Stedet hvor Pamir bjergene møder Hindu Kush - Tadsjikistan og Afghanistan

Stedet hvor Pamir bjergene møder Hindu Kush - Tadsjikistan og Afghanistan 12840 DKK, 12 Dage

Det er et utroligt smuk landskab med høje bjergdale, omgivet af toppe med evig sne, prægtige alpine bjergsøer og brusende floder, usædvanlige arkitektoniske bosættelser, århundredgamle traditioner og skikke, reddet af lokale beboere - alle disse ting er en fortjent belønning for de rejsende. Badakhshan er beliggende i det nordøstlige hjørne af Afghanistan og er stort set uberørt af både den sovjetiske besættelse og Taliban-hærgen.
Provinsen, som er på størrelse med Danmark, er ofte beskrevet som en "ø med tilregnelighed i et hav af vanvid", her ses kun få tegn på konflikten som raser i den sydlige del af landet.

Navnet Badakhshan optræder første gang i de kinesiske skrifter fra det 7. og 8. århundrede e.Kr.f.,
og før blev området regeret succesfuldt af tyrkerne og araberne. Fra det 13. århundrede, efter flere fremmede herredømmer, overtog et lokalt dynasti magten, som hævdede at nedstamme fra Alexander den Store. I det 15. århundrede overtog timuriderne magten. I 1584 erobrede usbekerne Badakhshan, og det forblev under lokale usbekiske Mirs indtil 1822, da Morad Beg af Kondūz løb dem over ende. Efter den russiske revolution i 1917 blev Gorno-Badakhshan delen en autonom del af Tadsjikistan.

Badakhshan var et stop på den historiske silkevej. Efter Talibans fald har Kina vist stor interesse i, at hjælpe med at genopbygge veje og infrastruktur.

På denne 10-dages ekspedition besøger vi begge dele af Badakhshan - den afghanske og den tadsjikiske del GBAO, og vi krydser den tadsjikiske-afganske grænse ved Tem-Demogan broen.


Rejseplan:

Dag 1: Dushanbe
Ankomst i Dushanbe. Den forholdsvise moderne by, Dushanbe, blev først vigtig i Sovjettiden, da den blev hovedstaden i Den Tadsjikiske Autonome Sovjet-Socialistiske Republik og givet det uheldige navn Stalinabad - noget, der hurtigt blev ændret efter Stalins død. Dets navn betyder 'mandag' på tadsjikisk sprog. .
Afhentning fra lufthavnen og kørsel til vores hotel for overnatning.
-/-/A

Dag 2: Dushanbe - Kalaikhumb (370 km/7 timer)
Vandretur i Dushanbes grønne bazar og Ismaili Somoni Park, før vi tager øst på langs M-41 ind i Pamir-bjergene, der kører over Sagirdasht-passet. Ankomst til Kalaikhumb sent på eftermiddagen. Overnatning på hotel.
M/F/A

Dag 3: Kalaikhumb - Khorog (240 km/7 timer)
Fortsæt til Khorog, hovedstad i autonomt Oblast Gorno-Badakhshan. Fra Kalaikhumb følger vejen floden, Panj, som danner Tadsjikistans grænse med Afghanistan. Kort sightseeing i Khorog, besøge parken og den botaniske have. Overnatning på hotel.
M/F/A

Dag 4: Khorog - Tem-Demogan bro - Sanoorg landsby (Afghanistan)
Efter at have fået vores visum i Afghanistan, går vi over Tem-Demogan-broen over Panj-floden, grænsen mellem Tadzjikistan og Afghanistan. Efter 30 min kørsel kommer vi til den første landsby i Afghanistan. Vi besøger den lokale bazar, Aga Khan Hospital, kunsthåndværk-marked. Homestay i Sanoorg.
M/F/A

Dag 5: Sanoorg - Yorkh
Badakhshan-befolkningen på begge sider af Panj-floden er Ismaili-muslimer, almindeligvis kendt som Ismailis, der tilhører Shia-grenen af ​​islam - de eneste shia-muslimer, der skal leve, arvelige imam. Vejen langs den afghanske del af floden er næsten ikke eksisterende. Vi passerer flere landsbyer som Dishor, Sudul, Pojwar og efter ca. 6 timers kørsel kommer vi til Yorkh søen, hvor vi overnatter i landsbyen med samme navn.
M/F/A

Dag 6: Yorkh - Sanoorg
På vej tilbage til Sanoorg, udforsker vi nogle af landsbyerne til fods. Frokost med en lokal familie. Overnatning i et landsbyhus i Sanoorg.
M/F/A

Dag 7: Khorog - Garmchashma (Tadsjikistan)
Efter passet og toldformaliteterne går vi tilbage til den tadsjikiske grænse, der krydser Tem-Demogan-broen. Frokost i Khorog og kørsel i yderligere 45 km syd på til spa-landsbyen Garmchashma. Mineralvandskilderne er mindst tusind år gamle og eksisterer nu som en stor stenhøj, der går i kaskader ned til floden.
Vi tilbringer resten af ​​eftermiddagen her og nyder de varme pools i Garmchashma (+ 45C). Overnatning i et lokalt sanatorium.
M/F/A

Dag 8: Garmchashma - Ishkashim - Langar
I dag fortsætter vi vores tur langs Panjfloden mod syd i yderligere 60 km. Vi stopper for at spise frokost i distriktet Ishkashim. Derefter kører vi øst på langs Wakhan-dalen ved den mægtige hinduiske kyst mod syd og efter omkring 110 km ankommer vi til Langar hvor vi overnatter. Før det gør vi et kort stop ved resterne af Kahkah og Yamchun fæstningerne.
M/F/A

Dag 9: Langar - Pamir Highway - Bulunkul - Khorog
Kørsel til Pamir Highway via Kargush Pass (4330 m), besøge søen Yashikul og Bulunkul landsby, indlejret midt i en bjergørken i en højde af 3730 m, hvor vi stopper for at spise frokost.
Fra Bulunkul kører vi ca. 15 km tilbage til M-41 og efter seks timer (180 km) ankommer vi til Khorog. Overnatning på hotel. 
M/F/A

Dag 10-11: Khorog - Kalaikhumb - Dushanbe
Vores tur langs Pamir Highway fortsætter på samme måde tilbage til Kalaikhum, hvor vi overnatter. Dagen efter ankommer vi til Dushanbe tidligt på eftermiddagen.
Fri tid til shopping og til at udforske byen. Hotel i Kalaikhumb og Dushanbe.
M/F/A - M/F/-

Dag 12: Afrejse
Transfer til Dushanbe lufthavn for afrejse.

Prisen inkluderer: ►7 nætter på hotel i Dushanbe, Khorog og Qailakhum i delt dobbeltværelse med eget bad og toilet ►4 nætter hos værtsfamilier i værelser med fælles bad/toilet ►Alle måltider ifølge rejseplanen ►Al transport i firehjulstrækker ►Engelsktalende guide og Penguin rejseleder ►GBAO tilladelse og afghansk visum

Prisen inkluderer ikke: ►Flybilletter ►Forsikring ►Drikkepenge ►Drikkevarer og måltider ikke nævnt ►Visum til Tadsjikistan - elektronisk visum, som fås i forvejen: Vi sender oplysninger ved bestilling af rejsen. 

Eventuelle tillæg: ►Eneværelsestillæg (kun muligt på hotellerne): kr. 900,-
 


Billeder


Stedet hvor Pamir bjergene møder Hindu Kush - Tadsjikistan og Afghanistan (Vurderet 4.95 / 5 Baseret på 3 Anmeldelser.)
Pris
12840 DKK
Varighed
12 Dage
Status
Åben for booking

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Vejledende pris inkl. fly fra København med Turkish Airlines/Somon Air over Istanbul
Gruppestørrelse
4-7 personer
Reservation System Code
Afghanistan
BALKAN – den store tur! Bulgarien, Serbien, Bosnien-Herzegovina, Kroatien, Montenegro, Kosovo, Albanien, Makedonien 7390 DKK, 14 Dage

BALKAN – den store tur! Bulgarien, Serbien, Bosnien-Herzegovina, Kroatien, Montenegro, Kosovo, Albanien, Makedonien

DOWNLOAD TRIP DOSSIER   Denne rundrejse er et kulturhistorisk kalejdoskop på Balkan. Engang...
Tag med tilbage i tiden – Somaliland og Djibouti 13060 DKK, 12 Dage

Tag med tilbage i tiden – Somaliland og Djibouti

Tag med os til et de mest spændende steder på Afrikas Horn: Somaliland og Djibouti - to af de...
Uganda – Gorilla Tracking og Chimp Safari 14700 DKK, 9 Dage

Uganda – Gorilla Tracking og Chimp Safari

Tag med os og få chancen for at opleve det utrolige dyreliv og primater i den ugandiske regnskov....
Se alt» Nyheder

17.07.2018 18:34

Etiopien: Det Ældste Uafhængige Land i Afrika

Etipoien er det ældste uafhængige land i Afrika Etiopien er Afrikas ældste uafhængige land og turistdestination, med en unik kulturel arv. Den Etiopisk Ortodokse Kirke er en af de ældste i kristne...


09.07.2018 16:59

Damavand – Det Højeste Bjerg I Mellemøsten Og Den Anden Højeste Vulkan I Asien

Vidste du: Damavand er det højeste bjerg i Mellem’sten, og den anden højeste vulkan i Asien Damavand er en majestætisk keglevulkan 70 km nordøst for Tehran og 70 km syd for det Kaspiske hav....


02.07.2018 12:19

Madagaskar: Hjemsted For Verdens Største Baobabtræer

Vidste du: Madagaskar er perlen af dyreliv i det Indiske Ocean Madagaskar er den største ø i det Indiske Ocean, og er kendt for dens fantastiske dyreliv og biodiversitet. Vil du have bjergtagende...


26.06.2018 15:25

Den Transsibiriske Jernbane: En Rejse Gennem 8 Tidszoner

Vidste du: Den Transsibiriske Jernbane strækker sig 9.288 km Med sine imponerende 9.288 kilometer fra Moskva til Vladivostok, er den Transsibiriske Jernbane den længste direkte togrute i verden. Den...