Coronavirus (COVID-19) travel update
Vi holder stadig vores fysiske kontorer lukkede og arbejder hjemmefra.
Det betyder desværre, at vi ikke kan modtage telefonopkald eller kontaktes på chatten. Vi er klar på mailen og ringer gerne tilbage, så send os en besked på info@penguin.dk. Vi er snart tilbage!

Travel updates and alerts

OPDATERING PENGUIN TRAVEL 26.06.20 – 15:00

Fra i morgen lørdag d. 27.juni ændrer Udenrigsministeriet farven på rejsekortet fra orange til gul for hovedparten af de europæiske lande. Status for de enkelte lande vil blive opdateret hver torsdag. Se kortet her. Så længe landene lever op til kritierierne fastsat af SSI og regeringen, er det atter muligt at tage på rejseeventyr, og vi genoptager alle vores rejser, så vidt det overhovedet er muligt. Dette skal koordineres med vores partnere, da en forudsætning er, at de også kan tage imod vores gæster. Forsvarligt på pandemiens præmisser. Der er tale om mange rejser, der skal på plads og vi arbejder lige nu ud fra afrejsedatoerne ultimo juni/primo juli. De senere afrejsedatoer følger efter så hurtigt som muligt. Indtil du evt. hører andet fra os vil din rejse derfor blive gennemført som planlagt til:

Belgien, Bulgarien, Cypern, Estland, Finland, Frankrig, Grækenland, Holland, Island, Italien, Kroatien, Letland, Liechtenstein, Litauen, Luxembourg, Norge, Polen, Slovakiet, Slovenien, Spanien, Schweiz, Tjekkiet, Tyskland, Ungarn og Ø;strig.

Hvis din rejse går til eller inkluderer lande i Europa, der ikke er nævt ovenfor, er det fortsat tvivlsomt om din rejse vil blive gennemført. Information følger snaret til de berørte.

Verden uden for Europa vil i følge Udenrigsministeriet blive vurderet og åbnet løbende, når det efter de vedtagne kritirier er forsvarligt.

Vi har d.d. fået besked fra Rejsegarantifonden, at tilbagebetalingen af annullerede rejser i periode 1 er begyndt.
Der er pt. ikke nyt om de efterfølgende perioder (se opdatering af 10.06.20).

Lige nu er fokus på alle bestilte rejser – men vi har naturligvis altid plads til at arrangere nye rejser. Kontakt os for tilbud og hør mere om mulighederne. Vi glæder os.

 

OPDATERING PENGUIN TRAVEL 10.06.20 – 10:00
Annullerede rejser som følge af Udenrigsministeriets forlængede frarådning af alle ikke-nødvendige rejser i hele verden bortset fra Norge, Tyskland og Island frem til 31.8.2020
Alle rejser, der skulle have været afviklet og som nu er annulleret, er inddelt i følgende perioder:
1. Periode. Alle rejser med udrejse i perioden 13.marts til og med 13.april
Denne periode er nu færdigbehandlet fra vores side. Refunderingerne kommer direkte fra Rejsegarantifonden. Vi er desværre ikke orienteret om, hvornår tilbagebetalingerne vil finde sted og må henvise til fonden for yderligere information.

2. Periode. Alle rejser med udrejse i perioden 14.april til og med 10.maj
Vi afventer fortsat retningslinjer fra Rejsegarantifonden.

3. Periode. Alle rejser med udrejse i perioden 11.maj til og med 31.maj
Vi afventer fortsat retningslinjer fra Rejsegarantifonden.

4. Periode. Alle rejser med udrejse i perioden 1.juni til og med 31.august
Vi afventer fortsat retningslinjer fra Rejsegarantifonden.

Alle rejsende (periode 2+3+4) får direkte besked fra os, såsnart vi har konkrete informationer og det er ikke nødvendigt at kontakte os. Tak for tålmodigheden.

Yderligere information er at finde hos Rejsegarantifonden: https://www.rejsegarantifonden.dk/covid-19-info/
 

OPDATERING PENGUIN TRAVEL 01.06.20 – 14:00

Udenrigsministeriet meddelte d. 29.maj, at man fraråder alle ikke-nødvendige rejser til hele verden bortset fra Norge, Tyskland og Island. Derfor vil alle rejser til øvrige destinationer frem til og med den 31. august 2020 blive annulleret. Hvis du skulle have været afsted i perioden frem til 31.august vil du høre fra os pr. mail. Mailen vil indeholde mulighederne for den pågældende rejse. Vi kommer tilbage til dig og du behøver ikke kontakte os!

Vi har de seneste måneder haft et stort arbejdspres med at annullere, forkorte og ændre rejser. Vi har håndteret et ukendt antal mails og spørgsmål om muligheder og refunderinger. Den nye udmelding fra regeringen gør, at vi er nødt til at sende kolleger på orlov, og der er færre til at behandle sagerne. Så hvis du vil have hurtigt svar, bedes du vente til, at vi kommer til dig. Det store pres vil fortsætte hen over sommeren, og vi har desværre ikke fysisk mulighed for at gøre tingene som vi gerne ville. Tingene tager betydeligt længere tid og for eventuelt at kunne benytte os af de hjælpepakker regeringen måtte sætte ind med for at redde den danske rejsebranche, er vi nødt til at følge de retningslinjer vi får fra Rejsegarantifonden. For alle berørte rejser fra 14.april til 31.august er vi stadig i venteposition. Vi fortsætter tilbagebetalingerne, når denne instruks er modtaget.

Konsekvensen er, at de normale 14 dages behandlingstid er sat ude af kraft, og vi behandler sagerne i kronologisk rækkefølge efter afrejsedato. Dette undskylder vi mange gange og vi sætter stor pris på din tålmodighed.Mange tak.

Du behøver ikke være bange for dine penge. Penguin Travel er medlem af Rejsegarantifonden.

OPDATERING PENGUIN TRAVEL 120520 – 14:00

Den 9. maj forlængede Udenrigsministeriet frarådelsen af alle ikke-nødvendige rejser i hele verden til og med den 31. maj. Dette betyder, at hvis du har købt en pakkerejse med afrejse inden den 1.juli, så har du hæveret på din rejse og vil få værdien af rejsen retur.

Vi ved naturligvis, hvem der har planlagte rejser i den periode og vi er gået i gang med at annullere rejserne ude i verden.

Tidligere i dag (12/5) kom der atter nye retningslinjer for rejsebranchen også vedrørende tilbagebetaling. Disse blev fremlagt på et pressemøde og vi afventer derfor yderlige instrukser fra Rejsegarantifonden, der er vores bindeled til Folketingets beslutninger. Vi kontakter dig, når vi kender nærmere til proceduren og reglerne, der er forbundet med refunderingen.

Vi beklager den svære situation vi alle sammen er havnet i, og vi forstår til fulde de frustrationer, du som rejsende måtte have. Vi arbejder fortsat på at gøre det så godt som muligt, og vi beder dig derfor venligst vente på, at vi kontakter dig.

Mange tak for tålmodigheden – vi skal nok lade høre fra os!

Penguin Travel 160320-13:00
Vi har travlt lige nu, rigtig travlt og vi beder derfor om forståelse for, at vi er længere om at svare end normalt både på telefon, chat og email, og at nogle spørgmål kræver forlænget behandlingstid. Overvej derfor om din henvendelse kan vente. Vi har fuld fokus på at hjælpe folk ude i verden med deres hjemrejse og danne os et overblik over rejser med rejseforbud frem til 20.maj samt rejser umiddelbart efter.

Vi takker på forhånd for din tålmodighed. Den er værdsat.

Vores rejsendes sikkerhed og sundhed er som altid en førsteprioritering og vi følger med herhjemme såvel som i de lande vi arrangerer rejser til.

Er du ude i verden lige nu
Vi er nu i kontakt med alle, der er ude i verden lige nu og hjemrejserne er under kontrol. Er du pårørende, beder vi dig ikke kontakte os, men holde kontakt direkte.

Skal du rejse med os i perioden 10.april – 20.maj
Du behøver ikke kontakte os. Vi sender dig den fornødne instruktion, såsnart vi har hjulpet alle ude i verden hjem. Vi kontakter dig på mail, så hold øje med din inbox.

Skal du rejse efter 21.maj
Du behøver heller ikke gøre noget. Vi forholder os afventende indtil 14 dage før afrejse.

Individuelle rejser med udrejse i perioden/r med rejserestriktioner fastsat af Udenrigsministeriet
Har du mulighed for at rejse senere, så garanterer vi dig din rejse på en ny afrejsedato i det næste år (frem til 13. marts 2021) til samme pris. Ø;;;;;;;;;;;;nsker du at annullere eller ændre en rejse tidligere end 60 dage før planlagt afrejse og som vi ikke annullerer, er gebyret 750 DKK i ekspeditionsgebyr eller tabt depositum.

Eventuel refundering af ikke gennemførte rejser, så vil denne - i overensstemmelse med udmelding fra Rejsegarantifonden og vejledninger fra Danmarks Rejsebureau Forening i forhold til coronavirussen - ikke ske indenfor 14 dage, men vi vil gøre, hvad vi kan for at afklare spørgsmålet i løbet af de kommende tre måneder.

Hvis du alligevel har brug for at kontakte os, så beder vi dig skrive en email og i emnefeltet dit fakturanummer og afrejsedato. Allerede nu kan vi sige, at der vil gå lidt tid, inden du hører fra os.
Generelt anbefaler vi, at du følger med i Udenrigsministeriets rejsevejledninger
https://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/rejsevejledninger/
og på Sundhedsstyrelsens side om coronavirus/COVID-19:
https://www.sst.dk/

 

Vandreferie i Rila- og Pirinbjergene - Bulgarien 3660 DKK, 8 Dage

Vandreferie i Rila- og Pirinbjergene - Bulgarien

En unik bjergvandretur over skyerne i Balkan-halvøens højeste bjerge. På denne tur vil vi bestige...
Cykelferie i Balkanbjergene - Bulgarien (guided) 4030 DKK, 8 Dage

Cykelferie i Balkanbjergene - Bulgarien (guided)

Spændende cykeltur i hjertet af Balkanbjergene. På denne rejse cykler vi langs med de nordlige...
Højdepunkter i Lesotho og Eswatini(Swaziland) 12540 DKK, 9 Dage

Højdepunkter i Lesotho og Eswatini(Swaziland)

Højdepunkter i Lesotho og Eswatini(Swaziland) Denne rejse tager os til to af Afrikas mindste lande...
Se alt» Nyheder

21.08.2018 17:13

Guinea Tilhørte Engang En Række Afrikanske Emperier

Guinea tilhørte engang en række afrikanske emperier Den land vi nu kender som Guinea, har tilhørte en række akfrikanske emperier, indtil Frankrig koloniserede landet i 1890’erne, og gjorde det til en del af Fransk Vestafrika. Trods flere forsøg fra lokale på at vælte den franske regering, blev Guinea atter inkorporeret i Fransk Vestafrika i starten af 1900-tallet, og blev kaldt Fransk...


15.08.2018 17:35

Et af de Mest Imponerende Vandfald i Verden

Et af de mest imponerende vandfald i Guyana Kaieteur Falls i Guyana er rangeret som nummer to, på listen over de mest imponerende vandfald i verden, Worldwide Waterfall Database. Det er fantastisk. Vandfaldet har et fald på 225 meter. Selv ikke det verdensberømte Niagara Falls kommer i nærheden med sine små 50 meter. Guyana er den eneste engelsktalende nation i Sydamerika På trods af at have...


07.08.2018 13:12

De første oliemalerier blev ikke malet i Europa under renæssancen, men derimod i Afghanistan

De første oliemalerier blev ikke malet i Europa under renæssancen, men derimod i Afghanistan I mere end et årti blev Afghanistan kun nævnt i forbindelse med Taliban og terrorisme, burkaer og fuldskæg. Afghanistan er meget mere end det. Det er et land hvor ældgamle traditioner holder ud, og et nyt land opstår. Verdens første oliemalerier blev ikke malet i Europa’s renæssance, men i hulerne...


30.07.2018 14:09

Akwasidae Festivalen i Ghana

Akwasidae festivalen er den vigtigste begivenhed for Ashtani-folket i Ghana Akwasidae festivalen bliver fejret af Ashtani folket og høvdingerne i Ghana. Festivalen afholdet på en søndag, en gang hver sjette uge. Festivalen er den næstvigtiste begivenhed lige efter landets nationaldag. Akwasidae festivalens traditioner har forbindelser til den årlige Akan kalender. Kalenderen er opdelt i 9 dele,...