Rejs trygt og sikkert!
Namibia - ørkenens charme

Namibia er et land af åbne vidder, fjerne horisonter, solens uendelige magt og myriader af stjerner.

Tag med på en rejse gennem Fish River Kløften, verdens ældste ørken Namib, oplev solnedgangens fascinerende lys og farver ved Sossusvleis høje sandklitter, og et af Afrikas største fristeder for dyrelivet i Etosha Pan National Park. Alle Afrikas store dyr ses her: elefanter, giraffer, næsehorn, løver, zebraer og store flokke af springbok.  

Den helt unikke natur oplever vi i de fantastiske ørkenlandskaber og imponerende høje sandklitter, langs de barske kyststrækninger, der vidner om naturens unåde, i stenede bjerglandskaber og ved de frodige vådområders dragende fugle- og dyreliv.

Og i kontrast til dette vildnis står den farverige og hyggelige ferieby Swakopmund med lækre fiskerestauranter og spændende butikker og hovedstaden Windhoek, der ligger som en oase i højlandet. 

Turens højdepunkter:
Fish River Canyon – vandring i kløften
Namibørkenen– smukke klitlandskaber
Swakopmund – lille kystby fra den tyske kolonitid
Cape Cross sælkoloni 
Etosha Nationalparken – en af verdens 10 største nationalparker med et imponerende dyreliv


Rejseplan:   

Dag 1. Cape town
Efter vores infomøde om morgenen, besøger vi en koloni af afrikanske pingviner ved Boulder Beach på vej mod Cape Point Nature Reserve. Vi tilbringer resten af dagen på Hout Bay stranden. Overnatning på pensionat. 

Dag 2. Cedarberg
Vandretur med lokalguide forbi de kæmpestore utrolige sandstene. Vi fortsætter nordpå til Cederberg, hvor vi overnatter i feriehytte.  

Dag 3. Gariep floden
Vi krydser grænsen til Namibia og bliver indkvarteret på en lodge ved Gariep floden. Området her er mindre overrendt end så mange andre steder i grænselandet. Tid på egen hånd til en dukkert, bådtur eller afslapning ved floden. 

Dag 4. Fish River Kløften
Denne kløft ligger langs Fish River (Fiskefloden) og er den anden største i verden med en dybde på op til 550 m. Vi nyder solnedgangen fra kløftens top. Indkvartering i lodge. 

Dag 5 & 6. Namib ørken
Namib ørkenen har endeløse orange klitter, hvor vi skal på en guidet vandretur. Vi vandrer frem til Sossusvlei, udforsker Sesriem kløften og nyder solnedgangen på toppen af verdens højste sandklipper. Vi overnatter på en lodge.

Dag 7 & 8. Swakopmund
Swakopmund er et populært feriested ved havet, men det er også Namibias eventyrlige hovedstad. Tid på egen hånd til at udforske byen eller bestille vagfrie aktiviteter. Vi overnatter på pensionat.

Dag 9. Damaraland
Damaraland viser bedst landskaberne store kontraster. Vi skal på en guidet vandretur gennem barske sletter, forstenede skove og gamle dale indtil vi når frem de skyhøje tinder i Brandberg Bjergene. Vi besøger 
Cape Cross sælkoloni og klippeudskæringer San Rock Art. Vi overnatter i en chalet.

Dag 10 & 11. Etosha Nationalparken
Engang var parken en stor sø, men den er tørret ud for tusindvis af år siden. Vi nyder game driving med muligheden for at spotte elefanter, løver og antiloper. Vi overnatter på en lodge i udkanten af parken. 

Dag 12. Windhoek
En lille men spændende by, der ligger midt i en dal. Her kan man opleve en herlig blandning af den afrikanske og den europæiske kultur. Vi udforsker byen og overnatter i Guest House.

Dag 13. Afrejse
Turen slutter kl. 08:00. Transfer til lufthavnen kan bestilles separat eller man kan tilbringe flere dage i Windhoek eller tage tilbage til Cape Town.

 

Prisen inkluderer: ►11 nætter på lodge, chalet og pensionat med eget badeværelse og 1 nat på pensionat i delt dobbelt værelse,  hvor  to værelser deler et badeværelse ►12 morgenmad, 10 frokoster og 8 middage ► transport ifølge program ► entreer til parkerne ► engelsktalende lokalguide ► camping udstyr.

Prisen inkluderer ikke: ► Flybilletter ►rejseforsikring ►transport fra/til lufthavnen i Cape Town/Windhoek ►indkvartering i Cape Town ► valgfrie udflugter, som betales på stedet ► drikkevarer og måltider ikke nævnt i programmet ►drikkepenge ► personlige udgifter ► andet ikke nævnt under inkluderede ydelser.

Eventuelle tillæg: ►Eneværelse kr. 3380 (det er muligt at blive indkvarteret med en medrejsende af samme køn og undgå tillægget) ►indkvartering på Sweetest Guest House i Cape Town før/efter rejsen kr. 360 per person/nat i delt dobbeltværelse; enkeltværelse kr. 530 ►transfer lufthavn - hotel i Cape Town: kommer (kr. per person pr. vej)

Praktisk information
: ►Medbring Euro, USD eller sydafrikansk Rand i kontanter. 100 USD sedler modtages ikke. ►Passende påklædning kræves ved grænseovergange, i landsbyer og ved markedsbesøg - dvs. ingen bare fødder, ingen bare overkroppe, bikinier eller hatte/kasketter ►Medbring små gaver til de lokale børn som bøger, kuglepenne og blyanter, og undgå penge og slik ►Du bliver en del af en international gruppe og forventes deltage i de fælles opgaver som fx madlavning, pakke bilen eller skubbe den om nødvendigt. Dette er også en del af eventyret! ►Tingene foregår ikke altid på vores måde eller helt som planlagt, og ting kan tage tid. Lad dig overraske over forskellighederne og tag dem med et smil.   

Vaccination: ►Malariaforebyggelse anbefales. Venligst kontakt egen læge eller nærmeste vaccinationsklinik. Find den på rejsedoktor.dk

Visum: ►Danske statsborgere har ikke brug for visum til Sydafrika og Namibia. 

Nødvendigt udstyr: Du kan finde forslag til pakkeliste og informationer om nødvendigt udstyr i den detaljerede turbeskrivelse, der kan downloades her fra siden.

Anbefalet rejseperiode: ►Marts - november


Billeder


Namibia - ørkenens charme (Vurderet 4.85 / 5 Baseret på 337 Anmeldelser.)

Most of you, who are used to walking/cycling during a long weekend, will be in condition to cope with a tour of this level. You should be in a good health condition. We have successive days of longer and more difficult walking and days of lighter walking/cycling. Some parts of the day routes are done at a higher altitude. The paths are in good condition. We walk/cycle for 5/7h a day.

Gruppestørrelse
Min. 1 pax
Reservation System Code
Namibia
Rideferie i Rodopibjergene, Bulgarien 5510 DKK, 8 Dage

Rideferie i Rodopibjergene, Bulgarien

Rodopi-bjergene i det sydlige Bulgarien er masser af uspoleret natur, historiske seværdigheder,...
Det bedste af Mexico - grupperejse 7370 DKK, 10 Dage

Det bedste af Mexico - grupperejse

Riv 10 dage ud af kalenderen og tag med os på denne 10-dages tur for at udforske en overflod af...
Cykelferie i Balkanbjergene - Bulgarien (guided) 4020 DKK, 8 Dage

Cykelferie i Balkanbjergene - Bulgarien (guided)

Spændende cykeltur i hjertet af Balkanbjergene. På denne rejse cykler vi langs med de nordlige...
Se alt» Blog

10.12.2021 21:01

Saudi Arabien - islams fødested (gode råd før du skal afsted)

Det tog rigtig lang tid for Saudi Arabien at beslutte sig for at åbne sin grænser for turister, men nu er det endelig en kendsgerning, og Penguin Travel satte straks dette unikke rejsemål på sit kort.Kongeriget – kendt som islams åndelige fødested, har nu en ny tilgang til at tiltrække besøgende, og visum kravene er derfor ændret. Forandringerne er så store i forhold til tidligere, at de...


08.12.2021 13:51

Sokotra - en ø velsignet af guderne og glemt af menneskeheden

Kære rejseven, Da jeg var teenager (tilbage i 70'erne), var der ingen computere og "smart" enheder af nogen art. Kan du forestille dig det, eller måske kan du huske det? Det var den gang vi skrev breve på et papir med en kuglepen og sendte dem med posten. Vi lyttede til de hypermoderne Pink Floyds "The Dark Side of the Moon" eller David Bowies "Space Oddity". Og...


15.11.2021 15:05

Centralasien - alt du behøver at vide inden afrejse

Centralasien er fortsat en af ​​de mindst besøgte regioner i verden. Her findes de såkaldte "Stan-lande", de tidligere sovjetrepublikker Kasakhstan, Tadsjikistan, Turkmenistan, Usbekistan og Kirgisistan. Hvis vi går tilbage i tiden, var disse lande engang hjertet af Silkevejen, den berømte rute, der gik gennem Asien og Europa og forbandt øst og vest, hvor græske og persiske hære...


25.08.2021 13:12

7 interessante fakta om Afghanistan

Så er der igen nyt fra Afghanistan - i april 2021 skrev vi om tilbagetrækning af soldater frem til 11.september 2021. Fulde af håb og optimisme - velvidende at  Afghanistan i mere end 50 år har været været på forsiderne med historier om flygtninge, terrorisme, burkaer og skæg. I 2015 skrev Suzanne Brøgger om sine oplevelser i landet i bogen "Jeg har set den gamle verden forsvinde...