Ski Touring i Rila - og Pirinbjergene

Ski Touring i Rila - og Pirinbjergene

Der er næppe en mere spændende måde at nyde vinteren på undendørs end at stå på ski, med løjper dækket af uberørt sne. Vi tilbyder dig en tur med 6 dages vinteroplevelser, der vil give dig det bedste freeride terræn i Bulgarien. At være et af landets stejleste og største bjergområder, tilbyder Rila- og Pirinbjergene endeløse muligheder for at stå på ski, som du vil huske for livet!


Rejseplan:

Dag 1: Ankomst og overnatning i Sofia

Dag 2: Stå på ski i Malyovitsa dalen
En tidlig 2 timers transfer kører os til Malyovitsa-dalen, ofte defineret som den hvide bulgarske alpinisme og bjergbestigning, hvor vi begynder på dagens tur, og stå på ski på nogle af de mange bakker, som stedet har at byde på. En sen transfer kører os til en nærliggende landsby Govedartsi til overnatning på et lokalt familiehotel.
Ca. stigning/nedstigning for dagen + 1000m / -1000m

Dag 3: Stå på ski i Borovets
I dag tager vi til det nærliggende feriested Borovets, hvor en gondoltur tager os til hjertet af feriestedet (2300m), hvorfra vi går til toppen Musala (den højeste top i Bulgarien, 2925 m) og står på ski, på skråninger ned mod feriestedet. Overnatning i Govedartsi.
Ca. stigning/nedstigning for dagen + 600m / -1600m

Dag 4: Stå på ski i området omkring De 7 søer ved Rila
Tidlig transfer (2 timer) kører os til området ved De 7 søer ved Rila, hvor en lift fører os dybt ind i bjerget, hvorfra vi står på ski tilbage til dagens startpunkt. En transfer kører os til Bansko, den største vinterby i Bulgarien, der ligger ved foden af Pirinbjerget, hvor vi overnatter.
Ca. stigning/nedstigning for dagen + 400m / -965m

Dag 5: Stå på ski i Bezbog
Tidlig transfer kører os til en lift i området Bezbog, hvorfra vi tager til en af de mest naturskønne områder af bjerget - Tevno-søen. Afhængigt af forholdene overnatter vi natten over i et hus beliggende midt i dalen eller i en nærliggende hytte. Ca. stigning/nedstigning for dagen + 800m / -700m

Dag 6: Stå på ski i Tevno Ezero
I dag står vi på ski på nogle af de mange skråninger i regionen og tager til Vihrenhytten, der ligger i bunden af bjergets højeste toppe, hvor vi overnatter.
Ca. stigning/nedstigning for dagen + 1000m / -1000m

Dag 7: Stå på ski i Vihren
Afhængig af vejret og betingelserne, klatrer vi op på nogle af toppene og står på ski ned. Derefter vender vi tilbage til Bansko gennem feriestedet. Overnatning på et hotel i Bansko.
Ca. stigning/nedstigning for dagen + 1000m / -1900m

Dag 8: Transfer til Sofia og afrejse

Prisen inkluderer: ►Lufthavnstransport på ankomst- og afrejsedage som fastsat i rejseplanen (dag 1 og dag 8) ►Overnatning med halvpension (morgenmad og aftensmad): 6 overnatninger i familiedrevne hoteller (værelser med private faciliteter) og 1 nat i en bjerghytte (dag 5) ►Certificeret engelsktalende guide ►Alle transfer og lifture er inkluderet i programmet ►Moms og alle lokale skatter

Prisen inkluderer ikke: ►Ski/backcountry touring udstyr (mulighed for udlejning på forespørgsel) ►Flybilletter ►Kort (kan bestilles på forhånd ved bestilling af rejsen) ►Drikkepenge ►Drinks og måltider der ikke indgår i programmet ►Personlige udgifter ►Forsikring ►Lufthavnstransfer udenfor rejseplanen

Eventuelle tillæg: ►Eneværelsestillæg: 670 kr. ►Lufthavnstransfer uden for rejseplanen: 115 kr. pr. transfer for køretøj 1-3 pers./190 kr. for køretøj 4-7 pers.
Vi anbefaler turen i perioden: januar til marts

Guide info:
Nikolay Pavlov er en bjergguide med stor erfaring i de bulgarske bjerge samt i de europæiske Alper og Himalaya. Udover hans vejledende aktiviteter er Nikolay også blandt Splitboard pionererne i Bulgarien, som er den første og eneste bulgarske guide, der er specifikt certificeret til styring af splitboards. Uanset om det er med almindelige ski eller et splitboard, er Nikolay altid lidenskabelig for at dele sin tid og viden på bjerget med andre eventyrlystne folk.
Nikolay har en Ski Instuktør kvalifikation klasse C, samt en Professional Mountain Guide UIMLA kvalifikation. Ture og undervisningskurser kan skræddersyes efter anmodning, alt efter kundens behov.


Billeder


Ski Touring i Rila - og Pirinbjergene (Vurderet 4.9 / 5 Baseret på 338 Anmeldelser.)
Pris inkl. flybillet 6500 DKK

These tours include trekking which is a little harder, normally on a challenging terrain. We take it for granted that you are in good condition and fit. You should be physically prepared at home to get the maximum of the tour. Most of the trekking is done at a greater height (max 3000m).

These tours include trekking which is a little harder, normally on a challenging terrain. We take it for granted that you are in good condition and fit. You should be physically prepared at home to get the maximum of the tour. Most of the trekking is done at a greater height (max 3000m).

Gruppestørrelse
2-6
Vandreferie i Kap Verde 3460 DKK, 8 Dage

Vandreferie i Kap Verde

Kap Verde, lige så smuk som den er mystisk. Et barn født af vulkansk raseri. Ø;;riget består af...
Cykelferie i Balkanbjergene - Bulgarien (guided) 4020 DKK, 8 Dage

Cykelferie i Balkanbjergene - Bulgarien (guided)

Spændende cykeltur i hjertet af Balkanbjergene. På denne rejse cykler vi langs med de nordlige...
4 stan-lande - Gå i dybden med Centralasien 11090 DKK, 18 Dage

4 stan-lande - Gå i dybden med Centralasien

Alene navnet "Silkevejen" giver eventyrlignende billeder på nethinden af lange...
Se alt» Blog

10.12.2021 21:01

Saudi Arabien - islams fødested (gode råd før du skal afsted)

Det tog rigtig lang tid for Saudi Arabien at beslutte sig for at åbne sin grænser for turister, men nu er det endelig en kendsgerning, og Penguin Travel satte straks dette unikke rejsemål på sit kort.Kongeriget – kendt som islams åndelige fødested, har nu en ny tilgang til at tiltrække besøgende, og visum kravene er derfor ændret. Forandringerne er så store i forhold til tidligere, at de...


08.12.2021 13:51

Sokotra - en ø velsignet af guderne og glemt af menneskeheden

Kære rejseven, Da jeg var teenager (tilbage i 70'erne), var der ingen computere og "smart" enheder af nogen art. Kan du forestille dig det, eller måske kan du huske det? Det var den gang vi skrev breve på et papir med en kuglepen og sendte dem med posten. Vi lyttede til de hypermoderne Pink Floyds "The Dark Side of the Moon" eller David Bowies "Space Oddity". Og...


15.11.2021 15:05

Centralasien - alt du behøver at vide inden afrejse

Centralasien er fortsat en af ​​de mindst besøgte regioner i verden. Her findes de såkaldte "Stan-lande", de tidligere sovjetrepublikker Kasakhstan, Tadsjikistan, Turkmenistan, Usbekistan og Kirgisistan. Hvis vi går tilbage i tiden, var disse lande engang hjertet af Silkevejen, den berømte rute, der gik gennem Asien og Europa og forbandt øst og vest, hvor græske og persiske hære...


25.08.2021 13:12

7 interessante fakta om Afghanistan

Så er der igen nyt fra Afghanistan - i april 2021 skrev vi om tilbagetrækning af soldater frem til 11.september 2021. Fulde af håb og optimisme - velvidende at  Afghanistan i mere end 50 år har været været på forsiderne med historier om flygtninge, terrorisme, burkaer og skæg. I 2015 skrev Suzanne Brøgger om sine oplevelser i landet i bogen "Jeg har set den gamle verden forsvinde...