Rundrejse i Usbekistan og Turkmenistan

I Silkevejens hjerte med besøg i fortryllende Samarkand. 


”Alt hvad jeg har hørt om Samarkand er sandt – på nær det, at den er endnu smukkere end jeg havde forestillet mig.” Sådan sagde Aleksander den Store under sin erobring af byen 329 f. Kr. På denne rejse besøger vi de vigtige karavanebyer på den gamle Silkevej Samarkand, Khiva, Bukhara. I støvet fra markedspladserne aner man karavanerne, som engang passerede forbi her på vej vestpå med silke og andre kostbarheder. Få andre steder i verden får man som her fornemmelsen af at stå midt i en forhistorisk civilisation. Et fortryllende skatkammer af islamisk arkitektur! På rejsen besøger vi også de to gamle sovjetrepublikkers hovedstæder, der for en stor del er bygget i karakteristisk sovjetisk stil. En anderledes og tankevækkende rundrejse.
 

Turens højdepunkter: 

♦ Ashgabat - en forholdsvis ny by med moderne og storslået arkitektur.
Khiva - det første sted i Usbekistan, som kom under UNESCOs beskyttelse 
Samarkand - byen har længe været en af de vigtigste og rigeste handelsbyer på Silkevejen.


Rejseplan:

Dag 1: Fly til Ashgabat (Turkmenistans hovedstad) via Istanbul.

Dag 2: Ashgabat
Ankomst tidligt om morgenen. Indkvartering på hotel. Herefter sightseeing.

Dag 3: Ashgabat - Nisa - Ashgabat
Om formiddagen fortsætter vi med at udforske Ashgabat. Om eftermiddagen går turen til det antikke Nisa Fort i nærheden af Ashgabat.

Dag 4: Ashgabat - Doshoguz - Khiva
Med fly til Doshoguz, hvorefter vi fortsætter til de arkeologiske udgravninger ved Kunya Urgench. Vi krydser så grænsen til Usbekistan og fortsætter til Museumsbyen Khiva.

Dag 5: Khiva
Sigthseeing i Khiva – en vigtig handelspost på Silkevejen allerede i det 8. århundrede. Byens historiske centrum, som i dag er frilandsmuseum, er omgivet af høje bymure og spækket med moskeer, mausoleer, paladser, minareter og ikke færre end 16 madrasaer (koranskoler.) Khiva er berømt for sine tæpper og smykker, og ikke mindst for sin billedskærerkunst, der udstilles på byens døre, søjler og skodder.

Dag 6: Khiva - Bukhara
I dag kører vi til byen Bukhara. ca. 600 km.

Dag 7: Bukhara
Sightseeing i Bukhara - Centralasiens helligste by. Den høje Kalan minaret var ledestjerne for karavanerne, når de stred sig gennem ørknen. I centrum knejser bygningerne til vidne om fortidens højt udviklede byggekunst og turkiske mosaikker glimter stadig på de gamle moskeer og madrasaer.

Dag 8: Bukhara - Nurota 
Transfer til Nurota. Kamelridning om eftermiddagen. Overnatning i ger-camp i traditionelle filttelte.
 
Dag 9: Nurota - Samarkand 
Kørsel til Aydar Kul søen - mulighed for svømning. Om eftermiddagen kører vi til Samarkand. 
 
Dag 10: Samarkand
I Samarkand – Ø;;;;;;;;stens Perle. Hele dagen er afsat til at gå på opdagelse i denne vidunderlige by, hvor vi bl.a. skal se Registan Pladsen og Gur Emir mausoleum.
 
Dag 11: Samarkand - Tasjkent 
Turen går videre til Tasjkent - centralasiens største by og Usbekistans hovedstad. Sightseeing i Tasjkent. Efter et jordskælv i 1966 blev byen genopbygget i sovjetisk stil, men byen byder også på ældre seværdigheder som f.eks. Barak-Khans madrasa (16.årh.) eller Alisher Navoi Operaen, Usbekistans finkulturelle stolthed. 
 
Dag 12: Tasjkent 
Sightseeing om morgenen. Eftermiddagen til fri disposition.

Dag 13: Afgang til København.
 

Visum: Turistvisum er påkrævet for begge lande og betales ved ankomst. Visum til Turkmenistas fås ved ankomst i lufthavnen (ca. 97 USD). Visum til Uzbekistan fås på konsulatet i Ashgabat (ca. 65 USD). Medbring 4 pas billeder. En skannet kopi af passet i god kvalitet kræves ved bestilling af rejsen.

Anbefalet rejseperiode:   Forår og efterår. Turen i Uzbekistan kan gennemføres af individuelle turister på datoer, som passer dem.

 

Vi arrangerer også individuelle rejser til Uzbekistan. Du kan se mere her.


Prisen inkluderer:
Indkvartering i standart hoteller i DBL / Twin værelse på B & B basis;
1 nat i yurt camp med helpension - op til 4 personer vil blive indkvarteret i en yurt
flybillet Asghabat - Dashoguz
transport i henhold til program
indgangsgebyrer i Turkmenistan
lokale engelsktalende guider
Invitationsbrev / Ref. Nej. Nødvendigt for udstedelse af visum. Bemærk venligst: dette er ikke visumet selv.

Prisen inkluderer ikke:
Internationale flybilletter
visa til Turkmenistan og Usbekistan - kan fås ved grænserne,men en invitation skal arrangeres på forhånd. Vi leverer denne service.
Migrationsskat på grænsen -undersøgelse 14 $ pp;
tips,drikkevarer og måltider,der ikke er nævnt i programmet
forsikring
andre personlige udgifter
gebyrer for at tage billeder
hvor det er nødvendigt
Bemærk venligst,at fra 1. august 2017 er der ny skat i Turkmenistan 2 USD pr. Dag / pr. Person - indsamlet hos hoteller rundt om i landet.

Ekstra tjenester:
Eneværelsetillæg: 1940,-
tillæg ved 2 rejsende sammen: kr. 2055 per person
tillæg ved 3 rejsende sammen: kr. 1790 per person (ikke inkl. eneværelsestillæg)


Billeder


Rundrejse i Usbekistan og Turkmenistan (Vurderet 4.66 / 5 Baseret på 427 Anmeldelser.)

Vi flyver med Turkish Airlines via Istanbul.

No special experience is needed; everyone who is in condition to cope with long Saturday walks in the forest can also cope with these tours. As a rule, the trips are short and at a low altitude. Often, it is your choice to join or skip a day-tour. The routes follow a hilly terrain without steep ascents and descents. Normally we walk 3/5h a day.

Gruppestørrelse
4-12
Reservation System Code
USB_RUND
Rundrejse i Bulgarien (garanterede gruppeafgange) 5140 DKK, 8 Dage

Rundrejse i Bulgarien (garanterede gruppeafgange)

Oplev det bedste af Bulgarien Bulgarien, er et smukt og spændende land, beliggende på...
Rundrejse i Syrien 10570 DKK, 8 Dage

Rundrejse i Syrien

Damaskus byder dig velkommen igen! Syrien har oplevet nogle turbulente år, men nu går det så...
Vandreferie i Rila- og Pirinbjergene - Bulgarien 4840 DKK, 8 Dage

Vandreferie i Rila- og Pirinbjergene - Bulgarien

En unik bjergvandretur over skyerne i Balkan-halvøens højeste bjerge. På denne tur vil vi bestige...
Se alt»

Blog

29.04.2024 16:51

Camino: På pilgrimsfærd til Santiago de Compostela, Spanien

Siden Middelalderen har pilgrimme valfartet til Galicien og Santiago de Compostela i det nordvestlige Spanien og byen er i dag det mest berømte pilgrimsmål i den kristne verden. I byens katedral menes de jordiske rester af apostlen Jakob at være gemt og bevaret i et smukt udsmykket relikvieskrin og det er det man som pilgrim afslutter vandringen med at se. Apostlen Jakob var ifølge Det Nye...


25.04.2024 16:14

Rejser til Syrien – Alt du behøver at vide om at rejse i Syrien i 2024 (guldkorn fra turledere og lokalguider)

Syrien byder dig velkommen igen! I årevis har Syrien været præget af borgerkrigen, og begivenheder, der ramte dagens nyheder. Men i dag er landet langsomt ved at vende tilbage til et roligt og fredeligt liv, og mange steder er igen åbne for turister. I 2022 genoptog vi vores rejser til Syrien og er glade for at få muligheden for igen at vise dig alt, hvad landet har at tilbyde sine besøgende....


28.03.2024 14:21

Alt hvad du skal vide om en "Vandreferie på egen hånd"

Kært barn har mange navne - for os er en "vandreferie på egen hånd" uden guide og uden andre deltagere end dig og dine. Vandreferie på egen hånd – en rejseform, vi har haft på programmet i 35 år: Udvalget er blevet større og større og programmerne forfinet i takt med dynamikken hos vores rejsende. Vores hovedfokus er på vandreferier i Europa, hvor netværket af vandrestier og...


29.05.2023 14:59

Opdag den fortryllende skønhed ved Lake Nakuru i Kenya

Kenya, et land med betagende landskaber og varieret dyreliv, rummer en række skjulte perler for rejsende, der søger uforglemmelige oplevelser. Blandt disse skatte ligger den fortryllende Lake Nakuru, en hypnotiserende sø beliggende i Great Rift Valley. Kendt for sit overflødige fugleliv og betagende natur, byder Lake Nakuru National Park på en fascinerende blanding af naturlige vidundere og...