Coronavirus (COVID-19) travel update
Vi arbejder fortsat hjemmefra og har begrænset adgang til telefonopkald/online chat.
Kommer du ikke hurtigt igennem, så send os en besked på info@penguin.dk. Vi er klar på mailen og ringer gerne tilbage inden for kort tid.

På østeuropæisk opdagelse - Rumænien, Moldova, Ukraine og Hviderusland

På østeuropæisk opdagelse - Rumænien, Moldova, Ukraine og Hviderusland 9630 DKK, 15 Dage

Har du lyst til at følge i Grev Draculas fodspor, afdække hemmeligheder i et af de mindst besøgte lande i Europa og finde kommunismens arv i Ø;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;steuropa. Så giver denne tur give alle mulighederne på én og samme rejse.
Fire østeuropæiske lande: Rumænien, Moldova, Ukraine og Hviderusland åbner sig i et eventyr gennem fortid og nutid.

Rumænien, med sin natur, sine velbevarede middelalderlige slotte, gamle kirker og livlig kultur, et af de mest interessante lande i Europa. De skønne Kapaterbjerge og det gamle Dracula-slot i Transsylvanien er mest kendt, men Rumænien har meget mere at byde på.

Moldova er det mindst besøgte europæiske land med mindre end 12.000 besøgende om året. Og tag herfra en afstikker ind i Transnistrien- en løsreven republik i østlige Moldova, hvor sovjetiske værdier stadig opretholdes, og folk kæmper for uafhængighed. Moldova tilbyder også uspoleret natur og god vin for enhver smag.

Ukraine er Europas næststørste land, næst efter Rusland. Oplev paladset, hvor Leo Tolstoy engang boede og pladsen, hvor ukrainere kæmpede for uafhængighed efter afslutningen af den kolde krig.

Hviderusland er stadig uopdaget destination for mange rejsende. Hovedstaden Minsk er et eksempel på den monumentale stalinistiske arkitektur, men landet byder på forskellige synspunkter. Vi besøger to af de mest berømte slotte - Mir og Nesvizh, kender til deres skønhed og historie.

Højdepunkter

♦ Draculas slot - det mest kendte slot i Transsylvanien og et af de mest populære attraktioner i Europa
♦ Peles slottet - et udsøgt stykke arkitektur, tjente en gang som rumænsk kongelig familiebolig
♦ Den Sorte Kirke - den største kirke mellem Istanbul og Wien
♦ Milestii Mici - den største underjordiske ”vinkælder” i Europa, og som er over 200 km lang.
♦ Lvivs historiske center
♦ Pripyat - spøgelsesbyen, hvor Tjernobyl-atomkatastrofen skete i 1986
♦ Kiev-Pecherska Lavra - kendt som ”Kiev-klosteret i hulerne”, en del af UNESCOs verdensarvsliste.
♦ Maidan - Kievs uafhængighedsplads
♦ Nesviz Palace - betragtes som en af de smukkeste slotte i østlige Europa og er opført på UNESCOs verdensarvliste.
 


Rejseplan:

Dag 1: Bukarest - Sinaia - Brasov
Du mødes af vores guide i lobbyen på dit hotel i Bukarest kl. 09.00 og der køres til Sinaia.
Vi krydser Karpaterne mod Sinaia, hvor vi besøger det fabelagtige Peles slot, et udsøgt stykke arkitektur og et af Europas mest spektakulære slotte og kendt for sin unikke samling af våben og rustninger. Slottet tjente som sommerresidens for den rumænske kongelige familie. Vi forsætter til Brasov tidligere kendt som Kronstadt, grundlagt af de saksiske kolonister, som værn mod fjender fra syd. Byvandring gennem den gamle bydel, herunder den Sorte kirke - den største kirke mellem Istanbul og Wien; Rådhuspladsen, Hirscherhuset / 16 århundrede, - de barokke stilbygninger fra den østro-ungarske tid og Ekaterina-porten adgangen til det gamle citadel. Det er også værd at nævne at her findes også en af de ældste ortodokse kirker i Transsylvanien, kapellet rummer beundringsværdige freskomalerier.
Overnatning: Hotel i Brasov.

Dag 2: Brasov - Bran - Lacu Rosu
Kørsel til Lacu Rosu, gennem de østlige Kapaterbjerge. Frokost på en lokal restaurant i Bran og besøg i det berømte middelalderlige slot ("Dracula's" slot) bygget som en fæstning til borgerne i Brasov i 1377 som et forsvar for byen. Prins Vlad brugte slottet som hovedkvarter under hans fremstød i Transsylvanien. I 1922 ændrede Dronning Mary af Rumænien slottet til royalt residens. Stop i Prejmer for at besøge den befæstede kirke, der også er med på UNESCOs verdensarv.

Dag 3: Lacu Rosu - Voronet - Gura Himurului
Vi besøger ”juvelerne” i Bucovina: Voronet kaldes også "Det Sixtinske Kapel i øst"
Turen fortsætter igennem de moldaviske landsbyer, I Tarpestivi besøger vi "Neculai Popa" Museet, og ser unikke masker og folkedragte.

Dag 4: Gura Humurului - Suceava-Iasi
Vi kører til Bucovina - "højlandet" med de unikke malede klostre, der er en del af UNESCOs verdensarv. Vi inkluderer et besøg i Sucevita klosteret, det største af egnens klostere. Dets massive tårne og stenmure, beskytter de indre bygninger, som er dekoreret med portrætter af historiske legender og bibelske scener.
Ankomst til Iasi, byvandring til Roznoveanu pladsen, Vasile Alexandri nationalteateret, San Nicholas kirken (bygget af Stefan den Store) og Metropolitan katedralen.

Dag 5: Fra Rumænien til Chisinau
Vi kører til grænsen til Moldova, hvor vi skifter køretøjer og fortsætter til Chisinau. Udflugt med vinsmagning og middag til Milesti Mici vingård. Milestii Mici er den største "underjordiske vinkælder" i Europa. Det har mere end 200 km kalkstenstunneller, hvoraf 55 km anvendes til opbevaring af vin. Tilbage til Chisinau for overnatning.

Dag 6: Chisinau - Tiraspol (Transnistrien)
Vi kører til Transnistrien "hovedstad" - Tiraspol. Det er som at rejse i tiden tilbage til Sovjetunionen.
Først besøges monumentet for Vladimir Lenin og kampvogne efterladt fra Anden Verdenskrig. Byen synes at være hjemsøgt af den sovietiske fortid. Overnatning i Tiraspol. 

Dag 7: Tiraspol - Odessa (Ukraine)
Kørsel til Odessa, som ligger 105 km fra Tiraspol. Ankomst til Odessa sightseeing om eftermiddagen. Odessa er en havneby og den femte største i landet. Den er beliggende på Sortehavskysten og har lige over en million beboere. Byen blev grundlagt i 1794 som en russisk flådebase. Navnet Odessa er afledt af den græsk-romerske koloni Odessos i Thrakien og på opfordring af kejserinde Katharina 2. af Rusland. I den moderne by kan du se eksempler på middelhavsarkitektur influeret af franske og italienske mestre. Paladset, der ejes af Leo Tolstoy's familie, er en typisk repræsentant for denne bygningsstil. De fleste bygninger er bygget af hvide kalksten, med sten fra et brud, som ligger tæt på byen. De forladte kalkstensminer er blevet udvidet af lokale smuglere og brugt af dem som skjulesteder og pakhuse. Disse "katakomber" er en meget populær turistattraktion.
Charmerende eksempler på arkitektur er operaen og balletteateret, Det nationale marineuniversitet, skakpaladset og arkæologimuseet. I Odessa, bør du ikke gå glip af strandboulevarden, Suvorov gaden, Tschichin broen, den franske boulevard og det maritime historie museem.

Dag 8: Odessa
Odessa. Egen tid til at udforske byen. 

Dag 9: Odessa - Kiev
Tidlig morgen afgang til Kiev (470 km). På vejen kan der gøres valgfri stop i byen Pervomaysk, hvor man kan besøge Det Strategiske Missilstyrke Museum. Overnatning i Kiev

Dag 10: Kiev
Dag til at udforske byen eller en valgfri tur til Tjernobyl. På Tjernobyl-turen ses de beskadigede og forladte bygninger i spøgelsesbyen Pripyat, hvor den ødelæggende atomkatastrofe i 1986 skete. Naturen har overtaget byen, og ulve, ræve og andet dyreliv kan ses overalt omkring.

Dag 11: Kiev - Zhytomir
Byrundtur i Kiev om morgenen. Byens væsentligste attraktioner er de religiøse bygninger. Nogle af de mest berømte omfatter: Kiev-Pecherska Lavra klosteret, St. Michael klosteret med guld kuplerne, St. Sofia og St. Andrew kirkerne. Desuden den nationale opera, Kievs ungdomsteater, Den gyldne bro, Uafhængigheds pladsen samt Krestatik gaden. Kørsek til Zhytomir om eftermiddagen - en af de grønneste byer i Ukraine.

Dag 12: Zhytomir - Lutsk - Lviv
Vi kører til Lviv via Lutsk. Ankomst til Lviv om eftermiddagen. Overnatning i Lviv.

Dag 13. Lviv - Minsk (Belarus)
Byen Lviv (Lemberg - Tysk, Lwów - Polsk) er beliggende i det vestlige Ukraine. Byens symbol er en stenløve. Byen er kendt som den smukkeste i Ukraine. Arkitektonisk er det en blanding af mange stilarter og epoker. Ø;;;;;;;st for den moderne del af byen er den gamle bydel. Særligt interessant er: Renox pladsen; Ivan Franco Nationalteateret - et af mesterværkerne af verdensarkitektur; Den romersk-katolske katedral - en af de mest bemærkelsesværdige gotiske bygninger, der går tilbage til slutningen af det 14. århundrede; Den barokke katedral; Det farmaceutiske museum; Museet for national arkitektur og folkeliv, hvor gamle træbygninger, vindmøller, kirker, skoler blev genskabt på et stort område. Byrundtur i Lviv til fods. Transport til lufthavnen og fly til Minsk. Efter ankomst til Minsk transport til hotellet for overnatning.

Dag 14: Minsk. Mir slottet og Nesvizh slottet
Kort byrundtur i Minsk om morgenen. Guidet tur til de to slotte. Nesvizh slottet er et af de ældste og mest berømte steder i Hviderusland. Det anses for at være et af de smukkeste slotte i Ø;;;;;steuropa, og en del af UNESCO Word Heritage. Slottet ligger ca. 120 km fra Minsk. Overnatning i Minsk

Dag 15: Afrejse
Transport til lufthavnen og afrejse.


Prisen inkluderer:
14 overnatninger i standard 2 ** og 3 *** hoteller - værelser med toilet og morgenmad
middag og vinsmagning på dag 5
al transport med engelsktalende guide / chauffør i Rumænien og lokale engelsktalende guider i Moldova / Ukraine / Hviderusland
lufthavnetransport på dag 15
rejseleder fra Penguin Travel

Prisen inkluderer ikke:
Flybilletter
entreer
drikkepenge
personlige udgifter
drikkevarer og måltider ikke nævnt
rejseforsikring
flybillet Lviv-Minsk

Ekstra tjenester:
Flybillet Lviv-Minsk: 750 DKK pp (bekræftes ved bestilling)
1-dags tur til Chernobyl (800 DKK)


Billeder


På østeuropæisk opdagelse - Rumænien, Moldova, Ukraine og Hviderusland (Vurderet 4.87 / 5 Baseret på 295 Anmeldelser.)
Pris
9630 DKK
Varighed
15 Dage
Eneværelsestillæg
2090 DKK
Status
Åben for booking
Pris
10370 DKK
Varighed
15 Dage
Eneværelsestillæg
2170 DKK
Status
Åben for booking
Pris
9630 DKK
Varighed
15 Dage
Eneværelsestillæg
2090 DKK
Status
Åben for booking

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Vejledende pris!
Gruppestørrelse
6-22
Reservation System Code
BLKNORTH
BALKAN – den store tur! Bulgarien, Serbien, Bosnien-Herzegovina, Kroatien, Montenegro, Kosovo, Albanien, Makedonien 7610 DKK, 14 Dage

BALKAN – den store tur! Bulgarien, Serbien, Bosnien-Herzegovina, Kroatien, Montenegro, Kosovo, Albanien, Makedonien

DOWNLOAD TRIP DOSSIER   Denne rundrejse er et kulturhistorisk kalejdoskop på Balkan. Engang...
Det bedste af Mexico - grupperejse 7390 DKK, 10 Dage

Det bedste af Mexico - grupperejse

Riv 10 dage ud af kalenderen og tag med os på denne 10-dages tur for at udforske en overflod af...
Sydsudan - kvæghyrdernes land 14030 DKK, 9 Dage

Sydsudan - kvæghyrdernes land

Der er ingen tvivl om, at Sydsudan er en af de mest udfordrende destinationer for den frygtløse...
Se alt» Nyheder

21.08.2018 17:13

Guinea Tilhørte Engang En Række Afrikanske Emperier

Guinea tilhørte engang en række afrikanske emperier Den land vi nu kender som Guinea, har tilhørte en række akfrikanske emperier, indtil Frankrig koloniserede landet i 1890’erne, og gjorde det til en del af Fransk Vestafrika. Trods flere forsøg fra lokale på at vælte den franske regering, blev Guinea atter inkorporeret i Fransk Vestafrika i starten af 1900-tallet, og blev kaldt Fransk...


15.08.2018 17:35

Et af de Mest Imponerende Vandfald i Verden

Et af de mest imponerende vandfald i Guyana Kaieteur Falls i Guyana er rangeret som nummer to, på listen over de mest imponerende vandfald i verden, Worldwide Waterfall Database. Det er fantastisk. Vandfaldet har et fald på 225 meter. Selv ikke det verdensberømte Niagara Falls kommer i nærheden med sine små 50 meter. Guyana er den eneste engelsktalende nation i Sydamerika På trods af at have...


07.08.2018 13:12

De første oliemalerier blev ikke malet i Europa under renæssancen, men derimod i Afghanistan

De første oliemalerier blev ikke malet i Europa under renæssancen, men derimod i Afghanistan I mere end et årti blev Afghanistan kun nævnt i forbindelse med Taliban og terrorisme, burkaer og fuldskæg. Afghanistan er meget mere end det. Det er et land hvor ældgamle traditioner holder ud, og et nyt land opstår. Verdens første oliemalerier blev ikke malet i Europa’s renæssance, men i hulerne...


30.07.2018 14:09

Akwasidae Festivalen i Ghana

Akwasidae festivalen er den vigtigste begivenhed for Ashtani-folket i Ghana Akwasidae festivalen bliver fejret af Ashtani folket og høvdingerne i Ghana. Festivalen afholdet på en søndag, en gang hver sjette uge. Festivalen er den næstvigtiste begivenhed lige efter landets nationaldag. Akwasidae festivalens traditioner har forbindelser til den årlige Akan kalender. Kalenderen er opdelt i 9 dele,...