Danakil Depression - Farlig og smuk som himlen

Danakil Depression - Farlig og smuk som himlen

Danakil (Dallol) forsænkningen i Etiopien, er et af disse steder på jorden, hvor din sunde fornuft siger "gør det ikke", men din eventyrlige stemme siger ”pak rygsækken hurtigst muligt”!
Dallol er en spøgelsesby bygget af saltblokke og beliggende nær den sydlige ende af Rødehavet og ved den nordligste udvidelse af Great Rift Valley. Stedet ligger langt, langt havets overflade - enkelte punkter er næsten 120 meter under. Dallol er kendt som "porten til helvede" og ikke uden grund. Gennemsnits temperaturen er omkring 35 grader Celsius.
Men udefra ser dette fremmede sted himmelsk ud! Surrealistisk mættede farver, domineret af selvlysende gule og grønne. Straks man besøger det ser man at denne betagende udsigt kun en illusion. Der er kogende bobler og luften er mættet af giftige klor- og svovlgasser og føles kvælende. Varme er ikke det eneste problem i Danakil. Jordskælv er heller ikke ualmindelige. Her er flere aktive vulkaner, og Erta Ale er den mest kendte. Den er et imponerende naturfænomen - 613m høj, med en lavasø på toppen – dem findes der bare fem af dem i verden.
Men dette mærkværdige sted og regionen omkring, er kendt som Afar forsænkningen. Det virker som et umuligt sted at leve, men er fuld af liv. I juni 2010 blev det ældste direkte bevis for stenværktøjsfabrikation fundet lige her. Fundet menes at være mere end tre millioner år gammelt!

 


 

Rejseprogram:

 

Dag 1: Mekele.
Ankomst Mekkele. Transfer og hotel og overnatning.

Dag 2: Mekele - Erta Ale
Vi starter kl. 09.00 fra Mekele og efter 3-4 timers kørsel kommer vi til Erebti hvor der gøres et frokoststop, derefter kører til Askoma Basecamp. Vejen er en af verdens værste. De 80 km tager ca. 6 timer at komme igennem i det udfordrende landskab af solid lava, sten, sand og af og til afbrudt af en palmeoase. Vi passerer adskillige små landsbyer spredt her i ørkenlandskabet. Ankomst til basecamp ca. 18:00. Efter en times pause er der middag. Herefter endnu en lille pause og så begynder trekket til Ertale som tager ca. 3½ time. Kameler bærer alt campingudstyr, mad, soveposer og madrasser. Vi overnatter ved vulkanens rand i nærheden af den kogende lava. Erta Ale er en af de mest udfordrende attraktioner i Etiopien. Det er en skjoldvulkan med en nedre diameter på 30 km og 1 km firkantet felt på toppen. Erta Ale er verdens eneste vulkan med permanent lava, og vi tilbringer en uforglemmelig nat på toppen af bjerget.

Dag 3: Erta Ale - Abaala
Vi begynder trekket tilbage til Askoma basecamp klokken 5:00 før solen går op. Efter morgenmad begynder turen tilbage til Afdera. Efter ca. 4 timers kørsel ankommer vi til den mytiske Guliitti sø, en saltvandssø beliggende mere end 100 meter under havets overflade, i en af de dybeste forsænkninger på jorden. I det maleriske landskab besøges saltsletten, hvor medlemmer af Afar klanen fordamper søvandet for at få saltet. Herefter fortsættes til Abaala hvor vi overnatter.

Dag 4: Abaala - HamedeEla
Afrejse kl. 10:30 fra Abaala til Hamedela via Berhale, hvor vi stopper for frokost. Undervejs passerer vi flere punkter i ørkenen beliggende mere end 100 meter under havets overflade. I Behale, er der mulighed for at se kamel-karavaner lastet med salt på vej nordover. Efter yderligere 2-3 timers kørsel, overnatter vi ved Hamedela. Her går vi ned til salts søen for at se solnedgangen og kamelerne lastet med salt fra saltminen.

Dag 5: HamedEla - Mekele
Efter morgenmad afrejse ca. 07:00. Vi starter fra det smukke og farverige landskab, der er skabt af de komplekse geologiske kræfter. Derefter ekskorsion til Dallol beliggende 116 meter under havets overflade og et et af de laveste steder i verden. Herefter fortsætter vi til saltbjerget, der er skabt af erosion og vind, og så videre til den boblende sø og stedet, hvor arbejderne bryder saltet fra jorden, skærer ind i rektangulære stykker og laster det på kamelerne.
Kørsel til frokoststop i Berhale og derfra til Mekele og overnatning på hotel.

Dag 6: Afrejse


Prisen inkluderer:
Al transport i firehjulstrækker
engelsktalende guide
entreer og tilladelser i henhold til programmet
2 nætter på turtistklasse hotel i Mekele inkl. morgenmad
3 nætter camping med alle måltider
kok og camping udstyr


Billeder


Danakil Depression - Farlig og smuk som himlen (Vurderet 4.82 / 5 Baseret på 235 Anmeldelser.)
Gruppestørrelse
2-8
Vandreferie i Kap Verde 3460 DKK, 8 Dage

Vandreferie i Kap Verde

Kap Verde, lige så smuk som den er mystisk. Et barn født af vulkansk raseri. Ø;;riget består af...
4 stan-lande - Gå i dybden med Centralasien 11090 DKK, 18 Dage

4 stan-lande - Gå i dybden med Centralasien

Alene navnet "Silkevejen" giver eventyrlignende billeder på nethinden af lange...
Levada og laurbærskov på Madeira 3610 DKK, 8 Dage

Levada og laurbærskov på Madeira

Den portugiske ø, Madeira, langt ude i Atlanterhavt er en af Europas smukkeste. Ikke kun klimaet...
Se alt» Blog

10.12.2021 21:01

Saudi Arabien - islams fødested (gode råd før du skal afsted)

Det tog rigtig lang tid for Saudi Arabien at beslutte sig for at åbne sin grænser for turister, men nu er det endelig en kendsgerning, og Penguin Travel satte straks dette unikke rejsemål på sit kort.Kongeriget – kendt som islams åndelige fødested, har nu en ny tilgang til at tiltrække besøgende, og visum kravene er derfor ændret. Forandringerne er så store i forhold til tidligere, at de...


08.12.2021 13:51

Sokotra - en ø velsignet af guderne og glemt af menneskeheden

Kære rejseven, Da jeg var teenager (tilbage i 70'erne), var der ingen computere og "smart" enheder af nogen art. Kan du forestille dig det, eller måske kan du huske det? Det var den gang vi skrev breve på et papir med en kuglepen og sendte dem med posten. Vi lyttede til de hypermoderne Pink Floyds "The Dark Side of the Moon" eller David Bowies "Space Oddity". Og...


15.11.2021 15:05

Centralasien - alt du behøver at vide inden afrejse

Centralasien er fortsat en af ​​de mindst besøgte regioner i verden. Her findes de såkaldte "Stan-lande", de tidligere sovjetrepublikker Kasakhstan, Tadsjikistan, Turkmenistan, Usbekistan og Kirgisistan. Hvis vi går tilbage i tiden, var disse lande engang hjertet af Silkevejen, den berømte rute, der gik gennem Asien og Europa og forbandt øst og vest, hvor græske og persiske hære...


25.08.2021 13:12

7 interessante fakta om Afghanistan

Så er der igen nyt fra Afghanistan - i april 2021 skrev vi om tilbagetrækning af soldater frem til 11.september 2021. Fulde af håb og optimisme - velvidende at  Afghanistan i mere end 50 år har været været på forsiderne med historier om flygtninge, terrorisme, burkaer og skæg. I 2015 skrev Suzanne Brøgger om sine oplevelser i landet i bogen "Jeg har set den gamle verden forsvinde...