Ophold undervejs: Rusland

Ophold undervejs: Rusland

St Petersborg, Moskva, Perm og Uralbjergene, Novosibirsk, Irkutsk, Severobajkalsk, Ulan- Ude, Vladivostok


 

Skt. Petersborg
 
Ruslands næststørste by blev opført i Zartiden med arkitektonisk pomp og pragt af europæiske arkitekter. Resultatet blev en by, der i dag fremstår som én af de smukkeste i Europa; ikke så mærkeligt at turiststrømmen til byen fortsætter med at stige. Har man først én gang oplevet byen på dette tidpunkt og sejlet ad de mange kanaler midt om natten, vender man helt sikkert tilbage!
Med sin beliggenhed ved Neva-flodens bredder kaldes byen af mange også for »Nordens Venedig«.
For den kunstinteresserede er Skt.Petersborg et rent paradis. Her findes 50 museer og kunstgallerier; alene i Eremitagen er der over 2,7 millioner kunstværker, blandt andet værker af Raphael og Leonardo da Vinci, Rembrandt og Rubens, Van Gogh, Picasso med flere. Ikke langt herfra kan man opleve Isak-katedralen med sin svimlende kuppelhvælving, eller man kan gøre sine indkøb på den livlige hovedgade, Nevskij Prospekt.
Har man mere end et par dage til rådighed, anbefaler vi at tage udenfor byen og se de imponerende paladser fra zartiden i Petershof, Pavlovsk eller Tsarkoe Selo.
Skt.Petersborg byder også på noget af det ypperste, Rusland kan præstere indenfor opera og ballet. Vi skaffer gerne billetterne til det tidligere kejserlige Marinskij Teater eller til en koncert med filharmonikerne.
Byen bugner af restauranter og cafeer og syder af spændende natteliv. Men pas på, at du ikke bliver fanget på en af øerne, når byens mange broer åbnes midt på natten!
Fra Skt. Petersborg er der daglige afgange med dag- og nattog til Moskva, hvor Den Transsibiriske Jernbane tager sin begyndelse.
.
Moskva
Nogle kalder Moskva for “Ruslands sjæl”, da den tydligvis er mere russisk end for eksempel Skt.Petersborg. Som førstegangsturist kan man nemt tabe pusten, når man skal fordøje de mange indtryk, for kontrasterne er enorme. I Kreml imponeres man over den overvældende mængde af farvestrålende katedraler og forgyldte spir - i forstæderne forstemmes man af den grå betonslum.Under jorden findes et af verdens største og mest effektive metrosystemer – ovenfor er trafikken tæt på sammenbruddets rand. På hovedstrøgene findes mærkevarebutikker med alt indenfor vestlig mode - på markederne sælges russiske skindhuer og filtstøvler. Russiske nyrige kører rundt i store Mercedes’er - på gadehjørnet sidder en pensionist og tigger. Og sådan kunne man blive ved!
I centrum ligger Den røde Plads og for enden heraf den smukke Vasilij Katedral med sine farverige løgformede kupler. Undlad ikke at tage en tur indenfor Kremls mure, hvor smukke katedraler står side om side med Ivan Den Stores Klokketårn, Zarens klokke og Kongrespaladset, der var sæde for den gamle Sovjetregering. En tur i det verdensberømte Bolsjojteater er en både flot og meget russisk oplevelse. Vi skaffer gerne billetterne på forhånd. Moskva har også flere museer i verdensklasse, heriblandt Tretjakov-galleriets overvældende mængde af kunstskatte. Byen har et utal af russiske og etniske restauranter i alle prisklasser. Fra Jaroslavski banegården midt i Moskva afgår togene på Den Transsibiriske Jernbane.
.nn
Perm og Uralbjergene
Når toget krydser broen over floden Kama, ankommer man til industribyen Perm. Den kaldes også “Porten til Sibirien”, da den ligger for foden af Uralbjergene. Tidligere var byen en lukket by på grund af våbenindustrien, men er nu åben for udlændinge. Perm byder på et operahus, et koncerthus, en katedral fra det 18. århundrede samt et af de største kunstmuseer i Rusland med blandt andet en samling af figurer skåret i træ.
På en dagstur kan man besøge frilandsmuseet Khokhlovka med bygninger fra det 16.-20. århundrede. En meget spændende tur går til Kungur isgrotterne (100 km fra Perm), som er de største af sin slags i Uralregionen. Kungur består af 58 grotter, 60 søer, hundredvis af drypsten og har en samlet længde på 5,6 km. Perm er også et ideelt udgangspunkt for rafting og vandring i Uralbjergene.
..
Jekaterinborg
 
 
 
 
 
 
 
 
Kun de færreste byer øst for Moskva er gået over i historien, men jekaterinborg er en af dem - kendt af de fleste som stedet, hvor bolsjevikkerne i 1918 brutalt myrdede den sidste zarfamilie. Byen ligger omgivet af store skove for foden af Uralbjergene, godt 2000 km øst for Moskva. Grundlæggelsen går helt tilbage til 1700-tallet, dengang hvor Peter den Store satsede stort på jernudvindingen i Uralbjergene, og navnet fik byen efter zarens hustru, Katarina.
I dag er Jekaterinborg en driftig handelsby med mere end en million indbyggere: det var i denne by, at Boris Jeltsin begyndte sin politiske karriere, inden han senere blev russisk præsident.
.
Novosibirsk
“Novo” betyder “ny” på russisk, og Novosibirsk opstod da også først i 1893 i forbindelse med bygningen af den Transsibiriske Jernbane. I dag er den knudepunkt for togtrafikken mod Centralasien og resten af Sibirien. Byen har et operahus, som er et af verdens største. Man kan også tage en sejltur ned ad Obfloden, som er den af floderne i Sibirien, der har den største trafik. Novosibirsk er desuden et glimrende udgangspunkt for rafting-, ride- og trekkingture i de smukke Altajbjerge.
.
.,,
Irkutsk
Hvis du kun har mulighed for at gøre ét stop undervejs, bør du gøre det i Irkutsk. Byen ligger utroligt smukt på begge sider af Angarafloden. Gå en tur i den gamle bydel og se træhuse, som de blev bygget på zarens tid.
Kun 64 km fra byen ligger Bajkalsøen; et af verdens mest imponerende naturvidundere.
Søen er verdens dybeste (1.637 m) og indeholder cirka en femtedel af al jordens ferskvand. Hvis resten af jordens drikkevand forsvandt i morgen, kunne Bajkalsøen stadig forsyne verdens befolkning med vand de næste 40 år! Vandet er utroligt klart og kan drikkes. Af de 500 plantearter og 1200 dyrearter, der lever i området, findes to tredjedele ikke andre steder på jorden! Blandt disse tæller Bajkalsælen og flere fiskearter (blandt andet omul - en lakselignende fisk som de lokale fanger i store mængder). Hvad enten det er badeferie, sightseeing fra båd, kajak- eller cykeltur du ønsker at foretage ved Bajkalsøen, så kan det lade sig gøre. Omkring søen ligger vilde bjergområder, som indbyder til både lange og korte trekkingture. Se i vores prisliste for arrangementer ved Bajkalsøen.
.
Ulan-Ude
7½ time efter toget har forladt Irkutsk, kommer det til Ulan-Ude - hovedstaden i Den Burjætiske autonome republik. Lige som Irkutsk blev Ulan Ude grundlagt som en gammel handelspost.
Burjæterne er den største etniske minoritetsgruppe i Sibirien, i slægt med mongolerne. De fleste burjæter er buddhister, selvom den gamle sjamanistiske tradition lever videre.
35 km uden for byen ligger et fascinerende kloster – Ivolginski Datsan – center for buddhismen i Rusland. Dalaj Lama har besøgt det mange gange.
13 km øst for Ulan-Ude sker den første deling af Den Transsibiriske Jernbane. Skal man ad den Transmongolske rute, går vejen sydpå (se længere fremme), ellers fortsætter man mod øst ad den Transsibiriske rute.
.
Vladivostok
Smukt beliggende ved bugten »Golden Horn« ligger Ruslands vigtigste havneby ved Stillehavet. Byen huser den russiske stillehavsflåde og spiller qua sin beliggenhed tæt på Kina, Korea og Japan en vigtig rolle for Ruslands økonomiske og politiske forbindelser i regionen. Den forholdsvis unge by (fra 1860) har flere seværdigheder f.eks. fortet med tilhørende militære udstillinger og mulighed for besøg i en u-båd. Endvidere er der et stort akvarium (oceanarium), botanisk have og et etnografisk museum.  Fra Vladivostok er der fly til Moskva eller man kan fortsætte på en af de to ugentlige afgange med båd til Japan. Efter ca. 35 timer ankommer man til Fushiki, bare 5 timer i tog fra den japanske hovedstad Tokyo.
.
 

Links til produkttyper information:
Ophold undervejs: Mongoliet
Ophold undervejs: Kina


Billeder


Ophold undervejs: Rusland (Vurderet 4.75 / 5 Baseret på 338 Anmeldelser.)
På opdagelse I Kaukasus - Armenien, Georgien og Aserbajdsjan 8780 DKK, 11 Dage

På opdagelse I Kaukasus - Armenien, Georgien og Aserbajdsjan

Kaukasus – regionen, hvor Europa møder Asien, hvor dramatisk natur møder 1000 år gamle kirker...
BALKAN – den store tur! Bulgarien, Serbien, Bosnien-Herzegovina, Kroatien, Montenegro, Kosovo, Albanien, Makedonien 8340 DKK, 14 Dage

BALKAN – den store tur! Bulgarien, Serbien, Bosnien-Herzegovina, Kroatien, Montenegro, Kosovo, Albanien, Makedonien

DOWNLOAD TRIP DOSSIER   Denne rundrejse er et kulturhistorisk kalejdoskop på Balkan. Engang...
Det bedste af Sydkorea 8560 DKK, 7 Dage

Det bedste af Sydkorea

 På denne uforglemmelige 7-dages rundrejse i Sydkorea oplever I landets kulturelle...
Se alt» Blog

10.12.2021 21:01

Saudi Arabien - islams fødested (gode råd før du skal afsted)

Det tog rigtig lang tid for Saudi Arabien at beslutte sig for at åbne sin grænser for turister, men nu er det endelig en kendsgerning, og Penguin Travel satte straks dette unikke rejsemål på sit kort.Kongeriget – kendt som islams åndelige fødested, har nu en ny tilgang til at tiltrække besøgende, og visum kravene er derfor ændret. Forandringerne er så store i forhold til tidligere, at de...


08.12.2021 13:51

Sokotra - en ø velsignet af guderne og glemt af menneskeheden

Kære rejseven, Da jeg var teenager (tilbage i 70'erne), var der ingen computere og "smart" enheder af nogen art. Kan du forestille dig det, eller måske kan du huske det? Det var den gang vi skrev breve på et papir med en kuglepen og sendte dem med posten. Vi lyttede til de hypermoderne Pink Floyds "The Dark Side of the Moon" eller David Bowies "Space Oddity". Og...


15.11.2021 15:05

Centralasien - alt du behøver at vide inden afrejse

Centralasien er fortsat en af ​​de mindst besøgte regioner i verden. Her findes de såkaldte "Stan-lande", de tidligere sovjetrepublikker Kasakhstan, Tadsjikistan, Turkmenistan, Usbekistan og Kirgisistan. Hvis vi går tilbage i tiden, var disse lande engang hjertet af Silkevejen, den berømte rute, der gik gennem Asien og Europa og forbandt øst og vest, hvor græske og persiske hære...


25.08.2021 13:12

7 interessante fakta om Afghanistan

Så er der igen nyt fra Afghanistan - i april 2021 skrev vi om tilbagetrækning af soldater frem til 11.september 2021. Fulde af håb og optimisme - velvidende at  Afghanistan i mere end 50 år har været været på forsiderne med historier om flygtninge, terrorisme, burkaer og skæg. I 2015 skrev Suzanne Brøgger om sine oplevelser i landet i bogen "Jeg har set den gamle verden forsvinde...