Den Transsibiriske Jernbane - gruppeafgange

Den Transsibiriske Jernbane - gruppeafgange

Rejs 8000 km fra Europa til Asien i et roligt tempo med jernbanen, der revolutionerede det før så utilgængelige Sibirien.

Oplev følelsen af evighed og storhed som den kæmpemæssige stepper giver på alle tider af året. Den klassiske rute fra Moskva gennem det mægtige Sibirien og det øde Mongoliet til storbyen Beijing. Foruden ophold i Ruslands og Kinas glorværdige hovedstæder, gør vi holdt på rejsen og tager afstikkere ud på landet i Sibirien og Mongoliet. Første stop på togrejsen er den gamle karavanby Irkutsk, som har ry for at være Sibiriens smukkeste by. Vi kører til den 600 km lange Bajkalsø, verdens dybeste sø, der huser flere dyr, der udelukkende findes her bl.a. ferskvandssælen. Vi sejler ud på søen og besøger landsbyer med autentisk russisk landsbyliv og unik sibirisk natur. I Mongoliet står vi af toget i hovedstaden, Ulan Bator, og herfra går turen ud over de mongolske stepper til Nationalparken Terelj, hvor folkloren kommer ind under huden, når vi skal bo på ægte nomademanér i traditionelle runde filttelte. Rejsen fortsætter østpå til Kina’s hovedstad – Beijing. Lige før man ankommer kan man få øje på Den Store Mur gennem vinduet i toget. Der er mulighed at man tilbringer flere dage i Beijing og ser Den Forbudte By, Sommerpaladset, Ming gravene og andre interessante steder. Et besøg til Den Store Mur er absolut obligatorisk. 

Denne 18-dages tur byder på både storbykultur og unikke naturoplevelser. Den unikke natur og kultur på de to kontinenter slås sammen på en rejse. Oplev byliv, landområder, urbanisering og nomadelivet.

Informationen her gælder vores grupperejser med turleder på bestemte afrejsedatoer. Hvis du er interesseret i en individuel, skræddersyet tur uden turleder kan du hente inspiration om diverse rejseplaner og se priserne på de enkelte tjenester i vores prisliste for individuelle rejsende.


Datoer og programmer i 2019:

• D. 27. juni – d. 17. juli, rute Moskva - Jekaterinborg - Irkutsk - Ulan Bator - Beijing med Naadam festivalen: 21 dage / 20 nætter. Læs detaljeret turbeskrivelse med priser her.

• D. 9. august – d. 28. august, rute Moskva - Jekaterinborg - Irkutsk - Ulan Ude - Vladivostok: 20 dage / 19 nætter. Læs detaljeret turbeskrivelse med priser her.  

• D. 4. september – d. 25. september, rute Moskva - Jekaterinborg - Irkutsk - Ulan Bator - Beijing: 22 dage / 21 nætter. Læs detaljeret turbeskrivelse med priser her.


OBS! Begge programmer kan arrangeres ved 5-7 personer uden Penguin rejseleder og til den samme pris.

Visum: Visum til Rusland, Mongoliet og Kina er påkrævet danske statsborgere.

Livet ombord på toget
På en rejse med den Transsibiriske jernbane har du garanti for at møde lokale folk. Toget du kører med er ikke noget, der er arrangeret specielt for turister, men derimod et offentligt transportmiddel (i princippet på linje med for eksempel toget fra København til Århus). Du vil måske finde dig selv sidde og drikke vodka med en russisk soldat, diskutere politik med en kinesisk akademiker eller drikke russisk champagne med en mongolsk handelsrejsende! Tiden bruges på at møde nye mennesker, sludre, spise, spille kort, læse og nyde udsigten uf af vinduet. På de større stationer holder toget 15-20 minutter, og der er mulighed for at komme ud og strække benene. Du vil opdage at stationerne er omdannet til mindre markeder, hvor lokale russere strømmer til for at sælge drikke- og madvarer til de togrejsende.

Togene, klasser og vognindretning
Man kan vælge mellem enten 1. klasse (2- personer per kupé) eller 2. klasse (4 personer per kupé).
Kupéen består af køjesenge med andre ord fire senge i to etager. De øverste senge kan slås op, så man kan sidde ordentligt op om dagen. Ved vinduet er der et lille bord. Den primære forskel mellem de to klasser er altså den ekstra plads i kupéen på 1. klasse. På begge klasser er der masser af plads til at opbevare bagagen. Der udleveres sengelinned af togstewardessen. Der findes hovedpuder og tæpper i kupéerne. For hver vogn findes en togstewardesse, som bl.a. tager sig af den daglige rengøring. I hver togvogn sørger togstewardessen for at der findes kogende vand 24 timer i døgnet. Det er gratis at benytte og kan være nyttigt, hvis du for eksempel selv har tebreve eller pulverkaffe med. Togstewardesserne åbner kupedørene hver gang toget standser og plejer at være gode til at meddele hvor længe toget holder ved stationen.

Mad
I toget findes også en restaurantvogn. Personalet og menuen skifter alt efter hvilket land man befinder sig i. Kvaliteten er svær at forudsige da den afhænger en del af hvem der er kokken. Som regel kan man dog altid få et udmærket måltid til en fornuftig pris tre gange om dagen. Det kan betale sig at tage lidt madvarer med på turen som for eksempel dåsepålæg , frugt, kop-nudler m.m. På stationerne kan man altid købe mad-, og drikkevarer såsom brød, øl, vin kogte æg, vodka, frugt, kage, chokolade m.m. Hvis man løber tør for mad kan man altid købe lidt hos togstewardesserne.

Hygiene, toilet og bad
Der er fælles toilet og vaskerum i hver ende af togvognen. Togstewardesserne gør dagligt rent. Det er en god ide selv at tage sæbe, vådservietter og toiletpapir med.

Sæson
Den bedste periode at rejse er fra april til oktober. Vinteren er kold i Rusland, men hvis du ikke er bange for kulden, så venter der en spændende oplevelse gennem et snedækket Sibirien, hvor turisterne er væk, mens de lokale fortsat rejser (og der er varme i toget!).

Bagage
Man skal selv bære rundt på bagage. Derfor anbefaler vi at man tager en rygsæk med i stedet for en kuffert. Det er langt nemmere især når man skal op og ned af trapperne på togstationerne.

Ofte stillede spørgsmål med tilhørende svar kan man finde: HER


Prisen inkluderer:
Indkvartering og måltider som beskrevet i turbeskrivelse (forbehold for hotel ændringer med lign. hoteller)
togbilletter på 2. klasse (4 personers kupé)
alle udflugter ifølge program inkl. transport samt entreer og lokale engelsktalende guides
transfer Moskva lufthavn - hotel i Moskva
engelsktalende rejseleder fra Penguin Travel ved min. 8 rejsende

Prisen inkluderer ikke:
Flybilletter
visum til Rusland; Kina og Mongoliet
valgfrie udflugter
ekstra nætter før/efter turen
forsikring
drikkevarer og måltider ikke nævnt
drikkepenge
transfer hotel i Beijing/Vladivostok til de respektive lufthavne
personlige udgifter

Ekstra tjenester:
Eneværelsestillæg: se i hver turbeskrivelse
transfer hotel i Beijing - Beijing lufthavn: 320 DKK per person (min. 2 personer)
transfer hotel i Vladivostok - Vladivostok lufthavn: 360 DKK (1-2 personer)


Billeder


Den Transsibiriske Jernbane - gruppeafgange (Vurderet 4.71 / 5 Baseret på 360 Anmeldelser.)
Vejledende pris!
Gruppestørrelse
8-16 persons
Reservation System Code
Transsib_grp
Syrien og Libanon rundrejse 9820 DKK, 8 Dage

Syrien og Libanon rundrejse

Damaskus byder dig velkommen igen! Syrien har haft et turbulent 10 år med krigen og dens følger....
Rundrejse i Iran - Det klassiske Persien 6100 DKK, 10 Dage

Rundrejse i Iran - Det klassiske Persien

Det moderne Iran og Det klassiske Persien - en rundrejse udover det sædvanlige! En kulturrejse,...
På opdagelse I Kaukasus - Armenien, Georgien og Aserbajdsjan 8780 DKK, 11 Dage

På opdagelse I Kaukasus - Armenien, Georgien og Aserbajdsjan

Kaukasus – regionen, hvor Europa møder Asien, hvor dramatisk natur møder 1000 år gamle kirker...
Se alt» Blog

10.12.2021 21:01

Saudi Arabien - islams fødested (gode råd før du skal afsted)

Det tog rigtig lang tid for Saudi Arabien at beslutte sig for at åbne sin grænser for turister, men nu er det endelig en kendsgerning, og Penguin Travel satte straks dette unikke rejsemål på sit kort.Kongeriget – kendt som islams åndelige fødested, har nu en ny tilgang til at tiltrække besøgende, og visum kravene er derfor ændret. Forandringerne er så store i forhold til tidligere, at de...


08.12.2021 13:51

Sokotra - en ø velsignet af guderne og glemt af menneskeheden

Kære rejseven, Da jeg var teenager (tilbage i 70'erne), var der ingen computere og "smart" enheder af nogen art. Kan du forestille dig det, eller måske kan du huske det? Det var den gang vi skrev breve på et papir med en kuglepen og sendte dem med posten. Vi lyttede til de hypermoderne Pink Floyds "The Dark Side of the Moon" eller David Bowies "Space Oddity". Og...


15.11.2021 15:05

Centralasien - alt du behøver at vide inden afrejse

Centralasien er fortsat en af ​​de mindst besøgte regioner i verden. Her findes de såkaldte "Stan-lande", de tidligere sovjetrepublikker Kasakhstan, Tadsjikistan, Turkmenistan, Usbekistan og Kirgisistan. Hvis vi går tilbage i tiden, var disse lande engang hjertet af Silkevejen, den berømte rute, der gik gennem Asien og Europa og forbandt øst og vest, hvor græske og persiske hære...


25.08.2021 13:12

7 interessante fakta om Afghanistan

Så er der igen nyt fra Afghanistan - i april 2021 skrev vi om tilbagetrækning af soldater frem til 11.september 2021. Fulde af håb og optimisme - velvidende at  Afghanistan i mere end 50 år har været været på forsiderne med historier om flygtninge, terrorisme, burkaer og skæg. I 2015 skrev Suzanne Brøgger om sine oplevelser i landet i bogen "Jeg har set den gamle verden forsvinde...