fra kyst til kyst 3580 DKK, 8 Dage

 Det findes virkelig! Det uspolerede Kreta. Hvor vandrestierne snor sig i de høje bjerge og gennem frodige dale og vilde kløfter. Mød de lokale, drik et glas vin, en ouzo eller raki med dem og nyd det berømte kretensiske køkken.
Fra det frodige grønne landbrugsområde ved Apokoronas via De Hvide Bjerge til den fantastiske sydkyst med de berømte kløfter. Turen starter i Vamos, en traditionel landsby øst for Chania. Undervejs er der overnatning i et smukt, gammelt, restaureret hus, hvor morgenmaden indtages med en fantastisk udsigt til De Hvide Bjerge. Turen går gennem to smukke kløfter, Sfakia og Aradhena, inden den runder af i det bilfri Loutro. Byen kan kun nåes til fods eller med båd. En helt igennem anderledes måde at opleve den velkendte græske ø.

Turens højdepunkter:
Vamos - en uspoleret landsby med brostensbelagter stræder
Askifou - fantastiske udsigter over sletten
Loutro - en lille by, der kun kan nåes med båd eller til fods


Rejseplan:

Dag 1. Ankomst til Vamos
Ankomst til Vamos på egen hånd med offentlig transport fra lufthavnen eller med forudbestilt taxa. Brug eftermiddagen til en slentretur gennem den maleriske landsby.

Dag 2. Vamos - Georgioupolis – Vamos
Dagen byder på en behagelig vandretur gennem Apokoronas' opdyrkede landområder. Turen går forbi flere landsbyer til kystbyen Georgioupolis. Flot udsigt, et kloster, spredte kirker og den ældste olivenpresse på Vestkreta vil glæde dit øje i løbet af denne første vandredag. Vi bor i Vamos
Vandring: 12 km/ ca. 4 t.; højdeforskel: +150 m/-330m

Dag 3. Rundt om Nippos - videre til Askifou
Efter morgenmaden venter opdagelser omkring landsbyen Nippos, som i ligger i det grønne område omkring Apokoronas. Cypresser og olivenlunde dækker dette kuperede område og i baggrunden rejser De Hvide Bjerge sig - kulissen til et skønmaleri er sat. Efter en smuk dag fortsættesi taxi til næste logi på Askifou sletten i Lefka Ori (De Hvide Bjerge).
Vandring: 14 km/ ca. 4 t.; højdeforskel: +400 m/-400m

Dag 4. Askifou og omegn
I dag byder programmet på en udfordrende tur i bjergene, fjernt fra landsbyer midt i naturen. Måske møder du en gederøgter, måske en fårehyrde. Fra 1300 m er der en herlig udsigt over de flere tusind m høje toppe, der i forårsmånederne endnu er dækket af sne. Stien ned mod Askifou går via en smuk gammel skovsti med glimtvise udsigter over hele sletten.Overnatning i Askifou.
Vandring: 16 km/ ca. 6 t.; højdeforskel: +700 m/-700m

Dag 5. Vandring i Imbros kløften (12.5 km)
Når vi slutter vandreturen I dag er du kommet til Kretas sydkyst. Med en kort transfer fra hotellet kommer vi til landbyen Imbros, hvor du kan forsyne dig lidt i det lille minimarked, inden du går ind i den anden berømte kløft på Kreta: Imbros kløften. Vi vandrer omkring to timer langs med en stenet flodseng med løse stn og klipper og undertiden lettere strækninger. Landskabet her er som fra en anden verden – på sit smalleste sted er kløften kun 1.60 m bred! Når du sidder og spiser frokost og lytter til stilheden, er det svært at forestille sig de enorme kræfter, der skabte disse imponerende landskaber. Ved enden af kløften kommer du til Komitades, hvor du kan slappe af og spise i en af tavernaerne. Så fortsætter vandreturen gennem marker og gennem Sfakiano kløften til du kommer til Chora Sfakion, som ligger ved det Libyske hav, så her er mulighed for at slutte dagen med en forfriskende svømmetur.
Vandring: 12,5 km/ ca. 4 t.; højdeforskel: +350 m/-1100m

Dag 6. Chora Sfakion – Loutro
Fra Chora Sfakion vandrer vi via Ilinga-slugten til den autentiske landsby Anopolis. I den lokale kaffe-shop, Kafeneion, går snakken blandt de lokale og prøv selv en af de fremragende "Sfakiana pitta" : en slags pandekage med flødeost og honning. Den giver energi til resten af gåturen. Herfra venter en naturskøn nedstigning med en fantastisk udsigt over havet og landsbyen Loutro, der ligger godt gemt i en lille bugt. Landsbyen kan kun nåes med færge, og der er ingen biler. Forude venter 2 nætter i Loutro.
Vandring: ca. 7-10 km/ ca. 4,5 t.; højdeforskel: + 180-240 m/- 600-1100m

Dag 7. I Loutro
En stejl sti fører i zig-zag op til landsbyen Anopolis. Herfra vandrer vi videre til det gamle Aradhena, som ligger på kanten af den imponerende Aradhena-kløft. En spektakulær sti fører gennem kløften og frem til kysten. Den sidste del af dagens vandretur går langs kysten. Dagens etape kan forkortes ved at gå via den lille landsby, Livaniana, og derefter ned gennem Aradhena-kløften til havet. Alt efter afrejseplaner kan det være nødvendigt at sejle tilbage til Chora Sfakion med færgen og videre til Chania eller Heraklion.
Vandring: ca. 9-15 km/ ca. 4 t.; højdeforskel: + 460-840 m/- 840-460m

Dag 8. Afrejse
Efter morgenmaden starter hjemrejsen fra et af de smukkeste områder på Kreta! Færgeoverfart til Chora Sfakion og derfra videre med enten offentlig transport eller forudbestilt transfer til lufthavnen i Chania eller Heraklion.

Anbefalet rejseperiode: april-juni og september-november

*** 

Hvordan når man frem:
Bus: Fra Heraklion lufthavn kan man tage bussen til Chania. Se bustiderne her for bus linjen Heraklion - Rethumno - Chania. Fra Chania kan man tage en bus til Vamos. Se bustiderne her.
Bil: Følg National Highway (den store motorvej) mod Heraklion. Fra motorvejen kører man forbi Heraklion og Rethimnon og fortsætter til Chania. Efter afkørelsen i Rethimnon, fortsætter man via motorvejen 18 km. Drej til højre mod Georgioupolis (udgang fra motorvejen). Kør gennem Georgioupolis over vandet og fortsæt ligeud. Kør ca. 10 km inden man når Vamos.
Transfer: Man kan også bestille en privat transfer fra Heraklion lufthavn til Vamos. Kontakt os for mere info.


Prisen inkluderer:
7 nætter i delt dobbeltværelse på pensionat eller hotel med morgenmad
Baggagetransport inkl. baggagen på færgeoverfarten Sfakia-Loutro
24 timers telefonassistanceр kort og detaljeret roadbook på engelsk
Hæfte "Discover Vamos on foot" (en pr. booking)

Prisen inkluderer ikke:
Flybilletter
Forsikring
Færgebilletter og offentlig transport
Transfers ved ankomst og afrejse
Entréer
Drikkevarer og drikkepenge
Måltider ikke nævnt og andre personlige udgifter
Turistskat (0,5-2 EUR pp/dag) betales på stedet
Evt. ekstra nætter i byerne undervejs

Ekstra tjenester:
Eneværelse - se prisen øverst på siden
Tillæg for solorejsende (tillæg til eneværelsestillæg): kr.100
Transfer Chania Lufthavn – Vamos kr. 460 (pris pr. bil for max. 3 pers.)
Anden transport og ekstra nætter undervejs: på forespørgsel


Billeder


Vandring på Kreta - fra kyst til kyst (Vurderet 4.86 / 5 Baseret på 317 Anmeldelser.)
Pris
3460 DKK
Varighed
8 Dage
Eneværelsestillæg
1490 DKK
Status
Åben for booking
Pris
3580 DKK
Varighed
8 Dage
Eneværelsestillæg
1570 DKK
Status
Åben for booking
Pris
3460 DKK
Varighed
8 Dage
Eneværelsestillæg
1490 DKK
Status
Åben for booking

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

No special experience is needed; everyone who is in condition to cope with long Saturday walks in the forest can also cope with these tours. As a rule, the trips are short and at a low altitude. Often, it is your choice to join or skip a day-tour. The routes follow a hilly terrain without steep ascents and descents. Normally we walk 3/5h a day.

Most of you, who are used to walking/cycling during a long weekend, will be in condition to cope with a tour of this level. You should be in a good health condition. We have successive days of longer and more difficult walking and days of lighter walking/cycling. Some parts of the day routes are done at a higher altitude. The paths are in good condition. We walk/cycle for 5/7h a day.

Gruppestørrelse
Min. 1 person
Reservation System Code
GRCRESELF
Det bedste af Kenya på en uge 10050 DKK, 8 Dage

Det bedste af Kenya på en uge

Kenya er et af de rejsemål, hvor vi vitterligt kan sige, at det har alt. Her ligger det berømte...
5 stan-lande - I Djengis khans fodspor 13770 DKK, 21 Dage

5 stan-lande - I Djengis khans fodspor

Følg i Gengis Khans fodspor, gennem store ørkener, rullende stepper, frugtbare dale og de...
Vandreferie i Rila- og Pirinbjergene - Bulgarien 3950 DKK, 8 Dage

Vandreferie i Rila- og Pirinbjergene - Bulgarien

En unik bjergvandretur over skyerne i Balkan-halvøens højeste bjerge. På denne tur vil vi bestige...
Se alt» Blog

10.12.2021 21:01

Saudi Arabien - islams fødested (gode råd før du skal afsted)

Det tog rigtig lang tid for Saudi Arabien at beslutte sig for at åbne sin grænser for turister, men nu er det endelig en kendsgerning, og Penguin Travel satte straks dette unikke rejsemål på sit kort.Kongeriget – kendt som islams åndelige fødested, har nu en ny tilgang til at tiltrække besøgende, og visum kravene er derfor ændret. Forandringerne er så store i forhold til tidligere, at de...


08.12.2021 13:51

Sokotra - en ø velsignet af guderne og glemt af menneskeheden

Kære rejseven, Da jeg var teenager (tilbage i 70'erne), var der ingen computere og "smart" enheder af nogen art. Kan du forestille dig det, eller måske kan du huske det? Det var den gang vi skrev breve på et papir med en kuglepen og sendte dem med posten. Vi lyttede til de hypermoderne Pink Floyds "The Dark Side of the Moon" eller David Bowies "Space Oddity". Og...


15.11.2021 15:05

Centralasien - alt du behøver at vide inden afrejse

Centralasien er fortsat en af ​​de mindst besøgte regioner i verden. Her findes de såkaldte "Stan-lande", de tidligere sovjetrepublikker Kasakhstan, Tadsjikistan, Turkmenistan, Usbekistan og Kirgisistan. Hvis vi går tilbage i tiden, var disse lande engang hjertet af Silkevejen, den berømte rute, der gik gennem Asien og Europa og forbandt øst og vest, hvor græske og persiske hære...


25.08.2021 13:12

7 interessante fakta om Afghanistan

Så er der igen nyt fra Afghanistan - i april 2021 skrev vi om tilbagetrækning af soldater frem til 11.september 2021. Fulde af håb og optimisme - velvidende at  Afghanistan i mere end 50 år har været været på forsiderne med historier om flygtninge, terrorisme, burkaer og skæg. I 2015 skrev Suzanne Brøgger om sine oplevelser i landet i bogen "Jeg har set den gamle verden forsvinde...