Rejs trygt og sikkert!

Pirin – et familie eventyr

Pirin – et familie eventyr 3280 DKK, 6 Dage

Et uforglemmeligt eventyr for hele familien med en ny udfordring – hver dag!

I løbet af ugen besøger vi det flotteste bjerg i Bulgarien – Pirin. Her tilbringer vi en halv dag sammen med bulgariens brune ”dansende” bjørne. Derefter vandrer vi opad i Pirin nationalpark til den største sø i Pirin – Popovoto. Vi ride på heste og besøger Rila klostret, den største og mest besøgte seværdighed i Bulgarien.

Rejsens højdepunkter:
Rila klostret (10. århundrede) er den mest populære turistattraktion i Bulgarien. Omkranset af naturskønne omgivelser ligger Rila, det største kloster i Bulgarien. Klostret anses som en vigtig del af Bulgarien’s kulturarv og oldtidshistorie. Her kan man finde imponerende kalkmalerier, religiøse ikoner og smuk arkitektur.
Pirin bjergene er den højeste bjergkæde næstefter Rila bjergene samt de tredje højeste bjerge på
Balkan halvøen. Pirin’s højeste punkt er Mount Vihren på 2914m over havets overflade.
Bjørnereservatet i Belitsa er det største reservat i Europa for bjørne som er blevet mishandlet – de såkaldte dansende bjørne.
Popovoto Søen – 2234m over havets overflade ligger den største og dybeste isdæmmet sø i Pirin.


Rejseplan:

Dag 1. Ankomst
Ankomst til Sofia. Transfer til Balkan Jewel Resort. Undervejs besøger vi Rila klostret (muligt at besøge klostret på den sidste dag hvis ankomst- og afgangstider passer bedre til det). Overnatning på Balkan Jewel.

Dag 2. Bjørnereservat, Belitsa
Kort transfer til Belitsa. Bjørnereservatet for de dansende bjørne ligger 12 km fra byen. Før i tiden blev Bulgarien’s brune bjørne brugt som turistattraktioner og tvunget til at danse af mechakri folket. I 1998 blev mishandling af bjørne ulovliggjort i Bulgarien. Et par år senere blev reservatet grundlagt i Belitsa og nu bor der over 20 bjørne som får lov til at udfolde sig i grønne naturområder. Miljøet er udformet til at lade bjørnene følge deres natur. Her er skov, græs, små bakker, klatretræer, enge, vandhuller og huler hvor de kan gå i hi. Overnatning på Balkan Jewel.

Dag 3. Vandretur i Pirin bjergene
Tidlig transfer til Gotse Delchev hytten, som ligger over byen Dobrinishte. Fra Gotse Delchev tager vi svævebanen op til Bezbog hytten (2236m over havets overflade). Overfor hytten finder man den smukke Bezbog klippespids og Bezbog søen. Vi har nu sat fod i Pirin nationalpark som er på UNESCOs verdensarvsliste. Vi vandrer til Popovoto søen beliggende mellem de imponerende klippebjerge. Ruten kan ændres og tilpasses på stedet, afhængigt af deltagernes ønsker og evner. Overnatning på Balkan Jewel.

Dag 4. Hesteridning i Pirin
Dagen byder på hesteridning. Transfer til Perivola Ridecenter efter morgenmad. Hele familien rider på stier i 3 timer. Rideturen kan ændres og tilpasses på stedet, afhængigt af deltagernes erfaring. Overnatning på Balkan Jewel.

Dag 5. Dag på egen hånd
Denne dag er til fri disposition. Der er mulighed for cykelture, vandreture eller en spa udflugt til landsbyen Banya som er kendt for de mange naturlige kildevæld. Korte transfers med bil/minibus kan arrangeres til Razlog/Bansko/Pirin Golfbane til ingen ekstra omkostninger. Alternativt kan man leje cykler. Overnatning på Balkan Jewel.

Dag 6. Afrejse
Transfer til Sofia lufthavn og afrejse.

Balkan Jewel Resort er et 4**** hotelkompleks i Razlog dalen, Pirin bjergene. Det ligger tæt på Razlog, Bansko og Pirin Golfklub. Balkan Jewels faciliteter byder f.eks. på reception, lobbybar, restaurant, fitness og spa, vaskerum, skirum, indendørs og udendørs legeplads, indendørs spillehal/spillerum, pool, konferencelokaler. Dit ophold inkluderer følgende: ► indkvartering ► sauna, dampbad, fitness og welness ► spillehal med billard og bordtennis ► indendørs og udendørs legeplads ► shuttlebus mellem hotel og Bansko, Razlog og Pirin Golfklub ►kabel internet i alle lejligheder.

Prisen inkluderer: ► 5 overnatninger på familieværelse (3 personer) på 4**** hotelkompleks på halvpension (morgenmad og middag inkl.) ►landtransport iflg. programmet ►transfers til/fra Sofia ►engelsktalende guide/instruktør ►udlejning af udstyr iflg. programmet ► entreer og liftpas iflg. programmet ► VAT og alle skatteafgifter

Prisen inkluderer ikke: ► flybilletter ► måltider udover morgenmad og middag ►drikkevarer og andre personlige udgifter►drikkepenge ►rejseforsikring

Eventuelle tillæg: ►en dags cykeludlejning; voksne: 8 euro, børn (op til 12 år): 5 euro. Venligst kontakt os.

Praktiske informationer: ►Vær opmærksom på at det er muligt at programmet for dag 1 og dag 6 ændres, afhængigt af ankomster og afgange. Det er muligt at besøge Rila klostret på dag 6 istedet for dag 1, hvis der er sene ankomster og afgange ► Forlæng din ferie på Sortehavskysten! Vi har flere gode tilbud på en uges ferieforlængelse i Sozopol, Nessebar, Sunny Beach, Lozenets, St. Vlas, Golden Sands efter din aktive eventyrferie i Pirin bjergene.Transport arrangeres efter din aktive ferie og før din afrejse.

Anbefalet rejseperiode: juni - september


Billeder


Pirin – et familie eventyr (Vurderet 4.72 / 5 Baseret på 341 Anmeldelser.)
Pris
3280 DKK
Varighed
6 Dage
Status
Åben for booking

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Gruppestørrelse
3-6
Reservation System Code
BGFAMADVPIRIN
Vandreferie i Rila- og Pirinbjergene - Bulgarien 3950 DKK, 8 Dage

Vandreferie i Rila- og Pirinbjergene - Bulgarien

En unik bjergvandretur over skyerne i Balkan-halvøens højeste bjerge. På denne tur vil vi bestige...
Cykelferie i Balkanbjergene - Bulgarien (guided) 4020 DKK, 8 Dage

Cykelferie i Balkanbjergene - Bulgarien (guided)

Spændende cykeltur i hjertet af Balkanbjergene. På denne rejse cykler vi langs med de nordlige...
Rideferie i Rodopibjergene, Bulgarien 5510 DKK, 8 Dage

Rideferie i Rodopibjergene, Bulgarien

Rodopi-bjergene i det sydlige Bulgarien er masser af uspoleret natur, historiske seværdigheder,...
Se alt» Blog

25.08.2021 13:12

7 interessante fakta om Afghanistan

Så er der igen nyt fra Afghanistan - i april 2021 skrev vi om tilbagetrækning af soldater frem til 11.september 2021. Fulde af håb og optimisme - velvidende at  Afghanistan i mere end 50 år har været været på forsiderne med historier om flygtninge, terrorisme, burkaer og skæg. I 2015 skrev Suzanne Brøgger om sine oplevelser i landet i bogen "Jeg har set den gamle verden forsvinde...


10.08.2021 15:10

Guinea – mineraler og chimpamser, der bruger sten som værktøj

Guinea - pygmæernes land og guldminer Det oprindelige folk i Guinea var pygmæer. Langsomt blev de fordrevet og assimileret af indtrængende folkeslag, der i århundreder søgtelykken i guldminerne, der forsynede middelhavslandene med det ædle metal. Guinea – og kun Guinea Dette vestafrikansk land hedder kun Guinea, men for at adskille det fra en række andre lande, hvor navnet Guinea...


10.08.2021 14:50

Top 7 seværdigheder i Sydsudan

Sudan er det nyeste land i verden og et, som mange mennesker ikke engang har hørt om. Dem, der har, forbinder det normalt med den militære konflikt, der har hærget i regionen i årtier. Men bag alt dette ligger et land med gamle kulturelle ritualer, et utal af farverige lokale stammer og rå naturlig skønhed. Det er stadig en af de mest udfordrende destinationer for den udforskende rejsende. I...


09.08.2021 12:20

De ukendte pyramider i Sudan

De ukendte pyramider i Sudan Kan du navnet på landet med de fleste pyramider i verden? Nej, det er ikke Egypten. Landet, der har denne rekord med mere end 200 pyramider, er faktisk Egyptens sydlige nabo - Sudan. Selvom de ikke er så store som de egyptiske, er de lige så imponerende og har lige så spændende historie, der går tilbage til 800-tallet f.Kr., til kongeriget Kush. De sudans pyramider...