Myanmar og Laos - det mystiske ansigt af den Gyldne Trekant

Myanmar og Laos - det mystiske ansigt af den Gyldne Trekant 14810 DKK, 15 Dage

En enestående oplevelse i Den Gyldne Trekant - Myanmar, Laos og Thailand.

Elsker man at rejse har man sandsynligvis allerede været i Thailand – et velkendt og meget gæstfrit turistmål. Har man været i Thailand har man måske taget en afstikker til Cambodja og set en af verdens vidundere - Angkor Wat. Men er man en ægte opdagelsesrejsende bør man ikke gå glip af den skjulte perle – Indokina. Rejsemål som ikke er så populære endnu men stadig meget interessante - Myanmar og Laos. Myanmar (det tidligere Burma) er stadig mere eller mindre isoleret fra resten af verden på grund af militærjuntaen men det har formået at holde charmen af den traditionelle kultur. Internettet er en sjælden ting, og her går mænd i nederdele. Den daglige løn er kun 2 USD men folks smil er millioner værd. Bagan-sletten, dækket med skove og ældgamle templer er måske det mest surrealistiske syn man længe har set. Inle søen med sine flydende blomstre og landsbyer omdefinerer hvad der betegnes som eksotisk. En sejltur på Mekong floden gennem junglen i Laos, som passerer klostre på vej mod den gamle hovedby Luan Prabang – en charmerende by gemt væk bag bjergene. De to unikke kulturer har længe været isoleret og har udviklet sig efter ældgamle traditioner uden særlig indflydelse fra Vesten og de omkringliggende lande. Er du frisk på at tage med?

Turens højdepunkter:
Shwedagon pagode – det 98 m høje stupa i Yangon er den helligste pagode i Myanmar
Bagan – hovedstaden det gamle burmsiske kongerige, hvor flere end 4000 templer blev bygget i middelalderen
Inle søen – det eneste sted i verden hvor bådførere ror med benene
Luang Prabang – den gamle hovedstad i Laos med sine gamle klostre

 


Rejseplan:
  

Dag 1. Ankomst Yangon (Myanmar)
Ankomst til Yangon tidligt om eftermiddagen. Rejsen fra Europa til Myanmar skal højst sandsynligt starte dagen før. Transfer til hotellet. Sightseeingen begynder med et besøg i Chaukhtatgyi pagoden, som huser den 72 meter lange liggende Buddha statue. Videre til Kandawgyi parken hvor man kan se Karaweik – et flydende palads, der er en replika af det kongelige palads. Endvidere besøges den berømte Shwedagon og pagode. Overnatning i Yangon. (M/-/-)

Dag 2. Yangon
Transfer til Yangon togbanegård. Unik togtur på byens cirkelrute (ca. 20 – 30 min). Dette langsomkørende tog giver en fantastisk mulighed for at observere den farverige lokale livsstil. Man stiger af toget ved Kyi Myin Daing markedet og tager tilbage til Yangon. Dagens sightseeing fortsætter med en køretur langs den berømte ’Strand Road’, et smut forbi havnen, et besøg hos den 2000 år gamle Sule pagode og Mahabandoola park. Vi fortsætter til en lokal tebutik for at smage forskellige slags te. Tid på egen hånd til lidt shopping ved Bogyoke markedet (lukket om mandagen og på helligdage). Sidst på programmet er et besøg på det meget livlige Chinatown aften-markedplads. Overnatning i Yangon. (M-/-)

Dag 3. Yangon - Bagan
Morgenfly til Bagan, Myanmar’s gamle hovedstad, hvor der findes tusindvis af pagoder flankeret af den mægtige Irrawaddy flod. Vi besøger Shwezigon pagoden med sin yndefulde klokke-facon, som er en prototype af de senere Myanmar stupaer. Derefter fortsætter dagen med et besøg til Wetkyi-in Gubyaukkyi, et underjordisk tempel med udsøgte Jatakas vægmalerier. Videre til det fremtrædende Ananda-tempel med en 51 meter høj forgyldt top, Manuha templet, Nanpaya templet og Gubyaikgui, som er under UNESCOs beskyttelse pga. de gamle vægmalerier. Dagen slutter af med et besøg til den berømte Scwesandaw pagode, hvor vi følger trinene op til en af de høje terrasser, hvorfra der er en skøn udsigt over sletterne og byen. Overnatning i Bagan. (M-/-)

Dag 4. Bagan
Efter morgenmad er der udflugt til Minnanthu landsby med hestevogn. Der besøges Tayoke Pyay, Payathonzu og Nandamanya templet (kendt for vægmalerier fra det 13. årh.) og det berømte Kyat Kan kloster og meditationscenter i Bagan. Om eftermiddagen besøges landsbyerne omkring Bagan som lever af landbrug og man får en bedre indsigt i livet på landet. Næste stop er det smukke Nat Htuang Kyaung kloster, som er kendt for de mange træudskæringer, en samling af gamle Buddha statuer og lakæsker. Sidst på dagen besøges et af monumenterne ved Irrawaddy floden, hvor det med lidt held er muligt at nyde solnedgangen. Overnatning i Bagan. (M-/-)

Dag 5. Bagan – Mandalay
Efter morgenmaden kører vi fra Bagan til Mandalay (ca. 4 t.) – det spirituelle centrum i Myanmar. Der køres direkte ud til Mahamuni pagoden, hvor der findes en 4 meter høj statue af Buddha dækket med et tykt lag af bladguld. Eftermiddagen bruges på at udforske Schwenandaw klostret, nyde dets udsøgte træudskæringer, og Kuthodaw pagoden, hvor buddhistisk skrift er udskåret på 729 marmorplader (UNESCO). Det bliver ofte kaldt ”verdens største bog”. Dagens sightseeing slutter på Mandalay Hill, som er et ideelt sted at overvære solnedgangen over byen. Overnatning i Mandalay. (M-/-)

Dag 6. Mandalay - Amarapura - Ava - Sagaing – Mandalay
Heldagsudflugt til de ældgamle byer: Amarapura, Ava og Sagaing. Der besøges det største kloster i Myanmar – Maha Ganyon Kyaung. Her bor tusindvis af unge munke og stedet er kendt som et buddhistisk center, hvor man kan lære om og undervises i buddhisme. Kort sejltur hvor der krydses Myintge floden (Myintge kanalen) til byen Ava. Her finder man et gammelt trækloster – Bagaya. Der fortsættes til Sagaing hvor der findes adskillige pagoder og over 600 klostre og nonneklostre spredt ud over de berømte ’Sagaing Hills’. Besøg bl.a. den imponerende godt 30 m høje pagode, Swan Oo Pon Nya Shin og tempelkomplekset U-Min Thounzeh Caves, hvor der findes intet mindre end 45 Buddha statuer. Herfra en slentretur på den 1.2 km lang fodgænger bro, U Bein, før der returneres til Mandalay for overnatning. (M-/-)

Dag 7. Mandalay - Heho - Inle Lake
Tidlig morgenmad og kørsel til Heho i den sydlige Shan stat (ca. 5 t.), som er indgangen til den betagende Inle sø. Bådudflugt med motorbåd på søen hvor vi ser pæle-andsbyer, flydende blomsterhaver, unikke pagoder og traditionelle fladbundede både, hvor mændene bruger benene til at ro. Vi besøger Phaung Daw Oo pagoden og de fem hellige Buddha billeder. Undervejs ser vi Nampan – en flydende landsby hvor der bor mange håndværkere og kunstnere. Vi fortsætter til Inn Paw Khone – en landsby af vævere. Sidst på programmet er Nga Phe Chaung klostret, som er et af de mest imponerende af de mange klostre på søen med sine 150-200 søjler med træudskæringer. Overnatning på hotel ved Inle søen. (M-/-)

Dag 8. Inle Lake - Indein
Bådtur på søen. Besøg til Pa-Oh landsbyen i In Dein på den vestlige bred. Forbi den travle by Ywama, som er den største på søen og videre til Nyaung Ohak klostret, hvor vi går op ad en trappesti flankeret af hundredvis af træsøjler før vi når frem til den imponerende Shwe Indein Pa-O kompleks som indeholder mere end 1000 stupaer opført i det 17. og 18. århundrede. Efter en spadseretur blandt pagoderne tager vi båden tilbage til Inle søen. (M-/-)

Dag 9. Inle - Heho - Tachileik - Chiang Khong (Thailand) - Houeisay (Laos)
Transfer til lufthavnen i Heho. Morgenfly til Tachileik. Transfer til landegrænsen mellem Tachileik – Mae Sau (Thailand). Vi krydser grænsen til Mae Sai i Thailand. Her møder vi guiden og bliver kørt til Chain Khong (Thailand). Grænsekrydsning til Houeisay. Overnatning. (M-/-)

Dag 10. Houeisay - Pakbeng. Mekong Cruise
Dagen starter med en bådudflugt ned ad Mekong floden til Luang Prabang via Pakbeng, en lille landsby mellem Houseisay og Luang Prabang. Undervejs gør vi holdt for at observere livets gang blandt de mange minoriteter langs Mekong floden. Vi ankommer til Pakbeng før solnedgang og tjekker ind på hotellet. (M-/-)

Dag 11. Pakbeng - Luang Prabang
Videre til Luang Prabang. På vejen stoppes der for at besøge Pak Ou grotten som ligger gemt i en kalkstens klippe. Ankomst til Luang Prabang sent på eftermiddagen, og transfer til hotellet for tjek -ind. Luang Prabang er en lille by på Mekong og Nam Khan floderne beliggende i et smukt bjerglandskab. Fra 1353 indtil 1545 var landsbyen hovedstad i Lane Xang kongeriget før magten blev overført til Vientiane. (M-/-)

Dag 12. Luang Prabang
Efter morgenmad tager vi på sightseeing i den hellige tempelby. Besøg til det forhenværende kongepalads, War Visoun templet, Wat Aham templet, Wat Xiengthong templet og Phousi bakken, hvor 328 trin fører op til toppen med en fantastisk panoramaudsigt over byen. (M-/-)

Dag 13. Luang Prabang - Vientiane (tog)
Vågn op før daggry for ikke at gå glip af det særegne syn, når hundredvis af munke går gennem byens gader og modtager almisser og mad – et ærefrygtindgydende syn, hvor du selv kan deltage ved at medbringe en erkendtlighed. Dette tidlige morgenritual går generationer tilbage i Laos. Se byen vække til live om morgenen, og vend derefter tilbage til hotellets morgenmad. Tag afsted på en times kørsel sydpå til en af Luang Prabangs mest maleriske seværdigheder, Kuang Si-vandfaldet. Stop undervejs ved Phosy-markedet, hvor du kan observere de lokale, der handler med friske råvarer. Ved ankomsten kan du tage på en afslappet vandretur gennem nationalparken mod Kuang Si-vandfaldet. Eftermiddagstog til Vientiane. Overnatning i Vientiane. (M-/-)

Dag 14. Vientiane
Efter morgenmaden tager vi på sightseeingtur i Vientiane for at besøge museet Wat Sisaket, det ældste tempel, der overlevede den siamesiske krig i 1828, hvis kloster indeholder mere end 8000 Buddha-statuer; Wat Ho Prakeo, det tidligere hjemsted for Emerald Buddha-statuen eller Pra Keo, indeholder i dag en samling af Buddha-statuer, antikviteter og artefakter fundet omkring Vientiane; That Luang Stupa, symbol på nationen Laos og det vigtigste monument, bygget til at dække den originale mindre stupa indeholdende et stykke af Buddhas brystknogle; Patouxay (Arch de Triumph), bygget for nylig til minde om dem, der døde i fortidens krige. Det fremstår i dag som Vientianes vartegn. Overnatning i Vientiane. (M-/-)

Dag 15. Afrejse fra Vientiane (Laos)
Transfer til lufthavnen. Hjemrejse.

***

Visa:
► Thailand: Visum til Thailand er ikke nødvendigt for danske statsborgere på nuværende tidspunkt.
► Myanmar: Man kan søge om e-visum til Myanmar forud for ens rejse her: http://evisa.moip.gov.mm/NoticetoTourists.aspx
► Laos: Man kan få visum ved ankomst til Laos eller vælge at søge på forhånd via den laotiske ambassade i Sverige: http://www.laosembassystockholm.egnaverk.se/. Check selv for den nyeste information.

Værd at vide: ► Den mest brugte valuta er USD. Creditcards(visa, mastercard) kan bruges i Thailand og man kan som regel finde en pengeautomat i Laos til at hæve fra, men i Myanmar skal man have kontanter med ► Tillæg for højsæson og/eller festligheder/helligdage kan forekomme (f.eks. jul, nytår, laotisk nytår m.m)

Anbefalet rejseperiode: oktober - marts


Prisen inkluderer:
14 nætter i delt dobbeltværelse med morgenmad på alm. turistklasse hoteller
Transport i jf. rejseplan
Sejlads/bådudflugter som i programmet
Togbilletter
Alle indenrigsfly
Lokal engelsktalende guide
Turleder fra Penguin Travel ved min. 8 deltagere

Prisen inkluderer ikke:
Internationale flybilletter
Drikkevarer og måltider udover nævnte
Rejseforsikring
Personlige udgifter
Visum til Laos
Myanmar og Thailand
Vaccinationer
Drikkepenge
Afrejsegebyr i lufthavne hvis påkrævet
Valgfrie udflugter/aktiviteter fx. tur i varmluftballon over Bagan (betales på stedet)

Ekstra tjenester:
Tillæg ved 2-3 personer
der rejser sammen (evt. eneværelse ikke indregnet): 550 EUR pp


Billeder


Myanmar og Laos - det mystiske ansigt af den Gyldne Trekant (Vurderet 4.73 / 5 Baseret på 395 Anmeldelser.)
Pris
14810 DKK
Varighed
15 Dage
Eneværelsestillæg
3350 DKK
Status
Garanteret afgang
Pris
14810 DKK
Varighed
15 Dage
Eneværelsestillæg
3350 DKK
Status
Åben for booking
Pris
14810 DKK
Varighed
15 Dage
Eneværelsestillæg
3350 DKK
Status
Åben for booking
Pris
14810 DKK
Varighed
15 Dage
Eneværelsestillæg
3350 DKK
Status
Åben for booking

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Vi anbefaler Emirates og Bangkok Airways til Yangon og fra Luang Prabang. Man kan også flyve til/fra bangkok med Austrian Airlines, FinnAir, Turkish Airlines, Thai Airways, SAS m.m. Fra Bangkok kan man tage lokale fly til Yangon/fra luang Prabang.

 

Irak - landet mellem Tigris og Eufrat 14740 DKK, 9 Dage

Irak - landet mellem Tigris og Eufrat

  Irak har akæologiske udgravninger og historiske steder som intet andet sted på...
Rundrejse i Mellemamerika (Guatemala, Honduras, El Salvador, Nicaragua) 12500 DKK, 13 Dage

Rundrejse i Mellemamerika (Guatemala, Honduras, El Salvador, Nicaragua)

To ugers eventyrlig rejse gennem Mellemamerika. Vi går på opdagelse i den koloniale fortid ved at...
5 stan-lande - I Djengis khans fodspor 17560 DKK, 21 Dage

5 stan-lande - I Djengis khans fodspor

Følg i Gengis Khans fodspor, gennem store ørkener, rullende stepper, frugtbare dale og de...
Se alt»

Blog

28.03.2024 14:21

Alt hvad du skal vide om en "Vandreferie på egen hånd"

Kært barn har mange navne - for os er en "vandreferie på egen hånd" uden guide og uden andre deltagere end dig og dine. Vandreferie på egen hånd – en rejseform, vi har haft på programmet i 35 år: Udvalget er blevet større og større og programmerne forfinet i takt med dynamikken hos vores rejsende. Vores hovedfokus er på vandreferier i Europa, hvor netværket af vandrestier og...


29.05.2023 14:59

Opdag den fortryllende skønhed ved Lake Nakuru i Kenya

Kenya, et land med betagende landskaber og varieret dyreliv, rummer en række skjulte perler for rejsende, der søger uforglemmelige oplevelser. Blandt disse skatte ligger den fortryllende Lake Nakuru, en hypnotiserende sø beliggende i Great Rift Valley. Kendt for sit overflødige fugleliv og betagende natur, byder Lake Nakuru National Park på en fascinerende blanding af naturlige vidundere og...


28.09.2022 11:22

Via Egnatia - den romerske hærvej på Balkan

Via Egnatia - fra Durrës til Istanbul. Via Egnatia, romersk hærvej, er omdrejningspunktet for vores seneste rundrejse og kulturrejse på Balkan. Ruten går tværs over Balkan fra Durrës i Albanien gennem Nordmakedonien og Grækenland til vore tiders Istanbul i det europæiske Tyrket. Det var den første store hærvej romerne byggede uden for Italien. Den skærer sig gennem terræner og områder, der...


10.12.2021 21:01

Saudi Arabien - islams fødested (gode råd før du skal afsted)

Det tog rigtig lang tid for Saudi Arabien at beslutte sig for at åbne sine grænser for turister, men nu er det endelig en kendsgerning, og Penguin Travel satte straks dette unikke rejsemål på sit kort. Kongeriget – kendt som islams åndelige fødested, har nu en ny tilgang til at tiltrække besøgende, og visum kravene er derfor ændret. Forandringerne er så store i forhold til tidligere, at...