4 stan-lande - Gå i dybden med Centralasien 11090 DKK, 18 Dage

Alene navnet "Silkevejen" giver eventyrlignende billeder på nethinden af lange kamelkaravaner, der rejser gennem golde ørkener, af modige eventyrere og købmænd, der handler på eksotiske orientalske markeder. Dette netværk af ruter, som strakte sig omkring 11 000 km og forbandt øst og vest, er en milepæl i udviklingen af den moderne verden.Forbindelserne mellem disse regioner har en lang historie bag sig: fra et fænomen med en stor økonomisk og kulturel betydning, og i dag til en af de mest eftertragtede rejseoplevelser.

Denne episke tur tager dig til fire lande, der engang var hjertet af Silkevejen - Kirgisistan, Kazakhstan, Tadsjikistan og Usbekistan, hvor du vil se smukke flisebelagte antikke moskeer, alpine søer omkranset af jurtelejre, store monumenter, primitive landsbyer og farverige markeder.


Turens højdepunkter:
Isskyk Kul - "Kirgisistans perle" og verdens næststørste saltvandsø
“Valley of Castles”- i en af Kazakhstan smukkeste kløfter a la Grand Canyon
Iskanderkul-søen (Tadsjikistan) – billed smuk og en slags vartegn for landet
Khiva, Bukhara, Samarkand - klassiske byer på Silkevejen og uzbekiske stoltheder

 

Fra historiebogen: Penguin Travel har været med hele vejen i bogstaveligste forstand. Dengang stan-landene var republikker i Sovjetunionen og ikke hed noget med ”stan” og kendte som stop på Silkevejen. Vi arrangerede klassiske rejser på Silkevejen til Dushanbe i landet med utallige stavemåder: Tadsjikistan, Tadjikistan, Tayikistan, Tajikistan; vi besøgte Samarkand, Bukara og Tashkent i Den usbekiske sovjetrepublik, inden sidste stop i Kirgisien som landet hedder i den sovjetrussiske tradition med besøg i Bishkek og til søen Issyk Kul. Det er et fundament af gammel kærlighed til Rejser på Silkevejen som denne kulturelle rundrejse i Centralasien til de 4 stan-lande Kazakhtan - Tajikistan - Uzbekistan – Kirgisistan bygger på.


Rejseplan:   

Dag 1. Ankomst Bishkek (Kirgisistan)
Gruppen samles og tid på egen hånd. (-/-/-)

Dag 2. Bishkek bytur og Ala-Archa kløften
I dag tager vores guide os med på en byrundtur i Kirgisistans charmerende hovedstad, den grønneste by i Centralasien. Vores sightseeingprogram i Bishkek inkluderer stop ved Oak Park, Central Square Ala – Too, The Philharmonic Hall og Victory Square. Udflugt til Ala-Archa-kløften. (M/-/-)

Dag 3. Bishkek – Burana – Chon Kemin dalen
Tidlig start fra Bishkek med kurs mod øst og efter 80 km ankommer vi til vores første stop - Burana Tower. Vi kører videre ind i bjergene til et Guest House i den smukke Chon-Kemin-dal, hvor vi spiser frokost ved ankomsten. Om eftermiddagen kan du gå en tur i landsbyen, følge med i lokalbefolkningens daglige gøremål eller eventuelt tage på en kort ridetur ind i de omkringliggende bakker. Aftensmad i det Guest House, hvor vi skal overnatte. (M/F/A)

Dag 4. Chon Kemin – Kochkor – Tosor (270 km, 6t.)
Efter morgenmaden kører vi til Issyk Kul – "Kirgisistans perle". På vejen stopper vi i Kochkor for at se, hvordan traditionelle filttæpper bliver til. Kort efter Kochkor ankommer vi til Issyk Kul og kører langs den sydlige kyst til "Skazka" eller Eventyrkløften. Kløften har fået sit navn fra dens bizarre landskab med fantastiske klippeformationer. Derfra er det blot et par minutters kørsel til Issyk Kul-søen - den næststørste bjergsø i verden efter Titicaca. Beliggende i en højde af 1600m er det en let saltholdig sø uden udløb, fuldstændig omgivet af Tien Shan-bjergene. Kun 200 meter væk fra søen ligger en hyggelig jurtelejr, som vil være stedet for vores overnatning (2 personer pr. jurte, fælles badefasciliteter). (M/-/A)

Dag 5. Tosor – Jety Oguz - Karakol-Tepke (ca. 150 km, 4-5t.)
Vi fortsætter mod øst langs Issyk Kuls sydlige bred til byen Karakol. På vejen kører vi ind i sidedalen ved Jety Oguz, der er berømt for sine to røde klippeformationer kaldet "Seven Bulls" og "The Broken Heart". I Karakol er der en kort sightseeingtur, inklusive Dungan-moskeen bygget i 1904 uden metalsøm, den russisk-ortodokse trækirke, som har stået siden 1869, og det lille historiske museum. Fra Karakol er det yderligere 30 km kørsel nordpå til landsbyen Tepke. Vi overnatter her i et hyggeligt Guest House hos en landbofamilie, der avler kirgisiske heste. (M/-/A)

Dag 6. Karakol (Kirgisistan)– Charyn Canyon (Kazakhstan) - Almaty (400 km, 7-8t.)
I dag krydser vi bjergene og kører ind i Kasakhstan mod Almaty, Kasakhstans tidligere hovedstad og største by. Vejen er lang og til dels i ikke særlig god stand. Godt halvvejs stopper vi for at se en af de mest berømte naturlige seværdigheder i Kasakhstan - Charyn Canyon. Kløften sammenlignes ofte med Grand Canyon, selvom den er meget mindre i størrelse med en samlet længde på 80-90 kilometer. Den del af kløften, vi besøger, er kendt som "Valley of Castles" efter de usædvanlige klippeformationer. Ankomst til Almaty sent på eftermiddagen.(M/-/-)

Dag 7. Almaty
Almaty er den største by i Centralasiens rigeste land, Kasakhstan. Indtil 1997 var det landets hovedstad, og i dag er det stadig landets forretnings- og uddannelsescenter. Vejene er brede og med træer, og der er god udsigt over Zailisky Ala-Too-bjergene, der danner en kulisse for byen. Navnet Almaty betyder "stedet med æbler", og det menes, at det er her æblerne stammer fra. Vi besøger Panfilov Park for at se Almatys mest berømte attraktion, Zenkov-katedralen. Den blev bygget i 1904 uden et eneste metalsøm og er en af verdens højeste træbygninger. I samme park ligger det imponerende sovjetiske monument. Ved siden af parken ligger Museet for musikinstrumenter med mange traditionelle instrumenter fra regionen. Om eftermiddagen kører vi en halv time op til Medeo skøjtebanen og tager med svævebane for at nyde en flot udsigt på toppen af Shymbulak skiområdet. (M/-/-)

Dag 8. Almaty (Kazakhstan) – Dushanbe (Tajikistan)| Bytur
Efter morgenmaden er der transfer til Almaty Lufthavn, hvorfra vi tager med Air Astana til Dushanbe, hovedstaden i Tadsjikistan. Oprindeligt var Dushanbe en lille landsby omkring et marked, der fandt sted hver mandag - "Dushanbe" oversat fra persisk betyder mandag. Det var som en del af Sovjetunionen, at den blev Tadsjikistans industrielle centrum. Vi møder vores tadsjikiske guide, kører til hotellet for check-in og derefter går vi en tur til Botanisk Have. Vores sightseeing omfatter besøg ved Ismail Samani-statuen og Rudaki-parken, dedikeret til den store persiske digter Rudaki, der levede i Samanid-tiden i det 9. århundrede. (M/-/-)

Dag 9. Dushanbe – Iskander Kul – Penjikent (290 km, 7t.), Fann Mountains & Pamir highway
Efter en tidlig morgenmad kører vi til Iskander Kul - søen, der er opkaldt efter Alexander den Store. Den har form som en trekant og betragtedes som en af de mest naturskønne søer i det tidligere Sovjetunionen. Den ligger i Fan -bjergene i 2.200 meters højde. Denne dejlige rute krydres med det barske bjerglandskab. Vi tager derefter en kort vandretur til et nærliggende vandfald, også kaldet Niagara Falls of Fan Mountains. Vi fortsætter derefter med at køre i yderligere fire timer for at nå byen Penjikent. (M/-/-)

Dag 10. Seven Lakes - valgfri dagsudflugt
I dag tager vi på tur ind i Fan -bjergene ad udfordrende veje for at udforske området ved "Seven Lakes". Bjergdalen er ikke langt fra Penjikent, men på grund af vejenes tilstand og og det dramatisk terræn tager denne tur en hel dag. Fra den sjette sø er der en kort og let vandretur på cirka to timer (begge veje) til den syvende og højest beliggende sø, Hazorchashma. Tilbage til Penjikent for overnatning. (M/-/-)

Dag 11. Penjikent – Samarkand (Uzbekistan)
Efter morgenmaden tager vi afsted og kører mod grænsen til Usbekistan som vi krydser ved Djartepa. På vejen dertil besøger vi ruinerne af den gamle by, Sarazm, der stammer fra det 4. årtusinde f.Kr. og på UNESCOs verdensarvsliste. Efter at vi har krydset grænsen, har vi yderligere 60 km inden vi når Samarkand, hvor vi skal overnatte. (M/-/-)

Dag 12. Samarkand
Sightseeing i Samarkand: den berømte Registan-plads med de tre smukt dekorerede madrassahs, Bibi Khanum-moskeen, Gur-Emir-mausoleet, Shah-i-Zinda-nekropolisen, Ulugbek-observatoriet. Overnatning i Samarkand. (M/-/-)

Dag 13. Samarkand –Bukhara
Efter morgenmaden er der afgang til Bukhara. Indkvartering på hotel. Om eftermiddagen byrundtur med bl.a. Lyabi House Architectural Ensemble, Kukeldash Madrassah (16 c), Taqi (handelskupler). Overnatning i Bukhara. (M/-/-)

Dag 14. Bukhara
Dagen er dedikeret til at udforske Bukharas højdepunkter. Selv selve navnet Bukhara fremkalder billeder af det eksotiske Orient. I århundreder var det et vigtigt handels- og akademisk center. Den gamle bydel, der er på UNESCOs verdensarvliste er fyldt med minareter, moskeer og madrasser. Dens engang berygtede kanaler og pools, der var kilden til mange epidemier, er nu blevet drænet, men den mest berømte, Lyabi-Hauz, er der stadig som en oase skygget af morbærtræer i hjertet af byen. Blandt højdepunkterne på vandreturen i den gamle bydel i Bukhara er Kalon -komplekset, Ark -fæstningen, Bolo Hauz -moskeen, Chiobs -mausoleet med kilde, det lokale marked, Samanids museum og om aftenen - synagogen og dukkeværkstedet.(M/-/-)

Dag 15. Bukhara – Khiva
Vi forlader byen og skal ud på en rigtig stroppetur gennem den enorme Kyzylkum -ørken. Med kontinentalt klima er her meget store temperatur udsving og dette til trods har her boet mennesker siden det 21.årh. f.Kr. De overlevede disse barske forhold ved kvæghold og bo i jordhuler. Beløningen for denne anderledes oplevelse kommer ved aftenstide, hvor vi er fremme i Khiva, hvor vi skal overnatte. (M/-/-)

Dag 16. Khiva - Tasjkent
Efter morgenmaden starter vi vores rundvisning i Khiva. Khiva er sprængfyldt med historiske steder-og i dag skal vi først opleve Itchan Kala - Khivas indre bydel omringet af 10 m høje mure. Denne gamle bydel huser mere end halvtreds historiske monumenter og hundredvis af gamle huse, der går flere hundrede år tilbage. Hele citadellet er beskyttet af UNESCO. Når vi går gennem de enorme byporte, vil vi blive konfronteret med det skinnende islamiske fyrtårn, Kalta-minor-minareten, og Djuma moskeen. Vi vil fordybe os i byen på en guidet tur, der omfatter alle byens steder og inkluderer besøg i Islam Khodja Minaret, den højeste minaret i Khiva. Sidst på eftermiddagen begiver vi os til banegården for at tage nattoget til Tashkent. (M/-/-)

Dag 17. Tashkent
Vel ankomne og efter en kort pause begynder vi vores rundvisning i Tasjkent. Vi besøger nogle af byens højdepunkter - Khast Imam -komplekset, der indeholder Kalif Osmans gamle hellige koran, den travle Chor -Su Bazaar, den store Uafhængighedsplads. Vi tager også en tur i byens berømte metrosystem fra Sovjet-æraen, der ligesom Moskvas har nogle af de mest ornamenterede og dekorerede stationer i verden. Afslut ved Amir Temur Square Station for at se statuen af den store krigsherre. (M/-/-)
 

Dag 18. Afrejse
Transfer til lufthavnen i Tashkent (M/-/-)


Prisen inkluderer:
13 nætter i delt dobbeltværelse med eget bad/toilet på gode 2 og 3*** hoteller
3 nætter i Guest House
1 nat i jurte med fælles faciliteter
Alle måltider jf. rejseplan (M=morgenmad/F=frokost/A=aftensmad)
Transfer fra/til lufthavn dag 1 og dag 18
Al transport jf. rejseplan
Lokale engelsktalende guider
Turleder fra Penguin Travel v/min 8 deltagere

Prisen inkluderer ikke:
Fly til turstart i Bishkek/fra turslut Tashkent
Måltider ikke nævnt
Entreer
Drikkevarer og drikkepenge
Flybillet Almaty-Dushanbe (ca. 110 EUR)
Visa
Rejseforsikring

Ekstra tjenester:
Heldagsudflugt til Seven Lakes: 70 EUR


Billeder


4 stan-lande - Gå i dybden med Centralasien (Vurderet 4.77 / 5 Baseret på 2 Anmeldelser.)
Pris
11090 DKK
Varighed
18 Dage
Eneværelsestillæg
2610 DKK
Status
Garanteret afgang

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Gruppestørrelse
6-12
BALKAN – den store tur! Bulgarien, Serbien, Bosnien-Herzegovina, Kroatien, Montenegro, Kosovo, Albanien, Makedonien 8340 DKK, 14 Dage

BALKAN – den store tur! Bulgarien, Serbien, Bosnien-Herzegovina, Kroatien, Montenegro, Kosovo, Albanien, Makedonien

DOWNLOAD TRIP DOSSIER   Denne rundrejse er et kulturhistorisk kalejdoskop på Balkan. Engang...
Vandreferie i Kap Verde 3460 DKK, 8 Dage

Vandreferie i Kap Verde

Kap Verde, lige så smuk som den er mystisk. Et barn født af vulkansk raseri. Ø;;riget består af...
4 stan-lande - Gå i dybden med Centralasien 11090 DKK, 18 Dage

4 stan-lande - Gå i dybden med Centralasien

Alene navnet "Silkevejen" giver eventyrlignende billeder på nethinden af lange...
Se alt» Blog

10.12.2021 21:01

Saudi Arabien - islams fødested (gode råd før du skal afsted)

Det tog rigtig lang tid for Saudi Arabien at beslutte sig for at åbne sin grænser for turister, men nu er det endelig en kendsgerning, og Penguin Travel satte straks dette unikke rejsemål på sit kort.Kongeriget – kendt som islams åndelige fødested, har nu en ny tilgang til at tiltrække besøgende, og visum kravene er derfor ændret. Forandringerne er så store i forhold til tidligere, at de...


08.12.2021 13:51

Sokotra - en ø velsignet af guderne og glemt af menneskeheden

Kære rejseven, Da jeg var teenager (tilbage i 70'erne), var der ingen computere og "smart" enheder af nogen art. Kan du forestille dig det, eller måske kan du huske det? Det var den gang vi skrev breve på et papir med en kuglepen og sendte dem med posten. Vi lyttede til de hypermoderne Pink Floyds "The Dark Side of the Moon" eller David Bowies "Space Oddity". Og...


15.11.2021 15:05

Centralasien - alt du behøver at vide inden afrejse

Centralasien er fortsat en af ​​de mindst besøgte regioner i verden. Her findes de såkaldte "Stan-lande", de tidligere sovjetrepublikker Kasakhstan, Tadsjikistan, Turkmenistan, Usbekistan og Kirgisistan. Hvis vi går tilbage i tiden, var disse lande engang hjertet af Silkevejen, den berømte rute, der gik gennem Asien og Europa og forbandt øst og vest, hvor græske og persiske hære...


25.08.2021 13:12

7 interessante fakta om Afghanistan

Så er der igen nyt fra Afghanistan - i april 2021 skrev vi om tilbagetrækning af soldater frem til 11.september 2021. Fulde af håb og optimisme - velvidende at  Afghanistan i mere end 50 år har været været på forsiderne med historier om flygtninge, terrorisme, burkaer og skæg. I 2015 skrev Suzanne Brøgger om sine oplevelser i landet i bogen "Jeg har set den gamle verden forsvinde...