Et glimt af Vestafrika - Guinea-Bissau

Et glimt af Vestafrika - Guinea-Bissau 5290 DKK, 5 Dage

Et farverigt rejsemål til et af Afrikas mindste lande, Guinea-Bissau, hvor vegetationen er grøn, strandene hvide, skærgårdens klipper jord-brune i en kulisse af det skønne blå-blå hav!
Farverne, lyset og de autentiske oplevelser, i ordets oprindelige forstand, er rammen for vores eventyrrejse med udforskning af fastlandet, den portugisiske koloni-arv og fascinerende afrikanske ur-kultur, hvor de sidste matriakater i verden stadig hersker.

Der bor omkring 1.6 mill i det lille land, og heraf bor godt en halv mill. i hovedstaden, Bissau. I hovedstadens gamle centrum Bissau Velho, ligger pragtfulde bygninger fra kolonitiden forfaldne hen, mens det gamle fort , Fortaleza d’Amura, stadig er i brug. Portugisisk er det officielle sprog, men kun godt et par hundrede tusinde behersker det i et sprogligt virvar af stammesprog og med kreol som det største fællessprog.

Denne korte rejse i et lille bitte hjørne af Vestafrika byder på en overraskende mangfoldighed og autencitet. Et sandt eventyr med et strejf af det moderne Afrikas udfordringer.

 

Turens højdepunkter:
Bafata - hvor nøglepersonen, Amilcar Lopes Cabral, i nationens kamp for uafhængighed blev født
Canchungo - en af Manjaco-folkets største byer.
Bissau - hovedstaden i landet
Natur og kultur i overflod


Rejseplan:

Dag 1 Ankomst til Bissau

Ankomst til hovedstaden, Bissau, og transfer til hotel. (-/-/-)

Dag 2 Bissau - Bifata
Efter morgenmaden er rundrejsens første mål Bafatá - den næststørste by i Guinea-Bissau. Denne by er overvejende beboet af Fulani- og Mandigas-stammerne. Her får vi mulighed for at udforske rester af den portugisiske arkitektur og slentre gennem de smalle gader. Bafatá er kendt som fødestedet for Amilcar Lopes Cabral, en fremtrædende revolutionær leder, der kæmpede for landets uafhængighed. Vi besøger det pulserende afrikanske marked og engagerer os i den varme lokalkolorit. Vi stopper til frokost på en lokal restaurant eller picnic. Om eftermiddagen tager vi en kort køretur på cirka 14 km for at nå frem til den historiske landsby Tabato. Vores ankomst vil være præget af de melodiske melodier fra en xylofon, spillet af den berømte Griote, en figur, der fejres i hele landet. Dette besøg giver en unik mulighed for at være vidne til og deltage i Manding-folkets rige traditioner og kulturelle skikke. (M/-/-)

Dag 3 Bafata - Cacheu - Canchungo
Efter morgenmaden starter vi vores køretur til Cacheu, hvor de første portugisiske sømænd gik i land i det 15. århundrede. Vi vil udforske byens rige arv, herunder slavemuseet og en af de ældste fæstninger i Vestafrika, der går tilbage til det 16. århundrede. Vi fortsætter derefter mod den pulserende Canchungo by. Den har historisk betydning som en af de største byer i Manjaco og tilbyder en rig blanding af kulturelle oplevelser. Manjaco-folket er en vestafrikansk stamme, der primært bor i Guinea-Bissau. Her vil vi kunne se deres karakteristiske træmasker, som har kulturel og åndelig betydning. Disse masker er ofte udformet med indviklede designs og symbolik, der repræsenterer forfædres ånder, historier eller traditionelle overbevisninger og bruges ofte i forskellige ceremonier og ritualer. Om eftermiddagen kører vi til Casa Canchungo resort (eller lignende), hvor vi overnatter. (M/-/-)

Dag 4 Canchungo – Quinhamel - Bissau
Dagens etape bringer os til Quinhamel, der er anerkendt som centrum for Pepel-stammerne. Pepel er kendt for deres unikke kulturelle skikke, traditioner og en historie, der er knyttet til kystregionerne i Guinea-Bissau. Kernen i pepel-kulturen omfatter traditionelle ceremonier, kunst og en unik livsstil påvirket af kystmiljøet. Vi besøger nogle af deres hellige steder og lærer mere om deres tro og praksis. Bagefter besøger vi et lokalt rum-destilleri etableret i 1945, der stadig bruger det samme maskineri. Vi overnatter på Mar-Azul Hotel (eller lignende) i Quinhamel eller Bissau. (M/-/-)

Dag 5  Bissau Afrejse
I dag har vi lidt tid til at udforske byen Bissau inden transfer til lufthavnen for flyafgang. Vi stifter bekendskab med det historiske distrikt kendt for sin koloniale arkitektur, smalle gader og præsidentpaladset. Nogle andre vigtige steder omfatter Fortaleza d'Amura - fortet med historie tilbage til den portugisiske kolonitid, Bissau-katedralen m.m. (M/-/-)

 

 


Prisen inkluderer:
Lufthavn transfers
Overnatning på turistklasse hoteller/lodges (værelse med duche/toilet)
Al transport og alle måltider ifl. rejseplan (M=morgenmad/F=frokost/A=aftensmad)
Lokal engelsktalende guide
Penguin turleder ved min. 8 deltagere

Prisen inkluderer ikke:
Fly til Bissau t/r
Visum
Forsikring
Evt. vaccinationer
Drikkevarer og drikkepenge
Entreer
Andet ikke nævnt inkluderet
Personlige udgifter

Ekstra tjenester:
Ved færre (2-3personer) tilmeldte er der obligatorisk tillæg (2024) på 130 EUR pr. person.


Billeder


Et glimt af Vestafrika - Guinea-Bissau (Vurderet 4.8 / 5 Baseret på 111 Anmeldelser.)
Pris
5290 DKK
Varighed
5 Dage
Eneværelsestillæg
970 DKK
Status
Åben for booking
Pris
5290 DKK
Varighed
5 Dage
Eneværelsestillæg
970 DKK
Status
Åben for booking
Pris
5290 DKK
Varighed
5 Dage
Eneværelsestillæg
970 DKK
Status
Åben for booking
Pris
5290 DKK
Varighed
5 Dage
Eneværelsestillæg
970 DKK
Status
Åben for booking

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Gruppestørrelse
4-12
Reservation System Code
GWRUND
Til hest gennem Bulgariens landsbyer 6250 DKK, 8 Dage

Til hest gennem Bulgariens landsbyer

Bjergene i Bulgarien er mange og forskellige, men Teteven Balkan kombinerer det bedste af dem alle...
5 stan-lande - I Djengis khans fodspor 17560 DKK, 21 Dage

5 stan-lande - I Djengis khans fodspor

Følg i Gengis Khans fodspor, gennem store ørkener, rullende stepper, frugtbare dale og de...
Balkan Kalejdoskop - 8 Balkanlande på 14 dage 8860 DKK, 14 Dage

Balkan Kalejdoskop - 8 Balkanlande på 14 dage

Denne rundrejse er et kulturhistorisk kalejdoskop på Balkan. Engang for meget længe siden...
Se alt»

Blog

28.03.2024 14:21

Alt hvad du skal vide om en "Vandreferie på egen hånd"

Kært barn har mange navne - for os er en "vandreferie på egen hånd" uden guide og uden andre deltagere end dig og dine. Vandreferie på egen hånd – en rejseform, vi har haft på programmet i 35 år: Udvalget er blevet større og større og programmerne forfinet i takt med dynamikken hos vores rejsende. Vores hovedfokus er på vandreferier i Europa, hvor netværket af vandrestier og...


29.05.2023 14:59

Opdag den fortryllende skønhed ved Lake Nakuru i Kenya

Kenya, et land med betagende landskaber og varieret dyreliv, rummer en række skjulte perler for rejsende, der søger uforglemmelige oplevelser. Blandt disse skatte ligger den fortryllende Lake Nakuru, en hypnotiserende sø beliggende i Great Rift Valley. Kendt for sit overflødige fugleliv og betagende natur, byder Lake Nakuru National Park på en fascinerende blanding af naturlige vidundere og...


28.09.2022 11:22

Via Egnatia - den romerske hærvej på Balkan

Via Egnatia - fra Durrës til Istanbul. Via Egnatia, romersk hærvej, er omdrejningspunktet for vores seneste rundrejse og kulturrejse på Balkan. Ruten går tværs over Balkan fra Durrës i Albanien gennem Nordmakedonien og Grækenland til vore tiders Istanbul i det europæiske Tyrket. Det var den første store hærvej romerne byggede uden for Italien. Den skærer sig gennem terræner og områder, der...


10.12.2021 21:01

Saudi Arabien - islams fødested (gode råd før du skal afsted)

Det tog rigtig lang tid for Saudi Arabien at beslutte sig for at åbne sine grænser for turister, men nu er det endelig en kendsgerning, og Penguin Travel satte straks dette unikke rejsemål på sit kort. Kongeriget – kendt som islams åndelige fødested, har nu en ny tilgang til at tiltrække besøgende, og visum kravene er derfor ændret. Forandringerne er så store i forhold til tidligere, at...