Coronavirus (COVID-19) travel update
Vores fysiske kontorer er lukkede, så vi alle kan "blive hjemme" og vi overgår til hjemmearbejdspladser.
Det betyder desværre, at vi ikke kan modtage telefonopkald - heller ikke på chatten. Vi henviser derfor til mailadressen nedenfor, når du vil i kontakt med os. Vi er tilbage, når tiden tillader det. På genhør! ( info@penguin.dk )
Vandreferie på Island

Tag på opdagelse i Island. De daglige vandreture fører dig dybt inde i et område, der har været stort set øde og forladt sigen 70'erne. Her vil man se forladte gårde og bondegårde som hat sat deres præg på omgivelserne. Man vil sandsynligvis ikke møde nogen på sin vej - undtagen får og måske elverfolket. Elverne bor nemlig på dette land som de er villige til at dele med besøgende. Her er bjergene farverige og mægtige. Selv mosset findes i flere forskellige faver fra lysegrøn til lyserød. Ruten løber gennem frodige dale, op og omkring de smukke bjerge, krydser små bække og store floder og langs dybe fjorde.

Turens højdepunkter

♦ Rhyolit bjergene
♦ Dybe fjorde i den østlige del af Island


Rejseplan:

Dag 1. Egilsstaðir – Borgarfjörður Eystri
I Egilsstaðir skal man henvende sig i information centret ved campingpladsen hvorfra man skal tage en bus til Borgarfjörður Eystri kl. 12:00. Bussen standser ved bunden af Vatnsskarð. Herfra følger man den gamle fåresti mod foden af Dyrfjöll bjergene. Idet man runder en lille bakke, kommer bjergene mere til syne. Vandringen fortsætter mod bjergtoppene og den imponerende kløft der er mellem dem. Foran mellemrummet ligger Stórurð. Dette sted er ikke mindre end magisk med kæmpe klipper og mælkeagtige blå damme. Efter at have vandret rundt i denne fantastiske labyrint går man op ad bakke til bjergpasset ved Mjóadalsvarp og mod nord til Dyrfjöll bjergene. Ved bjergpasset Vatnsskarð venter et køretøj som kører dig til den lille landsby, Borgarfjörður. Overnatning i Borgarfjörður. Indkvartering i Borgarfjörður.
Vandring: ca. 6-8 t (18 km), Op-/nedstigning: +600m/-800m

Dag 2. Borgarfjörður Eystri – Brúnavík – Breiðavík
I dag går ruten over et bjergpas og ned til indløbet ved Brúnavík. Her kan man nyde bølgerne i Nordatlanten før man fortsætter op i dalen og over det fantastiske bjergpas ved Súluskarð hvor de tilhørende bakker og bjergtoppe er en farverig fryd for øjnene. Fra Súluskarð fortsætter man ned til indløbet ved Kjólsvík. Derfra skal man over lave bjergpas ved Kjólsvíkurvarp og viderer til indløbet ved Breiðavík som er den største i området. Overnatning i en hytte ved Breiðavík.
Vandring: ca. 7-9 t (14 km), Op-/nedstigning: +400m/-400m

Dag 3. Breiðavík – Húsavík
I dag forlader man den farverige dal i Breiðavík og vandrer over bjergene. Dagens destination er Húsavík. Hvis vejret tillader kan man bestige bjerget Hvítserkur, som er en af øens flotteste og mest farverige bjerg. Derefter stiger men ned til den smalle dal ved Húsavík. Gå en hyggelig aftentur ned til stranden og besøg den lille maleriske kirke som var i fuld drift indtil begyndelsen af halvfjerdserne. Overnatning i en hytte ved Húsavík. 
Vandring: ca. 5-7 t (13 km), Op-/nedstigning: +550m/-500m

Dag 4. Húsavík – Loðmundarfjörður
I dag fortsættes der mod dalen ved Loðmundarfjörður fjord. Denne imponerende dal var engang hjemsted for tæt på hundrede mennesker ved årsskiftet af det 20. århundrede på grund af de rige landbrugsområder og tilgængelige fiskepladser. De omkringliggende bjerge tilføjer en vis pragt til landskabet. Vandreturen går gennem den massive Loðmundarskriður, som blev dannet for tusinder af år siden, da det tilstødende vulkanske bjerg brød ud. Hytten, hvor du tilbringer natten er i bunden af fjorden tæt på en gammel kirke. 
Vandring: ca. 5-7 t (15 km), Op-/nedstigning: +600m/-600m

Dag 5. Loðmundarfjörður – Seyðisfjörður
Den sidste dag på vandreferien tilbringer man på den gamle sti over Hjálmárdalsheiði, som gennem århundreder er blevet anvendt til den vigtigste færdsel mellem landbrugsområderne i Loðmundarfjörður og havnen i Seyðisfjörður. Idet man stiger længere op vil man nemt kunne få øje på de sydlige fjorde og Seyðisfjörður fjorden som er meget anderledes end fjordene man har forladt. Nedstigning til Seyðisfjörður hvor man kan nyde en betagende panorama udsigt af den lange og smalle fjord omgivet af majestætiske bjerge. Når du kommer ned til hovedvejen vandrer du langs vejen indtil du når frem til byen Seyðisfjörður hvor hotelværelset venter. 
Vandring: ca. 5-7 t (15 km), Op-/nedstigning: +600m/-600m

Dag 6. Seyðisfjörður – Egilsstaðir
I dag kan man tage bussen fra Seyðisfjörður til Egilsstaðir hvor turen ender.


Prisen inkluderer:
► offentlig transport fra Egilsstaðir – Borgarfjörður Eystri (kun på arbejdsdage - i weekenden skal privattransport arrangeres mod tillæg) og Vatnsskarð – Borgarfjörður (dag 1); fra Seyðisfjörður til Egilsstaðir (dag 6) ► 3 overnatninger i veludstyrede, behaglige hytter (sovesal) ► 2 overnatninger på gæstehuse (delt WC/bad) ► detaljeret info-pakke inkl. roadbook og kort

Prisen inkluderer ikke: ► flybilletter ► måltider ► bagagetransport ►rejseforsikring ►transport og overnatninger i Reykyavik ►andet transport ikke nævnt i programmet 

 


Billeder


Vandreferie på Island (Vurderet 4.93 / 5 Baseret på 287 Anmeldelser.)

These tours include trekking which is a little harder, normally on a challenging terrain. We take it for granted that you are in good condition and fit. You should be physically prepared at home to get the maximum of the tour. Most of the trekking is done at a greater height (max 3000m).

These tours include trekking which is a little harder, normally on a challenging terrain. We take it for granted that you are in good condition and fit. You should be physically prepared at home to get the maximum of the tour. Most of the trekking is done at a greater height (max 3000m).

Gruppestørrelse
Minimum 2 persons
Reservation System Code
ICLSELF
På østeuropæisk opdagelse - Rumænien, Moldova, Ukraine og Hviderusland 9630 DKK, 15 Dage

På østeuropæisk opdagelse - Rumænien, Moldova, Ukraine og Hviderusland

Har du lyst til at følge i Grev Draculas fodspor, afdække hemmeligheder i et af de mindst besøgte...
Saudi Arabien: Bag det åndelige slør 14550 DKK, 8 Dage

Saudi Arabien: Bag det åndelige slør

Saudi Arabien er et af de mest gådefulde og vanskelige steder at besøge, så gå ikke glip af denne...
Vandreferie i Rila- og Pirinbjergene - Bulgarien 3660 DKK, 8 Dage

Vandreferie i Rila- og Pirinbjergene - Bulgarien

En unik bjergvandretur over skyerne i Balkan-halvøens højeste bjerge. På denne tur vil vi bestige...
Se alt» Nyheder
Guinea Tilhørte Engang En Række Afrikanske Emperier

21.08.2018 17:13

Guinea Tilhørte Engang En Række Afrikanske Emperier

Guinea tilhørte engang en række afrikanske emperier Den land vi nu kender som Guinea, har tilhørte en række akfrikanske emperier, indtil Frankrig koloniserede landet i 1890’erne, og gjorde det til en del af Fransk Vestafrika. Trods flere forsøg fra lokale på at vælte den franske regering, blev Guinea atter inkorporeret i Fransk Vestafrika i starten af 1900-tallet, og blev kaldt Fransk...


Et af de Mest Imponerende Vandfald i Verden

15.08.2018 17:35

Et af de Mest Imponerende Vandfald i Verden

Et af de mest imponerende vandfald i Guyana Kaieteur Falls i Guyana er rangeret som nummer to, på listen over de mest imponerende vandfald i verden, Worldwide Waterfall Database. Det er fantastisk. Vandfaldet har et fald på 225 meter. Selv ikke det verdensberømte Niagara Falls kommer i nærheden med sine små 50 meter. Guyana er den eneste engelsktalende nation i Sydamerika På trods af at have...


De første oliemalerier blev ikke malet i Europa under renæssancen, men derimod i Afghanistan

07.08.2018 13:12

De første oliemalerier blev ikke malet i Europa under renæssancen, men derimod i Afghanistan

De første oliemalerier blev ikke malet i Europa under renæssancen, men derimod i Afghanistan I mere end et årti blev Afghanistan kun nævnt i forbindelse med Taliban og terrorisme, burkaer og fuldskæg. Afghanistan er meget mere end det. Det er et land hvor ældgamle traditioner holder ud, og et nyt land opstår. Verdens første oliemalerier blev ikke malet i Europa’s renæssance, men i hulerne...


Akwasidae Festivalen i Ghana

30.07.2018 14:09

Akwasidae Festivalen i Ghana

Akwasidae festivalen er den vigtigste begivenhed for Ashtani-folket i Ghana Akwasidae festivalen bliver fejret af Ashtani folket og høvdingerne i Ghana. Festivalen afholdet på en søndag, en gang hver sjette uge. Festivalen er den næstvigtiste begivenhed lige efter landets nationaldag. Akwasidae festivalens traditioner har forbindelser til den årlige Akan kalender. Kalenderen er opdelt i 9 dele,...