Den Transsibiriske Jernbane - gruppeafgange

Den Transsibiriske Jernbane - gruppeafgange

Rejs 8000 km fra Europa til Asien i et roligt tempo med jernbanen, der revolutionerede det før så utilgængelige Sibirien.

Oplev følelsen af evighed og storhed som den kæmpemæssige stepper giver på alle tider af året. Den klassiske rute fra Moskva gennem det mægtige Sibirien og det øde Mongoliet til storbyen Beijing. Foruden ophold i Ruslands og Kinas glorværdige hovedstæder, gør vi holdt på rejsen og tager afstikkere ud på landet i Sibirien og Mongoliet. Første stop på togrejsen er den gamle karavanby Irkutsk, som har ry for at være Sibiriens smukkeste by. Vi kører til den 600 km lange Bajkalsø, verdens dybeste sø, der huser flere dyr, der udelukkende findes her bl.a. ferskvandssælen. Vi sejler ud på søen og besøger landsbyer med autentisk russisk landsbyliv og unik sibirisk natur. I Mongoliet står vi af toget i hovedstaden, Ulan Bator, og herfra går turen ud over de mongolske stepper til Nationalparken Terelj, hvor folkloren kommer ind under huden, når vi skal bo på ægte nomademanér i traditionelle runde filttelte. Rejsen fortsætter østpå til Kina’s hovedstad – Beijing. Lige før man ankommer kan man få øje på Den Store Mur gennem vinduet i toget. Vi tilbringer flere dage i Beijing og ser Den Forbudte By, Sommerpaladset, Ming gravene og andre interessante steder. Selvfølgelig er et besøg til Den Store Mur også på programmet. 

Denne 20-dages tur byder på både storbykultur og unikke naturoplevelser. Den unikke natur og kultur på de to kontinenter slås sammen på en rejse. Oplev byliv, landområder, urbanisering og nomadelivet.

I år kan man vælge mellem to (2) programmer:

DOWNLOAD
Turbeskrivelse for forlænget transsibiriske rute inkl. Jekaterinborg og Naadam festival (Mongoliet)
(21 dage) med engelsktalende rejseleder (29. juni - 19. juli 2017)

DOWNLOAD
Detaljeret turbeskrivelse for standard transsibiriske rute (20 dage)
 (2 afrejsedatoer med enten engelsktalende eller dansktalende rejseleder)

Informationen her gælder vores grupperejser med turleder på bestemte afrejsedatoer. Hvis du er interesseret i en individuel, skræddersyet tur uden turleder kan du hente inspiration om diverse rejseplaner og se priserne på de enkelte tjenester i vores prisliste for individuelle rejsende.

TUREN ER UNDER OPDATERING FOR 2018!

Datoer i 2017
• D. 25. maj – d. 13. juni (20 dage) med engelsktalende rejseleder
• D. 29. juni – d. 19. juli (21 dage) med engelsktalende rejseleder
• D. 7. september – d. 26. september (20 dage) med dansktalende rejseleder
 
Rejseplan (standard program på 20 dage):

Dag 1. Moskva

Afrejse til Moskva. Møde i lufthavnen. Gruppetransfer til hotellet. Tjek ind. Middag. Overnatning.
Valgfrit: Russisk folklore aftenshow


Dag 2. Moskva

Efter morgenmad er der byrundtur i Moskva. Vi ser Den Røde Plads, Vasilij katedralen og de mest berømte bygninger og gadestrøge i Moskva. Efter frokost, som er for egen regning, fortsætter udflugten til Kreml hvor vi ser mange katedraler og det imponerende Rustkammer, som indeholder et af de største skatkamre i verden. Om eftermiddagen er vi tilbage i hotellet.
Valgfrit: Bolsjojteatret

Dag 3. Moskva
Fridag til at opleve Moskva. Valgfrie udflugter i Moskva kan bestilles. Om aftenen er der transport til Yaroslavskaya togstation. Vi stiger ombord toget og indretter os i de togkupeer hvor vi skal opholde os til næste fire dage.

Dag 4. Med toget
Vi passerer bl.a. Uralbjergene og storbyerne Perm og Jekaterinborg. Længere østpå kommer vi igennem store sibiriske byer som Novosibirsk og Krasnojarsk. Landskabet på denne del af strækningen skifter mellem nåle- og birkeskove og små landsbyer, hvor udviklingen tydeligvis stadig er syvmileskridt bag de store byer.

Dag 5-6. I toget

Dag 7. Irkutsk
Ankomst til Irkutsk om aftenen. Afhentning på stationen. Transport til hotellet.

Dag 8. Irkutsk - Baikalsøen
Vi starter med en byrundtur, hvor vi bl.a. ser Dekabristernes’ hus og gamle sibiriske træhuse. Dernæst er der transport til landsbyen Listvjanka ved Bajkalsøen. Efter frokost på en lokal restaurant, besøger vi den gamle trækirke, det lokale marked og Baikal-museet. Senere på eftermiddagen sejler vi nordpå ad Bajkalsøen til landsbyen Bolshie Koty, som ligger smukt ned til søens vestbred. Indkvartering i et traditionelt træhus. Mulighed for ægte russisk banja-sauna.

Dag 9. Baikalsøen
Dagen er til fri disposition. Gå en lang tur og beundre den pragtfulde natur ved bredden af Baikal. Mulighed for vandreture langs kysten, sol-badning, svømning, russisk banja m.m.

Dag 10. Baikalsøen - Irkutsk
Afgang om formiddagen med båd tilbage til Listvjanka. Herefter transport tilbage til Irkutsk. Undervejs besøger vi Irkutsk Taltsi Etnografisk Museum (et slags frilandsmuseum) med enestående arkitektur og trækunst. Ankomst til Irkutsk om eftermiddagen. Tid på egen hånd.

Dag 11. Irkutsk – Ulan Bator
Tdilig afgang om morgenen med tog mod Mongoliet’s hovedstad, Ulan Bator (ca. 25 timer). Vi passerer bl.a. den buddhistiske provins Burjatien med hovedstaden Ulan Ude. Toget snor sig langs kysten af Baikalsøen og giver glimrende muligheder for at tage fotografier.

Day 12. Ulan Bator
Ankomst til Ulan Bator om morgenen. Afhentning i togstationen og kørsel til lokal restaurant hvor vi spiser morgenmad. Herefter er der byrundtur med besøg på bl.a.Ghandan Khiid buddhistiske tempel og Det Nationalhistoriske Museum, hvor der fortælles fascinerende historier om Ghenghiz Khan og det mongolske rige. Eftermiddagen er til egen disposition.

Dag 13. Ulan Bator – Terelj Park
Efter morgenmad kører vi fra Ulan Bator op i Nationalparken Terelj (ca. 75 km) . Nationalparken besætter et bredt område midt i de store mongolske stepper. Vi besøger den imponerende Turtle Rock, og det åndelige centrum - Aryabal. Vi besøger en nomadefamilie og får mulighed for at smage på lokale drikkevarer og delikatesser. Overnatning i traditionelle, runde filttelte (ger).

Dag 14. Terelj Park - Ulan Bator
Tid på egen hånd. Mulighed for vandreture og ridning. Ved middagstid kører vi mod Ulan Bator. Undervejs besøger vi Chenghiz Khan Memorial Complex hvor der findes et 40-meter højt monument af Chenghiz Khan på hesteryg. Efter frokost vender vi tilbage til Ulan Bator. Aften folklore- show med mongolsk strubesang og traditionel musik.

Dag 15. Ulan Bator – Beijing
Om morgenen er der afgang med toget til Kina’s hovedstad, Beijing (ca. 30 timer). Om aftenen kommer vi til grænseovergangen, hvor togvognene skal have skiftet hjul pga. af en anden sporbredde i Kina.

Dag 16. Beijing
Ankomst til Beijing. Transport til hotel. Middag og transport til et teater hvor vi ser verdensberømt kinesisk akrobatik show.

Dag 17. Beijing
Efter morgenmad er der byrundtur i Beijing. Dagen starter med Den Forbudte By (Tiananmen Pladsen), hvor både Ming og Qing dynastierne havde hovedsæde. Her kan man se nogle af de 800 imponerende bygninger. Det siger at der er præcis 9999 værelser her i DenForbudte By. Efter frokost (som er for egen regning) fortsætter vi til Sommerpaladset.

Dag 18. Beijing
Efter morgenmad går turen til Den Kinesiske Mur. Det er en uforglemmelig oplevelse at stå på dette imponerende bygningsværk som strækker sig over 6000 km på tværs af landet. Efter frokost (som er for egen regning) kører vi tilbage til Beijing. Undervejs besøges Ming gravene (1 af dem). Resten af dagen er fri.

Dag 19. Beijing
Fri dag i Beijing.

Dag 20. Beijing – Afrejse
Gruppe transfer til lufthavnen og afrejse.


Prisen inkluderer:
► Indkvartering og måltider som beskrevet i turbeskrivelse ► togbilletter til Moskva-Irkutsk-Ulan Bator-Beijing på 2. klasse (4 personers kupé) ► alle udflugter inkl. transport i følge programmet ovenfor ► entreer ►engelsk/dansktalende rejseleder fra Penguin Travel ► lokale engelsktalende guides

Prisen inkluderer ikke: ► Flybilletter ► invitation til visum til Rusland (80 kr.), visum til Kina og Mongoliet ►valgfrie udflugter ►forsikring ►drikkevarer og måltider ikke nævnt ►drikkepenge ►personlige udgifter

Eventuelle tillæg: ► eneværelsestillæg: 3135 kr. ► tillæg for 1.klasses kupé Moskva – Irkutsk – Ulan Bator - Beijing (eller to personer om at dele en 4-personers sovekupé): 3655 kr. per person

Visum: Visum til Rusland, Mongoliet og Kina er påkrævet danske statsborgere.

Livet ombord på toget
På en rejse med den Transsibiriske jernbane har du garanti for at møde lokale folk. Toget du kører med er ikke noget, der er arrangeret specielt for turister, men derimod et offentligt transportmiddel (i princippet på linje med for eksempel toget fra København til Århus). Du vil måske finde dig selv sidde og drikke vodka med en russisk soldat, diskutere politik med en kinesisk akademiker eller drikke russisk champagne med en mongolsk handelsrejsende! Tiden bruges på at møde nye mennesker, sludre, spise, spille kort, læse og nyde udsigten uf af vinduet. På de større stationer holder toget 15-20 minutter, og der er mulighed for at komme ud og strække benene. Du vil opdage at stationerne er omdannet til mindre markeder, hvor lokale russere strømmer til for at sælge drikke- og madvarer til de togrejsende.

Togene, klasser og vognindretning
Man kan vælge mellem enten 1. klasse (2- personer per kupé) eller 2. klasse (4 personer per kupé).
Kupéen består af køjesenge med andre ord fire senge i to etager. De øverste senge kan slås op, så man kan sidde ordentligt op om dagen. Ved vinduet er der et lille bord. Den primære forskel mellem de to klasser er altså den ekstra plads i kupéen på 1. klasse. På begge klasser er der masser af plads til at opbevare bagagen. Der udleveres sengelinned af togstewardessen. Der findes hovedpuder og tæpper i kupéerne. For hver vogn findes en togstewardesse, som bl.a. tager sig af den daglige rengøring. I hver togvogn sørger togstewardessen for at der findes kogende vand 24 timer i døgnet. Det er gratis at benytte og kan være nyttigt, hvis du for eksempel selv har tebreve eller pulverkaffe med. Togstewardesserne åbner kupedørene hver gang toget standser og plejer at være gode til at meddele hvor længe toget holder ved stationen.

Mad
I toget findes også en restaurantvogn. Personalet og menuen skifter alt efter hvilket land man befinder sig i. Kvaliteten er svær at forudsige da den afhænger en del af hvem der er kokken. Som regel kan man dog altid få et udmærket måltid til en fornuftig pris tre gange om dagen. Det kan betale sig at tage lidt madvarer med på turen som for eksempel dåsepålæg , frugt, kop-nudler m.m. På stationerne kan man altid købe mad-, og drikkevarer såsom brød, øl, vin kogte æg, vodka, frugt, kage, chokolade m.m. Hvis man løber tør for mad kan man altid købe lidt hos togstewardesserne.

Hygiene, toilet og bad
Der er fælles toilet og vaskerum i hver ende af togvognen. Togstewardesserne gør dagligt rent. Det er en god ide selv at tage sæbe, vådservietter og toiletpapir med.

Sæson
Den bedste periode at rejse er fra april til oktober. Vinteren er kold i Rusland, men hvis du ikke er bange for kulden, så venter der en spændende oplevelse gennem et snedækket Sibirien, hvor turisterne er væk, mens de lokale fortsat rejser (og der er varme i toget!).

Bagage
Man skal selv bære rundt på bagage. Derfor anbefaler vi at man tager en rygsæk med i stedet for en kuffert. Det er langt nemmere især når man skal op og ned af trapperne på togstationerne.

Ofte stillede spørgsmål med tilhørende svar kan man finde: HER

Vaccinationsanbefalinger til Asien

Billeder