Rota Vicentina - fra Santiago do Cacém til Odeceixe (Portugal)

Rota Vicentina - fra Santiago do Cacém til Odeceixe (Portugal)

En vandreferie ad Rota Vicentina - Skt. Vincents vej - i det sydvestlige Portugal.

Rota Vicentina vandreruten er delt i to: Den Historiske Sti, der løber fra sydspidsen af Portugal til byen Santiago do Cacém 250 km oppe langs kysten og lidt inde i landet. Fiskernes Sti derimod er er en kystnær parallelrute, der på deletaper følger det dramatiske kystlandskab ganske tæt og som kun er fremkommeligt til fods

På denne vandreferie ad Rota Vicentina følger vi Den Historiske Sti og vandrer fra nord mod syd. Turen fører gennem mindre byer og landsbyer med herlige lokale spisesteder og menukort, der lader sig inspirere af det altomfavnenende Atlanterhav. Det hele krydres med fredelig landidyl, vilde blomster, de berømte kork træer og smukke eukalyptus skove.

Turens højdepunkter:
Selve vandreruten gennem det pragtfulde landskab - endnu ikke overrendt.
Logierne undervejs - unikke og charmerende
Det lokale køkken - herlige fiskeretter og Alentejo vine.

 

Rejseplan:   

Dag 1: Santiago do Cacem
Ankomst Lissabon eller Faro lufthavn i Algarve. Overnatning i byen Santiago do Cacém på et pensionat tæt ved det historiske centrum og det nordlige udgangspunkt for Rota Vicentina. 

Dag 2: Santiago do Cacém - Vale Seco
Din tur begynder med vandring ad Den Historiske Sti gennem bakkene mellem Santiago do Cacém og Vale Seco. Dit overnatningssted er i bygningerne ved siden to gamle vindmøller fra det 19. årh., Moinhos do Paneiros, direkte på ruten.
Vandring: 21 km; 6-7 t.

Dag 3: Vale Seco - Cercal do Alentejo
Dagens vandring kommer forbi Campilhas Reservoir - den "tørreste" etape på ruten. Natten tilbringes i et art nouveau pensionat midt i landsbyen.
Vandring: 20 km; 5-5,5 t

Dag 4: Cercal do Alentejo - São Luis
Stien går gennem "serras" med udsigt til kysten og Alentejo sletterne. Overnatning på en gård i typisk Alentejano stil lige udenfor landsbyen og med udsigt til "Alentejo Montado".
Vandring: 21 km; 6-7 t.

Dag 5: São Luis - Odemira
Denne del af ruten er kendt som Den Historiske Stis "våde"  etape, og der er en valgfri, men anbefalet sti til Pego da Pias poolerne. Overnatning på pension i Odemiras centrum. 
Vandring: 25 km; 7-8 t.

Dag 6: Odemira - São Teotónio
En stor del af ruten følger stien langs Mira floden og S. Teotonio floden. Overnatning i et lille hotel i udkanten af byen. 
Vandring: 19 km; 6 t.

Dag 7: São Teotónio - Odeceixe
Vandring i den øde natur ad virkelig mindeværdige stier til Algarve landsbyen Odeceixe. Overnatning på et lille pensionat tæt på landsbyen centrum. 
Vandring: 17 km; 5,5-6 t.

Dag 8: Hjemrejse
Efter morgenmaden er der hjemrejse på egen hånd til Lissabon eller Faro lufthavn eller måske forlængelse af dit ophold.


NB! Juni og september priserne gælder også i Påske perioden 11/4 - 18/4 og maj hellige dage 27/4 - 1/5 !


Prisen inkluderer: ►7 nætter i familiedrevne pensionater med morgenmad i delt dobbeltværelse med eget bad ►transport af bagagen ► informationspakke om turen på engelsk ►24-timer telefonservice ►6 frokost madpakker + 1,5 l vand; middag dag 2 ►personlig ulykkesforsikring (venligst send din fødselsdato ved bestilling af rejsen).

Prisen inkluderer ikke: ►flybilletter ►rejseforsikring ►transfer fra/til lufthavnen ►drikkevarer ►måltider, ikke nævnt i programmet ► personlige udgifter, entreer.

Eventuelle tillæg: ►eneværelsestillæg: 1010 kr. (februar-maj + oktober-november) /// 1270 kr. i juni, september og påske ►ekstra nætter i S. do Cacem: 300 kr. pp/nat i delt dobbelt værelse med morgenmad ►ekstra nætter i Odeceixe: 300 kr. pp/nat i delt dobbelt værelse med morgenmad (februar-maj+oktober-november) /// 340 kr. pp/nat i delt dobbelt værelse med morgenmad (Påske, juni+september) ► hvis du rejser alene (1 person) skal du betale "solo departure" gebyr oven i grundprisen og eneværelsestillægget: kr. 970

Praktiske oplysninger: ►Man kan flyve til Lissabon. Der er shuttle busser mellem lufthavnen og byen. Og der er direkte busser fra Lissabon til Santiago og fra Odeceixe til Lissabon ►Turen tilbydes ikke i juli og august, da det er for varmt, og hellere ikke i perioden jul/nytår. ► Der kan arrangeres privat transfer fra/til lufthavnen ►Ekstra nætter kan tilkøbes ►Er man for træt eller dårlig til at vandre kan man køre med bagagen til næste hotel

Anbefalet rejseperiode: april - juni, september - oktober

Nødvendigt udstyr: solide vandrestøvler og gå-sokker, en lille rygsæk, vandflaske på mindst 1 l, solbriller, solhat, solcreme, regntøj, myggespray.
 

Vaccinationsanbefalinger til Europa

Billeder