Coronavirus (COVID-19) travel update
Vores fysiske kontorer er lukkede, så vi alle kan "blive hjemme" og vi overgår til hjemmearbejdspladser.
Det betyder desværre, at vi ikke kan modtage telefonopkald - heller ikke på chatten. Vi henviser derfor til mailadressen nedenfor, når du vil i kontakt med os. Vi er tilbage, når tiden tillader det. På genhør! ( info@penguin.dk )

Uzbekistan - i hjertet af Silkevejen

Uzbekistan - i hjertet af Silkevejen 5230 DKK, 8 Dage

Uzbekistan er nok det land med de bedst bevarede levn fra perioden hvor Silkevejen fungerede som en handelsrute mellem Europa og Kina. De vigtigste uzbekiske byer i Centralasien var Kriva, Buchara, Samarkand og Tasjkent. Byerne er stadig symboler på orientalsk skønhed og mystik. Rejsen til Uzbekistan inkluderer et stop i hver af disse byer.
Centralasien var allerede berømt for deres silke, før europæerne opdagede det. Alexander den Store grundlagde mindst 8 byer i Centralasien mellem 334-323 f.Kr. Da Kina åbnede sine grænser omkring 138 f.Kr. begyndte regionen at blomstre på grund af den aktive handel med silke og andre essentielle varer. Mellem år 484 – 1150 ankom hunnerne, tyrkerne og araberne fra vesten. Araberne bragte religionen Islam med sig. Mange moskeer og madrassaher blev bygget i de følgende århundreder. Nogle af disse bygninger blev ødelagt under invasionen af Djengis Khan i år 1220. Senere kom krigsherren Timur Lenk på banen og restaurerede de engang berømte byer ved hjælp af arbejdskraft fra slaver og kunstnere, som var blevet gjort til fanger under korstogene. Timur Lenk erobrerede Persien, Bagdad og nåede endda helt ned til Anatolien og Indien. Det meste af den arkitektur som findes i Samarkand blev bygget eller restaureret af Timur og hans barnebarn Ulugbek. Rejsen præsenterer det bedste af oldtiden, og giver et indblik i alt det, der er blevet påvirket eller ændret af de forskellige imperier, som har underlagt sig dette område gennem århundreder. Hvert imperium har sat sit præg.

Turens højdepunkter:

Khiva - det første sted i Uzbekistan, som kom under UNESCOs beskyttelse. Denne by ligner et eventyr.
Buchara - en vigtig handelsby fra det 8. årh. med spændende arkitektur.
Samarkand - byen har længe været en af de vigtigste og rigeste handelsbyer på Silkevejen.
Tashkent - Uzbekistans hovedstad med blanding af gamle medreser og minareter fra tiden af Silkevejen, store moderne boulevarder og grønne parker fra Sovjettiden.


Rejseplan:   

Dag 1: Tashkent
Ankomst til Tashkent - Centralasiens største by og Uzbekistans hovedstad. Transport til hotel. Overnatning i Tashkent.

Dag 2: Tashkent - Samarkand
Byrundtur i Tashkent. Byen er bygget i sovjetisk stil, men den byder også på gamle seværdigheder som f.eks. Kukeldash madrassa, Kaffal Shashi mausoleum, Barak Khan madrassa m.m. Om eftermiddagen kørsel til Samarkand. Overnatning i Samarkand.

Dag 3: Samarkand
I Samarkand – Ø;;;;;;;stens Perle. Hele dagen er afsat til at gå på opdagelse i denne vidunderlige by, hvor bl.a. skal ses Registan Pladsen med de tre flotte medreser, Gur Emir mausoleet, Bibi Khanum moskeen, Shakhi-Zinda begravelsesplads, Ulugbek observatorium. Overnatning i Samarkand.

Dag 4: Samarkand - Bukhara
Efter morgenmad transport til Bukhara. Indkvartering på hotel. Om eftermiddagen er der byrundtur: Der besøges Lyabi Khauz komplekset, Kukeldash medrese m.m. Overnatning i Bukhara.

Dag 5: Bukhara
Byrundturen i Bukhara fortsætter med mausoleet til ære for Samani-dynastiet, Bolo Khauz komplekset, Poi Kalyan komplekset med Kalon minareten, Ulugbeg medrese. Om eftermiddagen er der sightseeing udenfor Bukhara - Sitorai Mokhi-Khosa palads og Bakhautdin Naqshbandi kompleks. Overnatning i Bukhara.

Dag 6: Bukhara - Khiva
I dag kører vi til byen Khiva ca. 450 km gennem Kyzyl Kum ørkenen. Ankomst til Khiva og indkvartering på hotel. Overnatning i Khiva. 

Dag 7: Khiva - Tashkent
Sigthseeing i Khiva – en vigtig handelspost på Silkevejen allerede i det 8. århundrede. Byens historiske centrum, som i dag er et frilandsmuseum, er omgivet af høje bymure og spækket med moskeer, mausoleer, paladser, minareter og ikke færre end 16 medreser (koranskoler/muslimsk teologisk skole). Khiva er berømt for sine tæpper og smykker, og ikke mindst for sin billedskærerkunst, der udstilles på byens døre, søjler og skodder. På programmet er den gamle citadel Kunya Ark, Juma moskeen, Tash-Khauli paladskompleks, Pakhlavan Makhmud kompleks, Islam Haji minaret, Allakuli Khan karavanserai m.m. Om aftenen transport til Urgench og fly til Tashkent. Transfer til hotellet og overnatning i Tashkent.

Dag 8: Hjemrejse 
Transport til lufthavnen for afrejse.


Visum: De danske statsborgere har ikke mere brug for visum for at besøge Uzbekistan i 30 dage (siden d. 1. februar 2019)

Praktisk information: ► Juli er ikke anbefalet som rejseperiode pga. høje temperaturer ► Du bliver en del af en international gruppe, men vi kan ikke sige på forhånd, hvor mange mennesker der kommer og af hvilken nationalitet ► Valutaen hedder sum eller som (UZS). Det er ikke almindeligt at betale med kort. Det anbefales at tage kontanter med. Kontanter i USD accepteres mange steder. 

Anbefalet rejseperiode: forår og efterår. 


Prisen inkluderer:
Indkvartering i delt dobbeltværelse på turistklasse hoteller med morgenmad
al transport ifølge program inkl. transfer lufthavn-hotel-lufthavn
flybillet økonomi klasse Urgench-Tashkent (max 20 kg bagage)
sightseeing ifølge program med lokale engelsktalende guider i hver by
lokal engelsk talende rejseleder ved min. 8 personer
1 lille flaske vand

Prisen inkluderer ikke:
Flybilletter til/fra Tashkent
gebyr for fotografering af seværdigheder hvor dette kræves
visum
drikkepenge
rejseforsikring
drikkevarer og måltider ikke nævnt
entreer
personlige udgifter

Ekstra tjenester:
Eneværelsetillæg
entreer: ca. 75 USD i alt (betales på stedet)
ekstra nætter: på forespørgsel
indkvartering på 4**** hoteller: på forespørgsel. Betales til os i DKK ved bestilling efter dagens kurs.


Billeder


Uzbekistan - i hjertet af Silkevejen (Vurderet 4.78 / 5 Baseret på 256 Anmeldelser.)
Pris
5230 DKK
Varighed
8 Dage
Eneværelsestillæg
1680 DKK
Status
Garanteret afgang
Pris
5230 DKK
Varighed
8 Dage
Eneværelsestillæg
1680 DKK
Status
Garanteret afgang
Pris
5230 DKK
Varighed
8 Dage
Eneværelsestillæg
1680 DKK
Status
Åben for booking
Pris
5230 DKK
Varighed
8 Dage
Eneværelsestillæg
1680 DKK
Status
Garanteret afgang
Pris
5230 DKK
Varighed
8 Dage
Eneværelsestillæg
1680 DKK
Status
Garanteret afgang
Pris
5230 DKK
Varighed
8 Dage
Eneværelsestillæg
1680 DKK
Status
Garanteret afgang
Pris
5230 DKK
Varighed
8 Dage
Eneværelsestillæg
1680 DKK
Status
Garanteret afgang
Pris
5230 DKK
Varighed
8 Dage
Eneværelsestillæg
1680 DKK
Status
Garanteret afgang

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Vi anbefaler fly med Turkish Airlines, Aeroflot m.m. 

No special experience is needed; everyone who is in condition to cope with long Saturday walks in the forest can also cope with these tours. As a rule, the trips are short and at a low altitude. Often, it is your choice to join or skip a day-tour. The routes follow a hilly terrain without steep ascents and descents. Normally we walk 3/5h a day.

Most of you, who are used to walking/cycling during a long weekend, will be in condition to cope with a tour of this level. You should be in a good health condition. We have successive days of longer and more difficult walking and days of lighter walking/cycling. Some parts of the day routes are done at a higher altitude. The paths are in good condition. We walk/cycle for 5/7h a day.

Gruppestørrelse
Min. 1 person
Reservation System Code
UZB_TR
Cykelferie i Balkanbjergene - Bulgarien (guided) 4030 DKK, 8 Dage

Cykelferie i Balkanbjergene - Bulgarien (guided)

Spændende cykeltur i hjertet af Balkanbjergene. På denne rejse cykler vi langs med de nordlige...
Rideferie i Rodopibjergene, Bulgarien 5380 DKK, 8 Dage

Rideferie i Rodopibjergene, Bulgarien

Rodopibjergene beliggende i den sydlige del af Bulgarien og en del af Grækenland er hjemstedet for...
BALKAN – den store tur! Bulgarien, Serbien, Bosnien-Herzegovina, Kroatien, Montenegro, Kosovo, Albanien, Makedonien 7610 DKK, 14 Dage

BALKAN – den store tur! Bulgarien, Serbien, Bosnien-Herzegovina, Kroatien, Montenegro, Kosovo, Albanien, Makedonien

DOWNLOAD TRIP DOSSIER   Denne rundrejse er et kulturhistorisk kalejdoskop på Balkan. Engang...
Se alt» Nyheder
Guinea Tilhørte Engang En Række Afrikanske Emperier

21.08.2018 17:13

Guinea Tilhørte Engang En Række Afrikanske Emperier

Guinea tilhørte engang en række afrikanske emperier Den land vi nu kender som Guinea, har tilhørte en række akfrikanske emperier, indtil Frankrig koloniserede landet i 1890’erne, og gjorde det til en del af Fransk Vestafrika. Trods flere forsøg fra lokale på at vælte den franske regering, blev Guinea atter inkorporeret i Fransk Vestafrika i starten af 1900-tallet, og blev kaldt Fransk...


Et af de Mest Imponerende Vandfald i Verden

15.08.2018 17:35

Et af de Mest Imponerende Vandfald i Verden

Et af de mest imponerende vandfald i Guyana Kaieteur Falls i Guyana er rangeret som nummer to, på listen over de mest imponerende vandfald i verden, Worldwide Waterfall Database. Det er fantastisk. Vandfaldet har et fald på 225 meter. Selv ikke det verdensberømte Niagara Falls kommer i nærheden med sine små 50 meter. Guyana er den eneste engelsktalende nation i Sydamerika På trods af at have...


De første oliemalerier blev ikke malet i Europa under renæssancen, men derimod i Afghanistan

07.08.2018 13:12

De første oliemalerier blev ikke malet i Europa under renæssancen, men derimod i Afghanistan

De første oliemalerier blev ikke malet i Europa under renæssancen, men derimod i Afghanistan I mere end et årti blev Afghanistan kun nævnt i forbindelse med Taliban og terrorisme, burkaer og fuldskæg. Afghanistan er meget mere end det. Det er et land hvor ældgamle traditioner holder ud, og et nyt land opstår. Verdens første oliemalerier blev ikke malet i Europa’s renæssance, men i hulerne...


Akwasidae Festivalen i Ghana

30.07.2018 14:09

Akwasidae Festivalen i Ghana

Akwasidae festivalen er den vigtigste begivenhed for Ashtani-folket i Ghana Akwasidae festivalen bliver fejret af Ashtani folket og høvdingerne i Ghana. Festivalen afholdet på en søndag, en gang hver sjette uge. Festivalen er den næstvigtiste begivenhed lige efter landets nationaldag. Akwasidae festivalens traditioner har forbindelser til den årlige Akan kalender. Kalenderen er opdelt i 9 dele,...