Et glimt af Libyen 14810 DKK, 7 Dage

Et spændende eventyr skal begynde et eller andet sted. På denne unikke tur udforsker vi et velkendt og alligevel så anderledes Libyen.

Vores program er tilrettelagt således, at vi, når turen er omme, vil have set de vigtigste vartegn til fods og nydt mødet med de mange og forskellige mennesker i  dette store nordafrikanske land. Vi ser rester af romerske byer, maleriske orientalske markeder, oaser, berbernes underjordiske boliger….og ørkenen selv. Du vil se den som den er - endeløs, blændede, skræmmende og fristende…endeløse horisonter, hvor kun solen sætter tiden…en verden, hvor lyset stikker i øjnene, hvor du går skjult i hvide klæder, der blafrer omkring dig som en luftspejling i tåge. Livet på grænsen af det mulige…

Drømmer du om Libyen? Så tag med os på denne spændende rejse.

Turens højdepunkter:
Berbernes fæstninger
Ghadames - den legendariske oase ”ørkenens perle”
Leptis Magna og Sabratha - resterne af to romerske byer
Den Røde Fort - i Tripoli


Rejseplan:

Dag 1. Ankomst til Tripoli 
Ankomst til Tripoli og transfer til hotellet, hvor vi møder den lokale engelsktalende guide. Om eftermiddagen tager vi på en spændende byrundtur. Vi kører til Tripolis II WW-kirkegård, som indeholder 1.369 Commonwealth-grave fra Anden Verdenskrig, 133 af dem uidentificerede. Nogle af de andre steder, byen er kendt for, omfatter Den store moske i Tripoli, bygget i det 13.-14. århundrede, Den gamle Souq og mange flere.. (-/F/A)

Dag 2. Jebel Nafusa - Ghadames
Efter morgenmaden kører vi 70 km syd for Tripoli by; hvor du står over for en formidabel klippemur. Det er Jebel Nafusa. Bjerget rejser sig brat fra ørkensletten Jefara til en højde på over 750m, med den højeste top på 968m. Bjergene er ærefrygtindgydende, nøgne, barske, vilde og uden vegetation; dog er de frugtbare sletter på det højr bjergplateau fyldt med oliven-, figen- og frugttræer og vinmarker.
Turen til Jebal Nafusa, berbernes hjerteland i Libyen, er fascinerende og byder på et besøg i det storslåede befæstede kornmagasin fra det 12. årh., Qasr al-Haj (valgt som en af verdens 80 største skatte i en nylig BBC-serie). Herfra køres til Nalut for at besøge Qasr Nalut og spise frokost. Senere går vi ned af bjerget og tager videre sydpå ind i Sahara, indtil vi ankommer til Ghadames, som er en af de ældste byer i den libyske ørken. (M/F/A)

Dag 3. Ghadames
Dagens oplevelse er byen Ghadames på grænsen til Tunesien og Algeriet. Siden antikken beboet af berbere og tuareger og anvendt af romerne som militærbase. Vi besøger medinaen i den gamle by. Mange af gaderne er overdækkede, og man får hurtigt en fornemmelse af at være lukket inde i en labyrint. Vi spiser frokost i et traditionelt hus. Sidst på eftermiddagen kører vi til Mojazem-søen gennem de spektakulære Sahara-klitter, hvor vi vil nyde den smukke solnedgang. Tilbage til hotellet. (M/F/A)

Dag 4. Ghadames - Kabaw - Gharian - Tripoli
Vi kører via Kabaw, og vores hovedstop er i Gharyan, som ligger ved foden af plateauet Nafusa, 80 km syd for Tripoli. Gharian ligger på handelsruterne sydpå til Fezzan og ruten over Nafusa-bjergene. I 1884 havde osmannerne både en borgmester og et byråd i Gharyan.
Gharyan har en befolkning på lidt over 85-tusind, hvilket gør den til den største by. Historisk blev den betragtet som centrum for libysk modstand mod den italienske invasion i begyndelsen af det 20. århundrede. De vigtigste erhverv er olivenolieforarbejdning, formaling og forarbejdning af mel, tæppevævning og keramikfremstilling. Men den største seværdighed er uden tvivl byens berømte troglodyt-huler (huler beboet af fortidsmennesker), der blev gravet lodret ned i den stenede jord. Det libyske ord ”ghar”, der er roden i byens navn, betyder "hule". Vi stopper ved Al-Qawasem området i Gharyan, som er berømt for at lave det fineste keramik på grund af kvaliteten af ler, og denne industri er en af de nationale industrier, som vækker stolthed hos enhver libyer og som nyder anerkendelse langt uden for området. Senere vender vi tilbage til Tripoli for overnatning. (M/F/A)

Dag 5. Sabrata (nær Tripoli) - Tripoli
Vi besøger den romerske udgravning i kystbyen Sabratha, der eksisterede frem til arabernes erobring i 600 tallet. Den antikke by er nu delvist udgravet og vi skal se havneanlægget, de egyptiske templer Isis og Serapis,det romerske teater og skønne mosaikker i husene hos lokale notabiliteter. Fra den kristne periode ser vi basilikaen fra Justians tid. Tilbage til Tripoli, hvor vi besøger medinaen og byens marked. Overnatning i Tripoli. (M/F/A)

Dag 6. Tripoli – Leptis Magna – Tripoli
Om morgenen kører vi til Leptis Magna og dykker ned i historien om Romerriget i "Provincia africana". Leptis Magna er blandt de bedst bevarede minder om Romerriget i Middelhavsområdet. Byen blev grundlagt af fønikerne i det XI århundrede f.Kr., og byen opnåede en betydelig velstand takket være kejser Septimius Severus, der blev født her. I hans regeringstid tilførtes byen bl.a. en havn og en triumfbue, der bærer hans navn. Et af de sociale samlingssteder i byen var Kejser Hadrians Bade, som den dag i dag giver os et glimt af den luksus romerne omgav sig med. Mest imponerende er ruinerne af amfiteatret med udsigt over havet, gladiatorarenaen, badene og Septimius-buen. Overnatning i Tripoli. (M/F/A)

Dag 7. Afrejse

I dag vil vi have lidt tid til at besøge de steder i Tripoli, som vi måske er gået glip af under byrundturen den første dag. Efter vi er færdige med byrundturen, har vi transfer til lufthavnen for afgang.. (M/-/-)

 


Prisen inkluderer:
6 overnatninger på hotel og guest house
Alle måltider jf. ovenfor (M=morgenmad/F=frokost/A=aftensmad)
Al transport jf. rejseplan
Engelsktalende lokalguide
Entreer til seværdigheder
Invitation til libysk visum

Prisen inkluderer ikke:
Flybilletter
Drikkevarer og drikkepenge
Rejseforsikring
Evt. vaccinationer
Visum
Andet ikke nævnt inkluderet

Ekstra tjenester:
Tillæg ved færre: 2-3 personer + kr. 1.875 per person.


Billeder


Et glimt af Libyen (Vurderet 4.76 / 5 Baseret på 40 Anmeldelser.)
Pris
14810 DKK
Varighed
7 Dage
Eneværelsestillæg
1570 DKK
Status
Garanteret afgang
Pris
14810 DKK
Varighed
7 Dage
Eneværelsestillæg
1570 DKK
Status
Åben for booking

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Gruppestørrelse
4-16
Reservation System Code
LYBIA_ROUND
5 stan-lande - I Djengis khans fodspor 17560 DKK, 21 Dage

5 stan-lande - I Djengis khans fodspor

Følg i Gengis Khans fodspor, gennem store ørkener, rullende stepper, frugtbare dale og de...
På østeuropæisk opdagelse - Moldovas hemmeligheder Transnistrien og Gagausien 4840 DKK, 6 Dage

På østeuropæisk opdagelse - Moldovas hemmeligheder Transnistrien og Gagausien

Tag med til Moldova, der er det mindst besøgte europæiske land med mindre end 12.000 besøgende om...
Balkan Kalejdoskop - 8 Balkanlande på 14 dage 8860 DKK, 14 Dage

Balkan Kalejdoskop - 8 Balkanlande på 14 dage

Denne rundrejse er et kulturhistorisk kalejdoskop på Balkan. Engang for meget længe siden...
Se alt»

Blog

29.05.2023 14:59

Opdag den fortryllende skønhed ved Lake Nakuru i Kenya

Kenya, et land med betagende landskaber og varieret dyreliv, rummer en række skjulte perler for rejsende, der søger uforglemmelige oplevelser. Blandt disse skatte ligger den fortryllende Lake Nakuru, en hypnotiserende sø beliggende i Great Rift Valley. Kendt for sit overflødige fugleliv og betagende natur, byder Lake Nakuru National Park på en fascinerende blanding af naturlige vidundere og...


28.09.2022 11:22

Via Egnatia - den romerske hærvej på Balkan

Via Egnatia - fra Durrës til Istanbul. Via Egnatia, romersk hærvej, er omdrejningspunktet for vores seneste rundrejse og kulturrejse på Balkan. Ruten går tværs over Balkan fra Durrës i Albanien gennem Nordmakedonien og Grækenland til vore tiders Istanbul i det europæiske Tyrket. Det var den første store hærvej romerne byggede uden for Italien. Den skærer sig gennem terræner og områder, der...


10.12.2021 21:01

Saudi Arabien - islams fødested (gode råd før du skal afsted)

Det tog rigtig lang tid for Saudi Arabien at beslutte sig for at åbne sine grænser for turister, men nu er det endelig en kendsgerning, og Penguin Travel satte straks dette unikke rejsemål på sit kort. Kongeriget – kendt som islams åndelige fødested, har nu en ny tilgang til at tiltrække besøgende, og visum kravene er derfor ændret. Forandringerne er så store i forhold til tidligere, at...


08.12.2021 13:51

Sokotra - en ø velsignet af guderne og glemt af menneskeheden

Kære rejseven, Da jeg var teenager (tilbage i 70'erne), var der ingen computere og "smart" enheder af nogen art. Kan du forestille dig det, eller måske kan du huske det? Det var den gang vi skrev breve på et papir med en kuglepen og sendte dem med posten. Vi lyttede til de hypermoderne Pink Floyds "The Dark Side of the Moon" eller David Bowies "Space Oddity". Og...