5 stan-lande - I Djengis khans fodspor 17560 DKK, 21 Dage

Følg i Gengis Khans fodspor, gennem store ørkener, rullende stepper, frugtbare dale og de majestætiske bjerge, som danner baggrund for de fem tidligere sovjetrepublikker i Centralasien Turkmenistan, Usbekistan, Kasakhstan, Tadsjikistan og Kirgisistan. I de spektakulære landskaber kan du se traditionelle landsbyer, gamle og moderne byer, der fortæller historier om fremrykkende græske og persiske hære, plyndrende mongolske horder, handelsfolk, der solgte deres varer langs Silkevejen, filosoffer, astronomer, kommunistiske eksperimenter og post-sovjetiske excentrikere. Denne episke tur gennem hjertet af Centralasien tager dig til gamle flisebelagte moskeer, alpine søer, der er omkranset af yurtlejre, storladne monumenter, simple landsbyer, farverige markeder og det berømte gaskrater fra Darvaza.

Højdepunkter:
Chon-Kemin Valley - malerisk bjergdal i Kirgisistan
Isskyk Kul - "Kirgisistans perle" og verdens næststørste saltvandsø
Charyn Canyon (Kasakhstan) - ofte sammenlignet med Grand Canyon på grund af dens imponerende farverige klippeformationer
Iskanderkul-søen (Tadsjikistan) - en af de mest spektakulære søer i alle af de tidligere Sovjetunions nationer
Khast Imam Complex (Usbekistan) - indeholdende den gamle hellige Koran af kalif Osman
Kyzylkum-ørkenen - den 15. største i verden
Darvaza gaskrateret - også kendt som "Dørene til helvede", en af de mest fascinerende seværdigheder i Turkmenistan
Gamle historiske byer
Smukke flisebelagte moskeer og madrasser


Rejseplan:

Dag 1. Bisjkek (Kirgisistan)
Ankomst Bisjkek. Efter hotelindtjekning tager vores guide os med på en byrundttur i Kirgisistans charmerende hovedstad, den grønneste by i Centralasien. Vores sightseeing-program i Bisjkek inkluderer Oak Park, Central Square Ala - Too, The Philharmonic Hall og Victory Square. m.m. (-/-/-)

Dag 2. Bisjkek - Burana - Chon Kemin dal
Tidlig start fra Bishkek og efter 80 km østpå ankomst til det første stop - Burana Tower. Vi kører videre ind i bjergene til et pensionat i den smukke Chon-Kemin dal, hvor vi spiser frokost ved ankomsten. Eftermiddagen kan bruges til tur i landsbyen, observere folkelivet eller eventuelt tage en kort ridetur ind i de omkringliggende bakker (skal arrangeres og betales ved ankomst - omkring 15-20 USD pr. person). Middag og overnatning i gæstehuset. (M/F/A)

Dag 3. Chon Kemin - Issuk Kul sø (6-7 timer)
Efter morgenmaden transfer til Issyk Kul - ”Kirgisistans perle”. Det er den næststørste bjergsø i verden efter Titicaca. Beliggende i 1600 meters højde, er det en let saltvand uden udløb, omgivet fuldstændigt af Tien Shan-bjergene. Kun 200 meter væk fra søen er der en dejlig yurtlejr, som vil være stedet til vores overnatning (op til 4 personer i en yurt, fælles badeværelsesfaciliteter). Om eftermiddagen er det muligt at arrangere et traditionelt ørnejagtshow (arrangeres og betales ved ankomst - prisen afhænger af gruppens størrelse).(M/-/A)

Dag 4. Issyk Kul sø- Jety Oguz - Karakol (6-8 timer)
Rejsen fortsætter østpå langs den sydlige bred af Issyk Kul mod byen Karakol. Vi tager en afstikker ind i sidedalen Jety Oguz, der er berømt for sine to røde klippeformationer kaldet “Seven Bulls” og “The Broken Heart”. Vi vil også gå forbi den berømte Skazka Canyon (Fairytale Canyon). Fremme i Karakol tager vi en kort sightseeingtur, til bl.a. Dungan-moskeen, der blev bygget i 1904 uden brug af metalsøm, den russisk-ortodokse trækirke fra1869 og det lille historiske lokalmuseum. Overnatning i et gæstehus i Karakol (delt overnatning, fælles badeværelse. (M/-/A)

Dag 5. Karakol (Kirgisistan) - Charyn Canyon (Kasakhstan) - Almaty (400 km, 7-8h)
Vi krydser bjergene ind i Kasakhstan og kører til Almaty, den tidligere hovedstad og den største by i Kasakhstan. Vejen er lang og ikke særligt god stand. Omkring halvvejs, vi stopper for at se en af de mest berømte seværdigheder i Kasakhstan - Charyn Canyon. Den sammenlignes ofte med Grand Canyon, i mini størrelse, og med en samlet længde på 80-90 kilometer. Ankomst til Almaty sent på eftermiddagen. (M/-/-)

Dag 6. Almaty
Almaty er den største by i Centralasiens rigeste land, Kasakhstan. Indtil 1997 var det landets hovedstad, og i dag er det stadig landets forretnings- og uddannelsescenter. Vejene er brede og med træer, og der er god udsigt til Zailisky Ala-Too bjergene, der danner baggrund for byen. Navnet Almaty betyder "stedet med æbler", og man mener, at det er her alle æbler stammer fra. Vi besøger Panfilov Park for at se Zenkov katedralen. Den blev bygget i 1904 uden et eneste metalsøm og er en af verdens højeste træbygninger. I den samme park ligger det imponerende Soviet Glory Memorial. Ved siden af parken er Museum of Musical Instruments, her vises mange traditionelle instrumenter fra regionen (ikke inkluderet i turen, men godt kan besøges i din fritid). Om eftermiddagen kører vi en halv time op til Medeo skøjtebanen og tager en svævebane for at nyde en dejlig udsigt på toppen af Shymbulak skiområde (adgangsgebyr og svævebanebillet er ikke inkluderet i prisen).  (M/-/-)

Dag 7. Almaty (Kasakhstan) - Dusjanbe (Tadsjikistan) | Byrundttur
Efter morgenmaden transfer til Almaty lufthavn og videre med fly til Dusjanbe, Tadsjikistans hovedstad. Oprindeligt var Dusjanbe en lille landsby med et marked, der fandt sted hver mandag - “Dusjanbe” oversat fra persisk betyder mandag. Det var under Sovjetunionen, at det blev det industrielle centrum i Tadsjikistan.
Møde med guiden og transfer til hotellet, herefter skal vi på en kort sightseeingtur, hvor vi ser Ismail Samani-statuen og Rudaki-parken, dedikeret til den store persiske digter Rudaki, der også levede i det 9. århundrede. (M/-/-)

Dag 8. Dushanbe - Iskander Kul - Penjikent (7-8 timer)
Efter en tidlig morgenmad køres til Iskanderkul-søen, beliggende i 2200 meters højde og opkaldt efter Alexander den Store. Den betragtes som en af de mest storslåede søer i alle de tidligere Sovjetunionens nationer. Derefter tager vi en kort vandretur til et nærliggende vandfald. Derefter fortsættes til byen Penjikent ca. 4 timers kørsel. (M/-/-)

Dag 9. Syv søers - dagtur (valgfrit)
En kuperet tur ind i Fan bjergene for at udforske området "De syv søer". Bjergene ligger ikke langt fra Penjikent, men på grund af de dårlige veje tager turen en hel dag. Fra den sjette sø er der en kort og nem vandretur på cirka to timer (begge veje) til den syvende og højeste sø Hazorchashma. Herefter retur til Penjikent og overnatning. (M/F/-)

Dag 10. Penjikent - Istarafshan - Khujand (6-7 timer)
Fra Penjikent køres nordpå til Istarafshan og derefter til Khujand. Vejen til Istaravshan er meget naturskøn og krydser Shahriston passet. Istarafshan blev grundlagt af Kyrus den Store i det 6. århundrede f. Kr. og byen fejrede for nylig sit 2500-års jubilæum. Timuriderne i det 14. århundrede kaldte byen Ura-Tube. I dag er Istarafshan velkendt i Tadsjikistan for sine smedjer og håndlavede knive af høj kvalitet. Vi besøger smedeværksteder. Fra Istarafshan er det halvanden times kørsel til Khujand - den næststørste by i Tadsjikistan. (M/-/-)

Dag 11. Khujand
Khujand er beliggende i Fergana-dalen ved Syr Darya-floden. En anden gammel by hvis historie, der går tilbage til Kyros den Store og Alexander den Store. I dag er det den næststørste by i Tadsjikistan og her ligger det største marked - Panjshanbe Basaren. Byturen i Khujand inkluderer basaren og Maslihaddin-moskeen, det historiske museum for Khujand og Arbob-paladset. (M/-/-)

Dag 12. Khujand (Tadsjikistan) - Tasjkent (Usbekistan) (4 timer)
Kørsel til grænsen ved Oybek - Khujand (Tadsjikistan) og Tasjkent (Usbekistan). Vi mødes med vores usbekiske chauffør og tager en bus i 2 timers kørsel for at nå Tasjkent, hovedstaden i Usbekistan og den største by i Centralasien. Byturen inkluderer et besøg i det gamle byområde i Tasjkent. Her findes Khast Imаm-komplekset, der indeholder den gamle hellige Koran af kalif Osman. Oplev den travle skare af handlende i Chor-Su Basaren, før vi tager en tur i byens berømte metro fra sovjet-tiden, den har ligesom Moskva metroen nogle af de smukkeste udsmykkede dekorationer i verden. Vi står af ved Amir Temur Square stationen for at statuen af den store erobrer og ved siden af den, den store Uafhængighedsplads. Vi afslutter byturen i Tasjkent med et besøg på Applied Arts Museum. (M/-/-)

Dag 13. Tasjkent - Samarkand (ca. 2 timer)
Tidlig morgenmad og transfer til jernbanestationen og videre med Afrosiyob-højhastighedstog til Samarkand. Turen tager cirka to timer. Om eftermiddagen udforsker vi denne fascinerende by og tidligere hovedstad i Timurid riget. Vi starter byturen med et besøg i Siyob Bazaar og den imponerende Bibi Khanum-moske lige ved siden af. Herefter Samarkands og Usbekistans mest berømte vartegn, det spektakulære Registan-torv. Brændpunktet for det gamle Samarkand er indrammet af tre smukke madrassas - Ulugbek, Sherdor og Tillya Kori. Vi afslutter sightseeingen med et besøg i Gur-Emir-mausoleumet, hvor Timur er begravet. (M/-/-)

Dag 14. Samarkand - Bukhara (tog, ca. 1,5 time)
Dagen starter med en tur uden for byen - til landsbyen Koni Ghil for at udforske den traditionelle måde at fremstille Samarkand-papir på af morbærtræ. Tilbage i byen, besøger vi Ulugbeks observatorium – engang det største forskningscenter i Centralasien som var langt foran Vesten med sine observationer af solsystemet og jorden. Næste stop er Shah-i-Zinda, nekropolis, hvor familiemedlemmer i Timur er begravet. Om eftermiddagen besøges Afrasiyab museet. Højhastighedstog til Bukhara og overnatning. (M/-/-)

Dag 15. Bukhara
Navnet Bukhara giver billeder af den eksotiske orient. I århundreder var det et vigtigt handelspost og et akademisk center. Den gamle bydel er godt bevaret og er et overflødighedshorn af minareter, moskeer og madrassas. De engang så berygtede kanaler og bassiner, som var kilden til mange epidemier, er nu drænet, men den mest berømte, Lyabi-Hauz, er stadig en oase, med morbærtræer, midt i hjertet af byen. Blandt højdepunkterne på byturen i den gamle bydel er Kalon-komplekset, Ark fæstningen, Bolo Hauz-moskeen, Chiobs-mausoleum, det lokale marked, Samanidsmuseet og synagogen. (M/-/-)

Dag 16. Bukhara - Khiva (480 km, 8-9 timer.)
En lang dag, der kører gennem Kyzylkum ørkenen. Fremme venter belønningen - Khiva, hvor vi ankommer om aftenen. (M/-/-)

Dag 17. Khiva
Efter morgenmad er der byrundttur i Khiva som er spækket med historiske steder - mulighed for at se den indre bydel i Khiva kaldet Ichan Kala. Denne gamle bydel rummer mere end halvtreds historiske monumenter og hundredvis af gamle huse. Hele citadellet er beskyttet som et UNESCOs verdensarvsliste. Udenfor de enorme byporte, ses det glinsende islamiske fyrtårn, Kalta-minor minareten. Den guidede tur inkluderer også en tur op i Islam Khodja, den højeste minaret i Khiva. (M/-/-)

Dag 18. Khiva (Usbekistan) - Darvaza Gas krater (400 km, 7-8 timer)
Kørsel til grænsen Shavat-Dashoguz (60 km.). Vi er nødt til at være ved grænsen kl. 9:00, når den åbner og gennemgå formaliteter på begge kontrolpunkter. Færdsel igennem 1,5 km neutral zone (minibus fås for ca. 1 USD). Med vores invitationer koster Turkmenistan-visumet 100 USD (sedlerne må ikke være krøllede eller itu, for at blive accepteret). På den turminiske side møder vi vores turkmenske guide og chauffør. Om eftermiddagen køres til Darwaza gaskrateret beliggende midt i Karakym-ørkenen (270 km, 4-5 timer). Opsætning af lejren. Herefter lækker middag tilberedt over åben ild nær det brændende gaskrater. Overnatning i telte eller yurter (delt indkvartering op til 4 personer, fælles badeværelse). (M/-/A)

Dag 19. Darvaza - Ashgabat (280 km, 5 timer)
I dag skal vi til Ashgabat og efter indtjekning på hotellet og lidt hvil, tager vi på sightseeingtur (3-4 timer) i Ashgabat - hovedstaden i Turkmenistan, en oplevelse af "marmorarkitektur". Turen inkluderer et besøg i National Museum of History, Arch of Neutrality og den nybyggede Independence Park. Dagen kan afsluttes på Terrasse restaurant (7. sal) med middag og en dejlig udsigt over uafhængighedsparken og bygningerne omkring (ikke inkluderet i prisen) (M/-/-)

Dag 20. Ashgabat - Goekdepe - Ashgabat (250 km, 5 timer)
Endnu en travl dag. Efter morgenmaden køres til den smukke gamle Nisa-fæstning (UNESCOs verdensarvsliste) - den tidligste af Parther rigets hovedstæder, beliggende på en femkantet bakke for foden af bjergene. 14 hektar stort, fort fra den parthiske periode der er udpeget som kongelig residens og tempelkompleks. Fra Nisa fæstning fortsættes til den Spirituelle moske, en af de største moskeer i Centralasien. Retur til Ashgabat, med stop undervejs ved National Memorial Complex "Halk Hakydasy". Tilbage i Ashgabat, besøger vi en gård i Geokdepe (50 km vest for Ashgabat), hvor de berømte turkmenske Akhal Teke-heste opdrættes. (M/-/-)

Dag 21. Afrejse
Transfer til Ashgabat internationale lufthavn og afgang.


Prisen inkluderer:
16 nætter på standard 2** og 3*** hoteller - værelser med eget bad/toilet
1 nat i et homestay i Chon Kemin Valley (delt indkvartering/op til 6 personer i et værelse)
1 nat i et gæstehus i Karakol (delt badeværelse)
1 nat i en jurte i Issyk Kul (delt overnatning/op til 4 personer i en jurte)
1 nat i yurte camp i Darvaza
Alle måltider jf. rejseplan (M=morgenmad/ F=frokost/ A=aftensmad)
Transfer fra/til lufthavn på dag 1 og 21 (der er et ekstra gebyr for transfers på forskellige datoer før eller efter turen,det er ikke muligt at arrangere transport til/fra andre steder end lufthavnen)
Forberedelse af invitationsbrev til Turkmenistan visum ved ankomst - nødvendigt for at få visum. Det er gratis service fra Penguin Travel
Alle transport- og togbilletter Tasjkent - Samarkand – Bukhara
Lokale engelsktalende guider
Engelsktalende turleder fra Penguin Travel ved min. 8 deltagere

Prisen inkluderer ikke:
Internationale flyvninger
Visum
Måltider ikke nævnt
Drikkevarer og drikkepenge
Entréer (70-90 EUR)
Personlige udgifter
Flybillet Almaty-Dushanbe (130-150 EUR)
Forsikring

Ekstra tjenester:
Dagstur til De syv søer: 70 EUR/525DKK


Billeder


5 stan-lande - I Djengis khans fodspor (Vurderet 4.83 / 5 Baseret på 159 Anmeldelser.)
Pris
16600 DKK
Varighed
21 Dage
Eneværelsestillæg
2910 DKK
Status
Der er ledige pladser
Eneværelse er kun muligt på hoteller. Ikke muligt ved homestays og overnatning i jurte.
Pris
16600 DKK
Varighed
21 Dage
Eneværelsestillæg
2910 DKK
Status
Udsolgt
Eneværelse er kun muligt på hoteller. Ikke muligt ved homestays og overnatning i jurte.
Pris
16600 DKK
Varighed
21 Dage
Eneværelsestillæg
2910 DKK
Status
Udsolgt
Eneværelse er kun muligt på hoteller. Ikke muligt ved homestays og overnatning i jurte.
Pris
16600 DKK
Varighed
21 Dage
Eneværelsestillæg
2910 DKK
Status
Udsolgt
Pris
16600 DKK
Varighed
21 Dage
Eneværelsestillæg
2910 DKK
Status
Der er ledige pladser
Eneværelse er kun muligt på hoteller. Ikke muligt ved homestays og overnatning i jurte.
Pris
17560 DKK
Varighed
21 Dage
Eneværelsestillæg
3130 DKK
Status
Garanteret afgang
Pris
17560 DKK
Varighed
21 Dage
Eneværelsestillæg
3130 DKK
Status
Udsolgt
Pris
17560 DKK
Varighed
21 Dage
Eneværelsestillæg
3130 DKK
Status
Garanteret afgang
Pris
17560 DKK
Varighed
21 Dage
Eneværelsestillæg
3130 DKK
Status
Garanteret afgang
Pris
17560 DKK
Varighed
21 Dage
Eneværelsestillæg
3130 DKK
Status
Garanteret afgang
Eneværelse er kun muligt på hoteller. Ikke muligt ved homestays og overnatning i jurte.
Pris
17560 DKK
Varighed
21 Dage
Eneværelsestillæg
3130 DKK
Status
Garanteret afgang

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Gruppestørrelse
6-16
Reservation System Code
5STANS
Irak - landet mellem Tigris og Eufrat 14740 DKK, 9 Dage

Irak - landet mellem Tigris og Eufrat

  Irak har akæologiske udgravninger og historiske steder som intet andet sted på...
Rundrejse i Senegal og Gambia 10050 DKK, 10 Dage

Rundrejse i Senegal og Gambia

Oplev det eksotiske Senegal og det tropiske Gambia på denne rundrejse, der også har 2 dages cruise...
Til hest gennem Bulgariens landsbyer 6250 DKK, 8 Dage

Til hest gennem Bulgariens landsbyer

Bjergene i Bulgarien er mange og forskellige, men Teteven Balkan kombinerer det bedste af dem alle...
Se alt»

Blog

29.04.2024 16:51

Camino: På pilgrimsfærd til Santiago de Compostela, Spanien

Siden Middelalderen har pilgrimme valfartet til Galicien og Santiago de Compostela i det nordvestlige Spanien og byen er i dag det mest berømte pilgrimsmål i den kristne verden. I byens katedral menes de jordiske rester af apostlen Jakob at være gemt og bevaret i et smukt udsmykket relikvieskrin og det er det man som pilgrim afslutter vandringen med at se. Apostlen Jakob var ifølge Det Nye...


25.04.2024 16:14

Rejser til Syrien – Alt du behøver at vide om at rejse i Syrien i 2024 (guldkorn fra turledere og lokalguider)

Syrien byder dig velkommen igen! I årevis har Syrien været præget af borgerkrigen, og begivenheder, der ramte dagens nyheder. Men i dag er landet langsomt ved at vende tilbage til et roligt og fredeligt liv, og mange steder er igen åbne for turister. I 2022 genoptog vi vores rejser til Syrien og er glade for at få muligheden for igen at vise dig alt, hvad landet har at tilbyde sine besøgende....


28.03.2024 14:21

Alt hvad du skal vide om en "Vandreferie på egen hånd"

Kært barn har mange navne - for os er en "vandreferie på egen hånd" uden guide og uden andre deltagere end dig og dine. Vandreferie på egen hånd – en rejseform, vi har haft på programmet i 35 år: Udvalget er blevet større og større og programmerne forfinet i takt med dynamikken hos vores rejsende. Vores hovedfokus er på vandreferier i Europa, hvor netværket af vandrestier og...


29.05.2023 14:59

Opdag den fortryllende skønhed ved Lake Nakuru i Kenya

Kenya, et land med betagende landskaber og varieret dyreliv, rummer en række skjulte perler for rejsende, der søger uforglemmelige oplevelser. Blandt disse skatte ligger den fortryllende Lake Nakuru, en hypnotiserende sø beliggende i Great Rift Valley. Kendt for sit overflødige fugleliv og betagende natur, byder Lake Nakuru National Park på en fascinerende blanding af naturlige vidundere og...