Rundrejse i Mellemamerika (Guatemala, Honduras, El Salvador, Nicaragua)

Rundrejse i Mellemamerika (Guatemala, Honduras, El Salvador, Nicaragua) 11680 DKK, 13 Dage

To ugers eventyrlig rejse gennem Mellemamerika. Vi går på opdagelse i den koloniale fortid ved at aflægge besøg til gamle koloniale byer i Nicaragua og El Salvador. Vi udforsker de travle lokale markeder i det guatemalanske højland og nyder de isolerede strande på Ometepe øen i Nicaragua. Vi cruiser på Atitlan søen og besøger lokale landsbyer, hvor Tzutujil mayaer stadig bor. Vi besøger Copán ruinerne i Honduras og afdækker mayakulturen’s rige historier.

Højdepunkter:

♦ Antigua – en af de mest elegante koloniale byer omringet at tre vulkaner
♦ Det guatemalanske højland med imponerende maya landsbyer omkring Atitlan søen.
♦ Copán – arkæologiske udgravninger af ruiner fra mayatiden. Dette sted er på UNESCOs verdensarvsliste og er en af de største og vigtigste mayaruiner i Amerika.
♦ Suchitoto – en charmerende kolonial by på bredden af Suchitlan søen.
♦ Ometepe øen – en isoleret ø som ligger afskåret fra fastlandet i Nicaraguasøen også kaldet Cocibolca.
♦ Leon and Granada - livlige koloniale byer, som har været rivaler om titlen som hovedstaden i Nicaragua gennem mange år.


Rejseplan:

Dag 1. Antigua (Guatemala)
Ankomst til Antigua. Indkvartering på hotel. Den fantastiske by Antigua de Guatemala ligger i en smuk dal mellem vulkanerne Agua, Fuego og Acetenango. Den gamle koloniale by er optaget på UNESCOs verdensarvsliste og er berømt for den velbevarede arkitekturstil som er spansk mudejar præget af barok. Her er brostensbelagte gader og gamle bygninger. Byen er en af de mest charmerende og maleriske byer i Mellemamerika.

Dag 2. Antigua
Om formiddagen besøger vi kirkerne San Francisco, Santa Clara, La Merced og Las Capuchinas. På trods af mange jordskælv har byen bevaret dens charme, dens bygninger og dens ruiner. Eftermiddagen er til fri disposition. Man kan fortsætte med at udforske byen i sit eget tempo.

Dag 3. Antigua – Iximche - Panajachel – Atitlan søen
I dag kører vi mod byen Panajachel på bredden af Atitlan søen og besøger ruinerne af den imponerende Maya By Iximche. Videre til Atitlan søen, som er et gammelt vulkansk krater. Søen er den dybeste i Mellemamerika og en af de mest spektakulære. Overnatning i San Pedro La Laguna.

Dag 4. Atitlan Sø
Søen ligger omringet af vulkanerne Toliman, Atitlan og San Pedro. Søens frugtbare bredder bliver ofte brugt til landbrug og fiskeri. Her værnes der om forfædrenes traditioner. Vi sejler i båd til en af de mange charmerende landsbyer omkring Atitlansøen - San Juan la Laguna, hjemmeby til Tzutujil maya-folket. Eftermiddagen er på egen hånd til at udforske søen og den flotte natur.

Dag 5. Atitlan søen – Copán (Honduras)
Vi kører nordpå mod nabolandet Honduras og krydser landskaber med frodig vegetation og bjergrige dale. Vores mål er Copán, en dejlig landsby beliggende tæt på de storslåede maya-ruiner i Copán.

Dag 6. Copán
Om morgenen besøger vi Copán ruinerne med en lokal guide. Copán-ruinerne er optaget på UNESCO's liste over Verdens kulturarv. De fantastiske objekter og scenerier er fra den klasisske Maya-peiode (5.-9. århundrede). Her findes den største samling af maya-skulpturer i Mellemamerika og en akropol hvor kongemagten engang var koncentreret. Her findes også de såkaldte hieroglyfiske trapper, hvis sider er flankeret af ca. 2500 individuelle hieroglyffer.

Dag 7. Copán – Suchitoto (El Salvador)
Vi tager en smuk køretur gennem flotte naturlandskaber mod grænsen til El Salvador. Derefter fortsættes der til den koloniale by Suchitoto. Vi kører forbi små markeder med kunsthåndværk i La Palma. Om eftermiddagen tager vi en bådtur på Suchitlan-søen.

Dag 8. Suchitoto
Dagen er på egen hånd i Suchito. Beliggende mellem bjerge og Suchitlan-søen ligger Suchitoto. En yderst charmerende by med brostensbelagte gader og tiltalende huse. Suchitoto er et voksende område for kunst og kultur. Byen emmer af kolonial elegance. Her er mange små håndværksbutikker og flere historiske og kulturelle seværdigheder. Et skønt sted at udforske.

Dag 9. Suchitoto - Leon (Nicaragua)
Vi kører gennem frodige landbrugsområder indtil vi når grænsen til Honduras. Vi følger Fonseca bugten indtil vi krydser ind i Nicaragua. Herfra fortsætter der til den fantastiske koloniale by Leon. Ankomst i Leon og tjek ind på hotellet.

Dag 10. Leon – Ometepe øen
Dagen starter med en rundtur i Leon. Leon er en gammel kolonial by som ligger i skyggen af syv vulkaner. Byen var landet’s hovedstad i 200 år og betragtes stadig som et sted hvor landet’s intellektuelle samles. Tiden står stille i denne imponerende koloniale by, som kan prale af gamle bygninger og en massiv katedral. Om eftermiddagen kører vi mod Nicaragua søen og Ometepe-øen.

Dag 11. Ometepe-øen - Granada
Ometepe-øen bliver kaldt for ”Oase af fred” og er et fascinerende sted fyldt med fantastiske seværdigheder og masser af aktiviteter. Vi besøger El Ojo de Agua, som er to swimmingpools med termisk kildevand beliggende i en skov. Vi besøger også Playa Santo Domingo, en 4 km lang sandstrand og Charco Verde naturområde hvor der findes mange naturskønne strande med dramatisk udsigt til vulkanen Concepcion. Om eftermiddagen kører vi til Granada.

Dag 12. Granada
Rundvisning i byen Granada. Granada er en by hvor man nemt kan vandre rundt ad smalle snoede gyder og stier. Her er frodigt og grønt og man kan se masser af historiske seværdigheder. Det er muligt at besøge Las Isletas (de små øer) med en båd eller kajak. De små øer er en gruppe øer, der opstod efter vulkanen Mombacho eksploderede og som ligger spredt ikke langt fra kystlinjen.

Dag 13. Granada - Managua
Om morgenen er der transfer til Managua og hjemrejse.
 

Prisen inkluderer: ► transport ifølge program ► engelsktalende rejseguide under hele turen og en rejseleder fra Penguin Travel ved min. 8 personer ► 12 nætter på standard dobbeltværelser på hotel ► morgenmad ► aktiviteter nævnt i programmet: rundtur i Antigua Guatemala, Leon og Granada, bådture i Atitlan-søen og Golfen, besøg i Iximche, besøg til Copan-ruinerne inkl. entre besøg, besøg i El Ojo de Agua, Charco Verde og Playa Santo Domingo ► gruppetransfer fra/til lufthavn

Prisen inkluderer ikke: ► Flybilletter ►drikkevarer og måltider ikke nævnt ► valgfrie udflugter og aktiviteter ► entreer ► forsikring ► drikkepenge ► telefonopkald ► andre personlige udgifter

Eventuelle tillæg: ►Eneværelsestillæg: kr. 3.700,- ► ekstra overnatninger i Antigua Guatemala fra 500 kr. for et eneværelse og fra 660 kr. for et dobbeltværelse ►privat transport fra/til lufthavnen hvis ankomsten/afrejsen ikke er på det samme tidspunkt som gruppen: 400 kr. per bil (1-3 personer) per vej


Billeder


Rundrejse i Mellemamerika (Guatemala, Honduras, El Salvador, Nicaragua) (Vurderet 4.74 / 5 Baseret på 371 Anmeldelser.)
Pris
11680 DKK
Varighed
13 Dage
Eneværelsestillæg
2680 DKK
Status
Garanteret afgang

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Inkl. fly pr. 1/10 2016, vejledende pris
Gruppestørrelse
6-12
Reservation System Code
Central America
5 stan-lande - I Djengis khans fodspor 14740 DKK, 21 Dage

5 stan-lande - I Djengis khans fodspor

Følg i Gengis Khans fodspor, gennem store ørkener, rullende stepper, frugtbare dale og de...
Cykelferie i Balkanbjergene - Bulgarien (guided) 4620 DKK, 8 Dage

Cykelferie i Balkanbjergene - Bulgarien (guided)

Spændende cykeltur i hjertet af Balkanbjergene. På denne rejse cykler vi langs med de nordlige...
Det bedste af Kenya på en uge 10530 DKK, 8 Dage

Det bedste af Kenya på en uge

Kenya er et af de rejsemål, hvor vi vitterligt kan sige, at det har alt. Her ligger det berømte...
Se alt»

Blog

28.09.2022 11:22

Via Egnatia - den romerske hærvej på Balkan

Via Egnatia - fra Durrës til Istanbul. Via Egnatia, romersk hærvej, er omdrejningspunktet for vores seneste rundrejse og kulturrejse på Balkan. Ruten går tværs over Balkan fra Durrës i Albanien gennem Nordmakedonien og Grækenland til vore tiders Istanbul i det europæiske Tyrket. Det var den første store hærvej romerne byggede uden for Italien. Den skærer sig gennem terræner og områder, der...


10.12.2021 21:01

Saudi Arabien - islams fødested (gode råd før du skal afsted)

Det tog rigtig lang tid for Saudi Arabien at beslutte sig for at åbne sine grænser for turister, men nu er det endelig en kendsgerning, og Penguin Travel satte straks dette unikke rejsemål på sit kort. Kongeriget – kendt som islams åndelige fødested, har nu en ny tilgang til at tiltrække besøgende, og visum kravene er derfor ændret. Forandringerne er så store i forhold til tidligere, at...


08.12.2021 13:51

Sokotra - en ø velsignet af guderne og glemt af menneskeheden

Kære rejseven, Da jeg var teenager (tilbage i 70'erne), var der ingen computere og "smart" enheder af nogen art. Kan du forestille dig det, eller måske kan du huske det? Det var den gang vi skrev breve på et papir med en kuglepen og sendte dem med posten. Vi lyttede til de hypermoderne Pink Floyds "The Dark Side of the Moon" eller David Bowies "Space Oddity". Og...


15.11.2021 15:05

Centralasien - alt du behøver at vide inden afrejse

Centralasien er fortsat en af ​​de mindst besøgte regioner i verden. Her findes de såkaldte "Stan-lande", de tidligere sovjetrepublikker Kasakhstan, Tadsjikistan, Turkmenistan, Usbekistan og Kirgisistan. Hvis vi går tilbage i tiden, var disse lande engang hjertet af Silkevejen, den berømte rute, der gik gennem Asien og Europa og forbandt øst og vest, hvor græske og persiske hære...