Coronavirus (COVID-19) travel update
Vi arbejder fortsat hjemmefra og har begrænset adgang til telefonopkald/online chat.
Kommer du ikke hurtigt igennem, så send os en besked på info@penguin.dk. Vi er klar på mailen og ringer gerne tilbage inden for kort tid.

Kilimanjaro – det hede Afrikas iskappe - Marangu ruten

Kilimanjaro –  det hede Afrikas iskappe - Marangu ruten 11040 DKK, 7 Dage

Bestig ”Afrikas tag”. Mt. Kilimanjaro befinder sig i nationalparken af samme navn – Kilimanjaro i Tanzania. Det er også verdens højeste og smukkeste fritstående bjerg på jorden. Omkring 25000 mennesker om året forsøger at bestige en af verdens mest tilgængelige bjergtoppe. Kun et stenkast fra ækvator byder Afrikas højeste bjerg på en næsten ubegribelig blanding af alle mulige slags landskaber som eksisterer på jorden: regnskov og tropisk savanne, ødemark, store gletsjere og snedækkede toppe.

Vigtigt! Der er mange forskellige ruter op til toppen – vi tilbyder de to mest populære: Machame og Marangu. Marangu (også kaldt coca-cola ruten) er den mest populære og brugt rute for at bestige bjerget og nå op til Uhuru bjergtoppen. Man bruger samme rute til at bestige og nedstige bjerget. Det er ikke den smukkeste rute af dem alle når det kommer til naturlandskaber men er den hurtigste og den nemmeste. I højsæsonen er der mange mennesker i hytterne og på stierne. Denne rute anbefales til de mindre erfarne rejsende, som hovedsagligt vælger denne tur for at nå toppen.

Turens højdepunkter:
Tanzania, berømt for det mangfoldige dyreliv
Kilimajaro nationalpark, som er under UNESCOs beskyttelse
Marangu ruten, også kaldt coca-cola rutenRejseplan:

Dag 1. Ankomst
Ankomst til enten Kilimanjaro- eller Nairobi-lufthavnen (transfer fra lufthavnen til busstationen er inkluderet i prisen. Shuttle bussen fra Nairobi til Arusha koster ca. 30 USD og er ikke inkluderet; billet købes på stationen). I Arusha transfer til Out Post Lodge eller til hotel Le Jacaranda. Overnatning i Arusha.

Dag 2. Marangu Gate - Mandara-hytten – Maundi krater
Om morgenen er der transfer til Marangu-rutens udgangspunkt på Kilimanjaros østlige skråninger. Registrering hos nationalparkens myndigheder. Fra Marangu Gate (1800 m) begynder vores fire timers vandretur gennem regnskoven til Mandara-hytten (2700m). Her hviler vi ud og får en kop te eller kaffe. Herefter byder et kvarters gåtur til Maundi-krateret på en flot udsigt hen over til det sydlige Kenya og det nordlige Tanzania. Middag serveres ved 19-tiden.
Vandring: 5 timer

Dag 3. Mandara-hytten - Horombo-hytten
Dagens vandretur begynder kl. 8.30. Ankomst til Horombo-hytten (3650 m) hvor der er adgang til et bad. Trekket går gennem en lyngskov med en flot udsigt til toppene Mawenzi og Kibo.
Vandring: 6 timer

Dag 4. Horombo-hytten - Kibo-hytten
Opstigning til Kibo-hytten (4700 m; ingen rindende vand). Dagens trek går først gennem den øverste, mere nøgne del af lyngskoven og senere krydser vi sadlen mellem Mawenzi og Kibo-toppene, som ligner en ødemark.
Vandring: 6-7 timer

Dag 5. Turens højdepunkt Gilmas’s point – Uhuru (Kilimanjaro) - Horombo-hytten
I dag når vi Kilimanjaros og Afrikas højeste top Uhuru (5895 m). Vi står op allerede omkring midnat og spiser en let morgenmad så vi kan nå op til Uhuru toppen omkring solopgang. Vandringen starter kl. 01:00 og man når frem til Gilman’s Point kl. 07.00. Herfra er der en fantastisk udsigt til krateret, men det tager endnu et par timers opstigning inden vi når dertil – ca. kl. 8.30 står vi på Afrikas højeste top Uhuru (5894m). Efter et kort ophold på toppen begynder vores nedstigning til Kibo-hytten, hvor vi hviler os, samler vores bagage og igen krydser sadlen på tilbagevejen til Horombo-hytten, hvor vi overnatter.
Dagens trek: 14 timer

Dag 6. Horombo-hytten - Mandara-hytten
Efter morgenmad fortsætter vores nedstigning til Mandara-hytten, hvor vi spiser frokost og derefter går gennem regnskoven tilbage til nationalparkens indgang. Transfer til landsbyen Arusha eller Moshi.

Dag 7. Afrejse
Transfer til lufthavnen eller forlængelse i Tanzania, Kenya eller Zanzibar, hvor der er rigtig gode muligheder for afslapning. For en fornuftig pris er det muligt at arrangere udflugter i omegnen af Arusha eller Moshi.

Vi tilbyder et forlænget ophold i Afrika med en uforglemmelig 5 dages Safari-tur i nationalparkerne i Tanzania. Klik på linket for mere information - Forlængelse af turen - Safari

Værd at vide:
Guider: guiderne er højt uddannet og kvalificeret, registreret hos Kilimanjaro National Parks Board. For to personer vil der være en førende guide og en assistent guide. I tilfælde af at man bliver syg eller er ude af stand til at fortsætte vil assistent guiden hjælpe ham / hende med nedstigningen til en lavere højde eller tilbage til hotellet.
Terræn og rute: Bestående af tre vulkaner er Kilimanjaro en inaktiv stratovolcano. Machame-ruten starter vandring på stejle stier, gennem storslående skove til vi når højderyggen der fører til Shira Plateau. Ruten kvender ansigt mod syd til Kibo den vulkanske kegle. Den endelige opstigning sker meget tidligt om morgenen fra Barafu-lejren og nedstigningen sker via Mweka-ruten, som er hurtigere og tilbyder andre udsigter
Bagagetransport: Din bagage vil blive placeret i vores specialdesignede vandtætte poser båret af dine portører
Elektricitet: Der er ingen elektricitet i lejrene inde i parkerne, men vi anbefaler at man medbringer batteri oplader der kan tilsluttes i bilen

Nødvendigt udstyr (obligatorisk): ► rygsække (en stor, 80-90l og en mindre - 35-50 l) ► sovepose (til en temperatur på omkring 0C og ned på-15C) ► trekking undertøj (ikke bomuld) ► trekking/ vandtætte sko til vandreturen under akklimatiserings dagen ► sweater, vind-og vandtæt regnjakke (åndbar), lys jakke, solhat, uld eller særlige trekking sokker ► solbriller med sidedæksler ► dunjakke ► bjergbestignings støvler og supergaiters - nogle gange kan det være nok, men hvis udstyret ikke er første klasse, kan dine fødder fryse ► medicin (creme og salve mod solskoldning) ► læbepomade ► solcreme (faktor 30-60) ► vandrestave ► tykke vanter / handsker ► ansigtsmaske ► flaske ► toiletpapir

Visum: ► Visum er påkrævet for nordiske statsborgere. Passet skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemrejsen. Det skal indeholde to blanke sider (pr. visum) og skalv være i god stand - (ingen løse sider og ingen synlige skader)

Vaccinationer: ► Kontakt venligst egen læge for råd og læs mere på Statens Seruminstituts hjemmeside www.ssi.dk .


Prisen inkluderer:
transfer til / fra Kilimanjaro lufthavn
2 overnatninger i Arusha (dag 1 og dag 6) med morgenmad; 4 nætter i hytter med helpension
camping udstyr (ekskl. sovepose)
gebyrer til entreer i nationalparkerne
redningsgebyr for alle bjergområder
engelsktalende guider og guide-assistent
2 portører for hver bjergbestiger
telte; madrasser; borde og stole
private basale toiletter på bjerget
førstehjælpskit
Supplerende iltflasker / Overtrykskamre poser

Prisen inkluderer ikke:
flybilletter
leje af klatreudstyr
indrejsevisum til Tanzania (og transitvisum til Kenya,hvis man ankommer til Nairobi)
andre personlige udgifter
alkoholiske drikke
drikkepenge
transfer fra Nairobi lufthavn

Ekstra tjenester:
Eneværelses tillæg (dag 1; 6): 525;- DKK
leje af udstyr: priserne ses på stedet


Billeder


Kilimanjaro – det hede Afrikas iskappe - Marangu ruten (Vurderet 4.67 / 5 Baseret på 299 Anmeldelser.)
Pris
11040 DKK
Varighed
7 Dage
Eneværelsestillæg
380 DKK
Status
Åben for booking
Pris
11040 DKK
Varighed
7 Dage
Eneværelsestillæg
380 DKK
Status
Åben for booking
Pris
11040 DKK
Varighed
7 Dage
Eneværelsestillæg
380 DKK
Status
Åben for booking

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Vi anbefaler fly til Arusha eller Nairobi med KLM Airlines, Ethiopian Airlines eller Kenya Airlines.

Tours of this level demand that you be really in good shape. The paths are not always in the best condition and the marking can be scarce. There are day-treks with big ascents and descents. Changing weather conditions /even in midsummer/ play an important role when trekking/cycling at a very high altitude and may cause changes of the preliminary route. This is to be decided by the mountain guide on the spot. Normally, the treks are 6/8h per day, but some can be longer. Preliminary hiking experience is an advantage, but not necessary if you are really in a good shape. Note that during some of the days, you should personally carry your baggage, which is naturally an additional difficulty. No rock/ice climbing experience is needed.

Gruppestørrelse
min. 2 persons
Reservation System Code
KILIMANJARO
Rideferie i Rodopibjergene, Bulgarien 5520 DKK, 8 Dage

Rideferie i Rodopibjergene, Bulgarien

Rodopi-bjergene i det sydlige Bulgarien er masser af uspoleret natur, historiske seværdigheder,...
Vandreferie i Rila- og Pirinbjergene - Bulgarien 3960 DKK, 8 Dage

Vandreferie i Rila- og Pirinbjergene - Bulgarien

En unik bjergvandretur over skyerne i Balkan-halvøens højeste bjerge. På denne tur vil vi bestige...
Saudi Arabien: Bag det åndelige slør 14550 DKK, 8 Dage

Saudi Arabien: Bag det åndelige slør

Saudi Arabien er et af de mest gådefulde og vanskelige steder at besøge, så gå ikke glip af denne...
Se alt» Nyheder

21.08.2018 17:13

Guinea Tilhørte Engang En Række Afrikanske Emperier

Guinea tilhørte engang en række afrikanske emperier Den land vi nu kender som Guinea, har tilhørte en række akfrikanske emperier, indtil Frankrig koloniserede landet i 1890’erne, og gjorde det til en del af Fransk Vestafrika. Trods flere forsøg fra lokale på at vælte den franske regering, blev Guinea atter inkorporeret i Fransk Vestafrika i starten af 1900-tallet, og blev kaldt Fransk...


15.08.2018 17:35

Et af de Mest Imponerende Vandfald i Verden

Et af de mest imponerende vandfald i Guyana Kaieteur Falls i Guyana er rangeret som nummer to, på listen over de mest imponerende vandfald i verden, Worldwide Waterfall Database. Det er fantastisk. Vandfaldet har et fald på 225 meter. Selv ikke det verdensberømte Niagara Falls kommer i nærheden med sine små 50 meter. Guyana er den eneste engelsktalende nation i Sydamerika På trods af at have...


07.08.2018 13:12

De første oliemalerier blev ikke malet i Europa under renæssancen, men derimod i Afghanistan

De første oliemalerier blev ikke malet i Europa under renæssancen, men derimod i Afghanistan I mere end et årti blev Afghanistan kun nævnt i forbindelse med Taliban og terrorisme, burkaer og fuldskæg. Afghanistan er meget mere end det. Det er et land hvor ældgamle traditioner holder ud, og et nyt land opstår. Verdens første oliemalerier blev ikke malet i Europa’s renæssance, men i hulerne...


30.07.2018 14:09

Akwasidae Festivalen i Ghana

Akwasidae festivalen er den vigtigste begivenhed for Ashtani-folket i Ghana Akwasidae festivalen bliver fejret af Ashtani folket og høvdingerne i Ghana. Festivalen afholdet på en søndag, en gang hver sjette uge. Festivalen er den næstvigtiste begivenhed lige efter landets nationaldag. Akwasidae festivalens traditioner har forbindelser til den årlige Akan kalender. Kalenderen er opdelt i 9 dele,...