Rejs trygt og sikkert!

UNESCO i Bulgarien - et smykkeskrin med ni juveler

UNESCO i Bulgarien - et smykkeskrin med ni juveler 5060 DKK, 10 Dage

Er du interesseret i oldtidens historie og kultur? Så er denne tur i Bulgarien noget for dig.

I Bulgarien er der ikke mindre end ni store værker, der er beskyttet af UNESCOt. Her kan I bl.a. se den ældste guld opdagelse fra 5000 f.Kr. I forskellige dele af landet ses spor af den mægtige Thrakien og ruinerne af det romerske imperium. Bulgarien kan også prale af sin smukke natur med høje bjergkæder, frodige dale og talrige huler. På vores rundtur i Bulgarien besøger vi alle de steder, der er på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Du inviteres her med på en velafbalanceret tur med naturskønne, historiske og kulturelle elementer.

Turens højdepunkter:
De ni UNESCO-beskyttede objekter - Den thrakiske gravhøj ved Kazanlak; Den thrakiske gravhøj i Sveshtari; Nessebar gamle by; Madara-rytteren; Kirken i Boyana; Ivanovo klippekirker; Rila-klosteret; Pirin-bjergene; Srebarna-søen
Plovdiv - engang hovedstaden i det gamle Thrakien og nu landets kulturelle hovedstad. Den gamle bydel er et must under besøget.
Veliko Tarnovo - placeret langs de historiske skråninger af Tsarevets, Trapezitsa og Sveta Gora på Yantraflodens bredder. Byens huse klamrer sig som svalereder til klipperne over Jantrafloden og giver en uforglemmelig romantisk udsigt.


Rejseplan:   

Dag 1. Sofia
Ankomst til Sofia. 

Dag 2. Sofia – Rilaklostret – Melnik
Efter morgenmaden kører vi mod syd og besøger den bulgarsk-ortodokse kirkes vigtigste symbol - Rilaklosteret (1150 moh). Bag de 20 m høje mure finder vi det smukt dekorerede kloster, kirke og kapel med fantastiske kalkmalerier fra 1100-tallet. Vi kører videre til Melnik, den mindste by, der er kendt for sine udsøgte vine. Overnatning i Melnik.

Dag 3. Melnik – Pirin-bjergene – Bansko
I dag tager vi op i de smukke Pirinbjerge til Vihren hytten (1950 m), hvor vi vandrer til nogle af de maleriske smeltevandssøer. Pirin er Bulgariens vildeste bjergkæde, opkaldt efter guden Perun og med ikke mindre end 79 toppe over 2.000 m høje, Pirin National Park er det største fredede område i Bulgarien. På vejen til Bansko stopper vi og sre på det ældste træ i Bulgarien, en 1300 år gammel gran. Overnatning i Bansko.

Dag 4. Bansko – Plovdiv
Vores rejse fortsætter mellem to bjergkæder og går over de smukke Rodopi-bjerge til Bulgariens anden største by, Plovdiv. Præcis som Rom blev den grundlagt på syv høje. Den var hovedstad i det gamle Thrakien og en vigtig handelspost i middelalderen.Den gamle bydel kan prale af smukke huse, et romersk amfiteater og en fantastisk kirke. Vi besøger bl.a. amfiteatret og etnografisk museum. Overnatning i Plovdiv.

Dag 5. Plovdiv – Kazanlak – Nessebar
I dag kører vi til De thrakiske kongers dal, et tilnavn der dækkker over de mange gravhøje, hvor det gamle Thrakiens mægtige herskere ligger begravet. Vi besøger den berømte gravhøj i Kazanlak og ser fine kalkmalerier fra 400 f. Kr. Dalen er også kendt som Rosernes dal, hvor den dyrebare rosenolie bliver produceret. Sent på eftermiddagen er vi fremme ved Sortehavets juvel, Nessebar.

Dag 6. Nessebar
Den historiske lille by Nessebar ligger på en halvø. En smal landtange forbinder det gamle Nessebar med den nye bydel. Hele den gamle bydel, med sine 40 kirker og kirkelige ruiner fra fortiden har status af museumsby. Om sommeren sælgere kunstnere og kunsthåndværkere her i de gamle stræder og du finder måske et godt tilbud på smukkeværker eller bliver selv foreviget af en portrætmaler.

Dag 7. Nessebar – Madara – Svestari – Srebarna
Efter en hviledag i Nessebar venter en lang rejse i historien spor i området omkring Pliska og Preslav, de to første hovedstæder i Bulgarien. Men vi lægger ud med Madara-rytteren. Dette mystiske oldbulgarske stenrelief på den stejle klippevæg menes at stamme fra 700-tallet, men har endnu ikke fundet sin unikke historiske forklaring. Ikke lang herfra findes resterne af de gamle hovedstæder, hvor udgravningerne i Preslev stadig fortsætter.
Efter Madara-rytteren fortsætter vi til gravhøjen i Sveshtari, der stammer fra det 3. årh. før Kr. og er kendetegnet ved de voluminøse kvindefigurer, der indrammer det centrale rum.Overnatning i landsbyen Srebarna.

Dag 8. Srebarna – Ivanovo klyppkyrkorna – Veliko Tarnovo
I udkanten af byen ligger søen Srebarna, der er en vigtig post på fugletrækrutenmigrering via Pontica mellem Europa og Afrika. Fugleinteresserede kan benytte lejligheden til at se flokke af hvide storke, hvide pelikaner og musvåger (afhængig af sæsonen naturligvis). Rejsen fortsætter mod vest mod Rusenski Lom Nature Reserve, hvor vi finder flere velbevarede klippekirker i nærheden af ​​landsbyen Ivanovo. Aftenen tilbringes i Veliko Tarnovo, der var hovedstad i Det andte bulgarske rige. Overnatning på hotel.

Dag 9. Veliko Tarnovo – Sofia
På vej tilbage til Sofia er det muligt at gøre holdt ved Sueva Dupka grotten (tilvalg), en af ​​Bulgariens smukkeste huler. Vel fremme i Sofia er der tid på egen hånd til fx museumsbesøg, udstillinger eller lidt shopping på hovedstrøget Boulevard Vitosha.

Dag 10. Afrejse
Transfer til lufthavnen eller videre ud i Bulgarien. 

Prisen inkluderer: ► transfers fra / til Sofia lufthavn ► al transport jf. program ► overnatninger på turistklasse hotel i delt dobbeltværelse med eget bad/toilet ► morgenmad ► engelsktalende guide 

Prisen inkluderer ikke: ► flybilletter og entreer ► øvrige måltider og drikkevarer ► forsikring ► private udgifter herunder drikkepenge samt alt andet ikke nævnt ovenfor ► Andre mulige aktiviteter (ikke inkluderet) foreslået i rejseplan / turbeskrivelse er forslag til yderligere / alternative aktiviteter. Eventuelle udgifter betales på stedet.

Eventuelle tillæg: ► tillæg for eneværelse (afhængig af kapacitet) 

Værd  at vide: ► turlængde 10 dage / 9 nætter ► Turen kan også arrangeres for min. 2 personer. Kontakt os for mere information og priser ► Forlængelse af turen med f.eks. 1 uge ved Sortehavet. Kontakt os for mere information og priser ► Hvis du selv køber din flybillet skal du ankomme/afrejse på et bestemt tidspunkt i forbindelse med den inkluderede transfer. Mulighed for tilkøb af privat transfer. 

Anbefalet periode: april - oktober

Ekstra tjenester:
Lufthavnstransport andre dage: EUR 15 pr./115 DKK Transport til køretøjer med 1-3 personer
tillæg til 2-3 personer
rejser sammen: 130 EUR/ca 970 DKK pp


Billeder


UNESCO i Bulgarien - et smykkeskrin med ni juveler (Vurderet 4.71 / 5 Baseret på 333 Anmeldelser.)
Pris
5060 DKK
Varighed
10 Dage
Eneværelsestillæg
1570 DKK
Status
Åben for booking

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

No special experience is needed; everyone who is in condition to cope with long Saturday walks in the forest can also cope with these tours. As a rule, the trips are short and at a low altitude. Often, it is your choice to join or skip a day-tour. The routes follow a hilly terrain without steep ascents and descents. Normally we walk 3/5h a day.

Gruppestørrelse
4-12
Reservation System Code
BGUNESCO
Cykelferie i Balkanbjergene - Bulgarien (guided) 4020 DKK, 8 Dage

Cykelferie i Balkanbjergene - Bulgarien (guided)

Spændende cykeltur i hjertet af Balkanbjergene. På denne rejse cykler vi langs med de nordlige...
Sydsudan - kvæghyrdernes land 13990 DKK, 9 Dage

Sydsudan - kvæghyrdernes land

Der er ingen tvivl om, at Sydsudan er en af de mest udfordrende destinationer for den frygtløse...
Vandreferie i Rila- og Pirinbjergene - Bulgarien 3950 DKK, 8 Dage

Vandreferie i Rila- og Pirinbjergene - Bulgarien

En unik bjergvandretur over skyerne i Balkan-halvøens højeste bjerge. På denne tur vil vi bestige...
Se alt» Blog

25.08.2021 13:12

7 interessante fakta om Afghanistan

Så er der igen nyt fra Afghanistan - i april 2021 skrev vi om tilbagetrækning af soldater frem til 11.september 2021. Fulde af håb og optimisme - velvidende at  Afghanistan i mere end 50 år har været været på forsiderne med historier om flygtninge, terrorisme, burkaer og skæg. I 2015 skrev Suzanne Brøgger om sine oplevelser i landet i bogen "Jeg har set den gamle verden forsvinde...


10.08.2021 15:10

Guinea – mineraler og chimpamser, der bruger sten som værktøj

Guinea - pygmæernes land og guldminer Det oprindelige folk i Guinea var pygmæer. Langsomt blev de fordrevet og assimileret af indtrængende folkeslag, der i århundreder søgtelykken i guldminerne, der forsynede middelhavslandene med det ædle metal. Guinea – og kun Guinea Dette vestafrikansk land hedder kun Guinea, men for at adskille det fra en række andre lande, hvor navnet Guinea...


10.08.2021 14:50

Top 7 seværdigheder i Sydsudan

Sudan er det nyeste land i verden og et, som mange mennesker ikke engang har hørt om. Dem, der har, forbinder det normalt med den militære konflikt, der har hærget i regionen i årtier. Men bag alt dette ligger et land med gamle kulturelle ritualer, et utal af farverige lokale stammer og rå naturlig skønhed. Det er stadig en af de mest udfordrende destinationer for den udforskende rejsende. I...


09.08.2021 12:20

De ukendte pyramider i Sudan

De ukendte pyramider i Sudan Kan du navnet på landet med de fleste pyramider i verden? Nej, det er ikke Egypten. Landet, der har denne rekord med mere end 200 pyramider, er faktisk Egyptens sydlige nabo - Sudan. Selvom de ikke er så store som de egyptiske, er de lige så imponerende og har lige så spændende historie, der går tilbage til 800-tallet f.Kr., til kongeriget Kush. De sudans pyramider...