Tassili ørkeneventyr. Algeriet 9750 DKK, 8 Dage

På denne rundrejse i Algeriet oplever vi det bedste af Sahara. Den ultimative ørkenoplevelse langt inde i Sahara, hvor solen står højt, sandet er brændende og de smukkeste røde klipper ligger spredt og danner forunderlige skygger, hvor et træ eller to overlever i den barske natur. 

Målet for rejsen er Tassili n'Ajjer, et stort plateau i det sydøstlige Algeriet, der dækker et ørkenlandskab  på 72.000 km2. Området er spredt befolket, hovedsagligt af tuareger, og med levn fra civilisationer, der vidner om beboelser her fra 5000 år før Egyptens faraoer.

Tassili N'Ajjer, der er på UNESCO verdensarvsliste, er verdens største museum under åben himmel og strækker sig fra grænseområdene mod Niger og Libyen, nord og øst for Djanet, og så langt som til Illizi og Amguid.
Regionen, hvor Djanet ligger i hjertet, er kendetegnet ved sine tårnhøje sandklitter, sine vindblæste kløfter og forførende "klippeskove" - ​​for ikke at nævne de gamle ksarer (befæstede ørkenlandsbyer), oaser, palmelunde, gueltaer (vandområde) og naturlige kilder.

Tassili n'Ajjer-bjergkæden fik verdensberømmelse efter opdagelsen af ​​gammel klippekunst i 1930'erne. I årenes løb er mere end 15.000 helleristninger og malerier identificeret, ligesom et stort antal arkæologiske levn. Med fundet af talrige stenredskaber og artefakter, keramik, gravhøje, indhegninger og levn fra bosættelser har Tassili n'Ajjer givet arkæologer et væld af oplysninger om livet i regionen i neolitisk tid. Derfor betragtes det som et af de vigtigste steder for forhistorisk hulekunst i verden.

Vi rejser ind i hjertet af dette ørkenlandskab, hvor de frugtbare oaser står i kontrast til de golde klitter, før vi flyver tilbage til den hvide hovedstad, Algier.
 

Turens højdepunkter:
♦ Tassili n'Ajjer - ørkenområde beskyttet af UNESCO med forhistorisk klippekunst
Hulemalerier og helleristninger - en flig af livet 6000 år f.Kr.
Djanet - en oase i Sahara og touareg-stammens hovedbyRejseplan:


Dag 1: Ankomst Algier.
Ankomst til Algeriets hovedstad. Aftensfly til Djanet (det nøjagtige tidspunkt skal bekræftes).

Dag 2-6: Tassili n’Ajjer National Park

Vi vil bruge de næste par dage på at køre rundt i Tassili N'Ajjer Nationalpark og udforske dens mangfoldige landskab. Nogle af de mest spektakulære regioner i parken omfatter Tin Merzouga - kendetegnet ved sine enorme røde klitter, klippeformationerne i Moul N'Aga, de endeløse gule klitter i Adjalati og mange flere. Vi vil se hundredvis af forhistoriske hulemalerier og graveringer af mennesker og dyr, der ikke længere lever i regionen - som giraffer, elefanter, tyre og andre. Disse malerier giver et indblik i, hvordan klimaet her var for tusinder af år siden, og hvordan folk plejede at leve i det, der engang var en grøn oase. En af de mest berømte graveringer er den "grædende ko", som vi vil se på vores sidste dag, når vi vender tilbage til Djanet. Om aftenen vil vi have fri tid til at nyde noget Tuareg-te og observere stjernerne i et af de mest afsidesliggende områder i verden - uden lysforurening, hundreder af kilometer væk fra de nærmeste byer. M/F/A

*På nogle af dagene under ørkenekspeditionen kan du have valgfri gåture på op til 3 timer.

Dag 7: Djanet
I dag skal vi tilbage til Djanet og vi forventer at ankomme om eftermiddagen. Overnatning på hotel i Djanet. M/F/-

Dag 8: Djanet - Algier. Afrejse
Tidlig morgenflyvning til Algier (nøjagtig tid skal bekræftes). Afslutning af tjenester ved ankomst til Algier lufthavn. 

***

Nyttig information: 

Alle europæiske og nordamerikanske statsborgere skal have visum til Algeriet. Vi sørger for visuminvitation (Letter of Invitation). For at kunne udstede denne invitation bedes du sende os en scannet farvekopi af dit pas, når du bestiller rejsen. Man får visum ved ankomsten i Algier lufthavn.

Medbring kontanter EUR eller USD, da kreditkortfaciliteter er næsten ikke-eksisterende. Der er dog få pengeautomater i nogle af de større byer.

Det er strengt forbudt at tage billeder af offentlige faciliteter såsom politi, militær og regeringsbygninger. Undgå også at tage billeder af mennesker (især kvinder og børn), medmindre du har fået lov. Kvindelige turister bør klæde sig tækkeligt.


Prisen inkluderer:
5 nætter i lejr med overnatning i telt og 2 nætter på hotel
Alle måltider jf. rejseplan (M=morgenmad; F=frokost; A=aftensmad)
Kok og campingudstyr
Transport jf. rejseplan i 4x4 hjulstrækkere
Entreer
Engelsktalende lokalguide
Turleder fra Penguin Travel ved min. 8 tilmeldte
flybilletter Algier-Djanet t/r
LOI (Letter of Invitation)
Visum

Prisen inkluderer ikke:
Internationale fly
Overnatninger før og efter turen
Drikkevarer og måltider ikke nævnt i rejseplanen
Drikkepenge og personlige udgifter
Forsikring
Andet ikke nævnt under inkluderet


Billeder


Tassili ørkeneventyr. Algeriet (Vurderet 4.71 / 5 Baseret på 409 Anmeldelser.)
Pris
9380 DKK
Varighed
8 Dage
Eneværelsestillæg
1190 DKK
Status
Åben for booking
Pris
9750 DKK
Varighed
8 Dage
Eneværelsestillæg
1270 DKK
Status
Åben for booking
Pris
9750 DKK
Varighed
8 Dage
Eneværelsestillæg
1270 DKK
Status
Åben for booking

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Gruppestørrelse
6-12
Reservation System Code
Algeria Tassili
Cykelferie i Balkanbjergene - Bulgarien (guided) 5140 DKK, 8 Dage

Cykelferie i Balkanbjergene - Bulgarien (guided)

Spændende cykeltur i hjertet af Balkanbjergene. På denne rejse cykler vi langs med de nordlige...
Skjulte skatte i det sydlige og centrale Yemen 16970 DKK, 8 Dage

Skjulte skatte i det sydlige og centrale Yemen

Tag med på et ekstraordinært eventyr for at afsløre de skjulte skatte i det sydlige og centrale...
Rundrejse i Senegal og Gambia 10050 DKK, 10 Dage

Rundrejse i Senegal og Gambia

Oplev det eksotiske Senegal og det tropiske Gambia på denne rundrejse, der også har 2 dages cruise...
Se alt»

Blog

29.04.2024 16:51

Camino: På pilgrimsfærd til Santiago de Compostela, Spanien

Siden Middelalderen har pilgrimme valfartet til Galicien og Santiago de Compostela i det nordvestlige Spanien og byen er i dag det mest berømte pilgrimsmål i den kristne verden. I byens katedral menes de jordiske rester af apostlen Jakob at være gemt og bevaret i et smukt udsmykket relikvieskrin og det er det man som pilgrim afslutter vandringen med at se. Apostlen Jakob var ifølge Det Nye...


25.04.2024 16:14

Rejser til Syrien – Alt du behøver at vide om at rejse i Syrien i 2024 (guldkorn fra turledere og lokalguider)

Syrien byder dig velkommen igen! I årevis har Syrien været præget af borgerkrigen, og begivenheder, der ramte dagens nyheder. Men i dag er landet langsomt ved at vende tilbage til et roligt og fredeligt liv, og mange steder er igen åbne for turister. I 2022 genoptog vi vores rejser til Syrien og er glade for at få muligheden for igen at vise dig alt, hvad landet har at tilbyde sine besøgende....


28.03.2024 14:21

Alt hvad du skal vide om en "Vandreferie på egen hånd"

Kært barn har mange navne - for os er en "vandreferie på egen hånd" uden guide og uden andre deltagere end dig og dine. Vandreferie på egen hånd – en rejseform, vi har haft på programmet i 35 år: Udvalget er blevet større og større og programmerne forfinet i takt med dynamikken hos vores rejsende. Vores hovedfokus er på vandreferier i Europa, hvor netværket af vandrestier og...


29.05.2023 14:59

Opdag den fortryllende skønhed ved Lake Nakuru i Kenya

Kenya, et land med betagende landskaber og varieret dyreliv, rummer en række skjulte perler for rejsende, der søger uforglemmelige oplevelser. Blandt disse skatte ligger den fortryllende Lake Nakuru, en hypnotiserende sø beliggende i Great Rift Valley. Kendt for sit overflødige fugleliv og betagende natur, byder Lake Nakuru National Park på en fascinerende blanding af naturlige vidundere og...