Cykelferie i Transsylvanien 5290 DKK, 8 Dage

Oplev det bedste af Transsylvanien fra din cykel.

Transsylvanien er ikke kun den mest berømte del af Rumænien, takket være sagnet om Grev Drakula, det er også den mest romantiske og inspirerende af alle landets provinser. Beliggende på en højslette (i 305-488 m højde) i det nordvestlige Rumænien, er det en af de mest avancerede regioner i landet. Vi cykler gennem kendte middelalderbyer fra det 13. århundrede, så som Brasov, Sighisoara og Sibiu. Trækirker med høje tage, citadeller, legendariske borge, genvordig historie, prægtig bjergudsigt og tinder, spredte landsbyer... disse er bare nogle få af alle regionens goder! Og eftersom intet besøg til Transsylvanien ville være fuldendt uden også at besøge den sagnomspundne Grev Drakulas slot, er det dramatiske Bran-slot også et af stoppene. 

Turens højdepunkter:
Sinaia - er et berømt skísportssted og kendt som "Karpaterbjergenes perle". Det har huset flere rumænske monarker. Slottet Peles er noget der skal ses, bygget i neo-renæssance stil.
Bran Slottet er uden tvivl en af seværdigheder man skal se, når man rejser i Transsylvanien. Tårne, smalle korridorer, skjulte lokaler - slottet byder på mange interessante fakta og historier som tiltrækker legende-elskere.
Sighisoara - En europæisk skat, Sighisoara er på UNESCOs Verdensarv líste. Beliggende på Tarnava Mare-floden, byen blev bygget af sakserne mellem 12.- og 17. -århundrede og er et af de få citadeller i Europa, der stadig er beboet
Transfagarasan vej - bygget som en strategisk militærrute er det en af de højeste (2034m) og mest dramatiske  veje i Rumænien. Den kører nord til syd på tværs af de højeste områder i Karpaterne.
 


Rejseplan:

Day 1. Ankomst - Sinaia
Ankomst til Otopeni lufthavn i Bukarest og derfra transfer til Sinaia for overnatning.

Day 2. Bran - Poiana Brasov resort - Brasov
Efter et besøg på slottet Peles i Sinaia køre vi til Paraul rece. Herfra cykles  ned ad bjergvejen til slottet Bran, hvor vi stopper for et besøg og frokost. Derfra en kort transfer til Rasnov, hvor vi starter vores cykling gennem Postavarul bjergene til Poiana Brasov Resort (1030m). En behagelig tur nedad og med en fantastisk udsigt til Brasov. Vi overnatter i Brasov.
Cykelafstand: 40 km

Day 3. Rasnov slottet - Brancoveanu kloster
Om morgenen besøger vi det imponerende Rasnov slot fra 1300-tallet. Transfer til byen Zarnesti, hvorfra vi starter dagens cykling med en stigning op til et pas i 770m. Vi kører igennem dejlige skovområder mellem små bjerglandsbyer og enge efterfulgt af en nedstigning til en flot dal. Vi når foden af de majestætiske Făgăraş bjerge og fortsætter cykelturrn på et fladt terræn, gennem mange små landsbyer og marker med en fantastisk udsigt til de mange dale og bjerge. Ankomst til Statiunea Sambata Mountain Resort, hvor vi overnatter. I nærheden ligger Brancoveanu klosteret, der stammer tilbage fra 1700-tallet.
Cykelafstand 70 km

Day 4 . Iacobeni fortified kirke - Sighisoara
I dag starter Vi dagen med at udforske det kuperede område i Sibiu - Sighisoara regionen, kendt for sine Saxon befæstede kirker. I dag  passere vi mange små landsbyer og befæstede kirker - Cincu, Dealu Frumus, Agnita, Iacobeni, Bradeni og Apold. Turen ender i Sighisoara, hvis gamle bydel anses for at være en af de smukkeste og mest velbevarede beboede citadeller i Europa (og er på UNESCOs Verdensarvs liste).
Cykelafstand: 90 km

Day 5. Biertan fortified kirke - Sibiu
Efter morgenmaden fortsætter vi i det kuperede område vest for Sighisoara. Cyklingen starter 25 km fra Sighisoara på en lille fredelig vej. Vi kører forbi små landsbyer og 4 befæstede kirker - Biertan (UNESCO), Rechis, Alatana og Hosman, der stammer helt tilbage fra det 14. til det 16. århundrede. Vi slutter turen i den smukke by Sibiu (europæisk kulturby 2007). Eftermiddagen er fri til gåture i den gamle bydel.
Cykelafstand: 77 km

Day 6. Astra frilandsmuseum- Transfagarasan vejen - Balea lac
Om morgenen besøger vi Europas andet største frilandsmuseum beliggende nær Sibiu (Astra frilandsmuseum). Efter besøget er der kort transfer til landsbyen Cartisoara ved foden af Făgăraş bjergene, hvor vi starter dagens cykling på den spektakulære Transfagarasan vej. Først går turen igennem nåleskove og når vi når kabineliftstationen, gør vi holdt for at spise frokost i en lille restaurant. Vi kommer til trægrænsen i omkring 1600 m. Her vil Fagars-bjerge afsløre sin skønhed for os. Vi vil passere vandfaldet Balea og fortsætter din cykling på de mange snoede veje indtil du når den maleriske region ved Balea-søen i 2030m højde, hvor vi overnatter. Fritid til vandreture rundt om søen.
Cykelafstand: 35 km

Day 7. Vidraru dæmning - Poienari - Bucharest
Efter morgenmaden har vi en kort transfer gennem bjergene. Herefter starter du cyklingen nedad Făgăraş-bjergenes sydlige skråninger . Efter at vi har forladt de alpine landskaber, træder vi ind i Arges flodens grønne slugt og kommer til den spektakulære Vidraru dæmning (med en 165m høj væg). I nærheden ligger Poienari fæstning (det tidligere opholdssted for Vlad Tepes også kendt som Dracula) og skulpturen af Prometheus. Vi fortsætter cyklingen nedad bakke og forbi nogle smukke vandfald. Vi slutter dagens cykling af, før vi når Curtea de Arges. Transfer til Bukarest for overnatning.

Day 8. Afrejse
Afrejse på egen hånd.

Baggagetransport: ► Bagagetransport er inkluderet under hele turen, dog skal man bruge en mindre rygsæk til personlige ting.

Prisen inkluderer: ► Overnatning på familiedrevne pensionater og hoteller med eget bad/toilet ► Morgenmad alle 7 dage ► Engelsk-talende guide / chauffør med følgekøretøj ► Transfers ► Bagagetransport ► Kort ► cykel og teknisk support

Prisen inkluderer ikke: ►transfer til lufthavn på afrejsedagen ► cykelleje - kategori 1: kr. 450, kategori 2: kr. 300► Flybilletter ► Rejseforsikring ► Entreer ► Frokoster og middage ► Alkoholiske drikke ► Drikkepenge ► Andre personlige udgifter

Eventuelle tillæg: ► Ved en gruppe på 2-3 personer kommer der et tillæg på 895 kr pr. person ► Eneværelsestillæg: kr.1100,- ► Leje af hjelm kr. 75 pr. uge ► Cykeltaske kr. 75 pr. uge ► Leje af fronttaske kr. 50 pr. uge. ► Hjelm og tasker skal reserveres i forvejen og gerne sammen med bestilling)

Værd at vide: ► Chaufføren / guiden er engelsktalende og meget behjælplig under hele turen. ► Cykler , du kan vælge mellem Mountainbike "RAM og Turcykel ► Alle cyklister modtager en detaljeret beskrivelse af turen og et kort. Guiden med følgekøretøj og bagage kontrollerer gruppen flere gange om dagen og hvis alt er OK med gruppen ventes ved korsveje,og han ledsager gruppen til morgenmad, frokost og middag, og giver oplysninger om de mest interessante steder på turen. Guiden har også ansvaret for den tekniske support. Man kan altid springe nogle hårdere etaper over ved hjælp af følgekøretøjet

Nødvendigt udstyr: Anbefalet udstyr: ► Cykelshorts ► Cykelhjelm ► cykelsko ► Pandebånd ► Cykelhandsker ► Let vindjakke ► Vandtætte bukser ► solbriller med UV beskyttelse ► solcreme ► læbepomade 


Billeder


Cykelferie i Transsylvanien (Vurderet 4.66 / 5 Baseret på 357 Anmeldelser.)
Pris
5290 DKK
Varighed
8 Dage
Eneværelsestillæg
1050 DKK
Status
Åben for booking

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Vejledende flytider:
Afrejse:
København – Budapest – 10:00 – 11:50
Budapest – Bucharest – 13:15 – 15:30

Hjem
Bucharest – Budapest – 16:05 – 16:20
Budapest – København – 17:45 – 19:40

Kontakt os,
hvis du vil have os til at hjælpe dig med at finde egnede fly til den bedste pris. Når vi hjælper dig med at finde flybilletter, vil vi altid forsøge at finde den bedste pris til dig i forhold til afgangs-og ankomsttider. Priserne varierer afhængigt af flyselskab og ledige pladser. Men husk, at de billige flybilletter ofte er vanskelige eller umulige at ændre eller refundere.
Der er servicegebyr (kan ikke refunderes), hvis du vil have os til at hjælpe dig med at finde en passende flybillet. 
 

OBS! Prisen inkl fly er vejledende!

Moderate. Tour for bikers in good phisycal condition.

Gruppestørrelse
4-12
Reservation System Code
ROCYCI
Det bedste af Kenya på en uge 10050 DKK, 8 Dage

Det bedste af Kenya på en uge

Kenya er et af de rejsemål, hvor vi vitterligt kan sige, at det har alt. Her ligger det berømte...
Madagaskar - et isoleret naturparadis 9600 DKK, 12 Dage

Madagaskar - et isoleret naturparadis

Efter adskillelsen af Madagaskar fra det afrikanske kontinent for mere end 50 mill. år siden og...
5 stan-lande - I Djengis khans fodspor 14740 DKK, 21 Dage

5 stan-lande - I Djengis khans fodspor

Følg i Gengis Khans fodspor, gennem store ørkener, rullende stepper, frugtbare dale og de...
Se alt» Blog

28.09.2022 11:22

Via Egnatia - den romerske hærvej på Balkan

Via Egnatia - fra Durrës til Istanbul. Via Egnatia, romersk hærvej, er omdrejningspunktet for vores seneste rundrejse og kulturrejse på Balkan. Ruten går tværs over Balkan fra Durrës i Albanien gennem Nordmakedonien og Grækenland til vore tiders Istanbul i det europæiske Tyrket. Det var den første store hærvej romerne byggede uden for Italien. Den skærer sig gennem terræner og områder, der...


10.12.2021 21:01

Saudi Arabien - islams fødested (gode råd før du skal afsted)

Det tog rigtig lang tid for Saudi Arabien at beslutte sig for at åbne sin grænser for turister, men nu er det endelig en kendsgerning, og Penguin Travel satte straks dette unikke rejsemål på sit kort.Kongeriget – kendt som islams åndelige fødested, har nu en ny tilgang til at tiltrække besøgende, og visum kravene er derfor ændret. Forandringerne er så store i forhold til tidligere, at de...


08.12.2021 13:51

Sokotra - en ø velsignet af guderne og glemt af menneskeheden

Kære rejseven, Da jeg var teenager (tilbage i 70'erne), var der ingen computere og "smart" enheder af nogen art. Kan du forestille dig det, eller måske kan du huske det? Det var den gang vi skrev breve på et papir med en kuglepen og sendte dem med posten. Vi lyttede til de hypermoderne Pink Floyds "The Dark Side of the Moon" eller David Bowies "Space Oddity". Og...


15.11.2021 15:05

Centralasien - alt du behøver at vide inden afrejse

Centralasien er fortsat en af ​​de mindst besøgte regioner i verden. Her findes de såkaldte "Stan-lande", de tidligere sovjetrepublikker Kasakhstan, Tadsjikistan, Turkmenistan, Usbekistan og Kirgisistan. Hvis vi går tilbage i tiden, var disse lande engang hjertet af Silkevejen, den berømte rute, der gik gennem Asien og Europa og forbandt øst og vest, hvor græske og persiske hære...