Coronavirus (COVID-19) travel update
Vi arbejder fortsat hjemmefra og har begrænset adgang til telefonopkald/online chat.
Kommer du ikke hurtigt igennem, så send os en besked på info@penguin.dk. Vi er klar på mailen og ringer gerne tilbage inden for kort tid.

UNESCO i Bulgarien - et smykkeskrin med ni juveler

UNESCO i Bulgarien - et smykkeskrin med ni juveler 5080 DKK, 10 Dage

Er du interesseret i oldtidens historie og kultur? Så er denne tur i Bulgarien noget for dig.

I Bulgarien er der ikke mindre end ni store værker, der er beskyttet af UNESCOt. Her kan I bl.a. se den ældste guld opdagelse fra 5000 f.Kr. I forskellige dele af landet ses spor af den mægtige Thrakien og ruinerne af det romerske imperium. Bulgarien kan også prale af sin smukke natur med høje bjergkæder, frodige dale og talrige huler. På vores rundtur i Bulgarien besøger vi alle de steder, der er på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Du inviteres her med på en velafbalanceret tur med naturskønne, historiske og kulturelle elementer.

Turens højdepunkter:
De ni UNESCO-beskyttede objekter - Den thrakiske gravhøj ved Kazanlak; Den thrakiske gravhøj i Sveshtari; Nessebar gamle by; Madara-rytteren; Kirken i Boyana; Ivanovo klippekirker; Rila-klosteret; Pirin-bjergene; Srebarna-søen
Plovdiv - engang hovedstaden i det gamle Thrakien og nu landets kulturelle hovedstad. Den gamle bydel er et must under besøget.
Veliko Tarnovo - placeret langs de historiske skråninger af Tsarevets, Trapezitsa og Sveta Gora på Yantraflodens bredder. Byens huse klamrer sig som svalereder til klipperne over Jantrafloden og giver en uforglemmelig romantisk udsigt.


Rejseplan:   

Dag 1. Sofia
Ankomst til Sofia. 

Dag 2. Sofia – Rilaklostret – Melnik
Efter morgenmaden kører vi mod syd og besøger den bulgarsk-ortodokse kirkes vigtigste symbol - Rilaklosteret (1150 moh). Bag de 20 m høje mure finder vi det smukt dekorerede kloster, kirke og kapel med fantastiske kalkmalerier fra 1100-tallet. Vi kører videre til Melnik, den mindste by, der er kendt for sine udsøgte vine. Overnatning i Melnik.

Dag 3. Melnik – Pirin-bjergene – Bansko
I dag tager vi op i de smukke Pirinbjerge til Vihren hytten (1950 m), hvor vi vandrer til nogle af de maleriske smeltevandssøer. Pirin er Bulgariens vildeste bjergkæde, opkaldt efter guden Perun og med ikke mindre end 79 toppe over 2.000 m høje, Pirin National Park er det største fredede område i Bulgarien. På vejen til Bansko stopper vi og sre på det ældste træ i Bulgarien, en 1300 år gammel gran. Overnatning i Bansko.

Dag 4. Bansko – Plovdiv
Vores rejse fortsætter mellem to bjergkæder og går over de smukke Rodopi-bjerge til Bulgariens anden største by, Plovdiv. Præcis som Rom blev den grundlagt på syv høje. Den var hovedstad i det gamle Thrakien og en vigtig handelspost i middelalderen.Den gamle bydel kan prale af smukke huse, et romersk amfiteater og en fantastisk kirke. Vi besøger bl.a. amfiteatret og etnografisk museum. Overnatning i Plovdiv.

Dag 5. Plovdiv – Kazanlak – Nessebar
I dag kører vi til De thrakiske kongers dal, et tilnavn der dækkker over de mange gravhøje, hvor det gamle Thrakiens mægtige herskere ligger begravet. Vi besøger den berømte gravhøj i Kazanlak og ser fine kalkmalerier fra 400 f. Kr. Dalen er også kendt som Rosernes dal, hvor den dyrebare rosenolie bliver produceret. Sent på eftermiddagen er vi fremme ved Sortehavets juvel, Nessebar.

Dag 6. Nessebar
Den historiske lille by Nessebar ligger på en halvø. En smal landtange forbinder det gamle Nessebar med den nye bydel. Hele den gamle bydel, med sine 40 kirker og kirkelige ruiner fra fortiden har status af museumsby. Om sommeren sælgere kunstnere og kunsthåndværkere her i de gamle stræder og du finder måske et godt tilbud på smukkeværker eller bliver selv foreviget af en portrætmaler.

Dag 7. Nessebar – Madara – Svestari – Srebarna
Efter en hviledag i Nessebar venter en lang rejse i historien spor i området omkring Pliska og Preslav, de to første hovedstæder i Bulgarien. Men vi lægger ud med Madara-rytteren. Dette mystiske oldbulgarske stenrelief på den stejle klippevæg menes at stamme fra 700-tallet, men har endnu ikke fundet sin unikke historiske forklaring. Ikke lang herfra findes resterne af de gamle hovedstæder, hvor udgravningerne i Preslev stadig fortsætter.
Efter Madara-rytteren fortsætter vi til gravhøjen i Sveshtari, der stammer fra det 3. årh. før Kr. og er kendetegnet ved de voluminøse kvindefigurer, der indrammer det centrale rum.Overnatning i landsbyen Srebarna.

Dag 8. Srebarna – Ivanovo klyppkyrkorna – Veliko Tarnovo
I udkanten af byen ligger søen Srebarna, der er en vigtig post på fugletrækrutenmigrering via Pontica mellem Europa og Afrika. Fugleinteresserede kan benytte lejligheden til at se flokke af hvide storke, hvide pelikaner og musvåger (afhængig af sæsonen naturligvis). Rejsen fortsætter mod vest mod Rusenski Lom Nature Reserve, hvor vi finder flere velbevarede klippekirker i nærheden af ​​landsbyen Ivanovo. Aftenen tilbringes i Veliko Tarnovo, der var hovedstad i Det andte bulgarske rige. Overnatning på hotel.

Dag 9. Veliko Tarnovo – Sofia
På vej tilbage til Sofia er det muligt at gøre holdt ved Sueva Dupka grotten (tilvalg), en af ​​Bulgariens smukkeste huler. Vel fremme i Sofia er der tid på egen hånd til fx museumsbesøg, udstillinger eller lidt shopping på hovedstrøget Boulevard Vitosha.

Dag 10. Afrejse
Transfer til lufthavnen eller videre ud i Bulgarien. 

Prisen inkluderer: ► transfers fra / til Sofia lufthavn ► al transport jf. program ► overnatninger på turistklasse hotel i delt dobbeltværelse med eget bad/toilet ► morgenmad ► engelsktalende guide ►pris på 5200 dkk per person ved min 2 personer, på turistklasse hoteller

Prisen inkluderer ikke: ► flybilletter og entreer ► øvrige måltider og drikkevarer ► forsikring ► private udgifter herunder drikkepenge samt alt andet ikke nævnt ovenfor ► Andre mulige aktiviteter (ikke inkluderet) foreslået i rejseplan / turbeskrivelse er forslag til yderligere / alternative aktiviteter. Eventuelle udgifter betales på stedet.

Eventuelle tillæg: ► tillæg for eneværelse (afhængig af kapacitet): 1200 kr. 

Værd  at vide: ► turlængde 10 dage / 9 nætter ► Turen kan også arrangeres for min. 2 personer. Kontakt os for mere information og priser ► Forlængelse af turen med f.eks. 1 uge ved Sortehavet. Kontakt os for mere information og priser ► Hvis du selv køber din flybillet skal du ankomme/afrejse på et bestemt tidspunkt i forbindelse med den inkluderede transfer. Mulighed for tilkøb af privat transfer. 

Anbefalet periode: april - oktober

Priser, DKK per person
                      4-5 personer     6-7 personer
3***  hoteller    4430                    3900
4****hoteller     5200                   4900


Billeder


UNESCO i Bulgarien - et smykkeskrin med ni juveler (Vurderet 4.71 / 5 Baseret på 300 Anmeldelser.)
Pris
5080 DKK
Varighed
10 Dage
Eneværelsestillæg
1570 DKK
Status
Åben for booking

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

No special experience is needed; everyone who is in condition to cope with long Saturday walks in the forest can also cope with these tours. As a rule, the trips are short and at a low altitude. Often, it is your choice to join or skip a day-tour. The routes follow a hilly terrain without steep ascents and descents. Normally we walk 3/5h a day.

Gruppestørrelse
4-12
Reservation System Code
BGUNESCO
Vandreferie i Rila- og Pirinbjergene - Bulgarien 3960 DKK, 8 Dage

Vandreferie i Rila- og Pirinbjergene - Bulgarien

En unik bjergvandretur over skyerne i Balkan-halvøens højeste bjerge. På denne tur vil vi bestige...
BALKAN – den store tur! Bulgarien, Serbien, Bosnien-Herzegovina, Kroatien, Montenegro, Kosovo, Albanien, Makedonien 7610 DKK, 14 Dage

BALKAN – den store tur! Bulgarien, Serbien, Bosnien-Herzegovina, Kroatien, Montenegro, Kosovo, Albanien, Makedonien

DOWNLOAD TRIP DOSSIER   Denne rundrejse er et kulturhistorisk kalejdoskop på Balkan. Engang...
Saudi Arabien: Bag det åndelige slør 14550 DKK, 8 Dage

Saudi Arabien: Bag det åndelige slør

Saudi Arabien er et af de mest gådefulde og vanskelige steder at besøge, så gå ikke glip af denne...
Se alt» Nyheder

21.08.2018 17:13

Guinea Tilhørte Engang En Række Afrikanske Emperier

Guinea tilhørte engang en række afrikanske emperier Den land vi nu kender som Guinea, har tilhørte en række akfrikanske emperier, indtil Frankrig koloniserede landet i 1890’erne, og gjorde det til en del af Fransk Vestafrika. Trods flere forsøg fra lokale på at vælte den franske regering, blev Guinea atter inkorporeret i Fransk Vestafrika i starten af 1900-tallet, og blev kaldt Fransk...


15.08.2018 17:35

Et af de Mest Imponerende Vandfald i Verden

Et af de mest imponerende vandfald i Guyana Kaieteur Falls i Guyana er rangeret som nummer to, på listen over de mest imponerende vandfald i verden, Worldwide Waterfall Database. Det er fantastisk. Vandfaldet har et fald på 225 meter. Selv ikke det verdensberømte Niagara Falls kommer i nærheden med sine små 50 meter. Guyana er den eneste engelsktalende nation i Sydamerika På trods af at have...


07.08.2018 13:12

De første oliemalerier blev ikke malet i Europa under renæssancen, men derimod i Afghanistan

De første oliemalerier blev ikke malet i Europa under renæssancen, men derimod i Afghanistan I mere end et årti blev Afghanistan kun nævnt i forbindelse med Taliban og terrorisme, burkaer og fuldskæg. Afghanistan er meget mere end det. Det er et land hvor ældgamle traditioner holder ud, og et nyt land opstår. Verdens første oliemalerier blev ikke malet i Europa’s renæssance, men i hulerne...


30.07.2018 14:09

Akwasidae Festivalen i Ghana

Akwasidae festivalen er den vigtigste begivenhed for Ashtani-folket i Ghana Akwasidae festivalen bliver fejret af Ashtani folket og høvdingerne i Ghana. Festivalen afholdet på en søndag, en gang hver sjette uge. Festivalen er den næstvigtiste begivenhed lige efter landets nationaldag. Akwasidae festivalens traditioner har forbindelser til den årlige Akan kalender. Kalenderen er opdelt i 9 dele,...