Skjulte skatte i det sydlige og centrale Yemen

Skjulte skatte i det sydlige og centrale Yemen 16970 DKK, 8 Dage

Tag med på et ekstraordinært eventyr for at afsløre de skjulte skatte i det sydlige og centrale Yemen! Gør dig klar til at fodre din nysgerrighed på verden, mens du dykker ned i et af de ældste områder af den menneskelige civilisation, hvor arkitektoniske vidundere og en fængslende livsstil venter.

Yemen, der grænser op til Det Røde Hav og Bab-el-Mandeb-strædet i vest, Saudi-Arabien i nord og Oman i øst - uden helt fastsatte grænser i ubeboede områder - er et ørkenland udsmykket med tårnhøje, tørre bjerge og forrevne plateauer. Her finder du unikke landsbyer i højlandsregionerne, hvor sæsonbestemte floddale fletter sig sammen med fascinerende arkitektur. Fra små byer på toppen af kampesten til mudderskyskrabere med udsigt over dybe kløfter er det yemenitiske landskab ulig noget, du nogensinde har set.

Blandt disse ekstraordinære landsbyer skiller Shibam Hadramout sig ud med sine næsten 7000 indbyggere, der bor i 500 mudderhuse, hvoraf nogle når op på svimlende 11 etager. Disse særegne strukturer med deres mudderstenskonstruktion og trægulve kræver konstant pleje for at bevare deres historiske charme.
Wadi Dawan kan prale af adskillige byer og landsbyer langs dens bredder, på omkringliggende terrasser og på toppen af plateauer. Her overgår arkitektoniske perler selv dem, der findes i Hadramout. Oplev den charmerende Haid Al-Jazeel med mindre end 15 indbyggere beliggende på toppen af en massiv kampesten, og lad dig forundre over de farvestrålende paladser i Bugshan.

Tarim, legendernes by, er centrum i Hadramout-dalen; med en historie, der går tilbage til stenalderen, og rig på moskeer, paladser, biblioteker og grave.

Selvom konflikten, der brød ud i 2014, stadig er i gang i nogle dele af landet, anses regionen Hadhramaut i den østlige del af landet nu generelt for at være sikker at rejse i. Inspireret af denne nyhed er vi glade for atter at kunne udforske dette unikke landi Den Arabiske Halvøs mest frugtbare hjørne.

Slip din indre opdagelsesrejsende løs og lad det sydlige Yemen indgyde sin magi i dig. Udforsk gamle skatte, fordyb dig i fængslende arkitektur, og oplev en livsstil, der er frosset i tiden.  Gå ikke glip af denne mulighed for at blive betaget af det sydlige Yemens vidundere!


Turens højdepunkter:

Shibam Hadramout - landsbyen med 500 huse i muddersten med op til 11 etager
Tarim - det teologiske og akademiske centrum i Hadramout-dalen
Wadi Dawan - en naturskøn dal, kendt for sine omfattende palmehaver
 


Rejseplan:

Dag 1. Ankomst Salalah (Oman). Hotel

Dag 2. Salalah - Shehen
Vi forlader Salalah (Oman) tidligt om morgenen i bil, og kører gennem blæsende bjergveje langs Dhofars fantastiske kystlinje til den yemenitiske grænsepost ved Sarfayt. Ved ankomsten på den yemenitiske side modtager vi vores visum. Fra grænsen kører vi langs den smukke Mahri-kystlinje, stopper ved naturskønne odder og i fiskerlandsbyer langs vejen til den regionale hovedstad. Overnatning på hotel i Shehen (-/-/-)

Dag 3. Shehen– Tarim
I dag fortsætter vi på ørkenmotorvejen til byerne Rumah og Thamud, hvor vi krydser fra Al Mahrah til Hadhramaut-regionen. Overnatning på hotel i Tarim. (M/-/-)

Dag 4. Tarim - Seiyun
På vej til Tarim besøger vi profeten Huds grav i landsbyen Qabr Hud (som betyder "Huds grav” på arabisk). Køreturen til graven snor sig østpå fra Aynat gennem øde, ubeboede dale. Det menes, at denne del af Hadhramaut engang omkring 2500 f.Kr. var hjemsted for stammefolket Aad. Tarim med tilnavnet "miraklernes by" har længe været center for den teologiske, juridiske og islamiske lære, især for tilhængere af sufismen - den mystiske gren af islam. Her skal vi besøge den spektakulære Al Muhdlar-moske, som har den højeste minaret i Yemen - 46 meter. Vi vil også bruge lidt tid på at vandre rundt i de smalle gyder på det lokale marked, hvor blandt andet de lokale også sælger khat. Overnatning på hotel i Seiyun (M/-/-)

Dag 5. Seiyun –  Shibam – Wadi Dawan
Vi forlader Tarim og fortsætter via Shibam og derefter ind i Wadi Dawan, en dal fuld af daddelpalmer og små landsbyer. På vejen stopper vi for at udforske den gamle befæstede by, Shibam. Byen blev grundlagt i det 16. årh. og var et vigtigt karavanestop på krydderi- og røgelsesruten over Den Arabiske Halvø.Den er et af de ældste og bedste eksempler på byplanlægning baseret på princippet om vertikal konstruktion. Dens imponerende tårnlignende strukturer rejser sig ud af klippen og har givet byen kaldenavnet 'ørkenens Manhattan'. De karakteristiske muddermurstenstårnhuse er bevaret til i dag og er nu på UNESCOs verdensarvliste. Vi fortsætter derefter til landsbyen Al Hajrain, hvor vi får chancen for at møde nogle af de lokale biavlere, da regionen er berømt for at producere noget af det fineste honning i verden. Overnatning på hotel i Wadi Dawan. (M/-/-)

Dag 6. Wadi Dawan
En dag til at udforske Wadi Dawan både by og dal, en skjult perle, der er rig på historie, kultur og naturlig skønhed. Højdepunkter inkluderer  Beit Buqshan med det berømte farvede palads. Overnatning på hotel i Wadi Dawan. (M/-/-)

Dag 7. Wadi Dawan – Seiyun
I dag starter vi vores køretur tilbage nordpå mod byen Seiyun for vores sidste nat i Yemen. Nogle af højdepunkterne i byen inkluderer Seiyun-paladset - en af de største murstensstrukturer i verden, Al-Handal Souq, hovedmoskeen m.m. Overnatning på hotel i Seiyun.

Dag 8. Afgang til Kairo
Transfer til lufthavnen og fly til Kairo.
 

***

Værd at vide: Dette er en pionertur til det vi kalder "Destination less travelled". Læs mere her (10+11)


 

 


Prisen inkluderer:
6 nætter på hotel i delt dobbeltværelse
Måltider jf. rejseplan (M=morgenmad;F=frokost;A=aftensmad)
Al transport fra Sallalah til Seiyun
Entreer
Engelsktalende guide
Flybillet Seiyun-Cairo
Letter of invitation (invitationsbrev til visum)
Turleder fra Penguin Travel ved min.8 deltagere.

Prisen inkluderer ikke:
Transport,ophold,visum mm. til turstart i Sallalah i Oman
Måltider udover nævnte og drikkevarer
Visum og indrejsetilladelse til Yemen
Drikkepenge til guider og chauffører
Turistafgifter
Vaccinationer
Forsikringer
Andet ikke nævnt under inkluderet

Links til produkttyper information:
Det naturskønne Oman
Sokotra i Det Indiske Ocean (Yemen)


Billeder


Skjulte skatte i det sydlige og centrale Yemen (Vurderet 4.68 / 5 Baseret på 32 Anmeldelser.)
Pris
16300 DKK
Varighed
8 Dage
Eneværelsestillæg
1720 DKK
Status
Garanteret afgang
Pris
16970 DKK
Varighed
8 Dage
Eneværelsestillæg
1720 DKK
Status
Garanteret afgang
Pris
16970 DKK
Varighed
8 Dage
Eneværelsestillæg
1720 DKK
Status
Åben for booking

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Gruppestørrelse
6-12
Reservation System Code
Yemen
Rundrejse i Mellemamerika (Guatemala, Honduras, El Salvador, Nicaragua) 12500 DKK, 13 Dage

Rundrejse i Mellemamerika (Guatemala, Honduras, El Salvador, Nicaragua)

To ugers eventyrlig rejse gennem Mellemamerika. Vi går på opdagelse i den koloniale fortid ved at...
Skjulte skatte i det sydlige og centrale Yemen 16970 DKK, 8 Dage

Skjulte skatte i det sydlige og centrale Yemen

Tag med på et ekstraordinært eventyr for at afsløre de skjulte skatte i det sydlige og centrale...
Til hest gennem Bulgariens landsbyer 6250 DKK, 8 Dage

Til hest gennem Bulgariens landsbyer

Bjergene i Bulgarien er mange og forskellige, men Teteven Balkan kombinerer det bedste af dem alle...
Se alt»

Blog

29.04.2024 16:51

Camino: På pilgrimsfærd til Santiago de Compostela, Spanien

Siden Middelalderen har pilgrimme valfartet til Galicien og Santiago de Compostela i det nordvestlige Spanien og byen er i dag det mest berømte pilgrimsmål i den kristne verden. I byens katedral menes de jordiske rester af apostlen Jakob at være gemt og bevaret i et smukt udsmykket relikvieskrin og det er det man som pilgrim afslutter vandringen med at se. Apostlen Jakob var ifølge Det Nye...


25.04.2024 16:14

Rejser til Syrien – Alt du behøver at vide om at rejse i Syrien i 2024 (guldkorn fra turledere og lokalguider)

Syrien byder dig velkommen igen! I årevis har Syrien været præget af borgerkrigen, og begivenheder, der ramte dagens nyheder. Men i dag er landet langsomt ved at vende tilbage til et roligt og fredeligt liv, og mange steder er igen åbne for turister. I 2022 genoptog vi vores rejser til Syrien og er glade for at få muligheden for igen at vise dig alt, hvad landet har at tilbyde sine besøgende....


28.03.2024 14:21

Alt hvad du skal vide om en "Vandreferie på egen hånd"

Kært barn har mange navne - for os er en "vandreferie på egen hånd" uden guide og uden andre deltagere end dig og dine. Vandreferie på egen hånd – en rejseform, vi har haft på programmet i 35 år: Udvalget er blevet større og større og programmerne forfinet i takt med dynamikken hos vores rejsende. Vores hovedfokus er på vandreferier i Europa, hvor netværket af vandrestier og...


29.05.2023 14:59

Opdag den fortryllende skønhed ved Lake Nakuru i Kenya

Kenya, et land med betagende landskaber og varieret dyreliv, rummer en række skjulte perler for rejsende, der søger uforglemmelige oplevelser. Blandt disse skatte ligger den fortryllende Lake Nakuru, en hypnotiserende sø beliggende i Great Rift Valley. Kendt for sit overflødige fugleliv og betagende natur, byder Lake Nakuru National Park på en fascinerende blanding af naturlige vidundere og...