Caminoen (1) - Pilgrimsvandring fra Saint Jean Pied de Port til Pamplona

Caminoen (1) - Pilgrimsvandring fra Saint Jean Pied de Port til Pamplona

Gennem Pyrenæerne og Baskerlandet.

Første etape af Caminoen begynder i Frankrig i St-Jean-Pied-de-Port og slutter i Pamplona, byen berømt for at slippe tyrene løs under San Fermín-festen (6-14 juli). Vi lægger ud med at følge "Route Napoleon" over Roncesvalles passet (1500m) og ind i Baskerlandet med mere blide terræner.

Hver dag i løbet af turen, er du garanteret en høj grad af komfort og gastronomiske oplevelser. Caminoen er tydeligt mærket med "muslingeskallen", der viser dig vejen. Denne etape kan være fysisk krævende og kræver et rimeligt konditionsniveau. Det er en etape med en lang række kulturelle højdepunkter.

Turens højdepunkter:
Roncesvalles - en lille landsby i 900 m.o.h.
Pyrenæerne - et sandt slaraffenland for vandrere.
Pamplona – den verdensberømte by, hvor tyrene slippes løs i gaderne under Fiesta de San Fermin. 

Ny på Caminoen?
Vejen er målet! Det gælder om noget for den mere end 1000 år gamle pilgrimsrute til El Camino de Santiago. Godt nok afslutter enhver pilgrimsvandrer, der har tilbagelagt de ca. 780 km fra Pyrenæerne til Galicien med et besøg og en stille stund i katedralen i Santiago de Compostela, hvor apostlen Jakob ligger begravet. Måske lidt klogere på sig selv, på verden, på sin tro eller troen på sig selv. Valget er dit. Men det er oplevelserne undervejs på de enkelte rejseruter, som i 1993 blev en del af verdens kulturarv (UNESCO), der til sammen gør pilgrimsvandringen unik. Der er to hovedruter – Den Nordlige Rute langs kysten, hvor Middelalderens pilgrimsvandrere kunne undgå de muslimsk besatte områder, og Den Franske Rute lidt længere inde i landet gennem Burgos, La Rioja og Castile-León. Vi har valgt Den Franske Rute og præsenterer her den første af otte etaper.

OBS. Fra priser!

 

Rejseplan:   
Dag 1. Ankomst
Lær navnet allerede nu: Saint Jean Pied de Port (ca. 8 km fra den fransk/spanske grænse) er navnet på udgangspunktet for din pilgrimsvandring. Ikke uden grund vil du senere fortælle andre pilgrimsvandrere, at du valgte at gå den imponerende strækning over Pyrenæerne. Udnyt dagen til at tjekke at dit vandreudstyr er i orden. Indkvartering på hotel i hjertet af den lille by.

Dag 2. Saint Jean Pied de Port – Roncesvalles
Denne første dag er også turen hårdeste. Det er dagen, hvor Caminoen krydser Pyrenæerne. "Camino Napoleon" som den kaldes på disse kanter skydes i gang med en stejl stigning, og videre går det gennem frugtplantager og nedlagte landejendomme og siden over enge, til grønne bøgeskove mod grænsen og nedstigning til Roncesvalles. Ruten går hovedsageligt gennem dalen langs floden Nive eller floden Valcarlos. Gå ikke glip af kirken i Roncesvalles, Navarre.
Vandring: 26 km/ca. 8t.; højdeforskel +1250m/-540m

Dag 3 - Roncesvalles til Zubiri
Caminoen krydser to smukke bjergpas og fortsætter videre gennem bøge- og egeskov og over enge før vi kommer til Espinal, hvor panoramaudsigten over landskabet med Pyrenæerne i baggrunden er ganske fantastisk. Floden Arga løber langs denne del af Caminoen og fortsætter sit løb hele vejen til Larrasoana.
Vandring: 22 km/ca. 7t.; højdeforskel +90m/-550m

Dag 4 - Zubiri til Pamplona
Camino løber langs floden Arga i en sænkning med omkringliggende bakker beklædt med bøg, eg og skovfyr. Som vi nærmer os Pamplona ses civilisationens åbenlyse indflydelse på landskabet med sine nåletræer, genplantning af skove og marker.
Vandring: 21 km / ca. 6t.; højdeforskel +/-250m

Dag 5 – Pamplona
Morgenmad, hvorefter der er afrejse. 


Baggagetransport:   Inkluderet

Prisen inkluderer: ► overnatning på 3* eller 2* hoteller i delt dobbeltværelse med morgenmad ► middag dag 2 og 3 ► bagage transport fra hotel til hotel ► detaljeret roadbook på engelsk ► kort ► pilgrimspas 

Prisen inkluderet ikke: ►Transport til udgangspunktet med tog eller fly ► transfer fra / til lufthavn ► drikkevarer ► måltider, som ikke er nævnt i programmet ►rejseforsikring ► personlige udgifter

Eventuelle tillæg: ► eneværelse kr. 1120 ► lufthavnstransfer fra Biarritz til St. Jean (1-4 personer): 970 kr. ► Ekstra nætter i Pamplona / Santander / Bilbao / Biarritz / St Jean Pied de Port: på forespørgsel

Værd at vide: Hvis du vil bo i Pamplona og Puente de la Reina under Fiesta de San Fermin (6-14 juli) opkræves et ekstra gebyr - ring og hør.

Anbefalet rejseperiode:  Hele året - afhængig af dit formål

Hvordan man kommer frem og tilbage:
Fly på udrejsen – Vi anbefaler at flyve til Frankrig (Biarritz eller Paris) og fra Spanien (Bilbao, Santander eller Madrid). Luftfartsselskaberne Ryanair (fra Stockholm Skavska, via Bruxelles eller London Stansted), EasyJet (fra Lyon, Paris eller London Gatwick) og Air France (via Orly) flyver til Biarritz ( www.biarritz.aeroport.fr.). Næsten alle luftfartsselskaber flyver til Paris.

♦ Fly på hjemrejsen – Der er følgende fly fra Bilbao: EasyJet (dagligt til London Stansted; Geneve og Madrid), Iberia (flyver til London Gatwick eller London Heathrow via Madrid). Fra Santander er der forbindelse med Ryanair til London Stansted, og indenrigsfly med Iberia til Madrid eller Barcelona og videre til København.

♦ Helt til turstart –  Fra Biarritz er der busforbindelse med STAB, linje 6 til togstationen i Bayonne (ca. 20 min. / ca. 1,20 Euro se mere på www.bus-stab.com). Fra Bayonne til Saint Jean Pied de Port er der direkte tog med afgang kl. 18:13 (1 t. 22 min.) se www.voyages-sncf.com. Fra Paris er der togafgang hver dag kl. 12:10 og med ankomst i St-Jean-Pied-de-Port kl. 18:30.

♦ Tilbage fra turslut – Fra Pamplona kører busselskabet Burundesa 10 gange om dagen til Bilbao (2 t.); 2 gange om dagen til Santander (2 t.) og derfra yderligere 20 min. med bus til lufthavnen – se ww.renfe.com.

 

Links til produkttyper information:
Caminoen (2) - Pilgrimsvandring fra Pamplona til Logroño

Caminoen (3) - Pilgrimsvandring fra Logroño til Burgos

Caminoen (4) - Pilgrimsvandring fra Burgos to Sahagun

Caminoen (5) - Pilgrimsvandring fra Sahagun til León

Caminoen (6) - Pilgrimsvandring fra León til Ponferrada

Caminoen (7) - Pilgrimsvandring fra Ponferrada til Sarria

Caminoen (8) - Pilgrimsvandring fra Sarria til Santiago de Compostela

Vaccinationsanbefalinger til Europa

Billeder