Laugavegur ruten på egen hånd 4880 DKK, 5 Dage

Trek langs den berømte Laugavegur rute i dit eget tempo. Vores tur på egen hånd er en version af denne klassiske vandring, som giver dig mulighed for et eventyr, som kun få andre oplever på den samme rute.

Når du går over fra det boblende geotermiske område i Landmannalaugar til den grønne Þórsmörk dal, er det dig, der sætter tempoet. Gå hurtigt, hvis det passer dig, eller sæt tempoet ned og nyd den prægtige natur omkring dig. Både på den ene og på den anden måde vil du opleve de gule bjerge med rhyolit, ørken med sort sand, store kløfter, vulkaner og mere.
Du vil selv erfare, hvorfor National Geographic har udnævnt denne klassiske vandrerute til en af de bedste i verden.

Højdepunkter på turen:
Landmannalaugars smukke farverige bjerge
♦Kontrasterne i det sorte sand og grønne mos
Þórsmörk - den frodige grønne dal


Rejseplan:


Dag 1. Reykjavík - Landmannalaugar - Hrafntinnusker

Med den offentlige bus, som i sommermånederne kører ad bjergvejene til Landmannalaugar, forbi Hekla og andre vulkaner i Dómadalur området. Bussen kører 08:00 fra Reykjavik og er fremme i Landmannalaugar ved middagstid, og derfra er det ud i bjergene. Ruten fører forbi små kløfter, dampende varme kilder og gule bjergkamme, Ankomst til Hrafntinnusker bjerghytte sent på eftermiddagen for overnatning.
Vandring: 12 km; 4-5 t.; højdeforskel: +470m

Dag 2. Hrafntinnusker - Álftavatn
Fra Hrafntinnusker går du ned til Jökultungur med hundredvis af dampende varme kilder og mudderbassiner. Her kan du nyde det fascinerende syn mod syd af området Álftavatn (Svanesøen) og gletsjerne Mýrdalsjökull og Eyjafjallajökull. Om eftermiddagen ankommer du til hytten Álftavatn, hvor du overnatter.
Vandring: 12 km; 4-5 t.; højdeforskel: +0m/-490m

Dag 3. Álftavatn - Emstur
Vi passerer foden af den koniske vulkan Stórasúla inden vi går ind i den sorte ørken Mælifellssandur. På vores vej mod en anden gammel og grønklædt vulkan Hattfell, kommer du ind i Emstrur regionen, hvor landmændene tidligere har ladet deres får græsse om sommeren. Inden vi kommer til vores hytte Botnar for overnatning kan du besøge den imponerende kløft Markarfljót, som skærer sig næsten 200 m ind i klippen syd for Hattfell.
Vandring: 15 km; 6-7 t.; højdeforskel: +0m/-40m

Dag 4. Emstur-Þórsmörk
Fortsæt op og ned gennem Emstrurs små dale og kløfter, hvor den store gletsjer Mýrdalsjökull knejser bare et par kilometer væk. Henmod dagens slutning bliver vegetationen tykkere og højere efterhånden som du kommer ned i Þórsmörks grønne dale (Thors skove), fyldt med arktiske birkeskove og farverige blomster. Overnatning i en af hytterne i Þórsmörk.
Vandring: 15 km; 6-7 t.; højdeforskel: +0m/-300m

Day 5. Þórsmörk-Reykjavík
Morgenen tilbringes i Þórsmörk med mulighed for at vandre på en af de mange vandrestier lige uden for. Besøg f.eks. Sönghellir (sanggrotten) eller bestig det lille bjerg Valahnúkur, hvorfra der er en fantastisk udsigt, inden bussen kører tilbage til Reykjavik om eftermiddagen. Ankomst til busstationen i Reykjavik omkring 19.30

Bemærk venligst:  Alle hytterne er opvarmede, nogle har elektricitet og nogle varmt vand. Der er sovesale og rum med køjesenge, enkelt- og dobbeltsenge. Man må være parat til at dele værelse med en anden/andre rejsende.

Anbefalet rejsetidspunkt:  Juni - august

Nødvendigt udstyr: For din egen sikkerheds skyld, anbefaler vi at man følger udstyrslisten, det inkluderer at have regntøj i god kvalitet, fra bund til top! Vær opmærksom på, at bomuld ikke er egnet materiale til udendørstøj. Moderne udendørs beklædning er langt mere komfortabelt og vil gøre oplevelsen meget bedre.


Prisen inkluderer:
Bjerghytte med sovesal/flersengsværelser
Transport fra og til Reykjavik i begyndelsen og slutningen af turen
Detaljeret informationspakke med vandreinformation - noter og kort

Prisen inkluderer ikke:
Transport til/fra Reykjavik
Sovepose
Brusebad i hytter(kan betales på stedet)
Mad og drikke på turen
Bagagetransport
Forsikring

Ekstra tjenester:
Sovepose: på forespørgsel
Indkvartering i Reykjavik før og efter turen
Bagagetransport (15-18 kg): på forespørgsel
Madpakke (min 2 pers.):på forespørgsel


Billeder


Laugavegur ruten på egen hånd (Vurderet 4.96 / 5 Baseret på 107 Anmeldelser.)
Pris
4880 DKK
Varighed
5 Dage
Status
Åben for booking
Pris
4880 DKK
Varighed
5 Dage
Status
Åben for booking
Pris
4880 DKK
Varighed
5 Dage
Status
Åben for booking
Pris
4880 DKK
Varighed
5 Dage
Status
Åben for booking
Pris
4880 DKK
Varighed
5 Dage
Status
Åben for booking
Pris
4880 DKK
Varighed
5 Dage
Status
Åben for booking
Pris
4880 DKK
Varighed
5 Dage
Status
Åben for booking

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Suites those that are physically active and have some background in basic travelling in mountainous terrain with a backpack. 6 - 7 hrs walks per day.

Gruppestørrelse
Min. 1 - Max. 8
Ridetrek i de vilde og autentiske Tusheti-bjerge, Georgien 7440 DKK, 12 Dage

Ridetrek i de vilde og autentiske Tusheti-bjerge, Georgien

Velkommen til Tusheti! Magiske bjerge i et magisk land med modige heste, forsvarstårne lavet af...
Bianou Festivalen - fejring af kultur og mangfoldighed i Agadez, Niger 13250 DKK, 9 Dage

Bianou Festivalen - fejring af kultur og mangfoldighed i Agadez, Niger

Agadez-regionen i det nordlige Niger, beliggende mellem Sahara og Sahel, fejrer årligt...
Det bedste af Kenya på en uge 10530 DKK, 8 Dage

Det bedste af Kenya på en uge

Kenya er et af de rejsemål, hvor vi vitterligt kan sige, at det har alt. Her ligger det berømte...
Se alt»

Blog

29.05.2023 14:59

Opdag den fortryllende skønhed ved Lake Nakuru i Kenya

Kenya, et land med betagende landskaber og varieret dyreliv, rummer en række skjulte perler for rejsende, der søger uforglemmelige oplevelser. Blandt disse skatte ligger den fortryllende Lake Nakuru, en hypnotiserende sø beliggende i Great Rift Valley. Kendt for sit overflødige fugleliv og betagende natur, byder Lake Nakuru National Park på en fascinerende blanding af naturlige vidundere og...


28.09.2022 11:22

Via Egnatia - den romerske hærvej på Balkan

Via Egnatia - fra Durrës til Istanbul. Via Egnatia, romersk hærvej, er omdrejningspunktet for vores seneste rundrejse og kulturrejse på Balkan. Ruten går tværs over Balkan fra Durrës i Albanien gennem Nordmakedonien og Grækenland til vore tiders Istanbul i det europæiske Tyrket. Det var den første store hærvej romerne byggede uden for Italien. Den skærer sig gennem terræner og områder, der...


10.12.2021 21:01

Saudi Arabien - islams fødested (gode råd før du skal afsted)

Det tog rigtig lang tid for Saudi Arabien at beslutte sig for at åbne sine grænser for turister, men nu er det endelig en kendsgerning, og Penguin Travel satte straks dette unikke rejsemål på sit kort. Kongeriget – kendt som islams åndelige fødested, har nu en ny tilgang til at tiltrække besøgende, og visum kravene er derfor ændret. Forandringerne er så store i forhold til tidligere, at...


08.12.2021 13:51

Sokotra - en ø velsignet af guderne og glemt af menneskeheden

Kære rejseven, Da jeg var teenager (tilbage i 70'erne), var der ingen computere og "smart" enheder af nogen art. Kan du forestille dig det, eller måske kan du huske det? Det var den gang vi skrev breve på et papir med en kuglepen og sendte dem med posten. Vi lyttede til de hypermoderne Pink Floyds "The Dark Side of the Moon" eller David Bowies "Space Oddity". Og...