4 stan-lande - Gå i dybden med Centralasien

Alene navnet "Silkevejen" giver eventyrlignende billeder på nethinden af lange kamelkaravaner, der rejser gennem golde ørkener, af modige eventyrere og købmænd, der handler på eksotiske orientalske markeder. Dette netværk af ruter, som strakte sig omkring 11 000 km og forbandt øst og vest, er en milepæl i udviklingen af den moderne verden.Forbindelserne mellem disse regioner har en lang historie bag sig: fra et fænomen med en stor økonomisk og kulturel betydning, og i dag til en af de mest eftertragtede rejseoplevelser.

Denne episke tur tager dig til fire lande, der engang var hjertet af Silkevejen - Kirgisistan, Kazakhstan, Tadsjikistan og Usbekistan, hvor du vil se smukke flisebelagte antikke moskeer, alpine søer omkranset af jurtelejre, store monumenter, primitive landsbyer og farverige markeder.


Turens højdepunkter:
Isskyk Kul - "Kirgisistans perle" og verdens næststørste saltvandsø
“Valley of Castles”- i en af Kazakhstan smukkeste kløfter a la Grand Canyon
Iskanderkul-søen (Tadsjikistan) – billed smuk og en slags vartegn for landet
Khiva, Bukhara, Samarkand - klassiske byer på Silkevejen og uzbekiske stoltheder

 

Fra historiebogen: Penguin Travel har været med hele vejen i bogstaveligste forstand. Dengang stan-landene var republikker i Sovjetunionen og ikke hed noget med ”stan” og kendte som stop på Silkevejen. Vi arrangerede klassiske rejser på Silkevejen til Dushanbe i landet med utallige stavemåder: Tadsjikistan, Tadjikistan, Tayikistan, Tajikistan; vi besøgte Samarkand, Bukara og Tashkent i Den usbekiske sovjetrepublik, inden sidste stop i Kirgisien som landet hedder i den sovjetrussiske tradition med besøg i Bishkek og til søen Issyk Kul. Det er et fundament af gammel kærlighed til Rejser på Silkevejen som denne kulturelle rundrejse i Centralasien til de 4 stan-lande Kazakhstan - Tajikistan - Uzbekistan – Kirgisistan bygger på.


Rejseplan:   

Dag 1. Ankomst Bishkek (Kirgisistan)
Gruppen samles og tid på egen hånd. (-/-/-)

Dag 2. Bishkek bytur og Ala-Archa kløften
I dag tager vores guide os med på en byrundtur i Kirgisistans charmerende hovedstad, den grønneste by i Centralasien. Vores sightseeingprogram i Bishkek inkluderer stop ved Oak Park, Central Square Ala – Too, The Philharmonic Hall og Victory Square. Om eftermiddagen udflugt til Ala-Archa-kløften. (M/-/-)

Dag 3. Bishkek – Burana – Chon Kemin dalen
Tidlig start fra Bishkek med kurs mod øst og efter 80 km ankommer vi til vores første stop - Burana Tower. Vi kører videre ind i bjergene til et Guest House i den smukke Chon-Kemin-dal, hvor vi spiser frokost ved ankomsten. Om eftermiddagen kan du gå en tur i landsbyen, følge med i lokalbefolkningens daglige gøremål eller eventuelt tage på en kort ridetur (ikke inkl.) ind i de omkringliggende bakker. Aftensmad i det Guest House, hvor vi skal overnatte. (M/F/A)

Dag 4. Chon Kemin – Kochkor – Sonkul
Tidlig morgen er der afgang til søen Sonkul. Turen fører over smukke bjergpas. Vi gør holdt for picnic undervejs og er fremme i lejren inden aftesmaden. Overnatning i jurte-lejr (op til 4 personer pr. jurte). (M/-/A)

Dag 5. Sonkul – Issyk-Kul
I dag kører vi til Issyk Kul – "Kirgisistans perle". På vejen gøres holdt i Kochkor for at se, hvordan traditionelle filttæpper bliver til. Kort efter Kochkor ankommer vi til Issyk Kul - den næststørste bjergsø i verden efter Titicaca. Beliggende i en højde af 1600m er det en let saltholdig sø uden udløb, fuldstændig omgivet af Tien Shan-bjergene. Ved ankomsten er der ørnejagt-show, aftensmad og overnatning i jurte-lejr (4 personer pr. jurte, fælles badefaciliteter – ved ledig kapacitet forsøges 2 pers. pr. jurte, kan ikke garanteres). (M/-/A)

Dag 6. Issyk-Kul- Karakol
Vi fortsætter mod øst langs den sydlige bred af Issyk Kul mod byen Karakol. På vejen til Karakol kører vi ind i en sidedal ved Barskoon, det var et af de foretrukne opholdssteder for den første russiske astronaut Yuri Gagarin. Her vil vi tage en kort tur til vandfaldet, har tid til en kop kaffe og spise lidt, før vi fortsætter til en anden sidedal - Jety Oguz, berømt for sine syv røde klippeformationer kaldet "Seven Bulls" og "The Broken Heart". Bagefter fortsætter vi vores køretur til Karakol. Ved ankomsten er der en kort sightseeingstur inklusive Dungan-moskeen bygget i 1904 uden metalsøm, den russisk-ortodokse trækirke, som har stået siden 1869, og det lille historiske museum. Om aftenen kan vi eventuelt nyde et traditionelt kirgisisk folkeshow (ikke inkl.) på logiet. Overnatning i Guest House. (M/-/A)

Dag 7. Karakol (Kyrgyzstan) – Charyn Canyon (Kazakhstan) - Almaty
I dag krydser vi bjergene og kører ind i Kasakhstan mod Almaty, Kasakhstans tidligere hovedstad og største by. Vejen er lang (400 km / 7-8 t.) og til dels i ikke særlig god stand. Godt halvvejs stopper vi for at se en af de mest berømte naturlige seværdigheder i Kasakhstan - Charyn Canyon. Kløften sammenlignes ofte med Grand Canyon, selvom den er meget mindre i størrelse med en samlet længde på 80-90 kilometer. Den del af kløften, vi besøger, er kendt som "Valley of Castles" efter de usædvanlige klippeformationer. Ankomst til Almaty sent på eftermiddagen. (M/-/-)

Dag 8. Almaty 
Almaty er den største by i Centralasiens rigeste land, Kasakhstan. Indtil 1997 var det landets hovedstad, og i dag er det stadig landets forretnings- og uddannelsescenter. Vejene er brede og med træer, og der er god udsigt over Zailisky Ala-Too-bjergene, der danner en kulisse for byen. Navnet Almaty betyder "stedet med æbler", og det menes, at det er her æblerne stammer fra. Vi besøger Panfilov Park for at se Almatys mest berømte attraktion, Zenkov-katedralen. Den blev bygget i 1904 uden et eneste metalsøm og er en af verdens højeste træbygninger. I samme park ligger det imponerende sovjetiske monument. Ved siden af parken ligger Museet for musikinstrumenter med mange traditionelle instrumenter fra regionen. Om eftermiddagen kører vi en halv time op til Medeo skøjtebanen og tager med svævebane for at nyde en flot udsigt på toppen af Shymbulak skiområdet. (M/-/-)

Dag 9. Almaty (Kazakhstan) – Dushanbe (Tadsjikistan), City Tour
Efter morgenmaden er der transfer til Almaty Lufthavn, hvorfra vi tager med Air Astana til Dushanbe, hovedstaden i Tadsjikistan. Oprindeligt var Dushanbe en lille landsby omkring et marked, der fandt sted hver mandag - "Dushanbe" oversat fra persisk betyder mandag. Det var som en del af Sovjetunionen, at den blev Tadsjikistans industrielle centrum. Vi møder vores tadsjikiske guide, kører til hotellet for check-in og derefter går vi en tur til Botanisk Have. Vores sightseeing omfatter besøg ved Ismail Samani-statuen og Rudaki-parken, dedikeret til den store persiske digter Rudaki, der levede i Samanid-tiden i det 9. århundrede. (M/-/-)

Dag 10. Dushanbe – Iskander Kul – Penjikent (290km, 7h), Fann Mountains
Efter en tidlig morgenmad kører vi til Iskander Kul - søen, der er opkaldt efter Alexander den Store. Den har form som en trekant og betragtedes som en af de mest naturskønne søer i det tidligere Sovjetunionen. Den ligger i Fan -bjergene i 2.200 meters højde. Denne dejlige rute krydres med det barske bjerglandskab. Vi tager derefter en kort vandretur til et nærliggende vandfald, også kaldet Niagara Falls of Fan Mountains. Vi fortsætter derefter med at køre i yderligere fire timer for at nå byen Penjikent. (M/-/-)

Dag 11. Seven Lakes - valgfri dagsudflugt
I dag tager vi på tur ind i Fan -bjergene ad udfordrende veje for at udforske området ved "Seven Lakes". Bjergdalen er ikke langt fra Penjikent, men på grund af vejenes tilstand og og det dramatisk terræn tager denne tur en hel dag. Fra den sjette sø er der en kort og let vandretur på cirka to timer (begge veje) til den syvende og højest beliggende sø, Hazorchashma. Tilbage til Penjikent for overnatning. (M/-/-)

Dag 12. Penjikent (Tadjikistan) – Samarkand (Uzbekistan)
Efter morgenmaden tager vi afsted og kører mod grænsen til Usbekistan som vi krydser ved Djartepa. På vejen dertil besøger vi ruinerne af den gamle by, Sarazm, der stammer fra det 4. årtusinde f.Kr. og på UNESCOs verdensarvliste. Efter at vi har krydset grænsen, har vi yderligere 60 km inden vi når Samarkand, hvor vi skal overnatte. (M/-/-)

Dag 13. Samarkand –Bukhara
Sightseeing i Samarkand: den berømte Registan-plads med de tre smukt dekorerede madrassahs, Bibi Khanum-moskeen, Gur-Emir-mausoleet, Shah-i-Zinda-nekropolisen, Ulugbek-observatoriet. Om aftenen med højhastighedstog (high speed / bullet train) til Bukhara (21:00-22:40). Overnatnig i Bukhara. (M/-/-)

Dag 14. Bukhara
Dagen er dedikeret til at udforske Bukharas højdepunkter. Selv selve navnet Bukhara fremkalder billeder af det eksotiske Orient. I århundreder var det et vigtigt handels- og akademisk center. Den gamle bydel, der er på UNESCOs verdensarvliste er fyldt med minareter, moskeer og madrasser. Dens engang berygtede kanaler og pools, der var kilden til mange epidemier, er nu blevet drænet, men den mest berømte, Lyabi-Hauz, er der stadig som en oase skygget af morbærtræer i hjertet af byen. Blandt højdepunkterne på vandreturen i den gamle bydel i Bukhara er Kalon -komplekset, Ark -fæstningen, Bolo Hauz -moskeen, Chiobs -mausoleet med kilde, det lokale marked, Samanids museum m.m. (M/-/-)

Dag 15. Bukhara – Khiva
Vi forlader byen og skal ud på en rigtig stroppetur gennem den enorme Kyzylkum -ørken. Med kontinentalt klima er her meget store temperaturudsving og dette til trods har her boet mennesker siden det 21.årh. f.Kr. De overlevede disse barske forhold ved kvæghold og bo i jordhuler. Beløningen for denne anderledes oplevelse kommer ved aftenstide, hvor vi er fremme i Khiva, hvor vi skal overnatte. (M/-/-)

Dag 16. Khiva - Tasjkent
Efter morgenmaden starter vi vores rundvisning i Khiva. Khiva er sprængfyldt med historiske steder-og i dag skal vi først opleve Itchan Kala - Khivas indre bydel omringet af 10 m høje mure. Denne gamle bydel huser mere end halvtreds historiske monumenter og hundredvis af gamle huse, der går flere hundrede år tilbage. Hele citadellet er beskyttet af UNESCO. Når vi går gennem de enorme byporte, vil vi blive konfronteret med det skinnende islamiske fyrtårn, Kalta-minor-minareten, og Djuma moskeen. Vi vil fordybe os i byen på en guidet tur, der omfatter alle byens steder og inkluderer besøg i Islam Khodja Minaret, den højeste minaret i Khiva. Sidst på eftermiddagen begiver vi os til banegården for at tage nattoget (liggevogn) til Tashkent i kupeer til 4-personer (M/-/-)

Dag 17. Tashkent
Vel ankomne og efter en kort pause begynder vi vores rundvisning i Tasjkent. Vi besøger nogle af byens højdepunkter - Khast Imam -komplekset, der indeholder Kalif Osmans gamle hellige koran, den travle Chor -Su Bazaar, den store Uafhængighedsplads. Vi tager også en tur i byens berømte metrosystem fra Sovjet-æraen, der ligesom Moskvas har nogle af de mest ornamenterede og dekorerede stationer i verden. Afsluttes ved ”Amir Temur” Square Station for at se statuen af den store krigsherre. (M/-/-)

Dag 18. Afrejse 
Transfer til lufthavnen i Tashkent (M/-/-)

 


Prisen inkluderer:
12 nætter i delt dobbeltværelse med eget bad/toilet på gode 2 og 3*** hoteller
1 nat på home stay med delt vær. op til 6 pers. og fælles faciliteter
1 nat i Guest House
2 nt. i jurte til 4 pers. med fælles faciliteter
1 nat i tog (4 pers. pr. kupe)
Alle måltider jf. rejseplan (M=morgenmad/F=frokost/A=aftensmad)
Transfer fra/til lufthavn dag 1 og dag 18
Al transport jf. rejseplan inkl. højhastighedstog ml. Samarkand-Bukhara
Lokale engelsktalende guider
Turleder fra Penguin Travel v/min 8 deltagere

Prisen inkluderer ikke:
Fly til turstart i Bishkek/fra turslut Tashkent
Måltider ikke nævnt
Entreer
Drikkevarer og drikkepenge
Flybillet Almaty-Dushanbe (ca. 150 EUR)
Visa
Rejseforsikring

Ekstra tjenester:
Heldagsudflugt til Seven Lakes: 70 EUR
Tillæg for eneværelse på hotel (andre steder ikke muligt) - se prisboks øverst til højre på siden


Billeder


4 stan-lande - Gå i dybden med Centralasien (Vurderet 4.77 / 5 Baseret på 22 Anmeldelser.)
Gruppestørrelse
6-12
Til hest gennem Bulgariens landsbyer 6100 DKK, 8 Dage

Til hest gennem Bulgariens landsbyer

Bulgariens bjerge rummer en stor mangfoldighed, og Balkanbjergene omkring Teteven samler ligesom...
Madagaskar - et isoleret naturparadis 9600 DKK, 12 Dage

Madagaskar - et isoleret naturparadis

Efter adskillelsen af Madagaskar fra det afrikanske kontinent for mere end 50 mill. år siden og...
På opdagelse I Kaukasus - Armenien, Georgien og Aserbajdsjan 8780 DKK, 11 Dage

På opdagelse I Kaukasus - Armenien, Georgien og Aserbajdsjan

Kaukasus – regionen, hvor Europa møder Asien, hvor dramatisk natur møder 1000 år gamle kirker...
Se alt» Blog

28.09.2022 11:22

Via Egnatia - den romerske hærvej på Balkan

Via Egnatia - fra Durrës til Istanbul. Via Egnatia, romersk hærvej, er omdrejningspunktet for vores seneste rundrejse og kulturrejse på Balkan. Ruten går tværs over Balkan fra Durrës i Albanien gennem Nordmakedonien og Grækenland til vore tiders Istanbul i det europæiske Tyrket. Det var den første store hærvej romerne byggede uden for Italien. Den skærer sig gennem terræner og områder, der...


10.12.2021 21:01

Saudi Arabien - islams fødested (gode råd før du skal afsted)

Det tog rigtig lang tid for Saudi Arabien at beslutte sig for at åbne sine grænser for turister, men nu er det endelig en kendsgerning, og Penguin Travel satte straks dette unikke rejsemål på sit kort. Kongeriget – kendt som islams åndelige fødested, har nu en ny tilgang til at tiltrække besøgende, og visum kravene er derfor ændret. Forandringerne er så store i forhold til tidligere, at...


08.12.2021 13:51

Sokotra - en ø velsignet af guderne og glemt af menneskeheden

Kære rejseven, Da jeg var teenager (tilbage i 70'erne), var der ingen computere og "smart" enheder af nogen art. Kan du forestille dig det, eller måske kan du huske det? Det var den gang vi skrev breve på et papir med en kuglepen og sendte dem med posten. Vi lyttede til de hypermoderne Pink Floyds "The Dark Side of the Moon" eller David Bowies "Space Oddity". Og...


15.11.2021 15:05

Centralasien - alt du behøver at vide inden afrejse

Centralasien er fortsat en af ​​de mindst besøgte regioner i verden. Her findes de såkaldte "Stan-lande", de tidligere sovjetrepublikker Kasakhstan, Tadsjikistan, Turkmenistan, Usbekistan og Kirgisistan. Hvis vi går tilbage i tiden, var disse lande engang hjertet af Silkevejen, den berømte rute, der gik gennem Asien og Europa og forbandt øst og vest, hvor græske og persiske hære...