Rundrejse i Albanien og Makedonien

Albanien og Nordmakedoniens rigdom på dramatiske bjerglandskaber, uberørte strande og krystalklare søer er blot nogle af oplevelserne i disse to små europæiske lande.

I dag står to af Balkans fattigste og mest oversete lande  klar til at fremvise deres pragtfulde natur og mange kulturskatte, som giver rejsende oplevelser helt ud over det sædvanlige. Fra feriebyen ved den skønne sø Ohrid, kører vi kører ind i hjertet af Albanien. I Albanien er der budgetteret med en vis fleksibilitet, fordi landets infrastruktur stadig er under udvikling. Vejene er ikke altid er i top, ligesom strømafbrydelser kan forekomme, og indkvarteringen til tider er lidt primitiv. Men det er en lille pris at betale for at opleve et land med en befolkning med en varme og nysgerrighed, som man skal lede længe efter i noget andet europæisk land.

Turens højdepunkter:

Ohridsøen - på UNESCOs verdensarvliste siden 1980
Gjirokastra - en af de mest attraktive byer i Albanien med den største borg i landet
Butrint National Park -  med en af Balkans største antikke byer og imponerende gulvmosaikker
Durres - den ældste by i Albanien, en vigtig byzantinske havn i middelalderen.


Rejseplan:

Dag 1. Ankomst Skopje
Efter ankomsten til hovestaden i Nordmakedonien,Skopje, er der måske tid til sightseeing på egen hånd. Vi anbefaler at gå op på Kale-fæstningen og nyde den imponerende udsigt over byen og dens omgivelser. Overnatning i Skopje. (-/-/-) 

Dag 2. Skopje - Ohrid
Fra morgenstundern kører vi til byen Ohrid (3t.) beliggende ved søen af sammen navn Her findes kulturhistorie en masse: et romersk amfiteater, landets største middelalderfæstning, mange smukke kirker og en charmerende gammel bydel. Overnatning i Ohrid. (M/-/-)

Dag 3. Ohrid - Permet
Langs søen kører vi til Skt. Naumsklosteret. På den modsatte bred kan man skimte den albanske grænsepost. Grænsen til Albanien krydses, og vi kører videre gennem marker med kvæder, majs og hvede og op i bjergene. Her domineres udsigten af Gramos-bjergene - grænsen til Grækenland. Overnatning i Permet. (M/-/-)

Dag 4. Permet - Gjirokastra - Sarande
Om morgenen forlader vi Permet. Vejen går gennem vinmarker langs Vjosa-floden. Vi gør holdt ved mineralkilderne Beija, inden vi fortsætter videre til Gjirokastra - nok den mest traditionelle by i Albanien. Sidste stop for dagen er Sarande, hvor der overnattes. (M/-/-)

 

Dag 5. Sarande - Butrinti - Llogora Nationalpark
Bare 20 min. kørsel fra Sarande ligger Butrin Nationalparken og Butrinti – én af Balkans største arkæologiske udgravninger med levn fra den yngre stenalder. I dag ses også ruiner af romersk oprindelse - amfiteater, termalbadet Esklepios’ tempel og et meget flot dåbskapel med et imponerende mosaikgulv. Vi fortsætter langs kysten gennem citrus- og olivenplantager ad en af landets mest maleriske ruter. Vi gør holdt i Llogora Nationalpark og nyder synet af de fantastiske karstskråninger. Overnatning i Llogora. (M/-/-)

Dag 6. Vlora- Berat
Vi besøger byen Vlora og bagefter kører videre til Apollonia, grundlagt af korinterne (585 f. Kr.) og centrum for omfattende slavehandel. Et kraftigt jordskælv ændrede Vjosa flodens kurs, og den frugtbare omegn blev forvandlet til øde sump. Turen fortsætter til museumsbyen Berat med dens små hvide huse og smalle, stejle gader. Vi besøger fæstningen og en af de syv kirker (Skt. Onufri kirken) med enestående fresker og ikoner. Overnatning i Berat. (M/-/-) 

Dag 7. Berat - Durres -Tirana
Om morgenen besøger vi Det etnografiske museum og fortsætter til Durres. Gennem tiderne er normanner, korsriddere, venetianere og serbere kommet til Durres for at plyndre og erobre. Vi kommer for at se det romerske amfiteater, såvel som byens moderne bebyggelser ved stranden. Kursen sættes mod Tirana. Overnatning i Tirana. (M/-/-)

Dag 8. Hjemrejse.
Om tiden tillader sightseeing inden hjemrejse på egen hånd fra hotel til Tirana lufthavn. (M/-/-)

 


Prisen inkluderer:
7 overnatninger på turistklasse hoteller i værelse med sh/t
Morgenmad (M=morgenmad/F=frokost/A=aftensmad)
Al transport jf. rejseplan
Engelsktalende chauffør/guide
Entreer jf. program

Prisen inkluderer ikke:
Fly eller anden transport til/fra turstart/turslut
Transport fra til lufthavne i Skopje og Tirana
Måltider ikke nævnt
Drikkevarer og drikkepenge
Rejseforsikring
Personlige afgifter

Ekstra tjenester:
Tillæg pp. ved 2-3 pers: 180 EUR/ ca 1350 kr.

Links til produkttyper information:
Rundrejse i Bulgarien (garanterede gruppeafgange)


Billeder


Rundrejse i Albanien og Makedonien (Vurderet 4.86 / 5 Baseret på 365 Anmeldelser.)

Man kan flyve med Wizzair, Austrian Airlines, Adria Airways, Lufthansa o.a.

Vejledende
Gruppestørrelse
4- 12
Reservation System Code
ALBANIA
Vandreferie i Rila- og Pirinbjergene - Bulgarien 4390 DKK, 8 Dage

Vandreferie i Rila- og Pirinbjergene - Bulgarien

En unik bjergvandretur over skyerne i Balkan-halvøens højeste bjerge. På denne tur vil vi bestige...
Cykelferie i Balkanbjergene - Bulgarien (guided) 4620 DKK, 8 Dage

Cykelferie i Balkanbjergene - Bulgarien (guided)

Spændende cykeltur i hjertet af Balkanbjergene. På denne rejse cykler vi langs med de nordlige...
Rundrejse i Bulgarien (garanterede gruppeafgange) 4840 DKK, 8 Dage

Rundrejse i Bulgarien (garanterede gruppeafgange)

Oplev det bedste af Bulgarien Bulgarien, er et smukt og spændende land, beliggende på...
Se alt»

Blog

28.09.2022 11:22

Via Egnatia - den romerske hærvej på Balkan

Via Egnatia - fra Durrës til Istanbul. Via Egnatia, romersk hærvej, er omdrejningspunktet for vores seneste rundrejse og kulturrejse på Balkan. Ruten går tværs over Balkan fra Durrës i Albanien gennem Nordmakedonien og Grækenland til vore tiders Istanbul i det europæiske Tyrket. Det var den første store hærvej romerne byggede uden for Italien. Den skærer sig gennem terræner og områder, der...


10.12.2021 21:01

Saudi Arabien - islams fødested (gode råd før du skal afsted)

Det tog rigtig lang tid for Saudi Arabien at beslutte sig for at åbne sine grænser for turister, men nu er det endelig en kendsgerning, og Penguin Travel satte straks dette unikke rejsemål på sit kort. Kongeriget – kendt som islams åndelige fødested, har nu en ny tilgang til at tiltrække besøgende, og visum kravene er derfor ændret. Forandringerne er så store i forhold til tidligere, at...


08.12.2021 13:51

Sokotra - en ø velsignet af guderne og glemt af menneskeheden

Kære rejseven, Da jeg var teenager (tilbage i 70'erne), var der ingen computere og "smart" enheder af nogen art. Kan du forestille dig det, eller måske kan du huske det? Det var den gang vi skrev breve på et papir med en kuglepen og sendte dem med posten. Vi lyttede til de hypermoderne Pink Floyds "The Dark Side of the Moon" eller David Bowies "Space Oddity". Og...


15.11.2021 15:05

Centralasien - alt du behøver at vide inden afrejse

Centralasien er fortsat en af ​​de mindst besøgte regioner i verden. Her findes de såkaldte "Stan-lande", de tidligere sovjetrepublikker Kasakhstan, Tadsjikistan, Turkmenistan, Usbekistan og Kirgisistan. Hvis vi går tilbage i tiden, var disse lande engang hjertet af Silkevejen, den berømte rute, der gik gennem Asien og Europa og forbandt øst og vest, hvor græske og persiske hære...