Rejs trygt og sikkert!

Cykelferie omkring søerne i Makedonien

Cykelferie omkring søerne i Makedonien 4700 DKK, 8 Dage

I hjertet af Balkanhalvøen har Makedonien altid været på tværs af lokale kulturer, nationale bevægelser og stor magtfuld politik, hvilket gør det til en af de mest attraktive destinationer at udforske i regionen i dag. Udover den fantastiske historie og kulturelle baggrund, er Makedonien også kendt for sine betagende bjerglandskaber og uberørte søer. Derfor inviterer vi dig gerne på en tur, der giver dig mulighed for at opleve landet på de mest spændende måder - på cykel!

Vores rejseplan er designet til at vise dig Makedonien på den mest fantastiske måde. Turen fører dig gennem naturskønne bjergveje, gamle byer og gamle ruiner, der bevarer alle de gamle historie der har formet Balkans kulturelle baggrund - et uforglemmeligt eventyr, krydret med de lokale køkkener. 

Turens højdepunkter:
Krushevo - Balkan-halvøens højestebeliggende by (1500 m o.h.) med autentisk atmosfære og fin arkitektur.
Bitola - den næststørste by. Her havde mange europæiske lande konsulater under Osmannerriget og et berømt militærakademi grundlagt. I dag en farverig by med ortodokse kirker, moskéer og bazarer.
Nationalparken Pelister - landets ældste. I 2601 m ligger toppen Pelister.
Prespa-søen, St.Naum-klosteret, Ohrid-søen og byen Ohrid, der er på UNESCOs verdensarvsliste for vandets renhed, den unikke fauna og byen for dens værdifulde arkæologiske og historiske fortjenester.


Rejseplan:

Dag 1. Ankomst til Skopje
Alt efter ankomsttidspunkt er der måske mulighed for en sviptur til Matka-kløften - måske skal den henlægges til afrejsedagen. Samlet transport til Krushevo, hvor vi overnatter.

Dag 2. Krushevo - Bitola
Turens første cykeludfordring bliver en lang nedkørsel Herfra går det jævnt gennem landskabet mod Bitola. Vi kører fra til landsbyen Slopche og klosteret Johannes Døberen som vi når efter en kort og stejl stigning. Froksoten indtages på en restaurant nedenfor klostret. I Bitola kan du strække benene på en kort gåtur til den nærliggende historiske by Heraculaneum.
Dagens etape: 65 km; Op/nedstigning +560/-1130 m

Dag 3. Bitola - Oteshevo
I dag cykler vi til over Pelisterpasset, hvor vi kan spiser vores frokost. Efter frokostpausen, nedstigningen mod Prespa-søen. Vi fortsætter langs søen bred til vi når landsbyen Oteshevo. Overnatning.
Dagens etape: 64 km; Op/nedstigning +1000/-750 m

Dag 4. Oteshevo og omegn
En hel dag til afslapning. Muligheder for vandreture i nationalparken Pelister eller dase ved søen. Forhåbentligt i solskin.

Dag 5. Oteshevo - Klostret St. Naum - Ohrid
En lang opstigning fører os til højderyggen Galichitsa hvorfra der er en spektakulær udsigt over Prespa og Ohrid søerne. Fra toppen går det rimelig stejlt nedad i hårnålesving til Ohrid-søen. Målet for turen er klostret St. Naum. Herfra tager vi en lille båd og sejler over søen til Ohrid. Overnatning (På denne dag er det som på de øvrige muligt at springe anstrengende strækninger over og hoppe på den medfølgende minibus.
Dagens etape: 64 km; Op/nedstigning +1752/-1915 m

Dag 6. Ohrid
Ohrid er ikke en stor by, men den har en glorværdig fortid og en fantastisk beliggenhed. Denne dag er afsat til at udforske byen og dens seværdigheder. Mulighed for at cykle til klippekirkerne nær landsbyen Kalishta. Det ene behøver ikke udelukke det andet. Dagen er din.
Dagens etape: 36 km; Op/nedstigning +100/-100 m

Dag 7. Ohrid - Debar - Skopje
På turens sidste dag kører vi mod Debar. Vejen følger flodens kurver hele vejen til søen Debar. Fra den lille by af samme navn fortsættes i minibus til Skopje. Undervejs gøres holdt ved Bigorskiklosteret. Overnatning i Skopje.
Dagens etape: 66 km; Op/nedstigning +380/-340m

Dag 8. Afrejse
Afrejse på egen hånd.

Baggagetransport: Inkluderet

Værd at vide: ► Chaufføren / guiden er englesktalende og meget behjælplig under hele turen. ► Cykler: Man kan vælge mellem forskellige cykeltyper her. Husk at angive valgt cykeltype ved bestilling ► Chaufføren / guiden med støttekøretøjet og bagagen kontrollerer gruppen flere gange om dagen, og hvis alt er OK med gruppen ventes på dem ved korsveje, ledsager dem til morgenmad, frokost og middag, og giver oplysninger om de mest interessante steder på turen. Guiden har også ansvaret for den tekniske support. Man kan altid springe nogle hårdere etaper over og gøre brug af følgebilen

Anbefalet rejseperiode: ► maj - november

Nødvendigt udstyr: ► Vi vil kraftigt anbefale cykelhjelm. Du kan medbringe egen hjelm eller benytte en af vores ► medbring gerne: Cykelshorts ► Cykelhandsker ► Let vindjakke ► Solbriller med UV beskyttelse ► Solcreme ► Læbepomade


Prisen inkluderer:
Lufthavn transfer på ankomstdagen
engelsktalende chauffør/guide
7 nætter på hoteller/pensionater i dobbeltværelse med eget douche/toilet og morgenmad
kort
bagage transport

Prisen inkluderer ikke:
Transfer til Skopje lufthavn på afrejsedagen
cykelleje
entréer
andre måltider ikke nævnt
forsikringer
drikkepenge
leje af cykelhjelm: 40 kr. pr. uge
bådtur (~40-75 kr.)

Ekstra tjenester:
Tillæg pp. ved 2-3 deltagere: 90 EUR/ca 720 DKK
eneværelsestillæg


Billeder


Cykelferie omkring søerne i Makedonien (Vurderet 4.83 / 5 Baseret på 315 Anmeldelser.)
Pris
4700 DKK
Varighed
8 Dage
Eneværelsestillæg
900 DKK
Status
Åben for booking

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

OBS! Prisen inkl fly er vejledende!

These tours include trekking which is a little harder, normally on a challenging terrain. We take it for granted that you are in good condition and fit. You should be physically prepared at home to get the maximum of the tour. Most of the trekking is done at a greater height (max 3000m).

These tours include trekking which is a little harder, normally on a challenging terrain. We take it for granted that you are in good condition and fit. You should be physically prepared at home to get the maximum of the tour. Most of the trekking is done at a greater height (max 3000m).

Gruppestørrelse
4-12
Reservation System Code
MAKCYC
Trekking i Simienbjergene - Vandreferie Etiopien 5900 DKK, 7 Dage

Trekking i Simienbjergene - Vandreferie Etiopien

Pak rygsækken og tag med på opdagelse i et af verdens mest spektakulære trekkingområder – i...
På østeuropæisk opdagelse - Rumænien, Moldova, Ukraine og Hviderusland 9630 DKK, 15 Dage

På østeuropæisk opdagelse - Rumænien, Moldova, Ukraine og Hviderusland

Har du lyst til at følge i Grev Draculas fodspor, afdække hemmeligheder i et af de mindst besøgte...
Det bedste af Mexico - grupperejse 7390 DKK, 10 Dage

Det bedste af Mexico - grupperejse

Riv 10 dage ud af kalenderen og tag med os på denne 10-dages tur for at udforske en overflod af...
Se alt» Blog

29.04.2021 15:35

Rwanda i overhalingsbanen

Ved du, at Rwanda er et af de sikreste lande i Afrika at rejse i? Befolkningen er åben og venlig overfor besøgende udefra og udover de gængse rejseråd om påklædning, der matcher landets kultur og huske at holde på hat og briller, hvor mange samles, så kan man roligt rejse rundt i landet også på egen hånd. Det lille afrikanske land, Rwanda, hvis navn tidligere mest var forbundet med det...


27.04.2021 13:12

7 interessante fakta om Afghanistan

Så er der igen nyt fra Afghanistan. Denne gang om tilbagetrækning af soldater frem til 11.september 2021. I mere end 50 år har Afghanistan været lig med historier om flygtninge, terrorisme, burkaer og skæg. Men landet er så meget mere end det. Det er et land med oldgammel historie, gamle velbevarede traditioner og unik kultur. Her er 7 interessante fakta om Afghanistan, der vil rokke ved din...


21.08.2018 17:13

Guinea Tilhørte Engang En Række Afrikanske Emperier

Guinea tilhørte engang en række afrikanske emperier Den land vi nu kender som Guinea, har tilhørte en række akfrikanske emperier, indtil Frankrig koloniserede landet i 1890’erne, og gjorde det til en del af Fransk Vestafrika. Trods flere forsøg fra lokale på at vælte den franske regering, blev Guinea atter inkorporeret i Fransk Vestafrika i starten af 1900-tallet, og blev kaldt Fransk...


15.08.2018 17:35

Et af de Mest Imponerende Vandfald i Verden

Et af de mest imponerende vandfald i Guyana Kaieteur Falls i Guyana er rangeret som nummer to, på listen over de mest imponerende vandfald i verden, Worldwide Waterfall Database. Det er fantastisk. Vandfaldet har et fald på 225 meter. Selv ikke det verdensberømte Niagara Falls kommer i nærheden med sine små 50 meter. Guyana er den eneste engelsktalende nation i Sydamerika På trods af at have...