Rejs trygt og sikkert!

Rideferie I Bieszczady, Polen

Rideferie I Bieszczady, Polen

Bjergene ligger dybt i det sydøstlige Polen. Dette enorme område er en af de smukkeste regioner af Polen og et paradis for de rejsende der søger ro og stilhed.

Ø;;;;;de landskaber hvor civilisation nærmest er ikke-eksisterende. Kort sagt: en lejeplads for rideentusiaster.

Denne rejse viser dig naturens dybeste mening, da Bieszczady-bjergnene er kendt for dets rige plante- og dyreliv, der også tæller både ulve og bjørne. Bliv ikke overrasket når ræve, harer og selv hjorte krydse hestens vej lige froan dig.

Du får her chancen for at beundre regionens landsbyer som for eksempel Komancza, hvor man kan spore arkitekturen tilbage til de gamle Lemk og Boik civilisationer.


Rejseplan:

Dag 1: Krakow
Ankomst til Krakow. Ved ankomst bliver i kørt til hotellet i centrum. Dagen er til fri disponering indtil gruppen mødes om aftenen til atensmad på hotellets restaurant.

Dag 2: Sanok – Wola Piotrowa
Vi starter i byen Sanok beliggende nær den Polsk-Ukrainske-Slovenske grænse (ca. 3,5 times kørsel fra Krakow). Efter morgenmaden møder vi hestene og gør os klar til afgang. I begyndelsen rider vi gennem store åbne områder og passerer de landsbyer der blev efterladt i forbindelse med “Operation Vistula” (et kodenavn for den tvungne genbosættelse af Ukrainske minoriteter heriblandt Boykoer og Lemkoer fra de sydøstlige provinser af Polen, til de genvundne territorier i vest efter krigen). Her har vi også mulighed for at se en kirke fra det 16’ende århundrede.
Vi tilbringer natten i Wola Piotrowa hos lokale.

Dag 3: Wola Piotrowa – Roztoki Dolne
Vi har en vidunderlig rejse foran os – store enge, endeløs galop og smukke skove. Vi krydser det åbne landskab og forladte landsbyer. På vejen har vi mulighed for at se gamle gravkamre gemt væk bag naturens bevoksning, der langsomt har opslugt dem gennem tiden. Vi stopper ved landsbyen Turzansk der er kendt for dens gotiske trækirker fra det nittende århundrede, som sammen med tserkvas er designet som del i UNESCO’s træ-tserkvas fra den karpatiske region i Polen og Ukraine.

Dag 4: Roztoki Dolne – Rybne
Endnu en perfekt dag for naturelskernen når vi rider gennem marker og skove og mærker atmosfæren fra de forladte landsbyer. Vi kommer igennem den lille landsby Zernica, hvor vi har mulighe for at opleve en ortodoks kirke bygget i træ.

Dag 5. Rybne – Terka
Vi krydse de åbne landskaber ogfølger bjergryggene med vidunderlige udsigter til Solina søen – også kendt som ’’Bieszczady-søen’’. Det er den største kunstige sø i Polen, og bliver fyldt af floderne San og Solinka.
Vi rider gennem landsyen Bukowiec hvor vi igen har mulighed for at se en ortodoks kirke (i Gorzanka). Hvis bejret tillader det klatrer vi op til Korbania-bjerget med fantastiske udsigter over regionen.

Dag 6: Terka – Postolow
Vi fortsætter vores rejse langs Solina-søen.
Vi krydse også San-floden flere gange, hvilket altid er spcielt for ryttere.

Day 7: Postolow – Sanok
Idag bevæger vi os langsomt mod Sanok – vores rejses endestation.
Vi kan vælge ruten, der går gennem smukke skove og Slonne-bjergene. Her får vi mulighed for at se ruinerne efter slottet Sobien, og efter vi har kydset San-floden ankommer vi til Polens største etnografiske park – museumsbygningerne afspejler forskellige etniske grupper fra den Polsk-Ukrainske grænseregion (hundredevis a ting lavet i træ fra det syttende til det tyvende århundrede: gårde, ortodokse kirker, møller). Den anden mulighed er at følge ruten, der leder os til ruiner efter Discalced Carmelites klosteret.

Dag 8: Sanok – Krakow – Afrejse
Efter morgenmaden tager vi tilbage til Krakow lufthavn (ca. 3,5 times kørsel) eller et hotel hvis i fortsat vil blive i Polen.
 

 

 

Sværhedsgrad:
Du er selvsikker og kan kontrollere alle tempoer (inklussiv trav og galop). Husk også på at i vil tilbringe tilbringe 4,5 – 6 timer i sadlen hver dag.
Vi anbefaler at alle ryttere er i god fysisk form, og tager et par rideture som opvarmning til denne tur for atreducere ømhed.
Du skal være i stand til at sadle og afsadle din hest, da alle deltagere har ansvar for egen hest før og efter en dags ridning. Dette gælder også håndtering af udstyr. Vores ture er ikke for førstegangsryttere, men du behøver bestemt heller ikke at være ekspert. Børn over 12 år er velkomne på turen med følge af en værge.

Assistance:
Saddeltasker er tilgængelige men vil typisk kun være til at bære på følgende ting på grund af størrelse: regnjakke og regnbukser, vandflaske, ekstra trøje, kamera og en lille taske med personlige sager. Baggagen bliver transporteret i bil. Guiden sørger for at i får en sikker og god tur iht. Rejseplanen. Derudover forventes entusiasme, højt humør og viljen til at udforske det ukendte. En tilgang med åbent sind og evne til at tilpasse sig nye kulturer og vaner i det land i besøger, vil med garanti gører turen bedre for jer.

Forplejning & Indkvartering
Almindelig indkvartering i sovesalsstil er til rådighed på gårde, skovhytter eller lokale hostels i værelser.
Disse tilstande er baseret på hestenes indkvartering og vildnisset vi kommer igennem. Indkvartering på turen er med helpension hvor morgenamd og aftensmad tilbydes samme sted eller tæt på indkvarteringen. Frokost, alt afhængig af ruten, er i form af picnic eller på restaurant hvis en sådan findes på ruten. Maden er typisk naturlig polsk mad og smager glimrende! Alkoholiske drikke så vel som drikkevarer mellem måltider er ikke inkluderet i turens pris.

 


Prisen inkluderer:
Helpension (første måltid: aftensmad på ankomstdagen
sidste måltid: morgenmad på afrejsedagen)
Erfaren guide
Transport under turen
Baggagetransport under turen

Prisen inkluderer ikke:
Obligatorisk forsikring: ansvarsforsikring
ulykkes- og livsforsikring
Valgfri forsikring (f.eks. afbestillingsforsikring)
Entrepriser (f.eks. i Krakow) og ekstra aktiviteter
Drikkevarer mellem måltider og alkoholiske drikkevarer
Fly
Personlige udgifter
Alle ander udgifter der ikke er nævnt i programmet


Billeder


Rideferie I Bieszczady, Polen (Vurderet 4.89 / 5 Baseret på 328 Anmeldelser.)
Pris inkl. flybillet 9800 DKK
Gruppestørrelse
2-12 riders
Reservation System Code
PLHRBIES
Rideferie i Rodopibjergene, Bulgarien 5510 DKK, 8 Dage

Rideferie i Rodopibjergene, Bulgarien

Rodopi-bjergene i det sydlige Bulgarien er masser af uspoleret natur, historiske seværdigheder,...
Sydsudan - kvæghyrdernes land 13990 DKK, 9 Dage

Sydsudan - kvæghyrdernes land

Der er ingen tvivl om, at Sydsudan er en af de mest udfordrende destinationer for den frygtløse...
Cykelferie i Balkanbjergene - Bulgarien (guided) 4020 DKK, 8 Dage

Cykelferie i Balkanbjergene - Bulgarien (guided)

Spændende cykeltur i hjertet af Balkanbjergene. På denne rejse cykler vi langs med de nordlige...
Se alt» Blog

10.12.2021 21:01

Saudi Arabien - islams fødested (gode råd før du skal afsted)

Det tog rigtig lang tid for Saudi Arabien at beslutte sig for at åbne sin grænser for turister, men nu er det endelig en kendsgerning, og Penguin Travel satte straks dette unikke rejsemål på sit kort.Kongeriget – kendt som islams åndelige fødested, har nu en ny tilgang til at tiltrække besøgende, og visum kravene er derfor ændret. Forandringerne er så store i forhold til tidligere, at de...


08.12.2021 13:51

Sokotra - en ø velsignet af guderne og glemt af menneskeheden

Kære rejseven, Da jeg var teenager (tilbage i 70'erne), var der ingen computere og "smart" enheder af nogen art. Kan du forestille dig det, eller måske kan du huske det? Det var den gang vi skrev breve på et papir med en kuglepen og sendte dem med posten. Vi lyttede til de hypermoderne Pink Floyds "The Dark Side of the Moon" eller David Bowies "Space Oddity". Og...


15.11.2021 15:05

Centralasien - alt du behøver at vide inden afrejse

Centralasien er fortsat en af ​​de mindst besøgte regioner i verden. Her findes de såkaldte "Stan-lande", de tidligere sovjetrepublikker Kasakhstan, Tadsjikistan, Turkmenistan, Usbekistan og Kirgisistan. Hvis vi går tilbage i tiden, var disse lande engang hjertet af Silkevejen, den berømte rute, der gik gennem Asien og Europa og forbandt øst og vest, hvor græske og persiske hære...


25.08.2021 13:12

7 interessante fakta om Afghanistan

Så er der igen nyt fra Afghanistan - i april 2021 skrev vi om tilbagetrækning af soldater frem til 11.september 2021. Fulde af håb og optimisme - velvidende at  Afghanistan i mere end 50 år har været været på forsiderne med historier om flygtninge, terrorisme, burkaer og skæg. I 2015 skrev Suzanne Brøgger om sine oplevelser i landet i bogen "Jeg har set den gamle verden forsvinde...