Syrien og Libanon rundrejse 10050 DKK, 8 Dage

Damaskus byder dig velkommen igen!

Syrien har haft et turbulent 10 år med krigen og dens følger. Men nu går det langsomt tilbage til det fredelige liv, og dele af landet åbner for turister igen. Faktisk er det bemærkelsesværdigt, hvor få spor der er, når man tænker på omfanget – og heldigvis for det. Tag med ned og mød et folk, der gerne viser frem og nyd de historiske, arkitektoniske og kulturelle seværdigheder i dette fantastiske land. Indrejse foregår via Libanon og den livlige by Beirut og man kan derfor med fordel kombinere turen med en forlængelse i Libanon. Her kan du se nogle af de vigtigste steder, som Jeita grotterne som var blandt finalisterne i UNESCOs 7 Natural Wonders Competition, gå på opdagelse i Beirut og se byen, som gav navnet på Bibelen – Byblos.


Turens højdepunkter:
Damascus – hovedstaden i Syrien og en af de ældste byer i Mellemøsten.
Jupitertemplet – opført som det største i Romerriget.built to be the largest temple in the Roman empire
Palmyra – monumentale ruiner fra en imponerende by; engang et af Antikkens vigtigste kulturelle centre.


Rejseplan:    

Dag 1 Beirut
Ankomst til lufthavnen i Beirut, Libanon. Transfer til hotellet og overnatning. (-/-/-)

Dag 2 Beirut - Baalbek - Ksara - Damaskus (Syrien)
Morgenmad. Kørsel til Bekaa-dalen, til hjertet af nogen af de smukkeste vindyrkningsarealer i verden. Ved ankomsten i Bekaa, besøger vi vingården Ksara, som producerer udsøgt vin og arak. Vi kører videre til Baalbek, som var kendt som Heliopolis i den hellenistiske periode. Den bevarede sin religiøse funktion under romertiden, hvor Jupitertemplet tiltrak tusinder af pilgrimme. Helligdommen var den største i hele det kæmpe Romerrige. Baalbek er, med sine kolossale værker, et af de fineste eksempler på kejserlig romerske arkitektur. Vi krydser grænsen til Syrien og kører til Damaskus, hvor vi overnatter. (M/-/-)

Dag 3 Damaskus
Damaskus gamle by indeholder et utal af seværdigheder: Damaskus nationalmuseum, der huser den fineste samling arkæologiske artefakter fra hele landet. Blandt sine skatter, er et fragment af det ældste kendte alfabet i verden, udgravet ved Ugarit. En 1800 år gammel synagoge transporteret stykke fra stykke fra Dura Europos på Eufratfloden; Umayyad-moskeen, der er opkaldt til islams første regeringsdynasti, og er en af de store monumenter og tegn på den tidlige islams opfindsomhed; Azem Palads, den osmanniske guvernørs luksuriøse hjem; Souq Al Hamidiyeh; den travle overdækkede basar, der fylder sanserne med farver og liv; Saladins Mausoleum, den store leder, som befriede Jerusalem fra korsfarerne; den legendariske gade kaldet ”Strædet” og er nævnt i Bibelen, som går tværs over hele den gamle by fra øst til vest; St. Ananias Kapel og St. Paulus Vindue, hvorfra Paulus blev nedsænket for at undslippe Romerne; og Bab Touma, det kristne kvarter med sine charmerende gader og håndværkbutikker. Overnatning i Damaskus. (M/-/-)

Dag 4 Damaskus - Ezra’a - Bosra - Damaskus
Efter morgenmaden kører vi sydpå til Ezra'a by, der ligger på den vestlige udkant af det vulkanske vildmarksområde Hauran i Syrien. Ezra'a har en af Syriens ældste fungerende kirker, den græsk-ortodokse kirke Saint George (Mar Girgis), som blev bygget i 515 e.Kr. Kirken står stadig og er et levende historisk monument, et vidne til den berømte kirkelige arkitektoniske stil fra den periode. Herfra fortsætter vi til Bosra (på UNESCOs verdensarvliste), som engang var hovedstaden i den romerske provins Arabien, og et vigtigt knudepunkt på den gamle karavanerute til Mekka. Bosra kan prale af et imponerende romersk teater fra det 2. århundrede, tidlige kristne ruiner og flere moskeer inden for dens store mure. Tilbage til Damaskus for overnatning. (M/-/-)

Dag 5: Damaskus - Sednaya - Krak des Chevaliers
Vores første stop i dag er Sednaya, der er kendt for sin maleriske udsigt og kristne arv. Efter Jerusalem har Saidnaya været det mest berømte center for kristen pilgrimsrejse i øst siden den 6. årh. e.Kr., da Jomfru Maria viste sig for den byzantinske kejser Justinian i et syn, mens han jagede en hjort. Hjorten forvandledes mirakuløst til Jomfru Maria, der bad ham om at bygge en helligdom til hendes ære på stedet. Klosteret i Saidnaya indeholder en af de vigtigste ikoner i den kristne verden, der menes at være malet af evangelisten Lukas. Bagefter fortsættes til Krak des Chevaliers, som er et af de mest spektakulære, men ikke så kendte middelalderlige slotte i verden. Beliggende 650 m over havet har Krak en utrolig strategisk beliggenhed med udsigt over Wadi al-Nasara, og er virkelig en af verdens uovertrufne vidundere. Middelalderborgen har huset både korsfarere og riddere, der er afbildede på freskoer indenfor de 8 m tykke mure. Den var den største kristne borg i Mellemøsten og vidner i dag om de evindelige kampe om Det Hellige Land. Den er kendt som Qalaat al Hosn på arabisk – og et uforglemmeligt syn på storhed. Overnatning nær Krak. (M/-/-)

Dag 6 Krak – Palmyra - Krak des Chevaliers
Den antikke by Palmyra (beskyttet af UNESCO) er grundlagt 2.000 år før vor tidsregning. Den arkæologiske udgravning består af antikke templer, et teater, boliger og et væld af kunstneriske udsmykninger i en særlig palmyrisk stil. I en periode kontrollerede Islamisk Stat området omkring Palmyra og ifølge UNESCO har der været omfattende plyndringer fra ruinerne, og bomber og kampe har forrettet store ødelæggelser. Ydermurene omkring udgravningerne er væltet, og der er lavet nye veje gennem ruinerne. Siden 2017 er området på syriske hænder og Palmyra er stadig et besøg værd. Tilbage til Krak for overnatning. (M/-/-)

Dag 7 Krak - Maalula - Beirut (Libanon)
Efter morgenmad kørsel til Maalula, som ligger ca. 100 kilometer fra Krak des Chevaliers og tiltrækker besøgende både for sin charme og for sin betydning i den syriske kristendoms historie. Husene i Maalula er muntert malet i violete og blå pasteller, og ligger højt op i en imponerende kløft mellem to bjerge. Maalula er også hjemsted for en befolkning, der stadig taler aramæisk, Jesu Kristis sprog, samt to historiske kristne klostre: Det ene dedikeret til Den hellige Thekla, det andet til Sankt Sergius og Bacchus. Derefter fortsætter vi til grænsen med Libanon og Beirut, hvor vi overnatter. (M/-/-)

Dag 8 Afrejse
Transfer til lufthavnen for afrejse eller forlængelse af opholdet i Libanon. (M/-/-)
 

Libanon forlængelse (se tillæg):

Dag 8 Beirut - Jeita Grotto - Byblos - Beirut
Heldagsudflugt med byrundtur og ud af byen, der ligger så smukt mellem hav og bjerge. Kørsel langs byens kystenlinje til den maleriske Dueklippe, der ligger i havet ud for Beirut. Her fra til Hamra kvarteret og besøg i Nationalmuseet eller Grand Serail. Sidste stop vil være på Martyrernes Plads for at opdage det smukke gamle Beirut med dens nye store arkæologiske udgravninger og nyligt renoverede bygninger med smuk arkitektur samt kirker og moskeer. Vi fortsætter nordpå på skråningerne af Mount Libanon til Jeita-grotten - en drypstenshule prydet af stalamitter og stalakitter i et væld af former og størrelser. Turen slutter i Byblos (Jbeil), beliggende 37 km nord for Beirut. Den anses af mange for at være den ældste by i verden - kontinuerligt beboet i mere end 7000 år. Der er rester fra yngre stenalder, bronzealderen, amoritisk, egyptere, hyksosfolket, fønikiere, grækere, romere, byzantinere, arabere og korsfarere. Byblos’ vigtigste arv er det berømte sarkofag fra Ahiram, konge af Byblos i det 13. århundrede f.Kr. som bærer en fønikisk inskription, der menes at være det første skrevne alfabet(baseret på hieroglyffer). Byblos gav endvidere navn til Bibelen. Tilbage til Beirut for overnatning.

Dag 9 Beirut - Sidon – Tyre – Echmoun Temple - Beirut
Dagens udflugt går sydpå langs kysten til Sidon (Saida). Første holdt er et korsridderslot fra det 13. Årh. ”Castle of the Sea” og herfra fortsættes til Khan El-Franj, en typisk caravanserail. Stop for en rigtig libanesisk frokost. Efter frokost går det længere ned ad sydkysten til Tyre (Sour) for at besøge Necropolis-udgravningerne, den monumentale bue og den spektakulære hippodrome, den næststørste og bedst bevarede fra Romertiden. To kilometer længere ude besøges den kejserlige byudgravning med en majestætisk allé ud mod havet.

Dag 10 Afrejse
Transfer til lufthavnen for afrejse.

***

Visa: Visum til Libanon kan opnås i lufthavnen ved ankomst og er pt. gratis. Visum til Syrien: Kræver tilsendelse af paskopi i jpeg-format ved bestilling af turen. Vi ansøger om forhåndsgodkendelse til visum til Syrien, hvilket kan tage 10-20 dage. Godkendelse er ikke det samme som visum! Visum opnås og betales ved ankomsten til grænsen (60---80 EUR afhængig af nationalitet). Passet skal være gyldigt 6 måneder udover rejsen, der skal være tomme sider og der må ikke være israelske (ej heller fra Vestbredden og Gazastriben) stempler eller visa!

Praktisk information: Vi anbefaler, at du medbringer USD i kontanter til denne tur. I Libanon kan du også bruge EUR og kreditkort, men i Syrien er det bedre at have USD i kontanter, som veksles på stedet.


Prisen inkluderer:
7 nætter på turistklasse hoteller i delt dobbeltværelse med duche/toilet
Måltider jf. rejseplan (M=morgenmad/F=frokost/A=aftensmad)
invitation til visum til Syrien
transport med aircondition og entreer ifølge program
engelsktalende lokalguide
Penguin turleder ved min. 8 deltagere

Prisen inkluderer ikke:
Flybilletter
Lufthavns transfer
visum til Syrien - betales ved grænsen
drikkevarer og måltider ikke nævnt
drikkepenge
rejseforsikring
landgrænseafgift til Libanon ved afrejse fra Syrien: p.t. 5 USD pp
personlige udgifter

Ekstra tjenester:
Indrejsevisum til Syrien afhængigt af nationalitet: 80-100 USD betales på stedet. Visum er gratis for grupper over 10 personer
Forlængelse af program i Libanon: Pris pp 3 dage/2 nætter: 4-5 pers.: 330 EUR ; 6-8 pers.: 300 EUR; tillæg eneværelse 75 EUR


Billeder


Syrien og Libanon rundrejse (Vurderet 4.91 / 5 Baseret på 123 Anmeldelser.)
Pris
10050 DKK
Varighed
8 Dage
Eneværelsestillæg
2380 DKK
Status
Åben for booking
Pris
10050 DKK
Varighed
8 Dage
Eneværelsestillæg
2380 DKK
Status
Åben for booking

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Vejledende pris med MEA - direkte fly København-Beirut
Gruppestørrelse
6-12
Reservation System Code
SYRUND
Cykelferie i Balkanbjergene - Bulgarien (guided) 4020 DKK, 8 Dage

Cykelferie i Balkanbjergene - Bulgarien (guided)

Spændende cykeltur i hjertet af Balkanbjergene. På denne rejse cykler vi langs med de nordlige...
Syrien og Libanon rundrejse 10050 DKK, 8 Dage

Syrien og Libanon rundrejse

Damaskus byder dig velkommen igen! Syrien har haft et turbulent 10 år med krigen og dens følger....
På opdagelse I Kaukasus - Armenien, Georgien og Aserbajdsjan 8780 DKK, 11 Dage

På opdagelse I Kaukasus - Armenien, Georgien og Aserbajdsjan

Kaukasus – regionen, hvor Europa møder Asien, hvor dramatisk natur møder 1000 år gamle kirker...
Se alt» Blog

28.09.2022 11:22

Via Egnatia - den romerske hærvej på Balkan

Via Egnatia - fra Durrës til Istanbul. Via Egnatia, romersk hærvej, er omdrejningspunktet for vores seneste rundrejse og kulturrejse på Balkan. Ruten går tværs over Balkan fra Durrës i Albanien gennem Nordmakedonien og Grækenland til vore tiders Istanbul i det europæiske Tyrket. Det var den første store hærvej romerne byggede uden for Italien. Den skærer sig gennem terræner og områder, der...


10.12.2021 21:01

Saudi Arabien - islams fødested (gode råd før du skal afsted)

Det tog rigtig lang tid for Saudi Arabien at beslutte sig for at åbne sin grænser for turister, men nu er det endelig en kendsgerning, og Penguin Travel satte straks dette unikke rejsemål på sit kort.Kongeriget – kendt som islams åndelige fødested, har nu en ny tilgang til at tiltrække besøgende, og visum kravene er derfor ændret. Forandringerne er så store i forhold til tidligere, at de...


08.12.2021 13:51

Sokotra - en ø velsignet af guderne og glemt af menneskeheden

Kære rejseven, Da jeg var teenager (tilbage i 70'erne), var der ingen computere og "smart" enheder af nogen art. Kan du forestille dig det, eller måske kan du huske det? Det var den gang vi skrev breve på et papir med en kuglepen og sendte dem med posten. Vi lyttede til de hypermoderne Pink Floyds "The Dark Side of the Moon" eller David Bowies "Space Oddity". Og...


15.11.2021 15:05

Centralasien - alt du behøver at vide inden afrejse

Centralasien er fortsat en af ​​de mindst besøgte regioner i verden. Her findes de såkaldte "Stan-lande", de tidligere sovjetrepublikker Kasakhstan, Tadsjikistan, Turkmenistan, Usbekistan og Kirgisistan. Hvis vi går tilbage i tiden, var disse lande engang hjertet af Silkevejen, den berømte rute, der gik gennem Asien og Europa og forbandt øst og vest, hvor græske og persiske hære...