Vandreferie på Naxos og Santorini

Oplev to af de smukkeste øer i Kykladerne i én rejse: Santorini og Naxos

Vulkanøen Santorini består af lava, aske og pimpsten i alverdens farver. Atmosfæren på øen er som intet andet sted på jorden: en gammel ø som har overlevet et af de største vulkanudbrud i historien har sat sine spor. Her er alt lidt lysere: fra de hvidkalkede kube-formede huse, det nærmest gennemsigtige ”lapis lazuli” blå hav og solnedgangene, der oplyser calderaen – det oprindelige vulkankrater, der nu er en skøn lagune.

Naxos, med østsidens dominerende bjerg Zas, hvor Zeus trådte sine barnesko og på vestsiden med skønne strande og mange bosættelser, er en ø af kontraster. Fred, ro og naturen møder by og strandliv. Livet på landet møder storbyen. Det hele i den kendte hvidkalkede ramme;olieven, citrus og druer; gamle græske tempelruiner; byzantinske kirker og klostre.

Man sejler ud i det skønne øhav fra Piræus syd for Athen - først til Naxos, herfra til Santorini og tilbage til Athen.
Kykladerne kalder!


Højdepunkter:
Mt. Zas - det højeste bjerg på øen Naxos i skarp kontrast til Det blå Ægæiske Hav
♦ De stejle klipper på Santorini med lag i alle farver
♦ Det antikke Thira - hovedstaden på Santorini i romertiden

 


Rejseplan:
 

Dag 1. Athen - Naxos
Ankomst til Athens lufthavn og transfer til havnen i Piræus. Herfra tager man eftermiddagsfærgen til Naxos (5.5 timer). Ankomst omkring midnat. Passer dine flytider ikke med færge-afgangen om eftermiddagen er man nødt til at ankomme en dag tidligere og booke en overnatning i Athen/Piræus. Det giver mulighed for at tage med morgenfærgen dagen efter. Overnatning på Naxos.

Dag 2. Chalki - Melanes
Du tager en taxa eller offentlig bus til Chalki, som ligger i centrum på Tragea sletten. I dag skal du gå på opdagelse i det frugtbare indre område på Naxos. Her er landskabet fyldt med olivenlunde og rig vegetation. Her findes oliventræer, der er over tusind år gamle! Du går på brostensbelagte stier via den venetianske fæstning Ano Kastro til et gammelt marmor stenbrud, hvor du finder en 10m høj ufærdig statue af en kuros fra det 6. århundrede f.kr.! Turen slutter i den nærliggende landsby Melanes hvorfra du tager en taxa eller offentlig bus tilbage til hotellet. Overnatning på Naxos.
Vandring: Rute 1: 10 km/ ca. 3,5 t.; højdeforskel: +150 m/-150m ; Rute 2: Vandring: 14 km/ ca. 4,5t.; højdeforskel: +300m/-350m; Rure 3:Vandring: 19 km/ ca. 7 t. ; højdeforskel: +400 m/-400m

Dag 3. Mt. Zas
Dagens tur starter fra Filoti, som man skal tage en taxa eller offentlig bus for at nå frem til. Fra denne landsby, som ligger ved foden af Mt. Zas, starter dagens vandring til toppen af det legendariske bjerg. Her kan man se hulen, hvor guden Zeus ifølge legenden blev plejet af en ørn. Vel nede af bjerget har du mulighed for at fortsætte gåturen til Apiranthos. Fra Apiranthos kan du gå tilbage via bjergpasset på Mt. Fanari til Filoti; en smuk gåtur med betagende udsigt! Overnatning på Naxos.
Vandring: 13/19 km.; højdeforskel: +5-900m/-5-900m

Dag 4. Naxos - Santorini
I dag tager du færgen fra Naxos til Santorini. Færgen afgår omkring middag og ankommer 3 timer senere til Santorini. Om morgenen kan du besøge slottet og museet i Naxos by (Chora). Eller du kan slappe af på Agios Georgios’ hvide sandstrande inden færgen. Under færgeturen imponerer de stejle farvede klipper og de hvidkalkede landsbyer på toppen. Det siges, at et vulkanudbrud endte den minoiske civilsation for over 3600 år side. Overnatning på Santorini.

Dag 5. Perissa - Akrotiri
Transfer til Perissa, hvor dagens vandring starter via en gammel sti som går op til et vindblæst bjergpas. Dette sted et af de meget få steder, der eksisterede før det katastrofale vulkanudbrud. Gå op til det antikke Thira, som har en fantasktisk beliggenhed. Derefter går ruten nedad via en gammel sti til den rolige indre del af øen. Man går gennem vinmarker og maleriske landsbyer. Gennem dette landskab af vulkansk aske og sorte strande, når man frem til dagens destination: Akrotiri. Overnatning på Santorini.
Vandring: 13 km/5.5 t..; højdeforskel: +580m/-550m

Dag 6. Fira - Oia
Efter en kort tur med offentlig bus ankommer man til øens hovedstad, Fira. Her kan man udforske de smalle stræder i denne hvidkalkede by, som er bygget på toppen af vulkanske klipper. Byen huser et par interessante museer, såsom Museet for det forhistoriske Thira og Det Arkæologiske Museum. Om eftermiddagen går man den berømte strækning fra Fira til Oia. Denne gåtur byder på en fantastisk udsigt over lagunen og de spektakulære hængende klipper. Det meste af strækning går ad skønne mulddyrs-stier. Fra Oia er der transfer tilbage til hotellet. Overnatning på Santorini.
Vandring: 10.3 km/3 t..; højdeforskel: +300m/-400 

Dag 7. Akrotiri. Santorini - Athen
En sidste fri formiddag i Akrotiri til fri disposition. Mulighed for at besøge Akrotiris arkæologiske center; det græske Pompeji, som genåbnede dørene for offentligheden for 10 år siden. Transfer til havnen, hvorfran man rejser komfortabelt med moderne færge til Piræus. Rejsen varer omkring 8 timer. Ved ankomst er der transfer til et centralt beliggende hotel i Athen. Overnatning i Athen.

Dag 8. Afrejse
Alt efter dine videre rejseplaner er der måske tid til at besøge Akropolis og tilhørende museum. Man kan tage metroen eller bus til lufthavnen. 

***

Anbefalet rejseperiode:
Forår (april – juni) og efterår (september – oktober) er de mest behagelige, og sommermånederne meget varme til vandring. Vandringerne foregår hovedsagligt ad nedtrampede stier, brostensbelagte mulddyrsstier, gangstier og nogle asfalterede småveje.


Prisen inkluderer:
7 nætter (3 nt. på Naxos/ 3 nt på Santorini og 1 nt i Athen)
Morgenmad
Taxa-transfer Athen lufthavn-Piræus eller hotel i Athen-Piræus
Transfers på Naxos og Santorini
Taxa transfer Akrotiri-Perissa og Oia-Akrotiri på Santorini
Taxa-transfer Piræus – Athen
Alle nødvendige færgebilletter på turistklasse
24 t. telefonassistance
roadbook på engelsk
GPS-spor af denne tur efter anmodning og efter reservation

Prisen inkluderer ikke:
Fly til Grækenland
Måltider udover morgenmad
Drikkevarer og drikkepenge
Entreer
Transfers udover nævnte
Forsikringer
Personlige udgifter
Der betales turistskat i Grækenland fra 0,5-3 EUR pr. nat afhængig af hotelkategori. Skatten betales på stedet.

Ekstra tjenester:
Eneværelsestillæg: Se pris-boxen øverst på siden
Tillæg for solorejsende/ekstra nætter/transfers og andre transport: På forespøgsel


Billeder


Vandreferie på Naxos og Santorini (Vurderet 4.95 / 5 Baseret på 385 Anmeldelser.)

Most of you, who are used to walking/cycling during a long weekend, will be in condition to cope with a tour of this level. You should be in a good health condition. We have successive days of longer and more difficult walking and days of lighter walking/cycling. Some parts of the day routes are done at a higher altitude. The paths are in good condition. We walk/cycle for 5/7h a day.

These tours include trekking which is a little harder, normally on a challenging terrain. We take it for granted that you are in good condition and fit. You should be physically prepared at home to get the maximum of the tour. Most of the trekking is done at a greater height (max 3000m).

Gruppestørrelse
Min. 1
Reservation System Code
GRNAXSELF
Vandreferie i Rila- og Pirinbjergene - Bulgarien 4840 DKK, 8 Dage

Vandreferie i Rila- og Pirinbjergene - Bulgarien

En unik bjergvandretur over skyerne i Balkan-halvøens højeste bjerge. På denne tur vil vi bestige...
Rundrejse i Senegal og Gambia 10050 DKK, 10 Dage

Rundrejse i Senegal og Gambia

Oplev det eksotiske Senegal og det tropiske Gambia på denne rundrejse, der også har 2 dages cruise...
Cykelferie i Balkanbjergene - Bulgarien (guided) 5140 DKK, 8 Dage

Cykelferie i Balkanbjergene - Bulgarien (guided)

Spændende cykeltur i hjertet af Balkanbjergene. På denne rejse cykler vi langs med de nordlige...
Se alt»

Blog

28.03.2024 14:21

Alt hvad du skal vide om en "Vandreferie på egen hånd"

Kært barn har mange navne - for os er en "vandreferie på egen hånd" uden guide og uden andre deltagere end dig og dine. Vandreferie på egen hånd – en rejseform, vi har haft på programmet i 35 år: Udvalget er blevet større og større og programmerne forfinet i takt med dynamikken hos vores rejsende. Vores hovedfokus er på vandreferier i Europa, hvor netværket af vandrestier og...


29.05.2023 14:59

Opdag den fortryllende skønhed ved Lake Nakuru i Kenya

Kenya, et land med betagende landskaber og varieret dyreliv, rummer en række skjulte perler for rejsende, der søger uforglemmelige oplevelser. Blandt disse skatte ligger den fortryllende Lake Nakuru, en hypnotiserende sø beliggende i Great Rift Valley. Kendt for sit overflødige fugleliv og betagende natur, byder Lake Nakuru National Park på en fascinerende blanding af naturlige vidundere og...


28.09.2022 11:22

Via Egnatia - den romerske hærvej på Balkan

Via Egnatia - fra Durrës til Istanbul. Via Egnatia, romersk hærvej, er omdrejningspunktet for vores seneste rundrejse og kulturrejse på Balkan. Ruten går tværs over Balkan fra Durrës i Albanien gennem Nordmakedonien og Grækenland til vore tiders Istanbul i det europæiske Tyrket. Det var den første store hærvej romerne byggede uden for Italien. Den skærer sig gennem terræner og områder, der...


10.12.2021 21:01

Saudi Arabien - islams fødested (gode råd før du skal afsted)

Det tog rigtig lang tid for Saudi Arabien at beslutte sig for at åbne sine grænser for turister, men nu er det endelig en kendsgerning, og Penguin Travel satte straks dette unikke rejsemål på sit kort. Kongeriget – kendt som islams åndelige fødested, har nu en ny tilgang til at tiltrække besøgende, og visum kravene er derfor ændret. Forandringerne er så store i forhold til tidligere, at...