Coronavirus (COVID-19) travel update
Vi arbejder fortsat hjemmefra og har begrænset adgang til telefonopkald/online chat.
Kommer du ikke hurtigt igennem, så send os en besked på info@penguin.dk. Vi er klar på mailen og ringer gerne tilbage inden for kort tid.

Bestigning af Mt. Elbrus fra nord

Bestigning af Mt. Elbrus fra nord

Elbrus fra nord er for elskere af den virkelig uberørte natur.

Bestig Mt. Elbrus fra nord – nøjagtig som de første bjergbestigere gjorde det for 181 år siden. Ruten er for dig, der vil det autentiske – uden hoteller, restauranter, lifte og bæltekøretøjer – med den rigtige forberedelse, med tid til akklimatisering og med professionelle bjergguider - til fods!

Vi tilbyder også en bestigning fra sydsiden, som regnes for lettere. I kan se rejseplanen her. 

Turens højdepunkter
♦ At nå toppen! 5642 m over havet på Mt. Elbrus!
Kaukasus bjergene fra Sortehavet i vest til Det Kaspiske Hav i øst – mere end 1100 km.
Moskva - Ruslands hovedstad
 


Rejseplan:

BESTIGNING FRA NORD

Dag 1. Mineralnye Vody- Kislovodsk
Fly fra Moskva til Mineralnye Vody. Fra lufthavnen tager vi afsted kl. 14.30 og kører til Kislovodsk, den sidste by før Kaukasus bjergenes lavere steppe. Overnatning i Kislovodsk.

Dag 2. Kislovodsk – Base Camp
I dag tager vi til Base Camp (2200 m). Vi etablerer selv campen. Bagefter tager vi de første skridt ind i den afsidesliggende dal og får brugt benene efter mange timers transport.

Dag 3. Base camp – akklimatisering
Vi pakker en del af vores bagage og tager en tur til High Camp (3800 m). Vi sætter bagagen og nyder udsigten. Nedstigning til Base Camp for overnatning.

Dag 4. Base camp - High camp
Ruten fra Base Camp fører os over en smal kløft og ud af de høje græsgange til et alpint miljø. Der er fantastiske udsigter over gletsjerne af Mt. Elbrus og de lavere stepper i Kaukas mod nord. Den sidste strækning af klatringen fører gennem et rodet klipprig område ved siden af Mikelchiran gletsjeren, før en stejl stigning fører os til High Camp.

Dag 5. High Camp – akklimatisering
Akklimatiserende vandring til Lenz Rocks (4800 m). Vi bruger rebsikring for at passe på os selv og hinanden, når sprækkerne skal forceres.

Dag 6. High Camp – akklimatisering
Afslappende dag hvor vi gør de sidste forberedelser til bestigningen.

Dag 7. Bestigningen af Mt. Elbrus
Efter en meget tidlig start begiver vi os fra High Camp på tværs af Mikelchiran gletsjeren indtil vi når sadlen i 5300 m. Som bekendt har Mt. Elbrus to top-kupler og sadlen deler øst og vest toppene fra hinanden. Begge er sammenlignelige i højde og størrelse. Efter at have nydt at være nået toppen og den imponerende udsigt over Kaukasus bjergene begiver vi os ned til High Camp.

Dag 8. High camp – Base camp
Vi pakker high camp ned og begynder nedstigningen til Base Camp, hvor vi overnatter. Denne dag er også reservedag, hvis vejret kræver det.

Dag 9. Base camp - Kislovodsk
Transport fra Dzhily-Su til Kislovodsk, hvor der venter et varmt bad og en god nats søvn.

Dag 10. Afrejse
Transfer fra Kislovodsk til lufthavnen i Mineralnye Vody for flyafgang kl 12.35.

Hvordan når man frem: ► Man kan flyve fra København til Mineralniye Vody via Moskva med Aeroflot.

Visum: ► Der er visumpligt til Rusland. Passet skal være gyldigt i mindst 6 måneder ud over opholdets varighed. Passet skal have minimum 2 blanke sider. Vi hjælper med visum support. Visum søges på Det Russiske Visumcenter i København.

 


Prisen inkluderer:
samlet transfer fra/til lufthavnen i Mineralnye Vody til Kislovodsk
overnatning på turistklasse hotel i Kislovodsk i delt dobbelt eller tre-sengsværelse (dag 1 og 9) med morgenmad; overnatninger i telte i Base Camp og i hytter i High Camp med helpension (morgenmad
frokost og aftensmad fra aftensmad dag 2 til morgenmad dag 9)
engelsktalende bjergguide under hele turen (1 guide for 3-4 klatrere på bestigningsdagen)
kok i Base Camp og High Camp
tilladelse til Kaukasus Nationalpark
et bjergtop forsøg
gruppeudstyr (reb
isskruer)
Russisk visum support

Prisen inkluderer ikke:
flybilletter til/fra Min. Vody
russisk visum
forsikring
personligt udstyr (sovepose; støvler m.m.)
alkoholiske drikkevarer
ekstra måltider og drikkevarer
ekstra transfers
andre personlige udgifter

Ekstra tjenester:
eneværelsestillæg: 970 kr. (eneværelse på hotellet og enmandstelt)

Links til produkttyper information:
Bestigning af Europas kæmpe - Mt. Elbrus (5642m) fra sydsiden


Billeder


Bestigning af Mt. Elbrus fra nord (Vurderet 4.94 / 5 Baseret på 318 Anmeldelser.)

Kontakt os, hvis du vil have os til at hjælpe dig med at finde egnede fly til den bedste pris. Når vi hjælper dig med at finde flybilletter, vil vi altid forsøge at finde den bedste pris til dig i henhold til afgangs-og ankomsttider. Priserne varierer afhængigt af flyselskab og aktuelle tilgængeligheder. Men husk, at de billige flybilletter er ofte vanskelige eller umulige at omlægge eller annullere. Et gebyr (kan ikke refunderes) tillæges hvis du vil have os til at hjælpe dig med at finde en passende flybillet.

 

Vejledende pris inkl. fly fra Kastrup med Aeroflot

Tours of this level demand that you be really in good shape. The paths are not always in the best condition and the marking can be scarce. There are day-treks with big ascents and descents. Changing weather conditions /even in midsummer/ play an important role when trekking/cycling at a very high altitude and may cause changes of the preliminary route. This is to be decided by the mountain guide on the spot. Normally, the treks are 6/8h per day, but some can be longer. Preliminary hiking experience is an advantage, but not necessary if you are really in a good shape. Note that during some of the days, you should personally carry your baggage, which is naturally an additional difficulty. No rock/ice climbing experience is needed.

Gruppestørrelse
Min. 1 person
Reservation System Code
RuCaucasusN
Vandreferie i Rila- og Pirinbjergene - Bulgarien 3960 DKK, 8 Dage

Vandreferie i Rila- og Pirinbjergene - Bulgarien

En unik bjergvandretur over skyerne i Balkan-halvøens højeste bjerge. På denne tur vil vi bestige...
På østeuropæisk opdagelse - Rumænien, Moldova, Ukraine og Hviderusland 9630 DKK, 15 Dage

På østeuropæisk opdagelse - Rumænien, Moldova, Ukraine og Hviderusland

Har du lyst til at følge i Grev Draculas fodspor, afdække hemmeligheder i et af de mindst besøgte...
Saudi Arabien: Bag det åndelige slør 14550 DKK, 8 Dage

Saudi Arabien: Bag det åndelige slør

Saudi Arabien er et af de mest gådefulde og vanskelige steder at besøge, så gå ikke glip af denne...
Se alt» Nyheder

21.08.2018 17:13

Guinea Tilhørte Engang En Række Afrikanske Emperier

Guinea tilhørte engang en række afrikanske emperier Den land vi nu kender som Guinea, har tilhørte en række akfrikanske emperier, indtil Frankrig koloniserede landet i 1890’erne, og gjorde det til en del af Fransk Vestafrika. Trods flere forsøg fra lokale på at vælte den franske regering, blev Guinea atter inkorporeret i Fransk Vestafrika i starten af 1900-tallet, og blev kaldt Fransk...


15.08.2018 17:35

Et af de Mest Imponerende Vandfald i Verden

Et af de mest imponerende vandfald i Guyana Kaieteur Falls i Guyana er rangeret som nummer to, på listen over de mest imponerende vandfald i verden, Worldwide Waterfall Database. Det er fantastisk. Vandfaldet har et fald på 225 meter. Selv ikke det verdensberømte Niagara Falls kommer i nærheden med sine små 50 meter. Guyana er den eneste engelsktalende nation i Sydamerika På trods af at have...


07.08.2018 13:12

De første oliemalerier blev ikke malet i Europa under renæssancen, men derimod i Afghanistan

De første oliemalerier blev ikke malet i Europa under renæssancen, men derimod i Afghanistan I mere end et årti blev Afghanistan kun nævnt i forbindelse med Taliban og terrorisme, burkaer og fuldskæg. Afghanistan er meget mere end det. Det er et land hvor ældgamle traditioner holder ud, og et nyt land opstår. Verdens første oliemalerier blev ikke malet i Europa’s renæssance, men i hulerne...


30.07.2018 14:09

Akwasidae Festivalen i Ghana

Akwasidae festivalen er den vigtigste begivenhed for Ashtani-folket i Ghana Akwasidae festivalen bliver fejret af Ashtani folket og høvdingerne i Ghana. Festivalen afholdet på en søndag, en gang hver sjette uge. Festivalen er den næstvigtiste begivenhed lige efter landets nationaldag. Akwasidae festivalens traditioner har forbindelser til den årlige Akan kalender. Kalenderen er opdelt i 9 dele,...