Rejs trygt og sikkert!
Cykelferie i Transsylvanien 5210 DKK, 8 Dage

Oplev det bedste af Transsylvanien fra din cykel.

Transsylvanien er ikke kun den mest berømte del af Rumænien, takket være sagnet om Grev Drakula, det er også den mest romantiske og inspirerende af alle landets provinser. Beliggende på en højslette (i 305-488 m højde) i det nordvestlige Rumænien, er det en af de mest avancerede regioner i landet. Vi cykler gennem kendte middelalderbyer fra det 13. århundrede, så som Brasov, Sighisoara og Sibiu. Trækirker med høje tage, citadeller, legendariske borge, genvordig historie, prægtig bjergudsigt og tinder, spredte landsbyer... disse er bare nogle få af alle regionens goder! Og eftersom intet besøg til Transsylvanien ville være fuldendt uden også at besøge den sagnomspundne Grev Drakulas slot, er det dramatiske Bran-slot også et af stoppene. 

Turens højdepunkter:
Sinaia - er et berømt skísportssted og kendt som "Karpaterbjergenes perle". Det har huset flere rumænske monarker. Slottet Peles er noget der skal ses, bygget i neo-renæssance stil.
Bran Slottet er uden tvivl en af seværdigheder man skal se, når man rejser i Transsylvanien. Tårne, smalle korridorer, skjulte lokaler - slottet byder på mange interessante fakta og historier som tiltrækker legende-elskere.
Sighisoara - En europæisk skat, Sighisoara er på UNESCOs Verdensarv líste. Beliggende på Tarnava Mare-floden, byen blev bygget af sakserne mellem 12.- og 17. -århundrede og er et af de få citadeller i Europa, der stadig er beboet
Transfagarasan vej - bygget som en strategisk militærrute er det en af de højeste (2034m) og mest dramatiske  veje i Rumænien. Den kører nord til syd på tværs af de højeste områder i Karpaterne.
 


Rejseplan:

Day 1. Ankomst - Sinaia
Ankomst til Otopeni lufthavn i Bukarest og derfra transfer til Sinaia for overnatning.

Day 2. Bran - Poiana Brasov resort - Brasov
Efter et besøg på slottet Peles i Sinaia køre vi til Paraul rece. Herfra cykles  ned ad bjergvejen til slottet Bran, hvor vi stopper for et besøg og frokost. Derfra en kort transfer til Rasnov, hvor vi starter vores cykling gennem Postavarul bjergene til Poiana Brasov Resort (1030m). En behagelig tur nedad og med en fantastisk udsigt til Brasov. Vi overnatter i Brasov.
Cykelafstand: 40 km

Day 3. Rasnov slottet - Brancoveanu kloster
Om morgenen besøger vi det imponerende Rasnov slot fra 1300-tallet. Transfer til byen Zarnesti, hvorfra vi starter dagens cykling med en stigning op til et pas i 770m. Vi kører igennem dejlige skovområder mellem små bjerglandsbyer og enge efterfulgt af en nedstigning til en flot dal. Vi når foden af de majestætiske Făgăraş bjerge og fortsætter cykelturrn på et fladt terræn, gennem mange små landsbyer og marker med en fantastisk udsigt til de mange dale og bjerge. Ankomst til Statiunea Sambata Mountain Resort, hvor vi overnatter. I nærheden ligger Brancoveanu klosteret, der stammer tilbage fra 1700-tallet.
Cykelafstand 70 km

Day 4 . Iacobeni fortified kirke - Sighisoara
I dag starter Vi dagen med at udforske det kuperede område i Sibiu - Sighisoara regionen, kendt for sine Saxon befæstede kirker. I dag  passere vi mange små landsbyer og befæstede kirker - Cincu, Dealu Frumus, Agnita, Iacobeni, Bradeni og Apold. Turen ender i Sighisoara, hvis gamle bydel anses for at være en af de smukkeste og mest velbevarede beboede citadeller i Europa (og er på UNESCOs Verdensarvs liste).
Cykelafstand: 90 km

Day 5. Biertan fortified kirke - Sibiu
Efter morgenmaden fortsætter vi i det kuperede område vest for Sighisoara. Cyklingen starter 25 km fra Sighisoara på en lille fredelig vej. Vi kører forbi små landsbyer og 4 befæstede kirker - Biertan (UNESCO), Rechis, Alatana og Hosman, der stammer helt tilbage fra det 14. til det 16. århundrede. Vi slutter turen i den smukke by Sibiu (europæisk kulturby 2007). Eftermiddagen er fri til gåture i den gamle bydel.
Cykelafstand: 77 km

Day 6. Astra frilandsmuseum- Transfagarasan vejen - Balea lac
Om morgenen besøger vi Europas andet største frilandsmuseum beliggende nær Sibiu (Astra frilandsmuseum). Efter besøget er der kort transfer til landsbyen Cartisoara ved foden af Făgăraş bjergene, hvor vi starter dagens cykling på den spektakulære Transfagarasan vej. Først går turen igennem nåleskove og når vi når kabineliftstationen, gør vi holdt for at spise frokost i en lille restaurant. Vi kommer til trægrænsen i omkring 1600 m. Her vil Fagars-bjerge afsløre sin skønhed for os. Vi vil passere vandfaldet Balea og fortsætter din cykling på de mange snoede veje indtil du når den maleriske region ved Balea-søen i 2030m højde, hvor vi overnatter. Fritid til vandreture rundt om søen.
Cykelafstand: 35 km

Day 7. Vidraru dæmning - Poienari - Bucharest
Efter morgenmaden har vi en kort transfer gennem bjergene. Herefter starter du cyklingen nedad Făgăraş-bjergenes sydlige skråninger . Efter at vi har forladt de alpine landskaber, træder vi ind i Arges flodens grønne slugt og kommer til den spektakulære Vidraru dæmning (med en 165m høj væg). I nærheden ligger Poienari fæstning (det tidligere opholdssted for Vlad Tepes også kendt som Dracula) og skulpturen af Prometheus. Vi fortsætter cyklingen nedad bakke og forbi nogle smukke vandfald. Vi slutter dagens cykling af, før vi når Curtea de Arges. Transfer til Bukarest for overnatning.

Day 8. Afrejse
Afrejse på egen hånd.

Baggagetransport: ► Bagagetransport er inkluderet under hele turen, dog skal man bruge en mindre rygsæk til personlige ting.

Prisen inkluderer: ► Overnatning på familiedrevne pensionater og hoteller med eget bad/toilet ► Morgenmad alle 7 dage ► Engelsk-talende guide / chauffør med følgekøretøj ► Transfers ► Bagagetransport ► Kort ► cykel og teknisk support

Prisen inkluderer ikke: ►transfer til lufthavn på afrejsedagen ► cykelleje - kategori 1: kr. 450, kategori 2: kr. 300► Flybilletter ► Rejseforsikring ► Entreer ► Frokoster og middage ► Alkoholiske drikke ► Drikkepenge ► Andre personlige udgifter

Eventuelle tillæg: ► Ved en gruppe på 2-3 personer kommer der et tillæg på 895 kr pr. person ► Eneværelsestillæg: kr.1100,- ► Leje af hjelm kr. 75 pr. uge ► Cykeltaske kr. 75 pr. uge ► Leje af fronttaske kr. 50 pr. uge. ► Hjelm og tasker skal reserveres i forvejen og gerne sammen med bestilling)

Værd at vide: ► Chaufføren / guiden er engelsktalende og meget behjælplig under hele turen. ► Cykler , du kan vælge mellem Mountainbike "RAM og Turcykel ► Alle cyklister modtager en detaljeret beskrivelse af turen og et kort. Guiden med følgekøretøj og bagage kontrollerer gruppen flere gange om dagen og hvis alt er OK med gruppen ventes ved korsveje,og han ledsager gruppen til morgenmad, frokost og middag, og giver oplysninger om de mest interessante steder på turen. Guiden har også ansvaret for den tekniske support. Man kan altid springe nogle hårdere etaper over ved hjælp af følgekøretøjet

Nødvendigt udstyr: Anbefalet udstyr: ► Cykelshorts ► Cykelhjelm ► cykelsko ► Pandebånd ► Cykelhandsker ► Let vindjakke ► Vandtætte bukser ► solbriller med UV beskyttelse ► solcreme ► læbepomade 


Billeder


Cykelferie i Transsylvanien (Vurderet 4.66 / 5 Baseret på 331 Anmeldelser.)
Pris
5210 DKK
Varighed
8 Dage
Eneværelsestillæg
1050 DKK
Status
Åben for booking
Pris
5210 DKK
Varighed
8 Dage
Eneværelsestillæg
1050 DKK
Status
Åben for booking

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Vejledende flytider:
Afrejse:
København – Budapest – 10:00 – 11:50
Budapest – Bucharest – 13:15 – 15:30

Hjem
Bucharest – Budapest – 16:05 – 16:20
Budapest – København – 17:45 – 19:40

Kontakt os,
hvis du vil have os til at hjælpe dig med at finde egnede fly til den bedste pris. Når vi hjælper dig med at finde flybilletter, vil vi altid forsøge at finde den bedste pris til dig i forhold til afgangs-og ankomsttider. Priserne varierer afhængigt af flyselskab og ledige pladser. Men husk, at de billige flybilletter ofte er vanskelige eller umulige at ændre eller refundere.
Der er servicegebyr (kan ikke refunderes), hvis du vil have os til at hjælpe dig med at finde en passende flybillet. 
 

OBS! Prisen inkl fly er vejledende!

Moderate. Tour for bikers in good phisycal condition.

Gruppestørrelse
4-12
Reservation System Code
ROCYCI
Det bedste af Mexico - grupperejse 7370 DKK, 10 Dage

Det bedste af Mexico - grupperejse

Riv 10 dage ud af kalenderen og tag med os på denne 10-dages tur for at udforske en overflod af...
Rideferie i Rodopibjergene, Bulgarien 5510 DKK, 8 Dage

Rideferie i Rodopibjergene, Bulgarien

Rodopi-bjergene i det sydlige Bulgarien er masser af uspoleret natur, historiske seværdigheder,...
Trekking i Simienbjergene - Vandreferie Etiopien 5880 DKK, 7 Dage

Trekking i Simienbjergene - Vandreferie Etiopien

Pak rygsækken og tag med på opdagelse i et af verdens mest spektakulære trekkingområder – i...
Se alt» Blog

25.08.2021 13:12

7 interessante fakta om Afghanistan

Så er der igen nyt fra Afghanistan - i april 2021 skrev vi om tilbagetrækning af soldater frem til 11.september 2021. Fulde af håb og optimisme - velvidende at  Afghanistan i mere end 50 år har været været på forsiderne med historier om flygtninge, terrorisme, burkaer og skæg. I 2015 skrev Suzanne Brøgger om sine oplevelser i landet i bogen "Jeg har set den gamle verden forsvinde...


10.08.2021 15:10

Guinea – mineraler og chimpamser, der bruger sten som værktøj

Guinea - pygmæernes land og guldminer Det oprindelige folk i Guinea var pygmæer. Langsomt blev de fordrevet og assimileret af indtrængende folkeslag, der i århundreder søgtelykken i guldminerne, der forsynede middelhavslandene med det ædle metal. Guinea – og kun Guinea Dette vestafrikansk land hedder kun Guinea, men for at adskille det fra en række andre lande, hvor navnet Guinea...


10.08.2021 14:50

Top 7 seværdigheder i Sydsudan

Sudan er det nyeste land i verden og et, som mange mennesker ikke engang har hørt om. Dem, der har, forbinder det normalt med den militære konflikt, der har hærget i regionen i årtier. Men bag alt dette ligger et land med gamle kulturelle ritualer, et utal af farverige lokale stammer og rå naturlig skønhed. Det er stadig en af de mest udfordrende destinationer for den udforskende rejsende. I...


09.08.2021 12:20

De ukendte pyramider i Sudan

De ukendte pyramider i Sudan Kan du navnet på landet med de fleste pyramider i verden? Nej, det er ikke Egypten. Landet, der har denne rekord med mere end 200 pyramider, er faktisk Egyptens sydlige nabo - Sudan. Selvom de ikke er så store som de egyptiske, er de lige så imponerende og har lige så spændende historie, der går tilbage til 800-tallet f.Kr., til kongeriget Kush. De sudans pyramider...