Coronavirus (COVID-19) travel update
Vi arbejder fortsat hjemmefra og har begrænset adgang til telefonopkald/online chat.
Kommer du ikke hurtigt igennem, så send os en besked på info@penguin.dk. Vi er klar på mailen og ringer gerne tilbage inden for kort tid.
Rundrejse i Albanien og Makedonien 5150 DKK, 8 Dage

Albanien og Makedoniens rigdom på dramatiske bjerglandskaber, uberørte strande og krystalklare søer modsvarer i rigelig grad deres mangel på økonomisk velstand. 

I dag står to af Balkans fattigste og mest oversete lande  klar til at fremvise deres pragtfulde natur og mange kulturskatte, som giver rejsende oplevelser helt ud over det sædvanlige. Fra feriebyen ved den skønne sø Ohrid, kører vi kører ind i hjertet af Albaniens Hvid Bjerge. I Albanien er der budgetteret med en vis fleksibilitet, fordi landets infrastruktur stadig er under udvikling. Vejene er ikke altid er i top, ligesom strømafbrydelser kan forekomme, og indkvarteringen til tider er lidt primitiv. Men det er en lille pris at betale for at opleve et land med en befolkning med en varme og nysgerrighed, som man skal lede længe efter i noget andet europæisk land.

Turens højdepunkter:

Ohridsøen - i UNESCOs liste for verdens kultur-og naturarv siden 1980
Gjirokastra, en af de mest attraktive byer i Albanien, hjemsted for den største borg i landet
Butrinti National Parken indeholder en af Balkans største og mest romantiske antikke byer
Durres - den ældste by i Albanien, en vigtig byzantinske havn i middelalderen.


Rejseplan:

Dag 1. Ankomst Skopje

Dag 2. Skopje - Ohrid
Byrundtur i Skopje, hvorefter turen går til Ohrid ved den smukke sø. Her findes kulturhistorie en masse: et romersk amfiteater, landets største middelalderfæstning, mange smukke kirker og en charmerende gammel bydel.

Dag 3. Ohrid  - Permet
Langs søen kører vi til Skt. Naumsklosteret. På den modsatte bred kan man skimte den albanske grænsepost. Grænsen til Albanien krydses, og vi kører videre gennem marker med kvæder, majs og hvede og op i bjergene. Her domineres udsigten af Gramos-bjergene - grænsen til Grækenland.

Dag 4. Permet - Gjirokastra - Sarande
I Permet ser vi Leusa kirken (det 11. årh.) og går en tur i bakkerne. Vi kører langs Vjosa floden gennem Kelcyra kløften, hvor floden har udhulet klipperne på sin vej ud i Adriaterhavet. Disse “Mali I Gjere” - Hvide Bjerge – er Albaniens smukkeste. I Gjirokastra kliner husene sig karakteristisk ind til klipperne. Vi går en tur til byens slot, og kører derefter til Sarande.

Dag 5. Sarande - Butrinti - Llogora Nationalpark
Besøg i Butrinti – én af Balkans største arkæologiske udgravninger med levn fra den yngre stenalder. I dag ses også ruiner af romersk oprindelse - amfiteater, termalbadet Esklepios’ tempel og et meget flot dåbskapel med et imponerende mosaikgulv. Vi fortsætter langs kysten gennem citrus- og olivenplantager ad en af landets mest maleriske ruter. Vi gør holdt i Llogora Nationalpark, hvor vi overnatter.

Dag 6. Vlora- Berat
Vi besøger byen Vlora og bagefter kører videre til Apollonia, grundlagt af korinterne (585 f. Kr.) og centrum for omfattende slavehandel. Et kraftigt jordskælv ændrede Vjosa flodens kurs, og den frugtbare omegn blev forvandlet til øde sump. Turen fortsætter til museumsbyen Berat med dens små hvide huse og smalle, stejle gader. Vi besøger fæstningen og en af de syv kirker (Skt. Onufri kirken) med enestående fresker og ikoner.

Dag 7. Berat - Durres -Tirana
Gennem tiderne er normanner, korsriddere, venetianere og serbere kommet til Durres for at plyndre og erobre. Vi kommer for at se det romerske amfiteater, såvel som byens moderne bebyggelser ved stranden. Kursen sættes mod Tirana. Byrundtur.

Dag 8. Hjemrejse.
Hjemrejse på egen hånd fra hotel til Tirana lufthavn. 

Værd at vide: ►Engelsktalende turleder ►Tirana er en oplevelse for sig, siden borgmesteren bestemte at farvelægge byen i alskens pastelfarver. ►Programmet er lagt med tid til improvisation og forbehold pga. landenes mangelfulde infrastruktur.

Anbefalet rejseperiode:   April-oktober


Prisen inkluderer:
Al transport ifg. rejseplan
turitsklasse hoteller (værelse med duche/toilet) og morgenmad
engelsktalende chauffør/guide
entreer ifølge program.

Prisen inkluderer ikke:
lufthavn transfers i Skopje og Tirana
drikkevarer og måltider ikke nævnt rejseforsikring
drikkepenge
personlige afgifter

Ekstra tjenester:
Tillæg pp. ved 2-3 pers: 180 EUR/ ca 1340 kr.

Links til produkttyper information:
Rundrejse i Bulgarien (garanterede gruppeafgange)


Billeder


Rundrejse i Albanien og Makedonien (Vurderet 4.86 / 5 Baseret på 301 Anmeldelser.)
Pris
5150 DKK
Varighed
8 Dage
Eneværelsestillæg
1120 DKK
Status
Åben for booking

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Man kan flyve med Austrian Airlines, Adria Airways, Lufthansa m.m

Pris inkl. flybillet 6800 DKK
Gruppestørrelse
4- 12
Reservation System Code
ALBANIA
Rideferie i Rodopibjergene, Bulgarien 5520 DKK, 8 Dage

Rideferie i Rodopibjergene, Bulgarien

Rodopi-bjergene i det sydlige Bulgarien er masser af uspoleret natur, historiske seværdigheder,...
Vandreferie i Rila- og Pirinbjergene - Bulgarien 3960 DKK, 8 Dage

Vandreferie i Rila- og Pirinbjergene - Bulgarien

En unik bjergvandretur over skyerne i Balkan-halvøens højeste bjerge. På denne tur vil vi bestige...
På østeuropæisk opdagelse - Rumænien, Moldova, Ukraine og Hviderusland 9630 DKK, 15 Dage

På østeuropæisk opdagelse - Rumænien, Moldova, Ukraine og Hviderusland

Har du lyst til at følge i Grev Draculas fodspor, afdække hemmeligheder i et af de mindst besøgte...
Se alt» Nyheder

21.08.2018 17:13

Guinea Tilhørte Engang En Række Afrikanske Emperier

Guinea tilhørte engang en række afrikanske emperier Den land vi nu kender som Guinea, har tilhørte en række akfrikanske emperier, indtil Frankrig koloniserede landet i 1890’erne, og gjorde det til en del af Fransk Vestafrika. Trods flere forsøg fra lokale på at vælte den franske regering, blev Guinea atter inkorporeret i Fransk Vestafrika i starten af 1900-tallet, og blev kaldt Fransk...


15.08.2018 17:35

Et af de Mest Imponerende Vandfald i Verden

Et af de mest imponerende vandfald i Guyana Kaieteur Falls i Guyana er rangeret som nummer to, på listen over de mest imponerende vandfald i verden, Worldwide Waterfall Database. Det er fantastisk. Vandfaldet har et fald på 225 meter. Selv ikke det verdensberømte Niagara Falls kommer i nærheden med sine små 50 meter. Guyana er den eneste engelsktalende nation i Sydamerika På trods af at have...


07.08.2018 13:12

De første oliemalerier blev ikke malet i Europa under renæssancen, men derimod i Afghanistan

De første oliemalerier blev ikke malet i Europa under renæssancen, men derimod i Afghanistan I mere end et årti blev Afghanistan kun nævnt i forbindelse med Taliban og terrorisme, burkaer og fuldskæg. Afghanistan er meget mere end det. Det er et land hvor ældgamle traditioner holder ud, og et nyt land opstår. Verdens første oliemalerier blev ikke malet i Europa’s renæssance, men i hulerne...


30.07.2018 14:09

Akwasidae Festivalen i Ghana

Akwasidae festivalen er den vigtigste begivenhed for Ashtani-folket i Ghana Akwasidae festivalen bliver fejret af Ashtani folket og høvdingerne i Ghana. Festivalen afholdet på en søndag, en gang hver sjette uge. Festivalen er den næstvigtiste begivenhed lige efter landets nationaldag. Akwasidae festivalens traditioner har forbindelser til den årlige Akan kalender. Kalenderen er opdelt i 9 dele,...