Rejs trygt og sikkert!

Rundrejse i de 3 stan-lande Tadsjikistan - Usbekistan - Kirgisistan

Rundrejse i de 3 stan-lande Tadsjikistan - Usbekistan - Kirgisistan

Alene navnet ”Silkevejen” fremkalder eventyrlignende billeder på nethinden af lange kamelkaravaner, der rejser gennem golde ørkener; af modige eventyrere og købmænd, der handler på eksotiske orientalske markeder. Dette net af ruter, der strakte sig omkring 11 000 km gennem Asien og Europa og forbandt øst og vest, er en milepæl i udviklingen af den moderne verden. Forbindelserne mellem disse regioner har altid været et overflødighedshorn af eftertragtede rejseoplevelser og en lang historie om en stor økonomisk og kulturel indflydelse. Og selv i dag lever drømmen videre. På denne episke rundrejse i Centralasien tager vi dig til tre lande, der engang var hjertet af Silkevejen - Tadsjikistan, Usbekistan og Kirgisistan med autentiske oplevelser i flisebelagte gamle moskeer, alpine søer omgivet af jurter, store monumenter, landlige landsbyer og farverige markeder.
 

 Turens højdepunkter:
Isskyk Kul - "Kirgisistans perle" og verdens næststørste saltvandsø
Iskanderkul-søen (Tadsjikistan) – billed smuk og en slags vartegn for landet
Khiva - det første sted i Uzbekistan, som kom under UNESCOs beskyttelse. Denne by ligner et eventyr.
Bukhara - en vigtig handelsby fra det 8. årh. med spændende arkitektur og over 140 arkitektoniske monumenter
Samarkand - byen har længe været en af de vigtigste og rigeste handelsbyer på Silkevejen.

 

Fra historiebogen: Penguin Travel har været med hele vejen i bogstaveligste forstand. Dengang stan-landene var republikker i Sovjetunionen og ikke hed noget med ”stan” og kendte som stop på Silkevejen. Vi arrangerede klassiske rejser på Silkevejen til Dushanbe i landet med utallige stavemåder: Tadsjikistan, Tadjikistan, Tayikistan, Tajikistan; vi besøgte Samarkand, Bukara og Tashkent i Den usbekiske sovjetrepublik, inden sidste stop i Kirgisien som landet hedder i den sovjetrussiske tradition med besøg i Bishkek og til søen Issyk Kul. Det er et fundament af gammel kærlighed til Rejser på Silkevejen som denne kulturelle rundrejse i Centralasien til de 3 stan-lande Tajikistan - Uzbekistan – Kirgisistan bygger på og som vi præsenterer i en ny forfinet udgave. 


Rejseplan:

Dag 1. Ankomst Tajikistan
Ankomst til hovedstaden i Tadsjikistan, Dushanbe, og check-in på hotellet. Om eftermiddagen tager vi på rundtur i byen. Oprindeligt var Dushanbe en lille landsby omkring et marked, der fandt sted hver mandag - navnet "Dushanbe" betyder netop mandag, oversat fra persisk. Det var i tiden som en del af Sovjetunionen, at byen blev Tadsjikistans industrielle centrum. Vi besøger den botaniske have, Ismail Samani -statuen og Rudaki -parken, dedikeret til den store persiske digter Rudaki, der levede under Samanider-dynastiet i det 9. århundrede. (-/-/-)

Dag 2. Dushanbe – Iskander Kul – Penjikent (290km, 7t), Fann Mountains & Pamir highway Tour
Efter en tidlig morgenmad kører vi til Iskander Kul - søen, der er opkaldt efter Alexander den Store. Den har form som en trekant og betragtes som en af de mest naturskønne søer i det tidligere Sovjetunionen. Den ligger i Fan -bjergene i 2.200 meters højde. Denne dejlige rute krydres med det barske bjerglandskab. Vi tager derefter en kort vandretur til et nærliggende vandfald, også kaldet Niagara Falls of Fan Mountains. Vi fortsætter derefter med at køre i yderligere fire timer for at nå byen Penjikent. (M/-/-)

Dag 3. Seven Lakes Day Trip (valgfri)
I dag tager vi på tur ind i Fan -bjergene ad udfordrende veje for at udforske området ved "Seven Lakes". Bjergdalen er ikke langt fra Penjikent, men på grund af vejenes tilstand og og det dramatisk terræn tager denne tur en hel dag. Fra den sjette sø er der en kort og let vandretur på cirka to timer (begge veje) til den syvende og højest beliggende sø, Hazorchashma. Tilbage til Penjikent for overnatning. (M/-/-)

Dag 4. Penjikent – Samarkand (Uzbekistan)
Efter morgenmaden tager vi afsted og kører mod grænsen til Usbekistan som vi krydser ved Djartepa. På vejen dertil besøger vi ruinerne af den gamle by, Sarazm, der stammer fra det 4. årtusinde f.Kr. og på UNESCOs verdensarvsliste. Efter at vi har krydset grænsen, har vi yderligere 60 km inden vi når Samarkand, hvor vi skal overnatte. (M/-/-)

Dag 5. Samarkand – Bukhara
Efter morgenmaden er der byrundtur i byen på Silvejen og på UNESCOs verdensarvliste. Vi besøger Ulugbeks observatorium - engang det største forskningscenter i Centralasien. Ulugbek var årtier foran Vesten med sine observationer af solsystemet og Jorden. Vores næste stop er Shah-i-Zinda, nekropol, hvor familiemedlemmer til Profeten Muhammed menes begravet. Gravkomplekset kan dateres til det 11.årh. Om eftermiddagen besøger vi Afrasiyab Museum. Om aftenen tager vi med højhastighedstog til Bukhara (1.5 t.), hvor vi skal overnatte. (M/-/-)

Dag 6. Bukhara
Dagen er dedikeret til at udforske Bukharas højdepunkter. Selv selve navnet Bukhara fremkalder billeder af det eksotiske Orient. I århundreder var det et vigtigt handels- og akademisk center. Den gamle bydel, der er på UNESCOs verdensarvliste er fyldt med minareter, moskeer og madrasser. Dens engang berygtede kanaler og pools, der var kilden til mange epidemier, er nu blevet drænet, men den mest berømte, Lyabi-Hauz, er der stadig som en oase skygget af morbærtræer i hjertet af byen. Blandt højdepunkterne på vandreturen i den gamle bydel i Bukhara er Kalon -komplekset, Ark -fæstningen, Bolo Hauz -moskeen, Chiobs -mausoleet med kilde, det lokale marked, Samanids museum og om aftenen - synagogen og dukkeværkstedet. (M/-/-)

Dag 7. Bukhara – Khiva
Vi forlader byen og skal ud på en rigtig stroppetur gennem den enorme Kyzylkum -ørken. Med kontinentalt klima er her meget store temperatur udsving og dette til trods har her boet mennesker siden det 21.årh. f.Kr. De overlevede disse barske forhold ved kvæghold og bo i jordhuler. Beløningen for denne anderledes oplevelse kommer ved aftenstide, hvor vi er fremme i Khiva, hvor vi skal overnatte. (M/-/-)

Dag 8. Khiva – Tasjkent
Efter morgenmaden starter vi vores rundvisning i Khiva. Khiva er sprængfyldt med historiske steder-og i dag skal vi først opleve Itchan Kala - Khivas indre bydel omringet af 10 m høje mure. Denne gamle bydel huser mere end halvtreds historiske monumenter og hundredvis af gamle huse, der går flere hundrede år tilbage. Hele citadellet er beskyttet af UNESCO. Når vi går gennem de enorme byporte, vil vi blive konfronteret med det skinnende islamiske fyrtårn, Kalta-minor-minareten, og Djuma moskeen. Vi vil fordybe os i byen på en guidet tur, der omfatter alle byens steder og inkluderer besøg i Islam Khodja Minaret, den højeste minaret i Khiva. Sidst på eftermiddagen begiver vi os til banegården for at tage nattoget til Tashkent. (M/-/-)

Dag 9. Tashkent
Vel ankomne og efter en kort pause begynder vi vores rundvisning i Tasjkent. Vi besøger nogle af byens højdepunkter - Khast Imam -komplekset, der indeholder Kalif Osmans gamle hellige koran, den travle Chor -Su Bazaar, den store Uafhængighedsplads. Vi tager også en tur i byens berømte metrosystem fra Sovjet-æraen, der ligesom Moskvas har nogle af de mest ornamenterede og  dekorerede stationer i verden. Afslut ved Amir Temur Square Station for at se statuen af den store krigsherre. (M/-/-)

Dag 10. Tasjkent – Bisjkek i Kirgisistan
Efter morgenmaden tager vi til lufthavnen for at tage flyet til Bishkek (Kyrgyzstan). Ved ankomsten til byen holder vi en kort pause, inden vi starter vores bytur i den charmerende hovedstad, kendt som den grønneste by i Centralasien. Vores sightseeingprogram i Bishkek omfatter stop ved Oak Park, Central Square Ala - Too, The Philharmonic Hall og Victory Square. (M/-/-)

Dag 11. Bishkek – Burana – Chon Kemin dalen
Tidlig morgen forlader vi Bishkek og kører mod øst. Efter 80 km ankommer vi til vores første stop: Burana Tårnet i den gamle by Balasagun. Vi kører videre ind i bjergene til et gæstehus i den smukke Chon-Kemin-dal, hvor vi spiser frokost. Om eftermiddagen kan du gå en tur i landsbyen, observere lokalbefolkningens liv eller eventuelt tage på en kort ridetur i de omkringliggende bakker. Aftensmad og overnatning i Guest House. (M/F/A)

Dag 12. Chon Kemin – Kochkor – Tosor (270km, 6t)
Efter morgenmaden kører vi til Issyk Kul - “Kirgisiens perle”. Undervejs stopper vi i Kochkor for at se, hvordan traditionelle filttæpper laves. Kort efter Kochkor ser vi søen Issyk Kul og kører langs den sydlige bred til "Skazka" eller "Fairytale" canyon. Kløften fik sit navn fra sit bizarre landskab med fabellignende klippeformationer. Derfra er det blot et par minutters kørsel til søen Issyk Kul- den næststørste bjergsø i verden, efter Titicaca. Beliggende i en højde af 1600m, er det en let saltet sø uden udløb, omringet af de majæstætiske Tien Shan -bjerge. Kun 200 meter væk fra søen er der en dejlig yurtelejr, som skal være stedet for vores overnatning (2 personer i en yurte, fælles badeværelse). (M/-/A)

Dag 13. Tosor – Jety Oguz – Karakol – Tepke (ca. 150km, 4-5t.)
Vi fortsætter mod øst langs den sydlige bred af Issyk Kul mod byen Karakol. På vej til Karakol kører vi ind i sidedalen Jety Oguz, berømt for sine to røde klippeformationer kaldet "Seven Bulls" og "The Broken Heart". I Karakol venter en kort sightseeingtur med bl.a.  Dungan -moskeen, bygget i 1904 uden søm, den russisk -ortodokse kirke i træ, der har stået siden 1869 og byens lille historiske museuml. Fra Karakol er det yderligere 30 km nordpå til landsbyen Tepke. Vi overnatter her i et dejligt Guest House tilhørende en landbofamilie, der avler kirgisiske heste. (M/-/A)

Dag 14. Afrejse Kyrgyzstan – Bishkek
Efter morgenmaden kører vi tilbage til Bishkek for flyafgang. (M/-/-)

 


Prisen inkluderer:
11 nætter i turistklasse hoteller med morgenmad - 1 overnatning i jurte på dag 12 – 1 nat i nattog mellem Khiva og Tashkent
Alle måltider iht. rejseplan (M=morgenmad / F=frokost / A=aftensmad)
Engelsktalende guide på hele turen
Alle transporter nævnt i programmet i bil med aircondition
Entreer
Togbilletter Samarkand - Bukhara og Khiva-Tashkent

Prisen inkluderer ikke:
Internationale fly
Fly Tashkent-Bishkek
Visa
Forsikringer
Måltider udover morgenmad
Drikkevarer og drikkepenge
Valgfrie udflugter
Evt. yderligere entreer og evt. fotogebyrer
Personlige udgifter af enhver art

Ekstra tjenester:
Dagstur til De syv søer: 70EUR/525DKK
Fly Tashkent-Bishkek: Budget ca. 130EUR


Billeder


Rundrejse i de 3 stan-lande Tadsjikistan - Usbekistan - Kirgisistan (Vurderet 4.76 / 5 Baseret på 12 Anmeldelser.)
Gruppestørrelse
6-12
BALKAN – den store tur! Bulgarien, Serbien, Bosnien-Herzegovina, Kroatien, Montenegro, Kosovo, Albanien, Makedonien 7590 DKK, 14 Dage

BALKAN – den store tur! Bulgarien, Serbien, Bosnien-Herzegovina, Kroatien, Montenegro, Kosovo, Albanien, Makedonien

DOWNLOAD TRIP DOSSIER   Denne rundrejse er et kulturhistorisk kalejdoskop på Balkan. Engang...
Sydsudan - kvæghyrdernes land 13990 DKK, 9 Dage

Sydsudan - kvæghyrdernes land

Der er ingen tvivl om, at Sydsudan er en af de mest udfordrende destinationer for den frygtløse...
Rideferie i Rodopibjergene, Bulgarien 5510 DKK, 8 Dage

Rideferie i Rodopibjergene, Bulgarien

Rodopi-bjergene i det sydlige Bulgarien er masser af uspoleret natur, historiske seværdigheder,...
Se alt» Blog

10.12.2021 21:01

Saudi Arabien - islams fødested (gode råd før du skal afsted)

Det tog rigtig lang tid for Saudi Arabien at beslutte sig for at åbne sin grænser for turister, men nu er det endelig en kendsgerning, og Penguin Travel satte straks dette unikke rejsemål på sit kort.Kongeriget – kendt som islams åndelige fødested, har nu en ny tilgang til at tiltrække besøgende, og visum kravene er derfor ændret. Forandringerne er så store i forhold til tidligere, at de...


08.12.2021 13:51

Sokotra - en ø velsignet af guderne og glemt af menneskeheden

Kære rejseven, Da jeg var teenager (tilbage i 70'erne), var der ingen computere og "smart" enheder af nogen art. Kan du forestille dig det, eller måske kan du huske det? Det var den gang vi skrev breve på et papir med en kuglepen og sendte dem med posten. Vi lyttede til de hypermoderne Pink Floyds "The Dark Side of the Moon" eller David Bowies "Space Oddity". Og...


15.11.2021 15:05

Centralasien - alt du behøver at vide inden afrejse

Centralasien er fortsat en af ​​de mindst besøgte regioner i verden. Her findes de såkaldte "Stan-lande", de tidligere sovjetrepublikker Kasakhstan, Tadsjikistan, Turkmenistan, Usbekistan og Kirgisistan. Hvis vi går tilbage i tiden, var disse lande engang hjertet af Silkevejen, den berømte rute, der gik gennem Asien og Europa og forbandt øst og vest, hvor græske og persiske hære...


25.08.2021 13:12

7 interessante fakta om Afghanistan

Så er der igen nyt fra Afghanistan - i april 2021 skrev vi om tilbagetrækning af soldater frem til 11.september 2021. Fulde af håb og optimisme - velvidende at  Afghanistan i mere end 50 år har været været på forsiderne med historier om flygtninge, terrorisme, burkaer og skæg. I 2015 skrev Suzanne Brøgger om sine oplevelser i landet i bogen "Jeg har set den gamle verden forsvinde...