Coronavirus (COVID-19) travel update
Vores fysiske kontorer er lukkede, så vi alle kan "blive hjemme" og vi overgår til hjemmearbejdspladser.
Det betyder desværre, at vi ikke kan modtage telefonopkald - heller ikke på chatten. Vi henviser derfor til mailadressen nedenfor, når du vil i kontakt med os. Vi er tilbage, når tiden tillader det. På genhør! ( info@penguin.dk )
Laugavegur ruten på egen hånd 5110 DKK, 5 Dage

 Trek langs den berømte Laugavegur rute i dit eget tempo. Vores tur på egen hånd er en version af denne klassiske vandring, som giver dig mulighed for et eventyr, som kun få andre oplever på den samme rute. Når du går over fra det boblende geothermale område i Landmannalaugar til den grønne Þórsmörk dal, er det dig, der sætter tempoet. Gå hurtigt hvis det passer dig, eller sæt tempoet ned og nyd den prægtige natur omkring dig. Både på den ene og på den anden måde vil du opleve de gule bjerge med rhyolit, ørken med sort sand, store kløfter, vulkaner og mere. Se for dig selv hvorfor National Geographic har udnævnt denne klassiske vandrerute til en af de bedste i verden.

Højdepunkter på turen:
♦Landmannalaugars smukke farverige bjerge
♦Kontrasterne i det sorte sand og grønne mos
♦Den frodige grønne dal Þórsmörk


Dag 1. Reykjavík - Landmannalaugar - Hrafntinnusker
Med den offentlige bus, som i sommermånederne kører ad bjergvejene til Landmannalaugar, forbi Hekla og andre vulkaner i Dómadalur området. Bussen kører 08:00 fra Reykjavik og ankommer til Landmannalaugar ved middagstid, iddelt for at have frokost og så ud i bjergene. Ruten fører forbi små kløfter, dampened varme kilder og gule bjergkamme, Ankomst til Hrafntinnusker bjerghytte sent om eftermiddagen, her skal du overnatte.
Distance: 12 km tid: 4 - 5 timer; Opstigning: 470 m

Dag 2. Hrafntinnusker - Álftavatn
Fra Hrafntinnusker går du ned til Jökultungur med hundredvis af dampende varme kilder og mudderbassiner. Her kan du nyde det fascinerende syn mod syd af området Álftavatn (Svanesøen) og gletcherne Mýrdalsjökull og Eyjafjallajökull. Om eftermiddagen ankommer du til hytten Álftavatn, hvor du overnatter.
Distance: 12 km Tid: 4 - 5 timer; Nedstigning: 490 m

Dag 3. Álftavatn - Emstur
Vi passerer foden af den koniske vulkan Stórasúla inden vi går ind i den sorte ørken Mælifellssandur. På vores vej mod en anden gammel og grønklædt vulkan Hattfell, kommer du ind i Emstrur regionen, hvor landmmændene tidligere har ladet deres får græsse om sommeren. Inden vi kommer til vores hytte Botnar for overnatning kan du besøge den imponerende kløft Markarfljót, som skærer sig næsten 200 m ind i klippen syd for Hattfell.
Distance: 15 km tid: 6 - 7 timer; Nedstigning: 40 m

Dag 4. Emstur-Þórsmörk
Fortsæt op og ned gennem Emstrurs små dale og kløfter, hvor den store Gletscher Mýrdalsjökull knejser bare et par kilometer væk. Henmod dagens slutning bliver vegetationen tykkere og højere efterhånden som du kommer ned i Þórsmörks grønne dale (Thors skove), fyldt med arktiske birkeskove og farverige blomster. Overnatning i en af hytterne i Þórsmörk.
Distance: 15 km tid: 6 - 7 timer; Nedstigningt: 300 m

Day 5. Þórsmörk-Reykjavík
Morgenen tilbringes I Þórsmörk med mulighed for at vandre på en af de mange vandrestier. Besøg f.eks. Sönghellir (sanggrotten) eller bestig det lille bjerg Valahnúkur, hvorfra der er en fantastisk udsigt, inden bussen tibage til Reykjavik om eftermiddagen. Ankomst til busstationen i Reykjavik omkring 19.30

Bemærk venligst:  Alle hytterne er opvarmede, nogle har elektricitet og nogle varmt vand. Rummene er med køjesenge og enkelt og dobbeltsenge. Man må være parat til at dele køje med en anden rejsende.

Anbefalet rejsetidspunkt:  Juni - August
Nødvendigt udstyr: For din egen sikkerheds skyld, anbefaler vi at man følger udstyrslisten, det indkluderer at have regntøj i god kvalitet, fra bund til top! Respekter at bomuldklæder ikke er egnede til udendørs aktiviteter. Moderne udendørs beklædning er langt mere komfotabelt og vil gøre oplevelsen meget bedre.


Prisen inkluderer:
bjerghytte med sovesal
transport fra og til Rejkjavi i begyndelsen og slutningen af turen
detaljeret informationspakke med vandrerute på egen hånd
noter and kort

Prisen inkluderer ikke:
sovepose
kan tilføjes under bookingen
bruser I hytten(kan betales på stedet)
mad under turen
en madpakke kan bookes
transport af bagage
kan tilføjes

Ekstra tjenester:
sovepose 410 DKK per person
indkvartering før og efter turen i Reykjavík
transport bagage: 1570 DKK per stk of 15-18 kg.
mad pakke med mad
der er nem at tilberede: 1050 DKK per person (min 2 pers.)


Billeder


Laugavegur ruten på egen hånd (Vurderet 4.96 / 5 Baseret på 13 Anmeldelser.)
Pris
5110 DKK
Varighed
5 Dage
Status
Åben for booking

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Suites those that are physically active and have some background in basic travelling in mountainous terrain with a backpack. 6 - 7 hrs walks per day.

Gruppestørrelse
2-8 participants
BALKAN – den store tur! Bulgarien, Serbien, Bosnien-Herzegovina, Kroatien, Montenegro, Kosovo, Albanien, Makedonien 7610 DKK, 14 Dage

BALKAN – den store tur! Bulgarien, Serbien, Bosnien-Herzegovina, Kroatien, Montenegro, Kosovo, Albanien, Makedonien

DOWNLOAD TRIP DOSSIER   Denne rundrejse er et kulturhistorisk kalejdoskop på Balkan. Engang...
Saudi Arabien: Bag det åndelige slør 14550 DKK, 8 Dage

Saudi Arabien: Bag det åndelige slør

Saudi Arabien er et af de mest gådefulde og vanskelige steder at besøge, så gå ikke glip af denne...
Vandreferie i Rila- og Pirinbjergene - Bulgarien 3660 DKK, 8 Dage

Vandreferie i Rila- og Pirinbjergene - Bulgarien

En unik bjergvandretur over skyerne i Balkan-halvøens højeste bjerge. På denne tur vil vi bestige...
Se alt» Nyheder
Guinea Tilhørte Engang En Række Afrikanske Emperier

21.08.2018 17:13

Guinea Tilhørte Engang En Række Afrikanske Emperier

Guinea tilhørte engang en række afrikanske emperier Den land vi nu kender som Guinea, har tilhørte en række akfrikanske emperier, indtil Frankrig koloniserede landet i 1890’erne, og gjorde det til en del af Fransk Vestafrika. Trods flere forsøg fra lokale på at vælte den franske regering, blev Guinea atter inkorporeret i Fransk Vestafrika i starten af 1900-tallet, og blev kaldt Fransk...


Et af de Mest Imponerende Vandfald i Verden

15.08.2018 17:35

Et af de Mest Imponerende Vandfald i Verden

Et af de mest imponerende vandfald i Guyana Kaieteur Falls i Guyana er rangeret som nummer to, på listen over de mest imponerende vandfald i verden, Worldwide Waterfall Database. Det er fantastisk. Vandfaldet har et fald på 225 meter. Selv ikke det verdensberømte Niagara Falls kommer i nærheden med sine små 50 meter. Guyana er den eneste engelsktalende nation i Sydamerika På trods af at have...


De første oliemalerier blev ikke malet i Europa under renæssancen, men derimod i Afghanistan

07.08.2018 13:12

De første oliemalerier blev ikke malet i Europa under renæssancen, men derimod i Afghanistan

De første oliemalerier blev ikke malet i Europa under renæssancen, men derimod i Afghanistan I mere end et årti blev Afghanistan kun nævnt i forbindelse med Taliban og terrorisme, burkaer og fuldskæg. Afghanistan er meget mere end det. Det er et land hvor ældgamle traditioner holder ud, og et nyt land opstår. Verdens første oliemalerier blev ikke malet i Europa’s renæssance, men i hulerne...


Akwasidae Festivalen i Ghana

30.07.2018 14:09

Akwasidae Festivalen i Ghana

Akwasidae festivalen er den vigtigste begivenhed for Ashtani-folket i Ghana Akwasidae festivalen bliver fejret af Ashtani folket og høvdingerne i Ghana. Festivalen afholdet på en søndag, en gang hver sjette uge. Festivalen er den næstvigtiste begivenhed lige efter landets nationaldag. Akwasidae festivalens traditioner har forbindelser til den årlige Akan kalender. Kalenderen er opdelt i 9 dele,...