Rejs trygt og sikkert!

Kør selv ferie i Costa Rica - fra kyst til kyst

Kør selv ferie i Costa Rica - fra kyst til kyst

Frihed på fire hjul i et tropisk paradis.

Costa Rica er et fantastisk land, som ligger klemt mellem Nord,- og Sydamerika og strækker sig fra Caribien til Stillehavskysten på et område på kun 51000m2. Landet byder på unikke oplevelser, især for naturelskere. Landet er også kendt for at være det mest fredelige land i Amerika med et meget lavt kriminalitetsniveau. Costa Rica har mange forskellige mikroklimaer og dermed en bred vifte af dyre,- og planteliv. Som turist i landet, om man blot stopper for en kort pause eller overnatter i en by, vil man blive mødt af venlige ’Ticos’ (som Costaricanerne kaldes) som altid er friske på en sludder eller er ivrige for at vise dig vej. Dermed er en af de bedste måder at opleve Costa Rica er en kør-selv ferie gennem landet.

Vi tilbyder flere ferieformer i Costa Rica – rundrejser, aktive ferier, kør-selv ferier. Denne rejseplan er blot én af de mange rejser i Costa Rica. Hvis du er interesseret i en rejse som er anderledes end ligge denne er du velkommen til at sende en forespørgsel.

Højdepunkter:
San José (1161m) – den livlige hovedstad
Tortuguero nationalpark – beliggende på den caribiske kyst med en ekstraordinær floar og fauna
Arenal vulkanen (1657) – en af de yngste og mest aktive vulkaner i verden
Samara strand – et populært resort ved Stillehavet
 


Rejseplan:

Dag 1: San José
Ankomst til San Jose. En lokal guide vil møde dig i lufthavnen. Transfer til hotellet. Udlevering af velkomstpakke med praktiske oplysninger. Overnatning på turist klase hotel i San Jose City.

Dag 2: San Jose - Tortuguero
Tidligt om morgenen vil man blive mødt af en lokal engelsktalende guide på hotellet i San Jose. Transfer til Tortugeuro nationalpark med luksus minibus. Der stoppes for at spise morgenmad undervejs. I dag vil man opleve et af de mest eksotiske områder i Costa Rica. Her er en bred vifte af dyre,- og planteliv. Her er også et system af vandkanaler, som man kan bruge til at udforske levestedet for de mange dyr. Der er inkluderet en tur i parken, hvor man kan opleve spændende dyrearter og planter såsom orkideer, fugle, aber, krokodiller, tukaner m.m. Tortugeuro’s kyst er kendt for at være et sted hvor store haveskildpadder (Chelonia Midas) kommer for at lægge æg (sæson: juli – september). Overnatning i Tortuguero (Måltider: M, F, A)

Dag 3: Tortuguero Nationalparken
En dag mere i den spændende Tortuguero ved den Caribiske kyst. Der er inkluderet en bådtur på en af parkens vandkanaler. Mulighed for at se havskildpadder lægge æg om natten. Dette er kun muligt fra juli – oktober og kan arrangeres på hotellet mod ekstra betaling. Overnatning i Tortuguero. (M)

Dag 4: Tortuguero - Arenal
Transfer til Guapiles. Afhentning af lejebilen. Kørsel til den mest aktive vulkan i Costa Rica, Arenal, der dagligt har mindre eruptioner af rød lava. Kørsel gennem dalene i det nordlige Costa Rica gennem San Carlos og mod regnskoven. Dette er et af de mest naturskønne områder i Costa Rica. Overnatning i Arenal. (M)

Dag 5: Arenal
Dagen til fri disposition i Arenal området. Der er mulighed for diverse aktiviteter mod betaling på stedet. (M)

Dag 6: Arenal - Monteverde
Kørsel til Monteverde Nationalpark og Reservat, som også er kendt for den spændende flora og fauna. Reservatet spreder sig udover 10,500 hektar. Klimaet og terrænet gør at der er en utrolig mangfoldigt biodiversitet. Der er bl.a mindst 400 fuglearter i Monteverde inkl. den sjældne fugl Resplendent Quetzal. Overnatning i Monteverde. Over 100 arter af pattefur, 120 arter af krybdyr og ca. 2500 arter af planter. Alt dette gør Monteverde et sandt ”naturparadis”. Her findes også sarte og sjældne orkideer, som groer på de majestætiske træer. Orkideerne har utrolige smukek farver: hvid, lilla og gul som står i stærk kontrast til den dybe grønne farve i skoven. Overnatning i Monteverde. (M)

Dag 7: Monteverde
Dagen er til fri disposition i Monteverde. Der er mulighed for diverse aktiviteter mod betaling på stedet. (M)

Dag 8: Monteverde - Samara
Køretur til den charmerende fiskerby Samara ved Stillehavskysten på Nicoya halvøen. Sandstranden i Samara er stor og bred, og en koralrev ind i oceanen, tæt på kysten, gør det ganske sikkert og behageligt at svømme. Der er flere aktiviteter mod betaling bl.a. snorkling, windsurfing og dykning er nogle af de populære vandsportsaktiviteter til rådighed. Her har de velhavende costaricaner ferieboliger. Selvom Sámara er noget isoleret kan du muligvis finde noget at købe under dit ophold. Overnatning i Samara. (M)

Dag 9 og 10: Samara
Fri dage i Samara (M)

Dag 11: Samara - San Jose
Kørsel til San José, hvor bilen afleveres. Overnatning i San Jose (M)

Dag 12: Afrejse
Transfer til lufthavnen. Hjemrejse.

OBS! Der kan tilkomme et tillæg for specielle rejseperioder som flg:  20 dec. - 05. jan eller Påskeferien (10 - 17. april2017)

Værd at vide: ► Ved hjemrejse fra Costa Rica skal man være i lufthavnen 3 timer før afrejse

Leje af bil: ► Depositum på $ 750 blokeres på dit betalngskort og returneres efter aflevering af bilen. Betalingskort er nødvendig for billejen! ► Inkluderet: frit antal km., lokale afgifter, kort over Costa Rica ► Ikke inkluderet: brændstof (udleveres med en fuld tank og skal afleveres med en fuld tank), obligatorisk skades- og tyveriforsikring (maks. opkrævning af selvrisiko: $ 750- $ 950 afhængigt at biltypen, supplerende tredjepartsforsikring: $18-25 per dag (afhængigt af bilen)► gyldigt betalingskort (Visa/Mastercard/American Express/Diners Club) kræves med rejste numre ► min. alder: 21 år ► gyldigt kørekort er påkrævet ► ekstra chauffør er gratis ► min. lejeperiode: 3 dage ►Nummerplade gebyr: 0,95 $ / dag - dette gebyr betales for ethvert køretøj og direkte til billeje firmaet.

Anbefalet rejseperiode: november - april

Nødvendigt udstyr: ► Medbring regntøj, myggespray, solcreme, personlig medicin, betalingskort og andre værdigenstande, en spansk ordbog i lommestørrelse, let fodtøj (kondisko el. lignende) samt let tøj med lange ærmer, som kan beskytte mod insekter.
 


Prisen inkluderer:
11 nætter i delt dobbelt værelse på gode turist hoteller eller lodges med morgenmad
frokost og aftensmad dag 2
billeje i 8 dage (Daihatsu Bego 4x4 el. lignende; frit antal km)
transport fra/til lufthavnen
detaljerede kort
brochurer og vouchers
24 timers nødhjælp
Tortuguero- pakke: land & båd transport fra San Jose / til Guapiles
bådtur ad Tortuguero kanaler (entre til nationalparken er ej inkl. - ca. 15 $ pp)
besøg i landsbyen Tortuguero

Prisen inkluderer ikke:
Flybilletter til/fra San Jose
brændstof for lejebilen
bilforsikring (18-25 USD om dagen)
leje af GPS (10 USD/dag)
entreer
drikkevarer og måltider ikke nævnt
valgfrie udflugter som bestilles og betales på stedet
personlige udgifter
rejseforsikring
udrejsegebyr på 29 USD som betales i lufthavnen ved afgang

Ekstra tjenester:
Eneværelsestillæg:venligst spørg os om pris.


Billeder


Kør selv ferie i Costa Rica - fra kyst til kyst (Vurderet 4.8 / 5 Baseret på 352 Anmeldelser.)

Most of you, who are used to walking/cycling during a long weekend, will be in condition to cope with a tour of this level. You should be in a good health condition. We have successive days of longer and more difficult walking and days of lighter walking/cycling. Some parts of the day routes are done at a higher altitude. The paths are in good condition. We walk/cycle for 5/7h a day.

Gruppestørrelse
Min. 2 persons
Reservation System Code
COSTARICA
Cykelferie i Balkanbjergene - Bulgarien (guided) 4020 DKK, 8 Dage

Cykelferie i Balkanbjergene - Bulgarien (guided)

Spændende cykeltur i hjertet af Balkanbjergene. På denne rejse cykler vi langs med de nordlige...
På østeuropæisk opdagelse - Rumænien, Moldova, Ukraine og Hviderusland 10350 DKK, 15 Dage

På østeuropæisk opdagelse - Rumænien, Moldova, Ukraine og Hviderusland

Har du lyst til at følge i Grev Draculas fodspor, afdække hemmeligheder i et af de mindst besøgte...
Sydsudan - kvæghyrdernes land 13990 DKK, 9 Dage

Sydsudan - kvæghyrdernes land

Der er ingen tvivl om, at Sydsudan er en af de mest udfordrende destinationer for den frygtløse...
Se alt» Blog

10.12.2021 21:01

Saudi Arabien - islams fødested (gode råd før du skal afsted)

Det tog rigtig lang tid for Saudi Arabien at beslutte sig for at åbne sin grænser for turister, men nu er det endelig en kendsgerning, og Penguin Travel satte straks dette unikke rejsemål på sit kort.Kongeriget – kendt som islams åndelige fødested, har nu en ny tilgang til at tiltrække besøgende, og visum kravene er derfor ændret. Forandringerne er så store i forhold til tidligere, at de...


08.12.2021 13:51

Sokotra - en ø velsignet af guderne og glemt af menneskeheden

Kære rejseven, Da jeg var teenager (tilbage i 70'erne), var der ingen computere og "smart" enheder af nogen art. Kan du forestille dig det, eller måske kan du huske det? Det var den gang vi skrev breve på et papir med en kuglepen og sendte dem med posten. Vi lyttede til de hypermoderne Pink Floyds "The Dark Side of the Moon" eller David Bowies "Space Oddity". Og...


15.11.2021 15:05

Centralasien - alt du behøver at vide inden afrejse

Centralasien er fortsat en af ​​de mindst besøgte regioner i verden. Her findes de såkaldte "Stan-lande", de tidligere sovjetrepublikker Kasakhstan, Tadsjikistan, Turkmenistan, Usbekistan og Kirgisistan. Hvis vi går tilbage i tiden, var disse lande engang hjertet af Silkevejen, den berømte rute, der gik gennem Asien og Europa og forbandt øst og vest, hvor græske og persiske hære...


25.08.2021 13:12

7 interessante fakta om Afghanistan

Så er der igen nyt fra Afghanistan - i april 2021 skrev vi om tilbagetrækning af soldater frem til 11.september 2021. Fulde af håb og optimisme - velvidende at  Afghanistan i mere end 50 år har været været på forsiderne med historier om flygtninge, terrorisme, burkaer og skæg. I 2015 skrev Suzanne Brøgger om sine oplevelser i landet i bogen "Jeg har set den gamle verden forsvinde...