Armenien

Armenien

Fascineres du af gamle kulturperler og lader du dig overvælde af naturindtryk og fantastiske panoramaudsigter? Tag denne tur til Kaukasus, et af Europas fjerneste lande og oplev en skønhed som ikke kan beskrives med ord, og en gæstfrihed du ikke vil glemme.

Der er kun få lande i verden, der kan være stolte af en så gammel og glorværdig historie. Armenien er et lille land med en befolkning på blot tre millioner, men samtidig et land med en stor kulturel og religiøs arv. Armenien er kendt for at være det første land i Verden der gjorde kristendommen til statsreligionen (siden år 301). Dette velkendte faktum har sat sine spor - hundredvis af kirker og klostre kan dateres til de første århundreder af kristendommen og ligger spredt i det smukke bjergrige landskab.

Turens højdepunkter:
Echmiadzin – Armeniens religiøse centrum med kloster, katedral og teologisk fakultet.
Matenadaran – Statsbiblioteket med en af de ældste håndskriftssamlinger i verden.
Geghard klostret - Et smukt gammelt armensk kloster, der er delvist hugget ind i et bjerg og stammer tilbage fra det 4. århundrede.
Garni – Armeniens eneste hellenistiske tempel fra 300 f.Kr.

 

Rejseplan:

Dag 1: (Lørdag) Afrejse fra Danmark

Dag 2: (Søndag) Ankomst – Byturrundtur i Jeveran – Etchmiadzin – Zvartnots – Jeveran
Ankomst til lufthavnen og transport til hotellet. Morgenmad på hotellet.
10:00 I morgen mød din tour guide og start en rundvisning i Jerevan.
Transfer til Echmiadzin - stedet, hvor den eneste Begotten kom ned. Hellige Echmiadzin er hele armeniernes spirituelle center og et af kristendommens centre i hele verden. Du vil deltage i en søndagsliturgi. Retur til Jerevan med et stop ved ruinerne af Zvartnots tempel - perlen af det 7. århundredes arkitektur, der er opført som en UNESCO World Heritage.
14:00 Frokosttid. Besøg Tsitsernakaberd. Gå gennem Memorial Park og besøg museummet for ofre for folkedrab. Besøg Cafesjian Show Room og Vernisage loppemarked, stedet hvor man får en lille smag af Armenien, for at se fusionen mellem nationale traditioner, kunst og håndværk med moderne smag. Overnatning i Jerevan.

Dag 3: (Mandag) Jerevan – Khor Virap – Noravank – Jerevan
09:00 Sightseeingtur til Khor-Virap-klosteret, hvis betydning er forbundet med Gregory Illuminator, der introducerede kristendom til Armenien. Det er et vidunderligt mesterværk, beliggende på toppen af en bakke. Det er et pilgrimssted hvor der hvert år kommer mange turister og indfødte mennesker for at besøge stedet. Det ligner et slot, hvor alle har en ide om at sidde og drømme, mens de beundrer skønheden i kirken. Højdepunktet er den bedste udsigt til den bibelske Mt. Ararat.
13:00 Frokosttid. Turen fortsætter til Noravank klosteret – det religiøse og kulturelle centrum af fra 13. århundrede. Det ligger i en smal kløft, der er kendt for sine høje, klare, murstensklipper, direkte overfor klosteret. Skønheden i dette kloster er værdsat af tusindvis af besøgende, ikke kun på grund af dets arkitektur og historie, men også for dets harmoni med den omgivende fantastiske natur. Transport tilbage til hovedstaden. Overnatning i Jerevan.

Dag 4: (Tirsdag) Jerevan - Sevansøen - Garni - Geghard – Jerevan
09:00 Afgang til søen Sevan, en af de største ferskvandssøer i bjergene i hele verden. Det smukke landskab og krystalklare vand er gode forudsætninger for et fremragende stop for afslapning. Besøg Sevanavank Kloster.
Afgang til Garni Temple. Garni tempel, der tårner over en trekantet kappe, er det unikke overlevende eksempel på hedningskulturen i Armenien. Efter at have vedtaget kristendommen i 301, mistede det hedenske tempel sin betydning, og borgernes fort blev til kongernes sommerbolig.
13:00 Frokosttid. Transport til Geghard kloster, som er indskrevet på UNESCOs verdensarvliste. Geghard kloster er det uovertrufne mesterværk af det 13. århundredes armenske arkitektur. Nogle af kirkerne i komplekset er mesterligt hugget i en stor sten. Komplekset er rig på subtile skulpturelle udsmykninger og mange slående khachkars (cross-stones). Retur til Jerevan. Overnatning på hotellet i Jerevan.

Dag 5: (Onsdag) Gratis dag – Tilbud på ekstra ture
Valgfri ture mod et tillægsgebyr. Vi kan på anmodning give dig detaljerede oplysninger om priser og rejseplaner.

Dag 6: (Torsdag) Afrejse
Transfer til lufthavnen. Afrejse.

Prisen inkluderer: ►5 overnatninger i delt dobbeltværelse på standardhotel i Jerevan inkl. morgenmad og tidligt check-in ved ankomsten ►Transport ifølge rejseplanen i en A/C-bil eller bus ►Engelsktalende kulturhistorisk guide under hele turen, undtagen dag 5 ►Entréer ►1 flaske vand pr. person pr. dag ►Transfer fra/til lufthavnen og hotellet – kun på start- og slutdagen ifølge rejseplanen

Prisen inkluderer ikke: ►Flybilletter til/fra Jerevan ►Forsikring ►Andre transfers ►Drikkevarer og måltider, undtagen morgenmad på hotellet ►Valgfrie ture (venligst se hvilke ture der kan organiseres på din fridag og til hvilken pris) ►Drikkepenge ►Personlige udgifter ►Visum (hvis det er nødvendigt)

Eventuelle tillæg: ►Eneværelsestillæg: 935 kr. ►Ø;;;;vrige overnatninger: Enkeltværelse 485 kr. pr. person/dobbeltværelse 410 kr. pr. person ►Frokost: 115 kr. pr. person pr. dag ►Aftensmad: 150 kr. pr. person pr. dag ►Overnatningsstedet kan opgraderes til et 4* hotel – venligst kontakt os

Praktiske oplysninger: ►Nordiske statsborgere får visum i op til 21 dage ved ankomst i Lufthavnen

Værd at vide: ►Armenien er spækket med spændende og smukke seværdigheder og anderledes oplevelser som fx Ararat Brandy Factory med besøg i museet og smagsprøver (entré ca. 7 EUR).

Anbefalet rejseperiode: April - Oktober


Vaccinationsanbefalinger til Asien

Billeder