Det bedste af Kenya og Uganda

Det bedste af Kenya og Uganda

Oplev et møde med gorillaer og mange andre dyr på denne vilde safari oplevelse.

Turen starter med et besøg til Masai Mara vildtreservatet med mange store åbne sletter hvor vilde dyr boltrer sig. Naivasha søen og Nakuru nationalpark byder på iøjnefaldende natur. Her kan man nemt få øje på flamingoer. Grænsen til Uganda krydses og vi går på opdagelse i Kampala, hvor der blandt andet er mulighed for at besøge et chimpanse reservat. Vi stopper ved Bunyoni søen på vej for at se gorillaer i naturen. De store bjerggorillaer er en truede dyreart. Pengene fra entré tilladelserne går til bevarelse af dyrearten. På vej mod Nairobi ser vi Queen Elizabeth Nationalpark, Jinja og Eldoret.

Turens højdepunkter:
Masai Mara Vildtreservat – reservatet ligger i sydvest Kenta og er en fortsættelse af Serengeti nationalpark i Tanzania
Naivasha søen – beliggende nordvest for Nairobi udenfor byen, Naivasha. Navnet stammer fra ordet ”Nai’posha” som betyder ”råt vand” i masai stammesprog.
Hell’s Gate Nationalpark – ligger syd for Naivasha søen og består primært af et savanneområde hvor der findes mange forskellige dyrearter
Nakuru søen & Nationalpark – når du besøger søen får du en enestående mulighed for at se hundredvis af lyserøde flamingoer ved søbredden.
Gorillaer – at se disse truede gorillaer i naturen er en ydmygende og fantastisk oplevelse

OBS! Dette er en campingtur! Det er muligt at opgradere turen med indkvartering på lodge. Prisen for denne mulighed er 1905 kr. pr. person - gælder samme datoer. 


Rejseplan:

Dag 1. Nairobi – Masai Mara Vildtreservat
Vi forlader hovedstaden og kører til Masai Mara reservatet. I dag vover vi os ind i dette enorme område for at se det rige dyreliv. Tag et kamera med! Vi fuldender dagen med et møde med Kenya’s indfødte Masaai folk for at få en indblik i deres kultur og traditioner.

Dag 2. Naivasha søen
Efter en tidlig game drive i Masai Mara reservatet kører vi til Naivasha søen og tilbringer dagen ved søbredden. Her man kan vandre og se på fugle eller andre dyr. En populær valgfri aktivitet er at cykle rund i området.

Dag 3. Nakuru søen
I dag kører vi nordpå til Nakaru søen. Eftermiddagen byder på game drives. Området er især kendt for de mange hvide næsehorn. Her er gode foto mulighed. Tag kameraet med!

Dag 4. Nakuru søen - Kampala
En tidlig afgang fra Nakuru. I dag krydser vi grænsen til Uganda. På vej mod hovedstanden Kampala stoppes der ved ækvator. Sen ankomst i Uganda’s hovedstad og største by - Kampala.

Dag 5. Kampala – Ngamba chimpanse reservat
Dagen er til fri disposition og til at gå på opdagelse i Kampala. De fleste vælger at tage en valgfri udflugt til chimpanse reservatet på øen Ngamba. Reservatet er et nonprofit miljøvenligt projekt grundlagt i 1998 med formålet at skabe et beskyttet levested for forældreløse chimpanser.

Dag 6. Kampala – Bunyonyi søen
Bunyonyi er en lille men meget smuk sø med meget stejle bredder. Her findes et rigt fugleliv, smukke bjerglandskaber og en stor population af oddere.

Dag 7. Gorillaer (Bunyonyi søen)
Bjerggorillaen er en stærkt truede dyreart. Det er uvist hvor mange der er tilbage men der antages at der findes i alt 650 tilbage. Turisme er én måde man kan støtte gorillaernes fremtid da pengene brugt på tilladelser går til deres bevarelse og beskyttelse. I løbet af dagen har man mulighed for deltage i forskellige aktiviteter. Man kan vandre eller cykle i området.

Dag 8. Gorillaer
Der er sat to dage af til gorillaerne, men kun én af dagene bruges på gorilla trek. Den anden dag er for at give et vindue for at modtage alle tilladelser og i tilfælde af store grupper som skal deles op.

Dag 9. Queen Elizabeth nationalpark
Vi forlader Bunyoni sæen og fortsætter til Queen Elizabeth nationalpark hvor de næste to dage tilbringes. Her findes et stort vandområde og derfor er der mange dyrearter i området bl.a. kæmpe vildsvin og de legendariske træklatrende løver i Ishasha-regionen.

Dag 10. Queen Elizabeth nationalpark
I dag nyder vi en køretur gennem nationalparken med 4x4 køretøj.

Dag 11. Jinja
Jinja er Uganda’s andenstørste by og kendt for at være stedet hvor Victorianilen udløber fra Victoriasøen som senere bliver til den mægtige flode – Nilen, som fortsætter i 6695 km gennem Egypten og munder ud i Middelhavet.

Dag 12. Jinja
Dagen er til fri disposition. Gå på opdagelse i området eller prøv white water rafting.

Dag 13. Kenya – Eldoret
Vi vender tilbage til Kenya hvor vi besøger Eldoret, som er landets femte største by. Regionen domineres af den Ø;;;stafrikanse Great Rift Valley (riftdalen). Eldoret ligger i en højde af 2100 meter over havets overflade.

Dag 14. Nairobi
I dag når vi frem til hvor vi startede: Nairobi. På vores sidste dag kan man deltage i en valgfri middag hvor vi kan genfortælel historier og dele kontaktoplysninger.

Prisen inkluderer: ► Overnatning i tomandstelte med bad/toilet ► al landtransport ifølge programmet med 4x4 køretøj og safarikøretøj ► erfarne guides ► helpension fra frokost på dag 1 til frokost på dag 14 (undtagen middag på dag 5 og frokost på dag 12) ► udflugt i Masai Mara vildtreservat ► gane drive i Queen Elizabeth nationalpark

Prisen inkluderer ikke: ►internationale flybilletter ► gorilla tilladelse (3985 kr – 4620 kr) ► indkvartering før og efter safari (kan arrangeres)►transfer til/fra lufthavn ► andre personlige udgifter som alkohol, mellemmåltider, souvenirs, drikkepenge og valgfrie aktiviteter

Eventuelle tillæg: ► overnatning på standard hotel i Nairobi med morgenmad: eneværelse kr. 650/dobbeltværelse kr. 450 per person ► transfer fra/til Nairobi lufthavn til/fra hotel: kr. 265 per person per strækning ► solnedgangs cruise på Kasinga kanalen: kr. 255 – 320 ► cruise på Nilen: kr. 190 – 320 ► River rafting (½ dag): kr. 760 – 1015 ► Valgfri middag: kr. 225 – 320

Værd at vide: ► Masai Mara udflugten og game drives udføres i speciale safarikøretøjer. Pak en lille rygsæk til overnatning i Masai Mara. Tag gerne håndklæde, sovepose, tøj og toiletartikler med ► Gorilla tilladelser er begrænset. Derfor kræves der fleksibilitet i rejseplanen. Bjerggorillaer er spredt ud over et område som går over grænserne af Uganda, Rwanda og Congo. Det er bedst hvis vi kan se dem i Uganda men dette afhænger af ledighed af tilladelser. Såfremt der ikke kan skaffes tilladelser i Uganda er det muligt at vi krydser grænsen til Rwanda eller Congo. Dette informeres på forhånd.


Billeder


Det bedste af Kenya og Uganda (Vurderet 4.84 / 5 Baseret på 343 Anmeldelser.)
Gruppestørrelse
Max. 20 persons
Reservation System Code
Africa-N
Vandreferie i Rila- og Pirinbjergene - Bulgarien 3950 DKK, 8 Dage

Vandreferie i Rila- og Pirinbjergene - Bulgarien

En unik bjergvandretur over skyerne i Balkan-halvøens højeste bjerge. På denne tur vil vi bestige...
5 stan-lande - I Djengis khans fodspor 13770 DKK, 21 Dage

5 stan-lande - I Djengis khans fodspor

Følg i Gengis Khans fodspor, gennem store ørkener, rullende stepper, frugtbare dale og de...
Det bedste af Kenya på en uge 10050 DKK, 8 Dage

Det bedste af Kenya på en uge

Kenya er et af de rejsemål, hvor vi vitterligt kan sige, at det har alt. Her ligger det berømte...
Se alt» Blog

10.12.2021 21:01

Saudi Arabien - islams fødested (gode råd før du skal afsted)

Det tog rigtig lang tid for Saudi Arabien at beslutte sig for at åbne sin grænser for turister, men nu er det endelig en kendsgerning, og Penguin Travel satte straks dette unikke rejsemål på sit kort.Kongeriget – kendt som islams åndelige fødested, har nu en ny tilgang til at tiltrække besøgende, og visum kravene er derfor ændret. Forandringerne er så store i forhold til tidligere, at de...


08.12.2021 13:51

Sokotra - en ø velsignet af guderne og glemt af menneskeheden

Kære rejseven, Da jeg var teenager (tilbage i 70'erne), var der ingen computere og "smart" enheder af nogen art. Kan du forestille dig det, eller måske kan du huske det? Det var den gang vi skrev breve på et papir med en kuglepen og sendte dem med posten. Vi lyttede til de hypermoderne Pink Floyds "The Dark Side of the Moon" eller David Bowies "Space Oddity". Og...


15.11.2021 15:05

Centralasien - alt du behøver at vide inden afrejse

Centralasien er fortsat en af ​​de mindst besøgte regioner i verden. Her findes de såkaldte "Stan-lande", de tidligere sovjetrepublikker Kasakhstan, Tadsjikistan, Turkmenistan, Usbekistan og Kirgisistan. Hvis vi går tilbage i tiden, var disse lande engang hjertet af Silkevejen, den berømte rute, der gik gennem Asien og Europa og forbandt øst og vest, hvor græske og persiske hære...


25.08.2021 13:12

7 interessante fakta om Afghanistan

Så er der igen nyt fra Afghanistan - i april 2021 skrev vi om tilbagetrækning af soldater frem til 11.september 2021. Fulde af håb og optimisme - velvidende at  Afghanistan i mere end 50 år har været været på forsiderne med historier om flygtninge, terrorisme, burkaer og skæg. I 2015 skrev Suzanne Brøgger om sine oplevelser i landet i bogen "Jeg har set den gamle verden forsvinde...