Rejs trygt og sikkert!

Cykelferie omkring søerne i Makedonien

Cykelferie omkring søerne i Makedonien 4690 DKK, 8 Dage

I hjertet af Balkanhalvøen har Makedonien altid været på tværs af lokale kulturer, nationale bevægelser og stor magtfuld politik, hvilket gør det til en af de mest attraktive destinationer at udforske i regionen i dag. Udover den fantastiske historie og kulturelle baggrund, er Makedonien også kendt for sine betagende bjerglandskaber og uberørte søer. Derfor inviterer vi dig gerne på en tur, der giver dig mulighed for at opleve landet på de mest spændende måder - på cykel!

Vores rejseplan er designet til at vise dig Makedonien på den mest fantastiske måde. Turen fører dig gennem naturskønne bjergveje, gamle byer og gamle ruiner, der bevarer alle de gamle historie der har formet Balkans kulturelle baggrund - et uforglemmeligt eventyr, krydret med de lokale køkkener. 

Turens højdepunkter:
Krushevo - Balkan-halvøens højestebeliggende by (1500 m o.h.) med autentisk atmosfære og fin arkitektur.
Bitola - den næststørste by. Her havde mange europæiske lande konsulater under Osmannerriget og et berømt militærakademi grundlagt. I dag en farverig by med ortodokse kirker, moskéer og bazarer.
Nationalparken Pelister - landets ældste. I 2601 m ligger toppen Pelister.
Prespa-søen, St.Naum-klosteret, Ohrid-søen og byen Ohrid, der er på UNESCOs verdensarvsliste for vandets renhed, den unikke fauna og byen for dens værdifulde arkæologiske og historiske fortjenester.


Rejseplan:

Dag 1. Ankomst til Skopje
Alt efter ankomsttidspunkt er der måske mulighed for en sviptur til Matka-kløften - måske skal den henlægges til afrejsedagen. Samlet transport til Krushevo, hvor vi overnatter.

Dag 2. Krushevo - Bitola
Turens første cykeludfordring bliver en lang nedkørsel Herfra går det jævnt gennem landskabet mod Bitola. Vi kører fra til landsbyen Slopche og klosteret Johannes Døberen som vi når efter en kort og stejl stigning. Froksoten indtages på en restaurant nedenfor klostret. I Bitola kan du strække benene på en kort gåtur til den nærliggende historiske by Heraculaneum.
Dagens etape: 65 km; Op/nedstigning +560/-1130 m

Dag 3. Bitola - Oteshevo
I dag cykler vi til over Pelisterpasset, hvor vi kan spiser vores frokost. Efter frokostpausen, nedstigningen mod Prespa-søen. Vi fortsætter langs søen bred til vi når landsbyen Oteshevo. Overnatning.
Dagens etape: 64 km; Op/nedstigning +1000/-750 m

Dag 4. Oteshevo og omegn
En hel dag til afslapning. Muligheder for vandreture i nationalparken Pelister eller dase ved søen. Forhåbentligt i solskin.

Dag 5. Oteshevo - Klostret St. Naum - Ohrid
En lang opstigning fører os til højderyggen Galichitsa hvorfra der er en spektakulær udsigt over Prespa og Ohrid søerne. Fra toppen går det rimelig stejlt nedad i hårnålesving til Ohrid-søen. Målet for turen er klostret St. Naum. Herfra tager vi en lille båd og sejler over søen til Ohrid. Overnatning (På denne dag er det som på de øvrige muligt at springe anstrengende strækninger over og hoppe på den medfølgende minibus.
Dagens etape: 64 km; Op/nedstigning +1752/-1915 m

Dag 6. Ohrid
Ohrid er ikke en stor by, men den har en glorværdig fortid og en fantastisk beliggenhed. Denne dag er afsat til at udforske byen og dens seværdigheder. Mulighed for at cykle til klippekirkerne nær landsbyen Kalishta. Det ene behøver ikke udelukke det andet. Dagen er din.
Dagens etape: 36 km; Op/nedstigning +100/-100 m

Dag 7. Ohrid - Debar - Skopje
På turens sidste dag kører vi mod Debar. Vejen følger flodens kurver hele vejen til søen Debar. Fra den lille by af samme navn fortsættes i minibus til Skopje. Undervejs gøres holdt ved Bigorskiklosteret. Overnatning i Skopje.
Dagens etape: 66 km; Op/nedstigning +380/-340m

Dag 8. Afrejse
Afrejse på egen hånd.

Baggagetransport: Inkluderet

Værd at vide: ► Chaufføren / guiden er englesktalende og meget behjælplig under hele turen. ► Cykler: Man kan vælge mellem forskellige cykeltyper her. Husk at angive valgt cykeltype ved bestilling ► Chaufføren / guiden med støttekøretøjet og bagagen kontrollerer gruppen flere gange om dagen, og hvis alt er OK med gruppen ventes på dem ved korsveje, ledsager dem til morgenmad, frokost og middag, og giver oplysninger om de mest interessante steder på turen. Guiden har også ansvaret for den tekniske support. Man kan altid springe nogle hårdere etaper over og gøre brug af følgebilen

Anbefalet rejseperiode: ► maj - november

Nødvendigt udstyr: ► Vi vil kraftigt anbefale cykelhjelm. Du kan medbringe egen hjelm eller benytte en af vores ► medbring gerne: Cykelshorts ► Cykelhandsker ► Let vindjakke ► Solbriller med UV beskyttelse ► Solcreme ► Læbepomade


Prisen inkluderer:
Lufthavn transfer på ankomstdagen
engelsktalende chauffør/guide
7 nætter på hoteller/pensionater i dobbeltværelse med eget douche/toilet og morgenmad
kort
bagage transport

Prisen inkluderer ikke:
Transfer til Skopje lufthavn på afrejsedagen
cykelleje
entréer
andre måltider ikke nævnt
forsikringer
drikkepenge
leje af cykelhjelm: 40 kr. pr. uge
bådtur (~40-75 kr.)

Ekstra tjenester:
Tillæg pp. ved 2-3 deltagere: 90 EUR/ca 720 DKK
eneværelsestillæg


Billeder


Cykelferie omkring søerne i Makedonien (Vurderet 4.83 / 5 Baseret på 316 Anmeldelser.)
Pris
4690 DKK
Varighed
8 Dage
Eneværelsestillæg
900 DKK
Status
Åben for booking

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

OBS! Prisen inkl fly er vejledende!

These tours include trekking which is a little harder, normally on a challenging terrain. We take it for granted that you are in good condition and fit. You should be physically prepared at home to get the maximum of the tour. Most of the trekking is done at a greater height (max 3000m).

These tours include trekking which is a little harder, normally on a challenging terrain. We take it for granted that you are in good condition and fit. You should be physically prepared at home to get the maximum of the tour. Most of the trekking is done at a greater height (max 3000m).

Gruppestørrelse
4-12
Reservation System Code
MAKCYC
Vandreferie i Rila- og Pirinbjergene - Bulgarien 3950 DKK, 8 Dage

Vandreferie i Rila- og Pirinbjergene - Bulgarien

En unik bjergvandretur over skyerne i Balkan-halvøens højeste bjerge. På denne tur vil vi bestige...
Sydsudan - kvæghyrdernes land 13990 DKK, 9 Dage

Sydsudan - kvæghyrdernes land

Der er ingen tvivl om, at Sydsudan er en af de mest udfordrende destinationer for den frygtløse...
Trekking i Simienbjergene - Vandreferie Etiopien 5880 DKK, 7 Dage

Trekking i Simienbjergene - Vandreferie Etiopien

Pak rygsækken og tag med på opdagelse i et af verdens mest spektakulære trekkingområder – i...
Se alt» Blog

25.08.2021 13:12

7 interessante fakta om Afghanistan

Så er der igen nyt fra Afghanistan - i april 2021 skrev vi om tilbagetrækning af soldater frem til 11.september 2021. Fulde af håb og optimisme - velvidende at  Afghanistan i mere end 50 år har været været på forsiderne med historier om flygtninge, terrorisme, burkaer og skæg. I 2015 skrev Suzanne Brøgger om sine oplevelser i landet i bogen "Jeg har set den gamle verden forsvinde...


10.08.2021 15:10

Guinea – mineraler og chimpamser, der bruger sten som værktøj

Guinea - pygmæernes land og guldminer Det oprindelige folk i Guinea var pygmæer. Langsomt blev de fordrevet og assimileret af indtrængende folkeslag, der i århundreder søgtelykken i guldminerne, der forsynede middelhavslandene med det ædle metal. Guinea – og kun Guinea Dette vestafrikansk land hedder kun Guinea, men for at adskille det fra en række andre lande, hvor navnet Guinea...


10.08.2021 14:50

Top 7 seværdigheder i Sydsudan

Sudan er det nyeste land i verden og et, som mange mennesker ikke engang har hørt om. Dem, der har, forbinder det normalt med den militære konflikt, der har hærget i regionen i årtier. Men bag alt dette ligger et land med gamle kulturelle ritualer, et utal af farverige lokale stammer og rå naturlig skønhed. Det er stadig en af de mest udfordrende destinationer for den udforskende rejsende. I...


09.08.2021 12:20

De ukendte pyramider i Sudan

De ukendte pyramider i Sudan Kan du navnet på landet med de fleste pyramider i verden? Nej, det er ikke Egypten. Landet, der har denne rekord med mere end 200 pyramider, er faktisk Egyptens sydlige nabo - Sudan. Selvom de ikke er så store som de egyptiske, er de lige så imponerende og har lige så spændende historie, der går tilbage til 800-tallet f.Kr., til kongeriget Kush. De sudans pyramider...