På mountainbike i Albanien

Udforsk en af Europas mest fjernliggende og spændende destinationer på cykel. Cykelferien kombinerer cykling i udkanten af Tirana samt cykling ude på landet blandt Albaniens storslået natur. Kom i kontakt med den lokale kultur og bære vidne til det unikke og enestående naturskønhed hvor man mærker ånden af det ægte Albanien.


Rejseplan:

Dag 1. Ankomst

Dag 2. Opvarmning i Tirana
I dag er der en let opvarmning omkring Tirana. Først skal vi med svævebanen op til Dajti-bjerget ved Tirana. Der skal krydses en gammel sti som blev brugt meget under kommunismen. Der cykles på den anden side af bjerget på en gammel æselsti hvorfra man har en betagende udsigt. Efter frokost i en fredelig restaurant med en flot have og egen vandkilde. Vi fortsætter over bjergpasset ved Qafe Priske hvor det går ned ad bakke gennem fjerntliggende dale og bølger af vinmarker tilbage til Tirana. Velkommen til Albanien – hvor 77% af landet består af bjerge!
Dagens etape: 4.5 t; 35 km; op -/nedstigning: +800m/-1400m

Dag 3. Tirana - Rruga Arberit - Burrel
I dag starter en 2-dagstur (med overnatning udenfor Tirana) ind i Albanien vilde natur hvor vi møder en skarp men afslappet kontrast til Tiranas modernitet. Vi kører langs en gammel handelsrute som hedder ”Rruga Arberit”, som er en grussti som bliver mest brugt af firehjulstrækkere og mountainbikers som os. Langsomt cykler vi op af bjergkæden som adskiller Tirana fra det centrale Albanien. Efter at have passeret en lille mineby, Klos, når vi frem til Burrel via en asfaltsvej med fredelige omgivelser og meget lidt traffik. Et glas eller to af ”Raki” til at sove på er vist på plads inden en velfortjent søvn.
Dagens etape: 8 t; 65 km; op -/nedstigning: +1800m/-1800m

Dag 4. Burrel - Tirana
Efter en solid morgenmad, som fylder os med energi starter dagens tur med en opstigning til bjergpasset Qafe Shtame hvor en kilde med mineral vand forsyner tusindvis af liter vand hver dag. Fra dette vilde landskab tager vi en ny asfaltsvej og ender dagen tilbage på grusveje gennem fjerne landsbyer og forbi bjergsøen, Bovilla, tilbage til Tirana. En meget varieret tur!
Dagens etape: 7 t; 70 km; op -/nedstigning: +1800m/-1900m

Dag 5. Rundt om Tirana
I dag udforsker vi byens grænser via to korte men meget spændende cykelture. Først cykler vi 30 min op til bjerghøjden af Dajti bjerget. Herfra påbegynder en sti som flankerer bjerget og går ned ad bakke til en stenet grusvej inden man når frem til de friske vandkilder i Gurore. Efter frokost cykler vi op af de sydlige bjerge i Tirana til det gamle kommunistiske monument og nyder udsigten til byen. Videre på en af Albaniens bedste enkelte spor tilbage til byen.
Dagens etape: 4 t

Dag 6. Tirana - Klloike - Tirana
På denne sidste dag tager vi ud til nogle udtørrede flodsenge og fjerntliggende landsbyer i den østlige del af Tirana. Selvom man kun er 10 km fra byen så er beliggenheden af disse landsbyer afsides og i et still og roligt område. Vi når frem til den lille bjerglandsby, Klloike, hvor vi spiser frokost. Vi smager lokale oste, grillede pølser, rå grøntsager og en kold drink. Om eftermiddagen tager vi en naturskøn rute ned af bjerget og når frem til Tirana. Tid til en afskeds øl i en lokal bar hvor vi siger farvel til hinanden og farvel til det vilde og indbydende Albanien.
Dagens etape: 5.5 t; 60 km; op -/nedstigning: +1500m/-2100m

Dag 7. Afrejse

Prisen inkluderer: ► engelsktalende guide ► mountainbikes med skivebremser, Shimano Deore bagskifter og affjedring ► 6 nætter i delte dobbeltværelser på 3* hotel inkl. morgenmad, A/C, TV, WiFi m.m. ► helpension (6 x morgenmad, 5 x frokost og 5 x middag)

Prisen inkluderer ikke: ► transport til/fra hotel i Tirana ► rejseforsikring ► øvrige måltider eller drikkevarer ikke nævnt under ”prisen inkluderer” ► drikkepenge

Eventuelle tillæg: ► eneværelsestillæg: 450 kr. ► mulighed for billigere rejse med indkvartering på hostels eller opgradering til 4* hotel mod et tillæg. Kontakt os for mere information og priser.
 


Billeder


På mountainbike i Albanien (Vurderet 4.71 / 5 Baseret på 349 Anmeldelser.)
Gruppestørrelse
min 4 persons
Til hest gennem Bulgariens landsbyer 6100 DKK, 8 Dage

Til hest gennem Bulgariens landsbyer

Bulgariens bjerge rummer en stor mangfoldighed, og Balkanbjergene omkring Teteven samler ligesom...
Rundrejse i Bulgarien (garanterede gruppeafgange) 4840 DKK, 8 Dage

Rundrejse i Bulgarien (garanterede gruppeafgange)

Oplev det bedste af Bulgarien Bulgarien, er et smukt og spændende land, beliggende på...
Madagaskar - et isoleret naturparadis 9600 DKK, 12 Dage

Madagaskar - et isoleret naturparadis

Efter adskillelsen af Madagaskar fra det afrikanske kontinent for mere end 50 mill. år siden og...
Se alt»

Blog

28.09.2022 11:22

Via Egnatia - den romerske hærvej på Balkan

Via Egnatia - fra Durrës til Istanbul. Via Egnatia, romersk hærvej, er omdrejningspunktet for vores seneste rundrejse og kulturrejse på Balkan. Ruten går tværs over Balkan fra Durrës i Albanien gennem Nordmakedonien og Grækenland til vore tiders Istanbul i det europæiske Tyrket. Det var den første store hærvej romerne byggede uden for Italien. Den skærer sig gennem terræner og områder, der...


10.12.2021 21:01

Saudi Arabien - islams fødested (gode råd før du skal afsted)

Det tog rigtig lang tid for Saudi Arabien at beslutte sig for at åbne sine grænser for turister, men nu er det endelig en kendsgerning, og Penguin Travel satte straks dette unikke rejsemål på sit kort. Kongeriget – kendt som islams åndelige fødested, har nu en ny tilgang til at tiltrække besøgende, og visum kravene er derfor ændret. Forandringerne er så store i forhold til tidligere, at...


08.12.2021 13:51

Sokotra - en ø velsignet af guderne og glemt af menneskeheden

Kære rejseven, Da jeg var teenager (tilbage i 70'erne), var der ingen computere og "smart" enheder af nogen art. Kan du forestille dig det, eller måske kan du huske det? Det var den gang vi skrev breve på et papir med en kuglepen og sendte dem med posten. Vi lyttede til de hypermoderne Pink Floyds "The Dark Side of the Moon" eller David Bowies "Space Oddity". Og...


15.11.2021 15:05

Centralasien - alt du behøver at vide inden afrejse

Centralasien er fortsat en af ​​de mindst besøgte regioner i verden. Her findes de såkaldte "Stan-lande", de tidligere sovjetrepublikker Kasakhstan, Tadsjikistan, Turkmenistan, Usbekistan og Kirgisistan. Hvis vi går tilbage i tiden, var disse lande engang hjertet af Silkevejen, den berømte rute, der gik gennem Asien og Europa og forbandt øst og vest, hvor græske og persiske hære...