Klostertur i Balkanbjergene, Bulgarien

Klostertur i Balkanbjergene, Bulgarien 4990 DKK, 8 Dage

Oplev Bulgariens klostre og historie på cykel.

Denne rejse er ikke blot et visit til de mest interressante Bulgarske klostre men også en rejse gennem Bulgarien’s historie. Alle religíøse bygninger og monumenter der indgår i rejsen er vidner om fortidens begivenheder gennem de sidste 700 år. Man får lov til at fordybe sig i den rige historie og beundre den fantastiske natur blandt andet smukke vandfalde, grotter, klipper, skove, enge, floder og dale samt kartoffelmarker og dyrkning af andre afgrøder.
Vi cykler i den centrale del af Balkanbjergene og går på opdagelse i de små landsbyer befindende i de smukke dale og flotte bjerglandskaber. Her står tiden næsten stille og livets daglige gang er fredelig og idyllisk. Landsbyernes indbyggere lever fortsat på traditionel vis. Der bruges fortsat hestevogn. Folk passer deres små grøntsagshaver. Pasning af geder, får og køer er en naturlig del af hverdagen. Fritiden bruges meget på at hygge sig udendørs og sludre med venner og naboer.

Turens højdepunkter:
Arbanasi landsby - kendt for sine enorme huse, der ligner små fæstninger samt adskillige klostre og gamle kirker.
Dryanovo klostret - beliggende i kløften nær floden Dryanovska, hvor kalkstensklipper stiger højt rundt om kløftens sider.
Tryavna - en smuk lille by hvori den gamle rådhusplads er bevaret og erklæret den vigtigste arkitektoniske monument i landet.
Etura – et etnografisk museum hvor man kan se håndværkerne fremstille smukke guld, sølv, kobber, læder og træ artikler.
Shipka klostret - bygget i traditionel stil fra det 17. århundrede – står klostret til minde om de Russiske soldater og Bulgarske revoluntionære som mistede livet under the den russisk-tyrkiske krig.


Rejseplan:

Dag 1. Arbanasi
Ankomst til Sofia lufthavn og transfer til det arkitektoniske reservat i Arbanasi og videre til St. Mary klostret, hvor vi indkvarteres i de næste to dage. Middag i en traditionel bulgarsk restaurant (mehana).

Dag 2. Transfigurationkloster - Hotnitsa vandfaldet - Veliko Tarnovo
I dag starter vi med at besøge det maleriske kloster nær byen Veliko Tarnovo. Derfra stiger vi på cyklerne og kører mod det smukke Hotnitsa vandfald. Efter en kort gåtur fortsætter vi cykling turen nær Hotnista slugten, indtil vi når hovedvejen til Sofia. Herfra tager vi bilen for en kort transfer før vi igen stiger på cyklen og kører til Buria (Storm) landsbyen. Turen er igennem smukke kuperede landskaber med flot udsigt til Dryanovo’s sandstensklipper. Vi slutter dagens cykelrute nær byen Dryanovo. Derefter er der sightseeing i Veliko Tarnovo og kørsel tilbage til St. Mary klostret i Arbanasi.
Cykelafstand: 34 km

Dag 3. Merdanski klostret - Kapinovo klostret
Transfer til landsbyen Dragizhevo hvor dagens cykel rute starter. Undervejs passerer vi Merdanski klosteret og derfra fortsætter vi i retning af Plakovo og Kapinovo klostret. Vi overnatter i det fredelige Kapinovo kloster og nyder middagen i de dejlige haver ved klostret.
Cykelafstand: 33 km (eller 53 km med mulig forlængelse).

Dag 4. Kilifarevo klostret – Dryanovo klostret
Efter en kort transfer begynder vi dagens cykel etape gennem landsbyerne Plakovo, Golemanite og Natsovtsi til Kilifarevo klostret. Efter frokost og et besøg i klostret fortsætter vi med en udfordrende opstigning til landsbyen Ialovo. Her kan vi cykle langs Dryanovska floden til byen Dryanovo. Herfra er der transfer til Dryanovo klostret, hvor vi overnatter. Valgfrit besøg i den nærliggende Bacho Kiro grotte.
Cykelafstand: 34 km

Dag 5. Bojentsi, arkitektoniske reservat - Tryavna
Vi starter morgenen med en kort transfer og derefter begynder vores opadgående og nedadgående cykel rute for nå landsbyen Bozhentsi. Her bruger vi lidt tid til en byrundtur. Derefter er der endnu en kort transfer inden cykelturen mod landsbyen Tsareva Livada. Vi cykler på isolerede landeveje til byen Tryavna, hvor vi overnatter.
Cykelafstand: 35 km

Dag 6. Gabrovo - Etura frilandsmuseum – Sokolski klostret
Cykling fra Tryavna op til et bjergpas og derefter går turen ned ad bakke til Gabrovo. Det næste stop er Etura etnografisk museum, hvor håndværk og livsstil fra det 18. og 10. århundrede udspiller sig for øjnene af de besøgende. Herfra har du yderligere fire kilometer til Sokolski klosteret, hvor vi overnatter.
Cykelafstand: 28 km

Dag 7. Shipka – Shipka klostret - Plovdiv
Efter vores typiske bulgarske morgenmad i Gabrovo er der en kort transfer til det historiske Shipkapas. Her stiger du på cyklen og kører omkring 10 km op-/ned gennem smukke bøgeskove til Buzluda; et meget historisk område i Bulgarien. En tur nedad bjergets sydlige skråninger venter os. Derefter fortsætter du til byen Shipka, hvor vi besøger det rigt dekorerede Shipkakloster og kirke. Transfer til Plovdiv, hvor vi overnatter.
Cykelafstand: 30 km

Dag 8. Afrejse
Efter morgenmaden er der transfer til Sofia eller Plovdiv lufthavn for afrejse.


Prisen inkluderer:
► overnatning i klostre (dag 1, 2, 3, 4 og 6), familiedrevet hotel (dag 5) og gæstehus (dag 7) med eget bad/toilet► 6 dages halvpension (morgenmad og middag inkluderet), 1 dag på BB (dag 7) ► engelsktalende guide / chauffør med følgekøretøj ► kort og roadbook ► fælles transfer fra / til Sofia eller Plovdiv lufthavn (09.00 – 19.00) ► alt landtransport ► teknisk hjælp med cyklerne

Prisen inkluderer ikke:cykelleje ► Flybilletter ►Leje af cykeltaske ► Rejseforsikring ► drikkevarer og måltider ikke nævnt ► Drikkepenge ► Entreer ► privat transport Sofia lufthavn - Sofia by eller omvendt, privat transport mellem Sofia og Plovdiv  ► Andre personlige udgifter

Eventuelle tillæg: ► eneværelsestillæg ►tillæg ved 2-3 rejsende: 750 kr. per person (eneværelse er ikke inkl. hvis bestilt)

Værd at vide:
♦ Cykler: Vælg mellem forskellige cykeltyper her. Husk at angive valgt cykeltype ved bestilling.
♦ Vejforholde: Primært landsby asfaltveje med lav traffik. Vejforhold er relativt gode med nogle undtagelser (ujævn sektioner, huller, ru asfalt). Vi kører ikke off-road.
♦ Guide/Chauffør: Guiden/chaufføren transporterer jeres baggage i køretøjet, tjekker op på jer i løbet af dagen, venter på jer ved vejkryds, følger jer til morgenmad, frokost og middag og fortæller om de vigtigste seværdigheder undervejs.
♦ Ferie forlængelse: Mulighed for aslapning ved sorthavskysten – flere oplysnigner efter anmodning

Anbefalet luftfartselskab: Wizz Air - http://wizzair.com/; Easy Jet - http://www.easyjet.com/; Germanwings -http://www.germanwings.com/; Penguin Travel – http://www.flybulgarien.dk/; Norwegian Air Shuttle -http://www.norwegian.no/ Airberlin - http://www.airberlin.com; Ryan Air - http://www.ryanair.com/

Anbefalet rejseperiode: april - oktober

Nødvendigt udstyr: ► Vi vil kraftigt anbefale at bruge cykelhjelm. Du kan medbringe egen hjelm eller bruge en af vores. ► en god ide at medbringe: cykelshorts ,cykelhandsker, let vindjakke, vandtæt cykeltøj, cykelsko eller alm. løbesko

Ferie forlængelse:
Sozopol (Bulgaria)
Sunny Beach (Bulgaria)
Lozenets (Bulgaria)
Nessebar (Bulgaria)
Varna / Golden Sands (Bulgaria)


Billeder


Klostertur i Balkanbjergene, Bulgarien (Vurderet 4.91 / 5 Baseret på 386 Anmeldelser.)
Pris
4990 DKK
Varighed
8 Dage
Eneværelsestillæg
900 DKK
Status
Åben for booking

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Du kan flyve med bl.a. Lufthansa, Austrian Airlines m.m. fra København eller Air France fra Billund

Kontakt os, hvis du vil have os til at hjælpe dig med at finde egnede fly til den bedste pris. Når vi hjælper dig med at finde flybilletter, vil vi altid forsøge at finde den bedste pris til dig i forhold til afgangs-og ankomsttider. Priserne varierer afhængigt af flyselskab og ledige pladser. Men husk, at de billige flybilletter ofte er vanskelige eller umulige at ændre eller refundere.
Der er servicegebyr (kan ikke refunderes), hvis du vil have os til at hjælpe dig med at finde en passende flybillet.
 

 

Light / Moderate. Tour for bikers in good phisycal condition.

Gruppestørrelse
4-12
Reservation System Code
BGCYKMON
Vandreferie i Rila- og Pirinbjergene - Bulgarien 4840 DKK, 8 Dage

Vandreferie i Rila- og Pirinbjergene - Bulgarien

En unik bjergvandretur over skyerne i Balkan-halvøens højeste bjerge. På denne tur vil vi bestige...
Rundrejse i Senegal og Gambia 8340 DKK, 10 Dage

Rundrejse i Senegal og Gambia

Oplev det eksotiske Senegal og det tropiske Gambia på denne rundrejse, der også har 2 dages cruise...
Cykelferie i Balkanbjergene - Bulgarien (guided) 5140 DKK, 8 Dage

Cykelferie i Balkanbjergene - Bulgarien (guided)

Spændende cykeltur i hjertet af Balkanbjergene. På denne rejse cykler vi langs med de nordlige...
Se alt»

Blog

29.05.2023 14:59

Opdag den fortryllende skønhed ved Lake Nakuru i Kenya

Kenya, et land med betagende landskaber og varieret dyreliv, rummer en række skjulte perler for rejsende, der søger uforglemmelige oplevelser. Blandt disse skatte ligger den fortryllende Lake Nakuru, en hypnotiserende sø beliggende i Great Rift Valley. Kendt for sit overflødige fugleliv og betagende natur, byder Lake Nakuru National Park på en fascinerende blanding af naturlige vidundere og...


28.09.2022 11:22

Via Egnatia - den romerske hærvej på Balkan

Via Egnatia - fra Durrës til Istanbul. Via Egnatia, romersk hærvej, er omdrejningspunktet for vores seneste rundrejse og kulturrejse på Balkan. Ruten går tværs over Balkan fra Durrës i Albanien gennem Nordmakedonien og Grækenland til vore tiders Istanbul i det europæiske Tyrket. Det var den første store hærvej romerne byggede uden for Italien. Den skærer sig gennem terræner og områder, der...


10.12.2021 21:01

Saudi Arabien - islams fødested (gode råd før du skal afsted)

Det tog rigtig lang tid for Saudi Arabien at beslutte sig for at åbne sine grænser for turister, men nu er det endelig en kendsgerning, og Penguin Travel satte straks dette unikke rejsemål på sit kort. Kongeriget – kendt som islams åndelige fødested, har nu en ny tilgang til at tiltrække besøgende, og visum kravene er derfor ændret. Forandringerne er så store i forhold til tidligere, at...


08.12.2021 13:51

Sokotra - en ø velsignet af guderne og glemt af menneskeheden

Kære rejseven, Da jeg var teenager (tilbage i 70'erne), var der ingen computere og "smart" enheder af nogen art. Kan du forestille dig det, eller måske kan du huske det? Det var den gang vi skrev breve på et papir med en kuglepen og sendte dem med posten. Vi lyttede til de hypermoderne Pink Floyds "The Dark Side of the Moon" eller David Bowies "Space Oddity". Og...