Rejs trygt og sikkert!

Cykelferie i Spanien – Valencia

Cykelferie i Spanien – Valencia 5060 DKK, 8 Dage

Velkommen til Alicante fuld af kontraster af vin og appelsiner; oliven og mandler; floder og hav, by og landsbyer, forrevne bjerge og grønne dale; frugtplantager og fyrretræer; modernitet og historie; religion og verdslighed, men frem for alt af solskin og tradition.
Mærk pulsen i regionens store by,Valencia, og træd ind i ekkoet fra forgangne tider og kulturer, når du kommer uden for dens mure. Ved pedalernes kraft kører du skånsomt ind i en verden, som kun få kender eller kommer til at opleve, og med en venlig og gæstfri befolkning. Så hvad venter du på? Lad eventyret begynde...

Ruten er designet til at drage fordel, så vidt overhovedet muligt, af nedkørsler i det bakkede landskab, der starter inde i landet og snor sig mod kystnære sletter og havet. Ruten kræver derfor ikke super cykelform, og når det er sagt, så er der forskellige alternativer til at forkorte eller forlænge en etape.

På de første to dage følger ruten en tidligere jernbanelinje, der er uden trafik. På de andre dage har vi valgt små stille veje, hvor der er langt mellem bilerne.

 

Turens højdepunkter:
Fontanars dels Alforins
Parque Natural de la Albufera -
València – det centrale marked, katedralen og den hellige gral, shopping og strande m.m.

 

 


Rejseplan:


Dag 1 Biar
Ankomst til Biar. En lille by, der er rig på kulturarv og kronet af det fantastiske slot fra det 12. århundrede, der har været vidne til mange historiske episoder. Du kan vandre rundt i det gamle kvarter med sin labyrint af smalle gader og opdage mange hyggelige pladser og kirker osv. Hvad med at prøve de lokale specialiteter i en af de mange barer og restauranter?

Dag 2 Biar -  Bocairent
På dagens rute gør vi brug af sporene fra en nedlagt jernbane, der går parallelt med floden Vinalopó. Du passerer frugtplantager og flere små landsbyer, når vi nærmer os Banyeres de Mariola; i denne by kan du vælge mellem to ruter:
Rute 1: fortsæt i et fladt terræn, der grænser op til den naturlige enklave kendt som ”Paraje natural de la Serra de Mariola”, der på få kilometer fører os frem til Bocairent.
Rute 2: kører ind i ”Paraje natural de la Sierra de Mariola” og kører op i højderne. Herfra er der en fantastisk udsigt og spændende flora og fauna. Derefter køres til den imponerende middelalderlige by Bocairent.
Gå ikke glip af en spadseretur i det gamle kvarter. Overnatning i Bocairent.
Kørsel: 24/32/46 km
 
Dag 3 Bocairent – Ontinyent
Efter en sund og solid morgenmad går det videre i pedalerne mod Ontinyent, distriktshovedstaden med et interessant historisk og arkitektonisk centrum. Her finder du flere caféer og restauranter, hvor du kan nyde en række lokale gastronomiske lækkerier. Vælg mellem 2 ruter: 
Rute 1: Den korteste rute, hvor du på få kilometer er i Ontinyent, hvilket giver mulighed for at se mere af den fantastiske middelalderby Bocairent.
Rute 2: Du tager den grønne rute, der fører til La Valleta d 'Agres, der får dig mentalt ned i gear, mens vi cykler forbi frugttræer ved foden af den imponerende bjergkæde kendt som Serra de Mariola. Det går gennem landsbyer som Alfafara og Agres, hver med deres særpræg.
Kørsel: 15/30 km
 
Dag 4 Ontinyen
Kørsel på stille veje forbi fredelige kornmarker, olivenlunde og vinmarker. Hold øje med de storslåede bygninger, der smelter sammen med landskabet, når du nærmer dig Fontanars dels Alforins. Flere af fordums adelsmænds huse er blevet omdannet til vingårde, og i landsbyen kan du besøge specialbutikker, der tilbyder hjemmelavede delikatesser og håndlavet kunsthåndværk. 
Kørsel: 40 km
 
Dag 5 Ontinyent –Xàtiva
Du starter dagen med at køre forbi grønne marker og frugtbare lunde med mandel-, oliven- og abrikostræer, der sammen med kakifrugtplantager og gamle vinmarker er som et farverigt patchwork. Du kommer gennem Albaida med dets interessante befæstede palads, der understreger dens historiske betydning, og du kommer gennem et netværk af små bosættelser og landsbyer på vej til bredden af Bellús-dæmningen. Området omkring dæmningen er naturskønt og har stor økologisk værdi. Du støder på en række kulturelle seværdigheder såsom gamle vandmøller, azuts (vandafledningsdæmninger) og elementer af vandingsinfrastruktur. Jorden her omkring er den mest frugtbare i distriktet, og det er ikke overraskende, at der er rigeligt med haver. Du følger en sti, der grænser op til Albaida-flodens kløft (om foråret / sommeren kan du tage en dukkert for at køle af). Derefter fortsættes til den ædle by Xàtiva, gennemsyret af historie og beriget med et imponerende slot.
Kørsel: 35 km
 
Dag 6 Xàtiva – Cullera
Fra byen Xàtiva bevæger vi os langsomt mod València langs køkkenhaver og skønne appelsinlunde. Området er kendt for sine kvalitetsappelsiner, velsignet af Middelhavets klimatiske forhold med solskin og behageligt vejr året rundt. Du tager stille veje og stier, der fletter sig gennem appelsinlundene, der ligger som et grønt tæppe langs dalen. Du kommer ind i en smuk lille dal for at følge en del af pilgrimsruten, der forbinder forskellige klostre, og hvor der er mulighed for at se nærmere på det imponerende kloster Simat de la Valldigna. Vel forbi rismarker ligger Cullera, en kystby med smuk havudsigt, hvor du kan smage nogle af områdets risspecialiteter. Denne by har masser af strande, som du kan nyde selv om vinteren, hvis solen skinner.
Kørsel: 55 km
 
Dag 7 Cullera – València
Du vågner i naturreservatet kendt som Parque Natural de la Albufera, et af de mest værdifulde økosystemer ved Middelhavet. Du kan beundre de forskellige naturmiljøer såsom søer, sump, klitter og fyrreskove, der grænser op til strandpromenaden. Alle disse økosystemer har deres egen flora og fauna. Det er værd at nyde en af de typiske lokale retter i dette specielle distrikt. Du kan gå en tur ved havnen og se fiskeren på arbejde, før de vender hjem til det maleriske El Palmar. Når du når Valencia, skal du udforske det formidable gamle kvarter med dets katedral og det centrale marked - faktisk en markedskatedral! Udforsk de smalle gader og pladser, der tilbyder et væld af caféer, barer og restauranter. Er du generation good life, så er du i himlen her. Byens natteliv er også berømt.
Kørsel: 46 km
 
Dag 8 València
Efter en god morgenmad er turen forbi og nye eventyr eller hjemrejsen venter.
 
 
Praktisk information: De nærmeste lufthavne til turstart i Biar er Alicante og València.
Hvis du lander i Alicante kan du tage bussen (se mere her) fra lufthavnen til Alicante Station/centrum og fortsætte med tog til Villena togstation (45min. – 10 EUR pp) – se mere her.
Hvis du lander i València kan du tage metroen til stationen Xàtiva (se mere her) og fortsætte med tog fra València Station (Estació del Nord) til Villena togstation (1t.15min. – 15 EUR pp) – se mere her. 
Mulighed for afhentning på station mod tillæg.
 

 


Prisen inkluderer:
Indkvartering i delt dobbeltværelse
Morgenmad enten som buffet eller continental
Detaljeret rutebeskrivelse
Kort og information om seværdigheder
Velkomstmøde
Lokal telefonassistance 9-18
Baggagetransport mellem logier
GPS med ruter

Prisen inkluderer ikke:
Fly til Spanien
Transport til turstart/fra turslut
Leje af cykel
Måltider udover morgenmad
Drikkevarer og drikkepenge
Entreer til seværdigheder
Eventuelle ekstra nætter
Eventuelle yderligere transporter
Forsikring

Ekstra tjenester:
Cykelleje: 91 EUR (685 DKK)
El-cykel 156 EUR (1170 DKK)
Ekstra nætter på forespørgsel
Afhentning på forespørgsel (afhængig af antal og tid på døgnet)


Billeder


Cykelferie i Spanien – Valencia (Vurderet 4.85 / 5 Baseret på 17 Anmeldelser.)
Pris
5060 DKK
Varighed
8 Dage
Eneværelsestillæg
1680 DKK
Status
Åben for booking
Pris
5620 DKK
Varighed
8 Dage
Eneværelsestillæg
1680 DKK
Status
Åben for booking
Pris
5060 DKK
Varighed
8 Dage
Eneværelsestillæg
1680 DKK
Status
Åben for booking
Pris
5170 DKK
Varighed
8 Dage
Eneværelsestillæg
1680 DKK
Status
Åben for booking
Pris
5060 DKK
Varighed
8 Dage
Eneværelsestillæg
1680 DKK
Status
Åben for booking
Pris
5170 DKK
Varighed
8 Dage
Eneværelsestillæg
1680 DKK
Status
Åben for booking
Pris
5060 DKK
Varighed
8 Dage
Eneværelsestillæg
1680 DKK
Status
Åben for booking

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Reservation System Code
SPCYCVAL
Sydsudan - kvæghyrdernes land 13990 DKK, 9 Dage

Sydsudan - kvæghyrdernes land

Der er ingen tvivl om, at Sydsudan er en af de mest udfordrende destinationer for den frygtløse...
Cykelferie i Balkanbjergene - Bulgarien (guided) 4020 DKK, 8 Dage

Cykelferie i Balkanbjergene - Bulgarien (guided)

Spændende cykeltur i hjertet af Balkanbjergene. På denne rejse cykler vi langs med de nordlige...
BALKAN – den store tur! Bulgarien, Serbien, Bosnien-Herzegovina, Kroatien, Montenegro, Kosovo, Albanien, Makedonien 7590 DKK, 14 Dage

BALKAN – den store tur! Bulgarien, Serbien, Bosnien-Herzegovina, Kroatien, Montenegro, Kosovo, Albanien, Makedonien

DOWNLOAD TRIP DOSSIER   Denne rundrejse er et kulturhistorisk kalejdoskop på Balkan. Engang...
Se alt» Blog

10.12.2021 21:01

Saudi Arabien - islams fødested (gode råd før du skal afsted)

Det tog rigtig lang tid for Saudi Arabien at beslutte sig for at åbne sin grænser for turister, men nu er det endelig en kendsgerning, og Penguin Travel satte straks dette unikke rejsemål på sit kort.Kongeriget – kendt som islams åndelige fødested, har nu en ny tilgang til at tiltrække besøgende, og visum kravene er derfor ændret. Forandringerne er så store i forhold til tidligere, at de...


08.12.2021 13:51

Sokotra - en ø velsignet af guderne og glemt af menneskeheden

Kære rejseven, Da jeg var teenager (tilbage i 70'erne), var der ingen computere og "smart" enheder af nogen art. Kan du forestille dig det, eller måske kan du huske det? Det var den gang vi skrev breve på et papir med en kuglepen og sendte dem med posten. Vi lyttede til de hypermoderne Pink Floyds "The Dark Side of the Moon" eller David Bowies "Space Oddity". Og...


15.11.2021 15:05

Centralasien - alt du behøver at vide inden afrejse

Centralasien er fortsat en af ​​de mindst besøgte regioner i verden. Her findes de såkaldte "Stan-lande", de tidligere sovjetrepublikker Kasakhstan, Tadsjikistan, Turkmenistan, Usbekistan og Kirgisistan. Hvis vi går tilbage i tiden, var disse lande engang hjertet af Silkevejen, den berømte rute, der gik gennem Asien og Europa og forbandt øst og vest, hvor græske og persiske hære...


25.08.2021 13:12

7 interessante fakta om Afghanistan

Så er der igen nyt fra Afghanistan - i april 2021 skrev vi om tilbagetrækning af soldater frem til 11.september 2021. Fulde af håb og optimisme - velvidende at  Afghanistan i mere end 50 år har været været på forsiderne med historier om flygtninge, terrorisme, burkaer og skæg. I 2015 skrev Suzanne Brøgger om sine oplevelser i landet i bogen "Jeg har set den gamle verden forsvinde...