Bestigning af Europas kæmpe - Mt. Elbrus (5642m) fra sydsiden

Bestigning af Europas kæmpe - Mt. Elbrus (5642m) fra sydsiden

Det højeste punkt i Europa - Mount Elbrus er en drøm for mange bjergbestigere over hele verden

Mount Elbrus er et krater fra en udslukt vulkan på en sidekæde til de russiske Kaukasusbjerge. Dets dobbelte snedækkede top og dets gletscher (den længste på over 8,2 km) er traditionelle mål for mange bjergbestigere. Den store højde (835 meter højere end Mont Blanc), den medfølgende mangel på ilt og stærke vind er de største vanskeligheder, der møder bjergbestigerne på vej mod Elbrus top. Men de som når toppen, opnår at blive kaldet sande bjergbestigere - hvilket er en grund til, at ruten er så populær.

Man kan bestige toppen fra sydsiden (rejseplanen nedenunder) eller fra nordsiden (se anden rejseplan).

Turens højdepunkter
♦ At nå toppen! 5642 m over havet på Mt. Elbrus!
♦ Bjergbestignings - og klatremiljøet i Kaukasus.
Moskva- Ruslands hovedstad

Rejseplan:

Dag 1. Mineralnye Vody - Terskol / Baxan dalen
Ankomst til lufthavnen Mineralnye Vody og bustransfer kl. 14.30 til Baxan dalen. Vi overnatter i et hotel, i Baxan dalen, på 2300 m. højde.  

Dag 2. Akklimatisering
Vi går en tur op til top Terskol på 3100 m. højde. Overnatning på hotellet

Dag 3. Vi flytter til op til Barrels Refuge på 3800 m.
Vi flytter til bjerget refuge på 3800 m. Vi kan stille alle ikke nødvendige ting på hotellet. Det vil ikke være nødvendigt at bære din rygsække selv fordi gruppen tager ski lifterne for at nå refuge. Der vil kun være en kort afstand til at gå fra svævebanen sidste station til hytten. Vi hjælper guiden at indlæse kasser med mad på skiliften og derefter at losse dem. Vi sætter på alle bjerg udstyr og går en akklimatisering vandretur op til 4300 m. Overnatning på Barrels Refuge.

Dag 4. Pastukhov Rocks, 4800 m.
Akklimatisering med opstigningen til Pastukhov klipperne(4.800m o. h). 

Dag 5. Barrels camp - Hvilsedag
Hviledag. Kan anvendes individuelt for flere akklimatiserings vandreture.

Dag 6. Den store dag
I dag når vi toppen. Vi er nødt til at starte meget tidligt (kl. 03:00). Med brug af hovedlygter føre vi os frem til Pastukhov klipperne, hvor vi stopper for en kort pause (Snow-cat kan også anvendes for at spare tid og energi til selve toppen). Ruten efter klipperne går stejlt op føre os til foden af den østlige opstigning af toppen Elbrus. Så drejer stierne og bliver næsten vandrette og fører os til sadlen (5.300 m o. h) mellem de to toppe (3,30 timers vandring fra Pastuhov klipperne). Efter en lang og nødvendig pause fortsætter vi på en stejl skråning til vi når et fladt terræn lige før toppen (1,30 timers vandring fra sadlen til toppen). Belønningen er at stå på toppen af de højeste bjerge i Europa (5.642 m o. h). Efter et stykke tid på toppen som bliver brugt til at tage billeder eller bare at nyde udsigten, vender vi hovedet tilbage til Barrels camp. Normalt er der ikke nogen som skynder sig på vej tilbage og det tager ca. 4-5 timer.

Dag 7. Ekstra dag
Denne dag er beregnet som en ekstra dag for nedstigning i tilfælde af dårlige vejrforhold. Ved godt vejr kan den bruges til afslapning eller andre aktiviteter som ridning, fiskeri, mm. Vi overnatter på et hotel.     

Dag 8. Transfer fra Terskol / Baxan dalen til Mineralnye Vody - afgang
Transfer til lufthavnen Mineralnye Vody for afgangen til Moskva kl. 12.35. Ved andre flytider skal der bestilles privat transport


Prisen indkluderer: ►
Overnatning i dobbeltværelse på hotel i Terskol med morgenmad, og sovesal i Barrels Camp (8 senge per værelse) med helpension (morgenmad, frokost og aftensmad) ►fælles transport fra/til Mineralnye Vody lufthavn ►engelsktalende bjergguide (1 guide per 4-5 personer) ►billetter til liften ► kok i lejren ► tilladelse til Kaukasus-nationalparken ►Ét bjergtop forsøg ► Gruppeudstyr (reb, isskruer) ► visa support

Prisen inkluderer ikke: ►Flybilletter ► visum  ►privat transport fra/til Min. Vody lufthavn og andre transfers ►rejseforiskring ►drikkevarer og måltider ikke nævnt ► omkostninger ved uventet evakuering ►personlige udgifter ► leje af udstyr på stedet, leje af snowcat - Udstyrsliste med priser her

Eventuelle tillæg: ►Eneværelsestillæg: 820 DKK (kun på hotellet) ►Indkvartering på et deluxe værelse på hotellet i Terskol, indkvartering på 1 sovesal til 4 personer: på forespørgsel ►Udlejning af snow cat, omkring 745 DKK pr. person fra bjerghytten til Pastuhov Rocks ►Individuel bjergguide for den store dag: 2605 DKK pr. guide

Værd at vide: ►Guiderne er erfarne russiske bjergklatrere, som bestiger Mt. Elbrus mindst 10 gange årligt. Der er engelsktalende guide (basic engelsk) for hver 4-5 turist. ► Nødvendigt udstyr: Medbring egen sovepose og solide vandrestøvler. ►Transfer fra lufthavnen på dag 1 er kl 14.00. Hvis flyet er forsinket, koster en transfer omkring 710 DKK.

Visum: ► Der er visumpligt til Rusland. Passet skal være gyldigt i mindst 6 måneder ud over opholdets varighed. Passet skal have minimum 2 blanke sider. Vi hjælper med visum support. Visum søges på Det Russiske Visumcenter i København.

Bedste rejseperiode: juni - september

Vaccinationsanbefalinger til Asien

Billeder