Cykelferie omkring søerne i Makedonien

Cykelferie omkring søerne i Makedonien 4840 DKK, 8 Dage

I hjertet af Balkanhalvøen har Makedonien altid været på tværs af lokale kulturer, nationale bevægelser og stor magtfuld politik, hvilket gør det til en af de mest attraktive destinationer at udforske i regionen i dag. Udover den fantastiske historie og kulturelle baggrund, er Makedonien også kendt for sine betagende bjerglandskaber og uberørte søer. Derfor inviterer vi dig gerne på en tur, der giver dig mulighed for at opleve landet på de mest spændende måder - på cykel!

Vores rejseplan er designet til at vise dig Makedonien på den mest fantastiske måde. Turen fører dig gennem naturskønne bjergveje, gamle byer og gamle ruiner, der bevarer alle de gamle historie der har formet Balkans kulturelle baggrund - et uforglemmeligt eventyr, krydret med de lokale køkkener. 

Turens højdepunkter:
Krushevo - Balkan-halvøens højestebeliggende by (1500 m o.h.) med autentisk atmosfære og fin arkitektur.
Bitola - den næststørste by. Her havde mange europæiske lande konsulater under Osmannerriget og et berømt militærakademi grundlagt. I dag en farverig by med ortodokse kirker, moskéer og bazarer.
Nationalparken Pelister - landets ældste. I 2601 m ligger toppen Pelister.
Prespa-søen, St.Naum-klosteret, Ohrid-søen og byen Ohrid, der er på UNESCOs verdensarvsliste for vandets renhed, den unikke fauna og byen for dens værdifulde arkæologiske og historiske fortjenester.


Rejseplan:

Dag 1. Ankomst til Skopje
Alt efter ankomsttidspunkt er der måske mulighed for en sviptur til Matka-kløften - måske skal den henlægges til afrejsedagen. Samlet transport til Krushevo, hvor vi overnatter.

Dag 2. Krushevo - Bitola
Turens første cykeludfordring bliver en lang nedkørsel Herfra går det jævnt gennem landskabet mod Bitola. Vi kører fra til landsbyen Slopche og klosteret Johannes Døberen som vi når efter en kort og stejl stigning. Froksoten indtages på en restaurant nedenfor klostret. I Bitola kan du strække benene på en kort gåtur til den nærliggende historiske by Heraculaneum.
Dagens etape: 65 km; Op/nedstigning +560/-1130 m

Dag 3. Bitola - Oteshevo
I dag cykler vi til over Pelisterpasset, hvor vi kan spiser vores frokost. Efter frokostpausen, nedstigningen mod Prespa-søen. Vi fortsætter langs søen bred til vi når landsbyen Oteshevo. Overnatning.
Dagens etape: 64 km; Op/nedstigning +1000/-750 m

Dag 4. Oteshevo og omegn
En hel dag til afslapning. Muligheder for vandreture i nationalparken Pelister eller dase ved søen. Forhåbentligt i solskin.

Dag 5. Oteshevo - Klostret St. Naum - Ohrid
En lang opstigning fører os til højderyggen Galichitsa hvorfra der er en spektakulær udsigt over Prespa og Ohrid søerne. Fra toppen går det rimelig stejlt nedad i hårnålesving til Ohrid-søen. Målet for turen er klostret St. Naum. Herfra tager vi en lille båd og sejler over søen til Ohrid. Overnatning (På denne dag er det som på de øvrige muligt at springe anstrengende strækninger over og hoppe på den medfølgende minibus.
Dagens etape: 64 km; Op/nedstigning +1752/-1915 m

Dag 6. Ohrid
Ohrid er ikke en stor by, men den har en glorværdig fortid og en fantastisk beliggenhed. Denne dag er afsat til at udforske byen og dens seværdigheder. Mulighed for at cykle til klippekirkerne nær landsbyen Kalishta. Det ene behøver ikke udelukke det andet. Dagen er din.
Dagens etape: 36 km; Op/nedstigning +100/-100 m

Dag 7. Ohrid - Debar - Skopje
På turens sidste dag kører vi mod Debar. Vejen følger flodens kurver hele vejen til søen Debar. Fra den lille by af samme navn fortsættes i minibus til Skopje. Undervejs gøres holdt ved Bigorskiklosteret. Overnatning i Skopje.
Dagens etape: 66 km; Op/nedstigning +380/-340m

Dag 8. Afrejse
Afrejse på egen hånd.

Baggagetransport: Inkluderet

Værd at vide: ► Chaufføren / guiden er englesktalende og meget behjælplig under hele turen. ► Cykler: Man kan vælge mellem forskellige cykeltyper her. Husk at angive valgt cykeltype ved bestilling ► Chaufføren / guiden med støttekøretøjet og bagagen kontrollerer gruppen flere gange om dagen, og hvis alt er OK med gruppen ventes på dem ved korsveje, ledsager dem til morgenmad, frokost og middag, og giver oplysninger om de mest interessante steder på turen. Guiden har også ansvaret for den tekniske support. Man kan altid springe nogle hårdere etaper over og gøre brug af følgebilen

Anbefalet rejseperiode: ► maj - november

Nødvendigt udstyr: ► Vi vil kraftigt anbefale cykelhjelm. Du kan medbringe egen hjelm eller benytte en af vores ► medbring gerne: Cykelshorts ► Cykelhandsker ► Let vindjakke ► Solbriller med UV beskyttelse ► Solcreme ► Læbepomade


Prisen inkluderer:
Lufthavn transfer på ankomstdagen
engelsktalende chauffør/guide
7 nætter på hoteller/pensionater i dobbeltværelse med eget douche/toilet og morgenmad
kort
bagage transport

Prisen inkluderer ikke:
Transfer til Skopje lufthavn på afrejsedagen
cykelleje
entréer
andre måltider ikke nævnt
forsikringer
drikkepenge
leje af cykelhjelm: 40 kr. pr. uge
bådtur (~40-75 kr.)

Ekstra tjenester:
Tillæg pp. ved 2-3 deltagere: 90 EUR/ca 720 DKK
eneværelsestillæg


Billeder


Cykelferie omkring søerne i Makedonien (Vurderet 4.83 / 5 Baseret på 343 Anmeldelser.)
Pris
4840 DKK
Varighed
8 Dage
Eneværelsestillæg
1120 DKK
Status
Åben for booking

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

OBS! Prisen inkl fly er vejledende!

These tours include trekking which is a little harder, normally on a challenging terrain. We take it for granted that you are in good condition and fit. You should be physically prepared at home to get the maximum of the tour. Most of the trekking is done at a greater height (max 3000m).

These tours include trekking which is a little harder, normally on a challenging terrain. We take it for granted that you are in good condition and fit. You should be physically prepared at home to get the maximum of the tour. Most of the trekking is done at a greater height (max 3000m).

Gruppestørrelse
4-12
Reservation System Code
MAKCYC
Det bedste af Kenya på en uge 10050 DKK, 8 Dage

Det bedste af Kenya på en uge

Kenya er et af de rejsemål, hvor vi vitterligt kan sige, at det har alt. Her ligger det berømte...
Cykelferie i Balkanbjergene - Bulgarien (guided) 4020 DKK, 8 Dage

Cykelferie i Balkanbjergene - Bulgarien (guided)

Spændende cykeltur i hjertet af Balkanbjergene. På denne rejse cykler vi langs med de nordlige...
Rundrejse i Iran - Det klassiske Persien 6100 DKK, 10 Dage

Rundrejse i Iran - Det klassiske Persien

Det moderne Iran og Det klassiske Persien - en rundrejse udover det sædvanlige! En kulturrejse,...
Se alt» Blog

28.09.2022 11:22

Via Egnatia - den romerske hærvej på Balkan

Via Egnatia - fra Durrës til Istanbul. Via Egnatia, romersk hærvej, er omdrejningspunktet for vores seneste rundrejse og kulturrejse på Balkan. Ruten går tværs over Balkan fra Durrës i Albanien gennem Nordmakedonien og Grækenland til vore tiders Istanbul i det europæiske Tyrket. Det var den første store hærvej romerne byggede uden for Italien. Den skærer sig gennem terræner og områder, der...


10.12.2021 21:01

Saudi Arabien - islams fødested (gode råd før du skal afsted)

Det tog rigtig lang tid for Saudi Arabien at beslutte sig for at åbne sin grænser for turister, men nu er det endelig en kendsgerning, og Penguin Travel satte straks dette unikke rejsemål på sit kort.Kongeriget – kendt som islams åndelige fødested, har nu en ny tilgang til at tiltrække besøgende, og visum kravene er derfor ændret. Forandringerne er så store i forhold til tidligere, at de...


08.12.2021 13:51

Sokotra - en ø velsignet af guderne og glemt af menneskeheden

Kære rejseven, Da jeg var teenager (tilbage i 70'erne), var der ingen computere og "smart" enheder af nogen art. Kan du forestille dig det, eller måske kan du huske det? Det var den gang vi skrev breve på et papir med en kuglepen og sendte dem med posten. Vi lyttede til de hypermoderne Pink Floyds "The Dark Side of the Moon" eller David Bowies "Space Oddity". Og...


15.11.2021 15:05

Centralasien - alt du behøver at vide inden afrejse

Centralasien er fortsat en af ​​de mindst besøgte regioner i verden. Her findes de såkaldte "Stan-lande", de tidligere sovjetrepublikker Kasakhstan, Tadsjikistan, Turkmenistan, Usbekistan og Kirgisistan. Hvis vi går tilbage i tiden, var disse lande engang hjertet af Silkevejen, den berømte rute, der gik gennem Asien og Europa og forbandt øst og vest, hvor græske og persiske hære...