Ekspedition i det sydlige Mozambique

Camping safari med elefanter og skildpadder.

Animal Planet er ikke bare TV-program, National Geographic er ikke bare et blad! Det er det levende liv - som det leves i det virkelige Afrika! Rejsen vi her inviterer dig på, går til det sydlige Mozambique, Swaziland og Syd Afrika.
Masser af dyreliv, endeløse savanner og mangrover, kystbyer og dykning i koralrev - det er bare en lille del af kontinentets mangfoldighed, men nok til at tage en stor plads i dit hjerte for evigt. Vi vil besøge Isimangoliso Wetland Park, Kosi Bay Nature Reserve og Maputo Elephant Reserve. Vi vil se, smage, indånde, nyde Afrika på den måde, vi altid har drømt om at gøre det! Denne tur er mere en ekspedition end en typisk rundrejse. Med på turen er en erfaren lokalguide med, der ved, hvordan man organiserer turen, kender grænseprocedurer, sørger for mad, holder køretøjet ved lige osv. Mange af stederne besøges sjældent og der er derfor plads til uforudsete oplevelser og der er en vis fleksibilitet med plads til improvisationer undervejs. Det er en del af turen, at ikke alt i programmet kører efter en lige snor. Til gengæld er det en del af charmen ved dette eventyr. 


Rejseplan:   

Dag 1, 2, 3 & 4. Johannesburg - Isimangaliso Wetland Park - Kosi Bay
Vi kører fra Johannesburg kl. 06:30 på vej til Isimangaliso Wetland Park, som er under UNESCOs beskyttelse siden 1999. Navnet Isimangaliso betyder mirakel og det er, hvad dette sted er med sin smukke natur. Kosi Bay Naturparken er vores næste stop. Vi bliver vist rundt af en lokalguide og møder de lokale zuluer for at lære deres kultur og skikke at kende.  Vi overnatter i en hytte/bungalow i 3 nætter.

Dag 5, 6, 7 & 8. Ponto do Ouro
Den maleriske lille by Ponto do Ouro ligger i det sydlige Mozambique ved det Indiske Ocean, kun 10 km væk fra grænsen til Sydafrika. Her er der pragtfulde muligheder for dykning. Der er et stort udvalg af udflugter (betales på stedet) som hvalsafari, dykning m.m. Vi overnatter i camp.

Dag 9 & 10. Maputo Elefant Reservat
Maputo Elefant Reservatet ligger i et sjældent besøgt, men flot område. Der bor ca. 200 elefanter i parken foruden krokodiller og flodheste. Vi overnatter i camp.  

Dag 11. Maputo
Vi kører ca. 75 km til Mozambiques hovedstad Maputo, som ligger ved havet, og hvor der er tid på egen hånd. Vi overnatter i et gæstehus. 

Dag 12 & 13. Swaziland - Royal Hlane National Park
Dagens mål er Royal Hlane nationalparken - Swazilands største nationalpark. Vi tager på vandretur med lokalguide, hvor også vi får mulighed forat vise vores evne til at spore vildtet. Vi overnatter i camp. 

Dag 14. Johannesburg
Vi kører tilbage til Johannesburg (ca. 480 km,) hvor turen ender.


Prisen inkluderer: ►3 nætter i hytte/bungalow med eget badeværelse, 9 nætter i camp med gode delte badeværelser, 1 nat i gæsethus i delt dobbeltværelse, hvor to værelser deler et badeværelse ►13 morgenmad, 12 frokoster og 12 middage (kun i Maputo er frokost og middag ikke inkluderet) ► transport ifølge program ► entreer til parkerne ► engelsktalende lokalguide ► snorkling i Kosi Bay (du kan låne maske & snorkel på stedet)

Prisen inkluderer ikke: ► Flybilletter til/fra Johannesburg ►rejseforsikring ►transport fra/til lufthavnen i Johannesburg ►drikkepenge ►indkvartering i Johannesburg ► valgfrie udflugter, som betales på stedet ► drikkevarer og måltider ikke nævnt i programmet ► lokal betaling på 1800 ZAR som betales på stedet (ca 1150 kr. ) ►personlige udgifter ►visum

Eventuelle tillæg: ►Enkeltmands telt: 675 kr. (kun ved camping) ►indkvartering på Rivonia Road Lodge i Johannesburg før/efter rejsen: 240 kr. per person/nat i delt dobbeltværelse; enkeltværelse: 480 kr. ►transfer lufthavn - hotel i Johannesburg: 250 kr. per person pr. vej.

Praktisk information: ►Medbring Euro, USD eller sydafrikansk Rand i kontanter. 100 USD sedler modtages ikke. ►Passende påklædning kræves ved grænseovergangene, i landsbyer og markeds besøg - dvs: ingen bare fødder, ingen bare overkroppe, bikinier eller hatte. ►Medbring små gaver til de lokale børn som bøger, kuglepenne og blyanter, men undgå penge og slik. ►Du bliver en del af en internationalle gruppe og forventes deltage i de fælles opgaver som fx madlavning, pakke bilen eller skubbe den om nødvendigt m.m. Dette er også en del af eventyret! ►Tingene foregår ikke altid på vores måde eller helt som planlagt, og ting kan tage tid. Lad dig overraske over forskellighederne og tag dem med et smil.

Vaccination: Vaccination mod gul feber kræves i Mozambique. Malariaforebyggelse anbefales. Venligst kontakt egen læge eller nærmeste vaccinationsklinik. Find den på rejsedoktor.dk.

Visum: Danske statsborgere har ikke brug for visum til Syd Afrika og Swaziland. Visum til Mozambique fås ved grænsen. 

Nødvendige udstyr: Du kan finde forslag til pakkeliste og informationer om nødvendigt udstyr i den detaljerede turbeskrivelse, der kan downloades her fra siden.

Anbefalet rejseperiode: marts - november


Billeder


Ekspedition i det sydlige Mozambique (Vurderet 4.69 / 5 Baseret på 316 Anmeldelser.)

Vi anbefaler fly med Turkish Airlines via Istanbul

Gruppestørrelse
4 - 8 persons
Reservation System Code
MZ_EXP
4 stan-lande - Gå i dybden med Centralasien 11090 DKK, 18 Dage

4 stan-lande - Gå i dybden med Centralasien

Alene navnet "Silkevejen" giver eventyrlignende billeder på nethinden af lange...
BALKAN – den store tur! Bulgarien, Serbien, Bosnien-Herzegovina, Kroatien, Montenegro, Kosovo, Albanien, Makedonien 8340 DKK, 14 Dage

BALKAN – den store tur! Bulgarien, Serbien, Bosnien-Herzegovina, Kroatien, Montenegro, Kosovo, Albanien, Makedonien

DOWNLOAD TRIP DOSSIER   Denne rundrejse er et kulturhistorisk kalejdoskop på Balkan. Engang...
Cykelferie i Balkanbjergene - Bulgarien (guided) 4020 DKK, 8 Dage

Cykelferie i Balkanbjergene - Bulgarien (guided)

Spændende cykeltur i hjertet af Balkanbjergene. På denne rejse cykler vi langs med de nordlige...
Se alt» Blog

10.12.2021 21:01

Saudi Arabien - islams fødested (gode råd før du skal afsted)

Det tog rigtig lang tid for Saudi Arabien at beslutte sig for at åbne sin grænser for turister, men nu er det endelig en kendsgerning, og Penguin Travel satte straks dette unikke rejsemål på sit kort.Kongeriget – kendt som islams åndelige fødested, har nu en ny tilgang til at tiltrække besøgende, og visum kravene er derfor ændret. Forandringerne er så store i forhold til tidligere, at de...


08.12.2021 13:51

Sokotra - en ø velsignet af guderne og glemt af menneskeheden

Kære rejseven, Da jeg var teenager (tilbage i 70'erne), var der ingen computere og "smart" enheder af nogen art. Kan du forestille dig det, eller måske kan du huske det? Det var den gang vi skrev breve på et papir med en kuglepen og sendte dem med posten. Vi lyttede til de hypermoderne Pink Floyds "The Dark Side of the Moon" eller David Bowies "Space Oddity". Og...


15.11.2021 15:05

Centralasien - alt du behøver at vide inden afrejse

Centralasien er fortsat en af ​​de mindst besøgte regioner i verden. Her findes de såkaldte "Stan-lande", de tidligere sovjetrepublikker Kasakhstan, Tadsjikistan, Turkmenistan, Usbekistan og Kirgisistan. Hvis vi går tilbage i tiden, var disse lande engang hjertet af Silkevejen, den berømte rute, der gik gennem Asien og Europa og forbandt øst og vest, hvor græske og persiske hære...


25.08.2021 13:12

7 interessante fakta om Afghanistan

Så er der igen nyt fra Afghanistan - i april 2021 skrev vi om tilbagetrækning af soldater frem til 11.september 2021. Fulde af håb og optimisme - velvidende at  Afghanistan i mere end 50 år har været været på forsiderne med historier om flygtninge, terrorisme, burkaer og skæg. I 2015 skrev Suzanne Brøgger om sine oplevelser i landet i bogen "Jeg har set den gamle verden forsvinde...