Den Transsibiriske Jernbane - gruppeafgange

Den Transsibiriske Jernbane - gruppeafgange

Rejs 8000 km fra Europa til Asien i et roligt tempo med jernbanen, der revolutionerede det før så utilgængelige Sibirien.

Oplev følelsen af evighed og storhed som den kæmpemæssige stepper giver på alle tider af året. Den klassiske rute fra Moskva gennem det mægtige Sibirien og det øde Mongoliet til storbyen Beijing. Foruden ophold i Ruslands og Kinas glorværdige hovedstæder, gør vi holdt på rejsen og tager afstikkere ud på landet i Sibirien og Mongoliet. Første stop på togrejsen er den gamle karavanby Irkutsk, som har ry for at være Sibiriens smukkeste by. Vi kører til den 600 km lange Bajkalsø, verdens dybeste sø, der huser flere dyr, der udelukkende findes her bl.a. ferskvandssælen. Vi sejler ud på søen og besøger landsbyer med autentisk russisk landsbyliv og unik sibirisk natur. I Mongoliet står vi af toget i hovedstaden, Ulan Bator, og herfra går turen ud over de mongolske stepper til Nationalparken Terelj, hvor folkloren kommer ind under huden, når vi skal bo på ægte nomademanér i traditionelle runde filttelte. Rejsen fortsætter østpå til Kina’s hovedstad – Beijing. Lige før man ankommer kan man få øje på Den Store Mur gennem vinduet i toget. Der er mulighed at man tilbringer flere dage i Beijing og ser Den Forbudte By, Sommerpaladset, Ming gravene og andre interessante steder. Et besøg til Den Store Mur er absolut obligatorisk. 

Denne 18-dages tur byder på både storbykultur og unikke naturoplevelser. Den unikke natur og kultur på de to kontinenter slås sammen på en rejse. Oplev byliv, landområder, urbanisering og nomadelivet.

Informationen her gælder vores grupperejser med turleder på bestemte afrejsedatoer. Hvis du er interesseret i en individuel, skræddersyet tur uden turleder kan du hente inspiration om diverse rejseplaner og se priserne på de enkelte tjenester i vores prisliste for individuelle rejsende.


Datoer og programmer i 2018:
• D. 26. juli – d. 12. august, rute Moskva - Jekaterinborg - Irkutsk - Ulan Bator - Beijing: 18 dage / 17 nætter
• D. 10. august – d. 29. august, rute Moskva - Jekaterinborg - Irkutsk - Ulan Ude - Vladivostok: 20 dage / 16 nætter 
• D. 6. september – d. 23. september, rute Moskva - Jekaterinborg - Irkutsk - Ulan Bator - Beijing: 18 dage / 17 nætter
 

DOWNLOAD turbeskrivelse for klassisk transsibiriske rute til Vladivostok (20 dage)

 

DOWNLOAD detaljeret turbeskrivelse for standard transsibisirske rute (18 dage)

 
Rejseplan (standard program på 18 dage):

Dag 1. Moskva

Afrejse til Moskva. Møde i lufthavnen. Gruppetransfer til hotellet. Overnatning.

Dag 2. Moskva - afrejse
Fri morgen til at opleve Moskva. Ved middagen er der transport til Kazanaski togstation. Vi stiger ombord toget til Jekaterinborg.

Dag 3. Jekaterinborg
Ankomst i Jekaterinborg sent om eftermiddagen. Vores lokale guide møder os og vi går sammen over til hotellet som ligger ca. 3 minutter fra togstationen. Overnatning

Dag 4. Jekaterinborg
Ufdlugt til Romanov klostret og Eurasia obelisken, som markerer grænsen mellem Europa og Asien. Efter frokost er der byrundtur. Overnatning i Jekaterinborg.

Dag 5. Jekaterinborg - afrejse
Fri tid om morgenen. Transfer til togstationen. Afrejse til Irkutsk.  


Dag 6. Med toget

Vi passerer store sibiriske byer som Novosibirsk og Krasnojarsk. Landskabet på denne del af strækningen skifter mellem nåle- og birkeskove og små landsbyer, hvor udviklingen tydeligvis stadig er syvmileskridt bag de store byer. Overnatning i toget.

Dag 7. Irkutsk
Ankomst til Irkutsk om aftenen. Afhentning på stationen. Transport til hotellet og overnatning.

Dag 8. Irkutsk - Bajkalsøen
Om morgenen begynder vores rejse til øen Olkhon med bus og færge i ca. 6-8 timer. Olkhon er den største ø i Bajkalsøen. Vi bliver indkvarteret i private hjemme. Mulighed for ægte russisk banja-sauna.

Dag 9. Olkhon, Bajkalsøen
Heldags tur til Khoboi kappen - det nordligste punkt af Olkhon, som anses for at være et helligt sted. Picnic frokost. Overnatning på Olkhon.

Dag 10. Olkhon, Bajkalsøen
Dagen er til fri disposition. Gå en lang tur og beundre den pragtfulde natur ved bredden af Bajkal. Mulighed for vandreture langs kysten, sol-badning, svømning, russisk banja m.m.

Dag 11. Bajkalsøen - Irkutsk
Transport med færge og bus tilbage til Irkutsk. Overnatning på hotel. 

Dag 12. Irkutsk – Ulan Bator
Tdilig afgang om morgenen med tog mod Mongoliet’s hovedstad, Ulan Bator (ca. 25 timer). Vi passerer bl.a. den buddhistiske provins Burjatien med hovedstaden Ulan Ude. 

Day 13. Ulan Bator
Ankomst til Ulan Bator om morgenen. Afhentning i togstationen og kørsel til lokal restaurant hvor vi spiser morgenmad. Herefter er der byrundtur med besøg på bl.a.Ghandan Khiid buddhistiske tempel og Det Nationalhistoriske Museum, hvor der fortælles fascinerende historier om Ghenghiz Khan og det mongolske rige. Aften folklore- show med mongolsk strubesang og traditionel musik. 

Dag 14. Ulan Bator – Terelj Park
Efter morgenmad kører vi fra Ulan Bator op til Nationalparken Terelj (ca. 75 km). Nationalparken besætter et bredt område midt i de store mongolske stepper. Vi besøger den imponerende Turtle Rock, og det åndelige centrum - Aryabal. Der er mulighed at vi besøger en nomadefamilie og smager lokale drikkevarer og delikatesser. Overnatning i traditionelle, runde filttelte (ger).

Dag 15. Terelj Park - Ulan Bator
Tid på egen hånd. Mulighed for vandreture og ridning (betaling på stedet). Ved middagstid kører vi mod Ulan Bator. Undervejs besøger vi Chenghiz Khan Memorial Complex hvor der findes et 40-meter højt monument af Chenghiz Khan på hesteryg. Efter frokost vender vi tilbage til Ulan Bator. Eftermiddagen er til egen disposition.

Dag 16. Ulan Bator – Beijing
Om morgenen er der afgang med toget til Kina’s hovedstad, Beijing (ca. 30 timer). Om aftenen kommer vi til grænseovergangen, hvor togvognene skal have skiftet hjul pga. af en anden sporbredde i Kina.

Dag 17. Beijing
Ankomst til Beijing sent om morgenen. Transport til hotel og overnatning.

Dag 18. Beijing – Afrejse
Gruppe transfer til lufthavnen og afrejse. Eller forlængelse af dit ophold.


Prisen inkluderer:
► Indkvartering og måltider som beskrevet i turbeskrivelse ► togbilletter til Moskva-Jekaterinborg-Irkutsk-Ulan Bator-Beijing på 2. klasse (4 personers kupé) ► alle udflugter inkl. transport ifølge programmet ovenfor ► entreer ►engelsk/dansktalende rejseleder fra Penguin Travel ved min. 8 rejsende ► lokale engelsktalende guides
OBS! Begge programmer kan arrangeres ved 5-7 personer uden Penguin rejseleder og til den samme pris.

Prisen inkluderer ikke: ► Flybilletter ► visum til Rusland, Kina og Mongoliet ►valgfrie udflugter ►ekstra nætter i Moskva og Beijing ►forsikring ►drikkevarer og måltider ikke nævnt ►drikkepenge ►privat transfers ►personlige udgifter

Eventuelle tillæg: ► eneværelsestillæg: 2320 kr. (kun på hotellerne) ► tillæg for egen kupé 2. kl. Moskva -Jekaterinborg - Irkutsk - Ulan Bator: 5110 kr. per person ►tillæg for 1. kl. Ulan Bator - Beijing: 675 kr. per person ►2-dages med sightseeing i Beijing (dag 1: Tiannanmen plads, Den Forbudte By, Sommerpaladset; dag 2: Det Kinesiske Mur og Ming gravene, inkl. transport, engelsk talende guide og entreer): 1790 kr. per person (min. 2 personer) ►byrundtur i Moskva i bil (3 t.): 710 kr. per person (min. 2 personer) ►ekstra nat i Moskva: 390 kr. per person i delt dobbelt værelse ►ekstra nat i Beijing på Beijing Wuhuan hotel: 360 kr. per person i delt dobbelt værelse med morgenmad ►private transfers lufthavn-hotel-lufthavn: vi sender priser på forespørgsel.

Visum: Visum til Rusland, Mongoliet og Kina er påkrævet danske statsborgere.

Livet ombord på toget
På en rejse med den Transsibiriske jernbane har du garanti for at møde lokale folk. Toget du kører med er ikke noget, der er arrangeret specielt for turister, men derimod et offentligt transportmiddel (i princippet på linje med for eksempel toget fra København til Århus). Du vil måske finde dig selv sidde og drikke vodka med en russisk soldat, diskutere politik med en kinesisk akademiker eller drikke russisk champagne med en mongolsk handelsrejsende! Tiden bruges på at møde nye mennesker, sludre, spise, spille kort, læse og nyde udsigten uf af vinduet. På de større stationer holder toget 15-20 minutter, og der er mulighed for at komme ud og strække benene. Du vil opdage at stationerne er omdannet til mindre markeder, hvor lokale russere strømmer til for at sælge drikke- og madvarer til de togrejsende.

Togene, klasser og vognindretning
Man kan vælge mellem enten 1. klasse (2- personer per kupé) eller 2. klasse (4 personer per kupé).
Kupéen består af køjesenge med andre ord fire senge i to etager. De øverste senge kan slås op, så man kan sidde ordentligt op om dagen. Ved vinduet er der et lille bord. Den primære forskel mellem de to klasser er altså den ekstra plads i kupéen på 1. klasse. På begge klasser er der masser af plads til at opbevare bagagen. Der udleveres sengelinned af togstewardessen. Der findes hovedpuder og tæpper i kupéerne. For hver vogn findes en togstewardesse, som bl.a. tager sig af den daglige rengøring. I hver togvogn sørger togstewardessen for at der findes kogende vand 24 timer i døgnet. Det er gratis at benytte og kan være nyttigt, hvis du for eksempel selv har tebreve eller pulverkaffe med. Togstewardesserne åbner kupedørene hver gang toget standser og plejer at være gode til at meddele hvor længe toget holder ved stationen.

Mad
I toget findes også en restaurantvogn. Personalet og menuen skifter alt efter hvilket land man befinder sig i. Kvaliteten er svær at forudsige da den afhænger en del af hvem der er kokken. Som regel kan man dog altid få et udmærket måltid til en fornuftig pris tre gange om dagen. Det kan betale sig at tage lidt madvarer med på turen som for eksempel dåsepålæg , frugt, kop-nudler m.m. På stationerne kan man altid købe mad-, og drikkevarer såsom brød, øl, vin kogte æg, vodka, frugt, kage, chokolade m.m. Hvis man løber tør for mad kan man altid købe lidt hos togstewardesserne.

Hygiene, toilet og bad
Der er fælles toilet og vaskerum i hver ende af togvognen. Togstewardesserne gør dagligt rent. Det er en god ide selv at tage sæbe, vådservietter og toiletpapir med.

Sæson
Den bedste periode at rejse er fra april til oktober. Vinteren er kold i Rusland, men hvis du ikke er bange for kulden, så venter der en spændende oplevelse gennem et snedækket Sibirien, hvor turisterne er væk, mens de lokale fortsat rejser (og der er varme i toget!).

Bagage
Man skal selv bære rundt på bagage. Derfor anbefaler vi at man tager en rygsæk med i stedet for en kuffert. Det er langt nemmere især når man skal op og ned af trapperne på togstationerne.

Ofte stillede spørgsmål med tilhørende svar kan man finde: HER


Billeder


Den Transsibiriske Jernbane - gruppeafgange (Vurderet 4.71 / 5 Baseret på 166 Anmeldelser.)
Vejledende pris!
Landområde
Rusland, Mongoliet, Kina

Ingen særlig erfaring kræves. Alle som er i stand til at gå en lang søndagstur kan klare denne rejse. Som regel er vandringerne korte. Ofte kan man vælge at springe noget sightseeting over. 

Gruppestørrelse
8 - 16 personer
Reservation System Code
Transsib_grp
Uganda – Gorilla Tracking og Chimp Safari 14700 DKK, 9 Dage

Uganda – Gorilla Tracking og Chimp Safari

Tag med os og få chancen for at opleve det utrolige dyreliv og primater i den ugandiske regnskov....
Venezuela - Angel Falls & Orinoco deltaet 8880 DKK, 9 Dage

Venezuela - Angel Falls & Orinoco deltaet

  Dette er en tur, der vil afsløre essensen i et af de mest eksotiske hjørner i Latinamerika...
Saudi Arabien: Bag det åndelige slør 22310 DKK, 8 Dage

Saudi Arabien: Bag det åndelige slør

Saudi Arabien er et af de mest gådefulde og vanskelige steder at besøge, så gå ikke glip af denne...
Se alt» Nyheder

21.08.2018 17:13

Guinea Tilhørte Engang En Række Afrikanske Emperier

Guinea tilhørte engang en række afrikanske emperier Den land vi nu kender som Guinea, har tilhørte en række akfrikanske emperier, indtil Frankrig koloniserede landet i 1890’erne, og gjorde det...


15.08.2018 17:35

Et af de Mest Imponerende Vandfald i Verden

Et af de mest imponerende vandfald i Guyana Kaieteur Falls i Guyana er rangeret som nummer to, på listen over de mest imponerende vandfald i verden, Worldwide Waterfall Database. Det er fantastisk....


07.08.2018 13:12

De første oliemalerier blev ikke malet i Europa under renæssancen, men derimod i Afghanistan

De første oliemalerier blev ikke malet i Europa under renæssancen, men derimod i Afghanistan I mere end et årti blev Afghanistan kun nævnt i forbindelse med Taliban og terrorisme, burkaer og...


30.07.2018 14:09

Akwasidae Festivalen i Ghana

Akwasidae festivalen er den vigtigste begivenhed for Ashtani-folket i Ghana Akwasidae festivalen bliver fejret af Ashtani folket og høvdingerne i Ghana. Festivalen afholdet på en søndag, en gang...