Det naturskønne Oman 8110 DKK, 8 Dage

Oplev magien på denne skønne rundrejse i Oman - historie, ørken og hav

Høje bjerge og vidtstrakte ørkner, historiske forter og strålende moskeer, beduiner, kameler og en fantastisk stjernehimmel - Oman har det hele. Beliggende på spidsen af Den Arabiske Halvø kan sultanatet Oman fremvise en kulturarv, der går mere end 6000 år tilbage. I det varme Indiske Ocean springer delfiner og skildpadderne lægger deres æg i Ras al Hadd. Den smukke kystlinje og de dybe fjorde bliver udforsket i dhow og ørkenlandskaberne lokker til både trekking og kamelridning. På denne fantastiske tur vil vi nyde de åbne ørkenlandskaber i Wahiba Sands, der huser isolerede bosættelser af semi-nomade beduiner, udforske den livlige hovedstad Muscat med sin dejlig havn og travle souk, hvor du kan købe alt fra spændende krydderier til sko og opdage historiske seværdigheder i Nizwa.

En rejse til Oman er en mangfoldighed af landskaber, dyreliv og historisk arv, som fascinerer alle, der besøger dette usædvanlige land.

Turens højdepunkter:
♦ Muscat - Omans livlige hovedstad med sin smukke bugt
♦ Ras al Jinz - det videnskabelige center for observation af kæmpe skildpadder
♦ Omans skønne natur - ørknen Wahiba Sands og wadi-erne (kløfter).
♦ Nizwa - den kulturelle hovedstad i landet
 


Rejseplan:   

Dag 1, søndag. Muscat
Ankomst til hovedstaden Muscat og transfer til hotellet. Tid på egen hånd.

Dag 2, mandag. Batinah tur
Efter morgenmaden udflugt til Batinah - det frugtbare kystområde af landet. Først stop er den lille by Barka, hvor vi besøger fiskemarkedet. Videre til landsbyen Nakhal og dens hundrevis af dadelpalmer. Besøg i det flotte Nakhal fort, bygget i d. 16. årh på toppen af en stor klippe. Turen fortsætter til Al Hazm-fortet. Tilbage til Muscat for overnatning.

Dag 3, tirsdag. Muscat
Byrundtur i Muscat: den store moské (bemærk krav til påklædning) - bygget af sandsten og marmor, Muttrah souk'en - det største indendørs marked i Oman, Bait Al Zubair museet, fotostop ved Al Alam palads. Om eftermiddagen er der bådtur langs Muscats kyst for ca. 2 timers sejlads. Overnatning i Muscat 

Dag 4, onsdag. Muscat - Jabrin - Al Hamra - Jebel Shams - Nizwa
Efter morgenmaden forlader vi Muscat og kører mod det indre af Oman. Der besøges Jabrin slottet, som med sine snoede gange, skjulte trapper og et smukt interiør, må være Omans smukkeste slot. Videre til den lille landsby Al Hamra, kendt for sine mange traditionelle mudderhuse, som stadig er intakte. Der skiftes til firhjulstrækker og fortsættes videre op af Jebel Shams, også kaldet ”solens bjerg”. Her kan vi nyde den spektakulære udsigt over den lokale "Grand Canyon". Frokost indtages undervejs på en lokal restaurant. Der fortsættes til Nizwa hvor vi går en tur i Soukken som ligger lige op af det berømte Nizwa forts mure. Soukkens mange gyder rummer både traditionel og moderne arkitektur og gennem mange århundreder har den været hjemsted for en række lokale industrier, såsom dolke, kobber, spinderier, salg husdyr, fisk, grøntsager og kunsthåndværk. Overnatning i Nizwa.

Dag 5, torsdag. Nizwa - Sinaw - Al Mansfah - Wahiba
Efter morgenmaden besøger vi Sinaw torsdags marked. Senere besøges et lokal hus, hvor vi spiser hjemmelavet frokost. Derefter fortsætter turen mod ørkenen, på vejen besøges Al Mansfah. Vi fortsætter til Wahiba ørkenen. Firhjulstrækkere kører os ud til ørkenlejren hvor der overnattes.

Dag 6, fredag. Wahiba - Wadi Bani Khaled - Sur
Efter morgenmaden tager firhjulstrækkerne os tilbage til bussen. Herefter besøger vi Wadi Bani Khaled, som med sine naturlige vandhuller og grønne områder, står i stærk kontrast til ørkenen. Vi fortsætter til kystbyen Sur og besøger et dhow (den traditionelle arabiske sejlbåd) værft. Middag på hotellet (inkluderet i prisen). Overnatning i Sur.
Valgfrit: natudflugt til Ras Al Jinz skildpadde reserve, hvor du kan observere kæmpeskildpaddernes redesteder (betales på stedet)

Dag 7, lørdag. Sur - Wadi Tiwi - Bimah - Muscat
Efter morgenmaden er der en kort byrundtur i Sur. Herefter begynder rejsen tilbage til Muscat langs kysten. Vi stopper ved den smukke oase Wadi Tiwi og får frokost på Wadi Shab Resort (inkluderet i prisen). Videre til Bimah Sinkhole - et naturskønt vidunder. Indkvartering på hotellet i Muscat og tid på egen hånd. Overnatning i Muscat.

Dag 8, søndag. Afrejse
Transport til lufthavnen og hjemrejse eller evt. forlængelse af opholdet i Muscat


Visum:
Danske statsborgere skal have visum til Oman. Ansøg online i god tid før afrejsen: https://evisa.rop.gov.om/. Passet skal være gyldigt mindst 6 måneder efter hjemrejsedatoen. Der må ikke være israelske stempler i passet.

Praktisk information: Vi tjekker for ledige pladser på enhver dato ved endelig bestilling. Undgå at tage billeder af mennesker og deres ejendom uden at spørge først. Nogle steder kan man se skiltene "No photography", som man skal overholde. Tækkelig påklædning for kvinder er påkrævet: Nederdel til under knæet og tildækkede skuldre. Mænd skal have lange bukser og bluser med ærmer. Stramtsiddende tøj, korte bukser og badedragt er forbudt både for kvinder og mænd (kun tilladt på stranden). Kvinder skal medbringe et tørklæde når en moske besøges. Indsamling af muslingeskaller, abaloner, koraller, krebs og skildpaddeæg er ligeledes forbudt. Undgå vand fra hanen samt mejeriprodukter, som kan være fremstillet af ukogt mælk. Spis kun godt kogt kød og fisk. Grøntsager skal være kogt og frugt skrællet.

Oman under ramadanen:

Ramadanen er den niende måned i det muslimske år, hvor muslimer faster (spiser, drikker eller ryger) fra daggry til solnedgang. Falder i 2022 fra den 2. april - 1. maj (+/ - 2 dage). Ikke-muslimer rådes til kun at spise, drikke eller ryge i særlige områder og ikke offentligt.
Påklædning: Det forventes, at mænd og kvinder klæder sig mere afdæmpet under ramadanen. Afslørende og stramt tøj bør undgås. Kvinder bør holde bryst, knæ og skuldre dækket af respekt. Dette inkluderer, når folk er på vej til en aften ude. Badetøj bliver stadig accepteret på offentlige strande og hoteller, som alle vil være åbne som normalt. Børn er fritaget.
Hoteller: Hotellestrande og poolområder serverer ikke mad og drikke i swimmingpoolområder eller andre åbne områder. 4 *eller lavere kategori hoteller/restauranter serverer ikke alkohol under ramadanen. Rejsende kan medbringe alkohol hjemmefra/taxfreebutikker og nyde det privat på hotelværelset.
Caféer og restauranter er lukket i løbet af dagen. Hvis der er frokoster inkluderet under ture/udflugter, finder de sted på hoteller. Hvis der ikke er hoteller i området, får man en picnic madpakke, der spises inde i bilen for at undgå offentlig opmærksomhed.

Anbefalet rejseperiode: september - april


Prisen inkluderer:
Indkvartering i delt dobbelt standard værelse på hoteller i Muscat; Nizwa og Sur; 1 nat i teltlejr i Wahiba
morgenmad
måltider ifølge program: 3 frokoster og 2 middage
mineralvand under udflugterne
transport og entreer ifølge program
lokal engelsktalende guide (ekskl. transfers)
transfer fra/til lufthavnen med lokal chauffør
lokale moms

Prisen inkluderer ikke:
Flybilletter til/fra Muscat
rejseforsikring
drikkepenge
drikkevarer og måltider ikke nævnt i programmet
visum
"Meet & Greet Muscat" i lufthavnen
personlige udgifter

Ekstra tjenester:
ekstra nat i Muscat på 4* hotel: på forespørgsel
turen kan også arrangeres med indkvartering i hoteller i højre kategori (superior): på forespørgsel
Jul og Nytårs tillæg: på forespørgsel


Billeder


Det naturskønne Oman (Vurderet 4.95 / 5 Baseret på 350 Anmeldelser.)
Pris
7820 DKK
Varighed
8 Dage
Eneværelsestillæg
2160 DKK
Status
Garanteret afgang
Pris
7820 DKK
Varighed
8 Dage
Eneværelsestillæg
2160 DKK
Status
Garanteret afgang
Pris
7820 DKK
Varighed
8 Dage
Eneværelsestillæg
2160 DKK
Status
Garanteret afgang
Pris
8110 DKK
Varighed
8 Dage
Eneværelsestillæg
2460 DKK
Status
Garanteret afgang
Pris
8110 DKK
Varighed
8 Dage
Eneværelsestillæg
2460 DKK
Status
Garanteret afgang
Pris
8110 DKK
Varighed
8 Dage
Eneværelsestillæg
2460 DKK
Status
Garanteret afgang
Pris
8110 DKK
Varighed
8 Dage
Eneværelsestillæg
2460 DKK
Status
Garanteret afgang

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Vejledende pris med Turkish Airlines eller Emirates
Gruppestørrelse
Min. 2 persons
Reservation System Code
OMAN
Vandreferie i Rila- og Pirinbjergene - Bulgarien 3950 DKK, 8 Dage

Vandreferie i Rila- og Pirinbjergene - Bulgarien

En unik bjergvandretur over skyerne i Balkan-halvøens højeste bjerge. På denne tur vil vi bestige...
Det bedste af Kenya på en uge 10050 DKK, 8 Dage

Det bedste af Kenya på en uge

Kenya er et af de rejsemål, hvor vi vitterligt kan sige, at det har alt. Her ligger det berømte...
Irak - landet mellem Tigris og Eufrat 12350 DKK, 9 Dage

Irak - landet mellem Tigris og Eufrat

Irak har akæologiske udgravninger og historiske steder som intet andet sted på jorden. Den...
Se alt» Blog

10.12.2021 21:01

Saudi Arabien - islams fødested (gode råd før du skal afsted)

Det tog rigtig lang tid for Saudi Arabien at beslutte sig for at åbne sin grænser for turister, men nu er det endelig en kendsgerning, og Penguin Travel satte straks dette unikke rejsemål på sit kort.Kongeriget – kendt som islams åndelige fødested, har nu en ny tilgang til at tiltrække besøgende, og visum kravene er derfor ændret. Forandringerne er så store i forhold til tidligere, at de...


08.12.2021 13:51

Sokotra - en ø velsignet af guderne og glemt af menneskeheden

Kære rejseven, Da jeg var teenager (tilbage i 70'erne), var der ingen computere og "smart" enheder af nogen art. Kan du forestille dig det, eller måske kan du huske det? Det var den gang vi skrev breve på et papir med en kuglepen og sendte dem med posten. Vi lyttede til de hypermoderne Pink Floyds "The Dark Side of the Moon" eller David Bowies "Space Oddity". Og...


15.11.2021 15:05

Centralasien - alt du behøver at vide inden afrejse

Centralasien er fortsat en af ​​de mindst besøgte regioner i verden. Her findes de såkaldte "Stan-lande", de tidligere sovjetrepublikker Kasakhstan, Tadsjikistan, Turkmenistan, Usbekistan og Kirgisistan. Hvis vi går tilbage i tiden, var disse lande engang hjertet af Silkevejen, den berømte rute, der gik gennem Asien og Europa og forbandt øst og vest, hvor græske og persiske hære...


25.08.2021 13:12

7 interessante fakta om Afghanistan

Så er der igen nyt fra Afghanistan - i april 2021 skrev vi om tilbagetrækning af soldater frem til 11.september 2021. Fulde af håb og optimisme - velvidende at  Afghanistan i mere end 50 år har været været på forsiderne med historier om flygtninge, terrorisme, burkaer og skæg. I 2015 skrev Suzanne Brøgger om sine oplevelser i landet i bogen "Jeg har set den gamle verden forsvinde...