Coronavirus (COVID-19) travel update
Vi arbejder fortsat hjemmefra og har begrænset adgang til telefonopkald/online chat.
Kommer du ikke hurtigt igennem, så send os en besked på info@penguin.dk. Vi er klar på mailen og ringer gerne tilbage inden for kort tid.

På toppen af Atlasbjergene - Mt. Toubkal 4167m (Marokko)

På toppen af Atlasbjergene - Mt. Toubkal 4167m (Marokko)

En klatretur på toppen af det nordlige Afrika, oplev Marokko!

De marokkanske Atlasbjerge besider en enestående skønhed og kultur og vil afsløre for os hvordan den lokale berberbefolkning bor på tæt hold med den vilde natur. Oplev berbernes ekstraordinære gæstfrihed, nordafrikas  deres rige tekstur, den eksotiske fornemmelse af Marrakech og  find ud af hvorfor et stigende antal vandrere vælger dette område som deres vandringsmål! På denne tur vandre vi i en cirkel omkring den øverste del af Atlasbjergene - Toubkal masiff, vi udforsker talrige berber landsbyer og dale, vandre i 3000m høje bjerge, tilbringe en nat på den uberørte Ifni sø og bestige toppen af Nordafrika - Toubkal ( 4167m).

Turens højdepunkter:
Atlasbjergene
Mt Toubkal, med sine 4167 meter er det højeste bjerg i Atlas bjergene og Nordafrika
Marrakech, betyder "Landets Gud" og også kendt som "Den røde by" er en charmerende og farverig by med masser at se. En ting der skal ses er det historiske Jamal Efna torv - på UNESCOs v´Verdensarvliste, her ses musikere, slangetæmmere og magiker samles for at fortrylle folks sind og ånd.


Rejseplan:   

Dag 1. Marrakech
Ankomst I Marrakech, transfer til byens centrum og indkvartering på hotellet.

Dag 2. Imlil - Tacheddirt
Dagen starter med en transfer til landsbyen Imlil (1.800m) et vigtigt udganspunkt for vandreture i Atlasbjergene. Vejen går gennem palme, citrus og olivenplantager, igennem nøje dyrkede terrassemarker – et bevis på hvor hårdt berberne har arbejde for at vande den hårde jord. Ukaymeden er det bedste marokkanske skisportssted, men i løbet af trekking sæsonen er pisterne blevet til store græsgange hvor der løber legene flokke geder og får. Til vores gruppe tilslutter sig her muldyr og muldyr passerne som vil tage sig af vores bagage. Når al vores bagage er læsset på muldyrene begynder vores vandring i retning af landsbyen Tachdirt (den højeste landsby i Marokko 2300). På vores vej passere vi den lille landsby Tamatert og snart derefter begynder turen at stige, efterhånden som vi vandre op til passet Tizi n'Tamatert (2279m). Når vi er på toppen går vi langs Imenane dalen der med sine mage spredte landsbyer viser os sin skønhed. Vi går på dalens øverste skråning og senere ned til den smukke landsby Ouaneskra. Herfra fortsætter turen endnu en halv time til Tachdirt, hvor vi indkvarteres lokalt.
Vandreture tid: 5 timer

Dag 3. Tizi Likemt (3555m)
Afgang tidligt om morgenen, lige efter morgenmad, dette er vores første hårde dag. Vi har en lang opstigning til et af de højeste pas i Toubkal område Tizi Nalkemt (3.555 m) her går hyrder med deres flokke geder og får. Frokost i 2450 m, efter frokost på toppen fortsætter vi ned til lejren i Likemnt, som ligger ved foden af Tizi Nurai (2900 m).
Vandring: 6,30 timer, opstigning / nedstigning - 1200 m/650 m

Dag 4. Ourain pass (3100m) - Amsouzert
Vi går langs Ourain floden til Ourain passet 3100m. Herfra har vi en meget flot udsigt over landsbyerne Amsouzert og sydsiden af Toubkal. Efter et hvil vil vi vandre ned til Amsouzert, hvor vi overnatter i de lokale berber huse.
Vandreture tid: 6-7 timer, opstigning / nedstigning - 400 m/1100 m.

Dag 5. Lake Ifni (2295m)
Dagens vandretur er kortere og lettere. Turen starter i syd og op gennem Asif dalen, igennem landsbyerne Abtraui, Takaterte og Imhilen helt til søen Ifni (2295 m), hvor vi holder lejr for natten. Omgivelserne er meget smukke. Imens der forberedes aftensmad, er der tid til at gå ture langs søen eller tage en lille svømmetur.
Vandreture: 4 timer stigning / nedstigning - 400 m / 0 m 

Dag 6. Tizi n'Ounoums (2841m) - Toubkal 
Stien går nordvest mod det vanskelige pas Tizi n'Ounoums (2841m). Umiddelbart efter vi har passeret passet gør vi holdt for et hvil og en picnic blandt de storslående omgivelser Toubkal Massif. Herfra fortsætter stien direkte til Tubkal hvor vi gøre holdt for natten (3.207 m). Overgang Varighed: 6-7 timer; opstigning / nedstigning - 1000m/100m. Mens aftenens middag er ved at blive lavet, vil der være mulighed for at slentre rundt i området og se på morgendagens udfordring, toppen af det højeste bjerg i det nordlige Afrika.
Vandreture tid: 6-7 timer opstigning / nedstigning - 1000 m/100 m. 

Dag 7. Toppen Toubkal
Dagen på toppen (4.167 m) vandring på den nordlige rute. Fra det højeste bjerg i hele Maghreb åbner sig en vidunderlig udsigt til den sydlige del af Atlasbjergene - Anti Atlas. Efter lidt tid på toppen går vi på samme måde ned til landsbyen Imlil. Transfer til Marrakech og overnatning.
Vandreture tid: 7-8 timer.

Dag 8. Afrejse
Transfer til lufthavnen for afrejse.


Baggagetransport:
► Bagagen bæres af pack-muldyr eller kamel (atlanterhavskyst forlængelse). Alt du skal bære i løbet af dagen er en dagspakke, rygsæk, med de nødvendigheder som du for brug for i løbet af dagen, drikkedunk, kamera, vandtæt tøj (udstyr) etc. 

Værd at vide: ►Forbindelse: Hvis man lander i Casablanca er det bedre at bruge toget til Marrakesh. For mere information og køreplaner - http://www.oncf.ma/Index_en.aspx ► Personlige udgifter: Du skal bruge ca 100 til 150 euro for udgifter som vand og drikkevarer, måltider i Marrakesh, drikkepenge og souvenirs.► Terræn og stier: I bjergene følger vi udslået klippefyldte muldyr spor, som nogle gange kan vær usynlige og vi tilråder at du følger din guide og har respekt for deres beslutninger. Vi går på umarkerede, smalle stier, der forbinder landsbyer, græsgange og dale. Under Atlanterhavskysten trek går vi tæt på stranden går op og ned i klippe terræn og på skjulte bugter. 

Anbefalet rejseperiode: juni-september

Nødvendigt udstyr: ► rygsæk ( 70-80 l, vil blive båret på et muldyr) og en rygsæk - (25-35 l) ► Sovepose ► vandtæt tøj ► vandrestøvler ► solbriller, sol hat, sol kreme


Prisen inkluderer:
dobbeltværelse på gæstehuse (riad) med eget bad/toilet (dag 1; 7); teltlejre (dage 2-6)
5 dage med helpension (trekking dagene 2-6); 1 dag med morgenmad og frokost (dag 7) og 1 dag med morgenmad (dag 8)
al landtransport inkl. transfer fra/til lufthavnen
berber engelsktalende bjergguide
muldyr til bagage transport
privat kok og muldyrpasser
camping udstyr (ekskl. sove pose)

Prisen inkluderer ikke:
flybilletter
rejseforsikring
sovepose
vand og andre drikkevarer (kan købes på stedet)
måltider ikke nævnt
drikkepenge
andre personlige udgifter

Ekstra tjenester:
Enkeltværelses tillæg (kun muligt i Marrakech ): 380 DKK


Billeder


På toppen af Atlasbjergene - Mt. Toubkal 4167m (Marokko) (Vurderet 4.67 / 5 Baseret på 283 Anmeldelser.)

Vi anbefaler fly med Norwegian, som flyver direkte København-Marrakech om lørdagene:

København – Marrakech – 06:10 – 09:40
Marrakech – København – 10:25 – 15:45

Kontakt os, hvis du vil have os til at hjælpe dig med at finde egnede fly til den bedste pris. Når vi hjælper dig med at finde flybilletter vil vi altid forsøge at finde den bedste pris til dig i henhold til afgangs-og ankomsttider. Priserne varierer afhængigt af flyselskab og aktuelle tilgængelighedder. Men husk, at de billige flybilletter er ofte vanskelige eller umulige at omlægge eller annullere.
En service charge (kan ikke refunderes) vil blive tilføjet, hvis du vil have os til at hjælpe dig med at finde en passende flybillet

 

 

Vejledende pris med Norwegian!

Moderate - Difficult
Good physical condition and moderate trekking experience is required. The maximum altitude attained on this trek is not great and we spend only one night at just above 3000 metres / 10,000 feet. This means that altitude acclimatisation is not usually a problem. However this trek does involve some days with a good deal of ascent and descent and one or two of the days are quite long, although broken with leisurely lunches in the shade.

Gruppestørrelse
Min. 2 persons
Reservation System Code
MT. TOUBKAL
Rideferie i Rodopibjergene, Bulgarien 5520 DKK, 8 Dage

Rideferie i Rodopibjergene, Bulgarien

Rodopi-bjergene i det sydlige Bulgarien er masser af uspoleret natur, historiske seværdigheder,...
BALKAN – den store tur! Bulgarien, Serbien, Bosnien-Herzegovina, Kroatien, Montenegro, Kosovo, Albanien, Makedonien 7610 DKK, 14 Dage

BALKAN – den store tur! Bulgarien, Serbien, Bosnien-Herzegovina, Kroatien, Montenegro, Kosovo, Albanien, Makedonien

DOWNLOAD TRIP DOSSIER   Denne rundrejse er et kulturhistorisk kalejdoskop på Balkan. Engang...
Vandreferie i Rila- og Pirinbjergene - Bulgarien 3960 DKK, 8 Dage

Vandreferie i Rila- og Pirinbjergene - Bulgarien

En unik bjergvandretur over skyerne i Balkan-halvøens højeste bjerge. På denne tur vil vi bestige...
Se alt» Nyheder

21.08.2018 17:13

Guinea Tilhørte Engang En Række Afrikanske Emperier

Guinea tilhørte engang en række afrikanske emperier Den land vi nu kender som Guinea, har tilhørte en række akfrikanske emperier, indtil Frankrig koloniserede landet i 1890’erne, og gjorde det til en del af Fransk Vestafrika. Trods flere forsøg fra lokale på at vælte den franske regering, blev Guinea atter inkorporeret i Fransk Vestafrika i starten af 1900-tallet, og blev kaldt Fransk...


15.08.2018 17:35

Et af de Mest Imponerende Vandfald i Verden

Et af de mest imponerende vandfald i Guyana Kaieteur Falls i Guyana er rangeret som nummer to, på listen over de mest imponerende vandfald i verden, Worldwide Waterfall Database. Det er fantastisk. Vandfaldet har et fald på 225 meter. Selv ikke det verdensberømte Niagara Falls kommer i nærheden med sine små 50 meter. Guyana er den eneste engelsktalende nation i Sydamerika På trods af at have...


07.08.2018 13:12

De første oliemalerier blev ikke malet i Europa under renæssancen, men derimod i Afghanistan

De første oliemalerier blev ikke malet i Europa under renæssancen, men derimod i Afghanistan I mere end et årti blev Afghanistan kun nævnt i forbindelse med Taliban og terrorisme, burkaer og fuldskæg. Afghanistan er meget mere end det. Det er et land hvor ældgamle traditioner holder ud, og et nyt land opstår. Verdens første oliemalerier blev ikke malet i Europa’s renæssance, men i hulerne...


30.07.2018 14:09

Akwasidae Festivalen i Ghana

Akwasidae festivalen er den vigtigste begivenhed for Ashtani-folket i Ghana Akwasidae festivalen bliver fejret af Ashtani folket og høvdingerne i Ghana. Festivalen afholdet på en søndag, en gang hver sjette uge. Festivalen er den næstvigtiste begivenhed lige efter landets nationaldag. Akwasidae festivalens traditioner har forbindelser til den årlige Akan kalender. Kalenderen er opdelt i 9 dele,...