Laugavegur ruten på egen hånd 15730 DKK, 5 Dage

Trek langs den berømte Laugavegur rute i dit eget tempo. Vores tur på egen hånd er en version af denne klassiske vandring, som giver dig mulighed for et eventyr, som kun få andre oplever på den samme rute.

Når du går over fra det boblende geotermiske område i Landmannalaugar til den grønne Þórsmörk dal, er det dig, der sætter tempoet. Gå hurtigt, hvis det passer dig, eller sæt tempoet ned og nyd den prægtige natur omkring dig. Både på den ene og på den anden måde vil du opleve de gule bjerge med rhyolit, ørken med sort sand, store kløfter, vulkaner og mere.
Du vil selv erfare, hvorfor National Geographic har udnævnt denne klassiske vandrerute til en af de bedste i verden.

Højdepunkter på turen:
Landmannalaugars smukke farverige bjerge
♦Kontrasterne i det sorte sand og grønne mos
Þórsmörk - den frodige grønne dal


Rejseplan:


Dag 1. Reykjavík - Landmannalaugar - Hrafntinnusker

Med den offentlige bus, som i sommermånederne kører ad bjergvejene til Landmannalaugar, forbi Hekla og andre vulkaner i Dómadalur området. Bussen kører 08:00 fra Reykjavik og er fremme i Landmannalaugar ved middagstid, og derfra er det ud i bjergene. Ruten fører forbi små kløfter, dampende varme kilder og gule bjergkamme, Ankomst til Hrafntinnusker bjerghytte sent på eftermiddagen for overnatning.
Vandring: 12 km; 4-5 t.; højdeforskel: +470m

Dag 2. Hrafntinnusker - Álftavatn
Fra Hrafntinnusker går du ned til Jökultungur med hundredvis af dampende varme kilder og mudderbassiner. Her kan du nyde det fascinerende syn mod syd af området Álftavatn (Svanesøen) og gletsjerne Mýrdalsjökull og Eyjafjallajökull. Om eftermiddagen ankommer du til hytten Álftavatn, hvor du overnatter.
Vandring: 12 km; 4-5 t.; højdeforskel: +0m/-490m

Dag 3. Álftavatn - Emstur
Vi passerer foden af den koniske vulkan Stórasúla inden vi går ind i den sorte ørken Mælifellssandur. På vores vej mod en anden gammel og grønklædt vulkan Hattfell, kommer du ind i Emstrur regionen, hvor landmændene tidligere har ladet deres får græsse om sommeren. Inden vi kommer til vores hytte Botnar for overnatning kan du besøge den imponerende kløft Markarfljót, som skærer sig næsten 200 m ind i klippen syd for Hattfell.
Vandring: 15 km; 6-7 t.; højdeforskel: +0m/-40m

Dag 4. Emstur-Þórsmörk
Fortsæt op og ned gennem Emstrurs små dale og kløfter, hvor den store gletsjer Mýrdalsjökull knejser bare et par kilometer væk. Henmod dagens slutning bliver vegetationen tykkere og højere efterhånden som du kommer ned i Þórsmörks grønne dale (Thors skove), fyldt med arktiske birkeskove og farverige blomster. Overnatning i en af hytterne i Þórsmörk.
Vandring: 15 km; 6-7 t.; højdeforskel: +0m/-300m

Day 5. Þórsmörk-Reykjavík
Morgenen tilbringes i Þórsmörk med mulighed for at vandre på en af de mange vandrestier lige uden for. Besøg f.eks. Sönghellir (sanggrotten) eller bestig det lille bjerg Valahnúkur, hvorfra der er en fantastisk udsigt, inden bussen kører tilbage til Reykjavik om eftermiddagen. Ankomst til busstationen i Reykjavik omkring 19.30

Bemærk venligst:  Alle hytterne er opvarmede, nogle har elektricitet og nogle varmt vand. Der er sovesale og rum med køjesenge, enkelt- og dobbeltsenge. Man må være parat til at dele værelse med en anden/andre rejsende.

Anbefalet rejsetidspunkt:  Juni - august

Nødvendigt udstyr: For din egen sikkerheds skyld, anbefaler vi at man følger udstyrslisten, det inkluderer at have regntøj i god kvalitet, fra bund til top! Vær opmærksom på, at bomuld ikke er egnet materiale til udendørstøj. Moderne udendørs beklædning er langt mere komfortabelt og vil gøre oplevelsen meget bedre.


Prisen inkluderer:
Bjerghytte med sovesal/flersengsværelser
Transport fra og til Reykjavik i begyndelsen og slutningen af turen
Detaljeret informationspakke med vandreinformation - noter og kort
Bagagetransport

Prisen inkluderer ikke:
Transport til/fra Reykjavik
Sovepose
Brusebad i hytter(kan betales på stedet)
Mad og drikke på turen
Forsikring

Ekstra tjenester:
Sovepose: på forespørgsel
Indkvartering i Reykjavik før og efter turen
Madpakke (min 2 pers.):på forespørgsel


Billeder


Laugavegur ruten på egen hånd (Vurderet 4.96 / 5 Baseret på 131 Anmeldelser.)
Pris
15730 DKK
Varighed
5 Dage
Status
Åben for booking

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Suites those that are physically active and have some background in basic travelling in mountainous terrain with a backpack. 6 - 7 hrs walks per day.

Gruppestørrelse
Min. 1 - Max. 8
Cykelferie i Balkanbjergene - Bulgarien (guided) 5140 DKK, 8 Dage

Cykelferie i Balkanbjergene - Bulgarien (guided)

Spændende cykeltur i hjertet af Balkanbjergene. På denne rejse cykler vi langs med de nordlige...
Irak - landet mellem Tigris og Eufrat 14740 DKK, 9 Dage

Irak - landet mellem Tigris og Eufrat

  Irak har akæologiske udgravninger og historiske steder som intet andet sted på...
Saudi Arabien: Bag det åndelige slør 16670 DKK, 8 Dage

Saudi Arabien: Bag det åndelige slør

Saudi Arabien er et af de mest gådefulde og vanskelige steder at besøge, så gå ikke glip af denne...
Se alt»

Blog

29.04.2024 16:51

Camino: På pilgrimsfærd til Santiago de Compostela, Spanien

Siden Middelalderen har pilgrimme valfartet til Galicien og Santiago de Compostela i det nordvestlige Spanien og byen er i dag det mest berømte pilgrimsmål i den kristne verden. I byens katedral menes de jordiske rester af apostlen Jakob at være gemt og bevaret i et smukt udsmykket relikvieskrin og det er det man som pilgrim afslutter vandringen med at se. Apostlen Jakob var ifølge Det Nye...


25.04.2024 16:14

Rejser til Syrien – Alt du behøver at vide om at rejse i Syrien i 2024 (guldkorn fra turledere og lokalguider)

Syrien byder dig velkommen igen! I årevis har Syrien været præget af borgerkrigen, og begivenheder, der ramte dagens nyheder. Men i dag er landet langsomt ved at vende tilbage til et roligt og fredeligt liv, og mange steder er igen åbne for turister. I 2022 genoptog vi vores rejser til Syrien og er glade for at få muligheden for igen at vise dig alt, hvad landet har at tilbyde sine besøgende....


28.03.2024 14:21

Alt hvad du skal vide om en "Vandreferie på egen hånd"

Kært barn har mange navne - for os er en "vandreferie på egen hånd" uden guide og uden andre deltagere end dig og dine. Vandreferie på egen hånd – en rejseform, vi har haft på programmet i 35 år: Udvalget er blevet større og større og programmerne forfinet i takt med dynamikken hos vores rejsende. Vores hovedfokus er på vandreferier i Europa, hvor netværket af vandrestier og...


29.05.2023 14:59

Opdag den fortryllende skønhed ved Lake Nakuru i Kenya

Kenya, et land med betagende landskaber og varieret dyreliv, rummer en række skjulte perler for rejsende, der søger uforglemmelige oplevelser. Blandt disse skatte ligger den fortryllende Lake Nakuru, en hypnotiserende sø beliggende i Great Rift Valley. Kendt for sit overflødige fugleliv og betagende natur, byder Lake Nakuru National Park på en fascinerende blanding af naturlige vidundere og...