Taiwans Højdepunkter

Taiwans Højdepunkter

Belliggende ud fra Kinas sydøstlige kyst finder man ønationen Taiwan – et af de mest tæt befolkede steder på jorden. Da det meste af øens midte er dækket af bjerge, bor størstedelen af den 23 millioner store befolkning i byerne spredt ud over den mere flade vestlige kyst. Taiwan er derfor et land af kontraster; tæt pakkede byer med en overflod af restauranter, butikker og undeholdningsmuligheder i den ene del, og frodige skovdækkede bjerge, sandstrande og marmorbelkædte kløfter i den anden. Det overrasker måske nogle, at Taiwan har otte nationalparker til at beskytte landets tropiske skove fyldt med dyreliv.

Højdepunkter:
Sun Moon Lake – en blid rejse gennem dette bemærkelsesværdige steds historie, kultur og omgivelser
Fo Guang Shan kosteret – Det sydlige Taiwans buddhistiske center
Kenting – Taiwans første nationalpark
East Coast National Scenic Area – Taiwans sidste uberørte stykke land
Taroko National Park – Taroko klæften, den evige kildes helligdom, svalegrotten

Rejseplan

Dag 1. Taipei

Ankomst til Taipei lufthavn og transfer til hotellet.  Vores repræsentant eskorterer jer og giver jer en infopakke om turen. Overnatning i Taipei.

Dag 2. Taipei – Sun Moon Lake

08:00 – 09:00 Afhentning på hotellet og afgang til Sun Moon Lake – den mest berømte sø I Taiwan. Med over 8 kvadratkilometer har søen fået sit navn fordi den nordlige del er formet som en sol, og den sydlige del er formet some en halvmåne (de to dele er delt af Lalu øen). Vi tager på en bustur ved søen, der inkluderer Wenwu templet, Ita Thao landsbyen, Ci-en Pagoda og Xuanzang templet. Overnatning i nærheden af Sun Moon Lake.

Dag 3. Sun Moon Lake – Fo Guang Shan klosteret - Kaohsiung

Vi tager afsted fra Sun Moon Lake om morgenen og sætter kurs mod Sydtaiwans buddhistiske center i Kaohsiung regionen. Det blev etableret af Master Hsing Yun og hans disciple . Ved den sydøstlige side af Fo Guang Shan klosteret  finder man regionens mest velkendte varemærke: en enorm gylden statue af Buddha Amitaabha (120 meter). Man kan ikke sige man har besøgt Kaohsiung hvis ikke man oplever turist natmarkedet Lihue – en masse forskelligt lækkert mad, specialiteter, kolde drikke, is, fisk of skaldyr tilbydes her. Gå ikke glip af muligheden for at smage papya mælken og de dampede salte rejer i Kaohsiung samt at beundre Love River Night Scenery, som kan ses over hele Kaohsiung. Flodbrederne ved Dagou (Takao) floden blev istandsat med grønne vlrker og blev udviklet til at være parkområder – Et romantisk sted for elskende. Overnatning i Kaohsiung.

 

Dag 4. Kaohsiung – Kenting – Taitung (Zhiben varmekilderne)

Idag tager vi mod syd til Kenting. Vi skal besøge Taiwans første national park – Kenting, etableret d. 1 januar 1948 og fantaisk beliggende på Hengchun halvøen. Ø;;;;;;st for parken har man Stillehavet, Bashi kanalen mod syd og Taiwan strædet mod vest. Nogle af Taiwans tørste koralrrev ligger ud for denne kyst og skovene langs parkens vestside er de sdiste af landet tropiske kystskove. Vi gør et stop ved Eluanbi fyrtårnet og kaldet ’’Ø;;;;;;stasiens Lys’’, som er vært ved en fantastisk panoramaudsigt. Herefter mod Maibitou – et ekseptionelt godt sted at gå på sightseeing. Om aftenen ankommer vi til Taitung. Overnatning nær Zhiben varmekilderne.

Dag 5. Taitung (Zhiben varmekilderne) – East Coast National Scenic Area – Hualien

Vi forlader Taitung og kører på østkyst motorvejen til East Coast Nation Scenic Area, også kendt som ’’Taiwans sidst uberørte stykke land’’. Det strækker sig 170 kilometer ned langs øens østkyst fra Hualin flodens udmunding i nord, til Xiaoyeliu (lille Yeliu) i syd. Mod øst grænser det op til Stillehavet; mod vest rejser den kystlige bjergkæde sig. Her består jorden af vulkansten, almindelig sten og skifer. Vejret, erosion og ophobning har resulteret i mange forskellige landskaber her. Denne varierede topografi fungerer som levested for en lang række blomster og planteliv. Til slut på dagen har vi nået Hualin regionen og vi skal bo på et hotel i Taroko nationalpark.

Dag 6. Hualin – Taroko kløften – Taipei

Idag skal vi besøge Taroko natinalparken, som er kendt sine spektakulære bjerge og marmorkløfter der strækker sig langs Liwu floden. Vejen vikler sig gennem de stejle marmorklipper og tunneller i Tarokokløften, en af Asiens 7 naturlige vidundere. Køretøjet passerer gennem 38 tunneller inden vi når til den evige kildes helligsom. Den fungerer som et mindesmærke for de Taiwanesiske veteraner, der mistede livet under opførelsen af tunnellerne. Helligdommen er bygget rundt om en naturlig kilde, hvor vand kommer til syne ud fra klippen, umiddelbart fra ingenting. Det er en bemærkelsesværdig geologisk formation. Vores næste stop er svalegrotten (Swallow Grotto). Grundet den langvarige erosion ved Liwy floden, er marmorklippen fået tilført hundredevis af små huller, som er blevet en naturlig yngleplads for svaler. Deraf kommer navnet svalegrotten. Se om i kan finde Chieftain’s klippeprofil, der minder bemærkelsesværdigt meget om profilen fra en indianerhøvding. Herefter fortsætter vores tur til Tienhsiang hvor vi besøger marmorfabrikken i Xiulin. Vi tager den såkaldte Su Hwa motorvej, bygget på de meget stejle klipper højt over Stillehavet – en farlig men smuk køretur inklussiv berømte turistattraktioner som Chingshui klipperne. Om aftenen ankommer igen til Taipei vi overnatter.

 

Dag 7. Afgang

Transfer til lufthavnen og afgang.

 

Prisen inkluderer: 6 nætter i delt dobbeltværelse på 4- og 5-stjernede hoteller med morgenmad dagligt Køretøj med air-condition og engelsktalende guide på hele turen Entrbilletter og lokal rejseforsikring

 

Prisen inkluderer ikke: Flybilletter til/fra Taipei Drikkepenge og personlige udgifter Drikkevarer og måltider der ikke er beskrevet i programmet

 

Eventuelle tillæg: Eneværelsestillæg: 1.670 DKK     

Vaccinationsanbefalinger til Asien

Billeder