Rejs trygt og sikkert!

Cykelferie langs Litauens Østersøkyst

Cykelferie langs Litauens Østersøkyst 3720 DKK, 8 Dage

Turen langs Ø;stersøen i Litauen går til feriestedet Palanga og Neringas kuriske nationalpark, udpeget af UNESCO som verdensarvssted, og udforskes på egen hånd ad meget naturskønne cykelruter. Oplev traditionelt litauisk landliv, når du cykler i Nemunas-flodens delta-region. Denne tur følger delvist den første officielt afmærkede cykelrute af høj kvalitet i Litauen, Seaside Cycle Route, der blev indviet for godt ti år siden. Turen begynder og slutter i den historiske kystby Klaipėda, tidligere kendt som Memel (tysk) og med et fascinerende kvarter i den gamle bydel. Byen kan prale af en rig, turbulent historie, der går tilbage til det 13.årh. I dag er det en travl, moderne by med en fantastisk udvalg af caféer og restauranter og mange årlige festivaler med fokus på jazz, folklore og havet. De tilbudte fritidsmuligheder spænder fra historieture til vandsport. Nyd det! Du kan vælge at tilbringe ekstra nætter her enten i starten eller slutningen af turen. Du tilbringer også to nætter i Nida, det største feriested på Den kuriske landtange. Det er det perfekte sted at nyde en afslappende strandferie eller udforske områdets unikke omgivelser, dets geologi, fugleliv og lagune til fods, på cykel eller i kano.

Højdepunkter:
♦ Klaipėda og Palanga – Litauens mest berømte feriesteder ved Ø;stersøen
♦ Rusnė Island – Litauens eneste ø med få hundrede meter til russiske Kaliningrad
♦ Det Kuriske Næs – 100 km lang sandtange med vandrende klitter


 

Rejseplan

Dag 1 Klaipėda
Ankomst til Klaipėda – Litauens eneste havneby. Individuel transfer til hotellet, hvis bestilt som ekstra ydelse. Indcheckning på på hotellet – en renoveret mølle beliggende ved havet i hjertet af den gamle bydel. Også muligt at tilkøbe middage (se tillægsydelser).
Overnatning i Klaipėda på Old Mill Hotel el.lign.

Dag 2 Rundtur fra Klaipėda langs Seaside Cycle Route til Palanga
Din lokale vært møder dig på hotellet kl. 9, udleverer din cykel (hvis leje er tilkøbt i forvejen) og gennemgår din rejseplan. I dag skal du cykle til feriebyen Palanga, en idyllisk rute, der går mod nord gennem Giruliai-skoven og Seaside Regional Park. Undervejs passerer du Plazė-søen og Hollænderens kasket - en kystnær klint og her er mange muligheder for at tage en omvej til kysten, hvis du ønsker det. Vel ankommet til Palanga kan du besøge Den botaniske park og det bemærkelsesværdige ravmuseum, der ligger i et tidligere palads, slappe af på de lange sandstrande, spadsere på den 470 meter lange mole og glæde dig over de charmerende caféer og restauranter i gågaden” J. Basanavičius”. Kør tilbage til Klaipėda ad samme rute eller vælg alternativ på stedet.
Overnatning i Klaipėda på Old Mill Hotel el.lign.
(Cykling 58 km)

Dag 3 Fra Klaipėda til Šilutė
Start dagen med en kort transfer til den lille by Veiviržėnai, hvor din cykeltur ad maleriske landlige veje gennem Pamars-engene til Šilutė tager sin begyndelse. Šilutė var en gang et bemærkelsesværdigt fiskemarked med markedsplads og havn og i dag med masser af caféer og restauranter. Hele dagen cykler du gennem regionen kendt som storkenes land, og den hvide storke fortjener virkelig sin plads som Litauens nationale fugl. Undervejs stop i landsbyen Švėkšna for at udforske godset med sin smukke park og den imponerende neo-gotiske kirke ”Sankt Jakob den Ældre”.
Overnatning i Šilutė på Gilija Hotel el.lign.
(Cykling 44 km / minibus 40 km)

Dag 4 Rundtur fra Šilutė til Rusnė Island
Fra morgenstunden kører du på de små stier og hovedstierne til Litauens eneste ø - Rusnė Island ved den russiske grænse og i Nemuna flodens delta . Landsbyen Rusnė er fuld af landlige charme, og dens museum huser et traditionelt fiskerhus. Når du står ved bredden af Nemunas-floden i Rusnė, ser du den russiske enklave Kaliningrad kun 100 meter på den anden side af floden. På vej tilbage til Šilutė skal du stoppe ved det gamle fyr i Uostadvaris havnen og også se den gamle vandpumpestation.
Overnatning i Šilutė på Gilija Hotel el.lign.
(Cykling 47 km)

Dag 5. Fra Šilutė til Nida og over Den kuriske lagune
Cykling til Ventė Cape med en fuglemærkningsstation og ornitologisk museum undervejs. Stop ved fyrtårnet fra det 19. århundrede for at få et glimt af de vandrende kuriske klitter, og læn dig derefter tilbage og nyd sejlturen, når du krydser lagunen med færge*) - (1,5-2 timer) for at ankomme til Nida, det største bebyggede område på Det Kuriske Næs. Dit hotel ligger i hjertet af denne tidligere fiskerby.
Overnatning i Nida på Nerija eller Nidos Banga
(Cykling 33 km / sejllads 14 km)

Dag 6 Fridag i Nida
Nida er et af de smukkeste feriesteder i Litauen med Den kuriske lagune på den ene side og de fine sandstrande ved Ø;stersøkysten på den anden. Berømt for sit rav - trawlet op fra havbunden og dets imponerende klitter, er der masser at lave her. Besøg Fisherman's House, Amber Gallery og den berømte forfatter Thomas Manns sommerhus; slap af på stranden, sejl i kano for at se de ”døde” klitter og udvælg dig en af de mange caféer eller restauranter.
Overnatning i Nida på Nerija eller Nidos Banga
(Cykling 10 km)

Dag 7 Fra Nida til NIDA til Klaipėda langs klitterne på ”Den kuriske landtange”
Træd i pedalerne gennem det tidløse landskab på næsset ad den fredelige cykelsti, der fører til Klaipėda. Ofte i fyrreskove og altid med kysten i nærheden. Der er en eller to klitter, der skal forceres - de eneste skråninger på turen! Stop ved de ”døde” klitter og se kolonierne af grå hejrer og skarver. Juodkrante er også et fiskerleje med lagunens vande, der giver en virkelig charmerende beliggenhed, som du også kan nyde. Stop undervejs ved de gyldne sandstrande, svøm i Ø;stersøen og kør gennem skovene for at nå frem til Smiltynė, hvor du tager færgen tilbage til den gamle bydel i Klaipėda for din sidste overnatning. Her skal du returnere din cykler, inden du tjekker ind på hotellet. Overnatning i Klaipėda på Old Mill Hotel el.lign.
(Cykling 58 km)

Dag 8 Afrejse
Nyd en sidste spadseretur gennem denne fascinerende by, inden transfer til Palanga lufthavn, den internationale færgeterminal eller bus / togstationen for din videre rejse, hvis denne er tilkøbt. Du kan også nyde en længere ferie ved at blive i Klaipėda og tilkøbe ekstra nætter.
*) Afgange hver onsdag, torsdag, lørdag og søndag.

 


Prisen inkluderer:
7 nætter på hotel i delt dobbeltværelse med sh/t.
7 x buffet morgenmad
Bagagetransport
Transfer i minibus Klaipėda - Veiviržėnai
Bådtur over Den kuriske lagune til Nida
24 timers servicetelefon
Individuel turpakke (1 pr. værelse) med byinformationer; kort og rutebeskrivelse
GPS oplysninger

Prisen inkluderer ikke:
Drikkevarer og måltider ikke nævnt
Drikkepenge
Personlige udgifter
Afhentning ved ankomst og afrejse
Forsikring
Cykelleje

Ekstra tjenester:
Leje af trekking cykler (KTM / VDV / Kalkhoff) leveres med en vandtæt cykeltaske (20 l) 65 EUR (15 EUR pr. ekstra dag)
Leje af E-cykel / Pedelec (VDV / Kalkhoff) med Bosch køresystem; udstyret med en vandtæt cykeltaske (20 l) 175 EUR (30 EUR pr. ekstra dag)
Leje af vandtæt styrtaske med kort / smartphone-holder (Ortlieb) 20 EUR pr. cykel
Halvpension (7 x 3-retters middag) - 165 EUR (skal forudbestilles)
Afhentning i bil op til 3 personer pr. vej: Palanga lufthavn 55 EUR
Klaipeda Færgeterminal (fra hhv. Sverige og Tyskland) 35 EUR


Billeder


Cykelferie langs Litauens Østersøkyst (Vurderet 4.9 / 5 Baseret på 33 Anmeldelser.)
Pris
3720 DKK
Varighed
8 Dage
Eneværelsestillæg
1860 DKK
Status
Åben for booking
* Afgange hver Lørdag og Onsdag
Pris
4100 DKK
Varighed
8 Dage
Eneværelsestillæg
2240 DKK
Status
Åben for booking
* Afgange hver lørdag og onsdag
Pris
4470 DKK
Varighed
8 Dage
Eneværelsestillæg
2240 DKK
Status
Åben for booking
* Afgange hver lørdag og onsdag
Pris
4100 DKK
Varighed
8 Dage
Eneværelsestillæg
2240 DKK
Status
Åben for booking
* Afgange hver lørdag og onsdag
Pris
3720 DKK
Varighed
8 Dage
Eneværelsestillæg
1860 DKK
Status
Åben for booking
* Afgange hver lørdag og onsdag

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

 We rate this trip Easygoing to Moderate. You will cycle on low traffic roads (a few stretches on gravel/sandy road) and separate cycle paths (half of the tour), including the Lithuanian Seaside Cycle Route. The terrain is dead flat most of the tour, except a few hills on the Curonian Spit.

Gruppestørrelse
min. 2 pax
Reservation System Code
LTCYCSELF
BALKAN – den store tur! Bulgarien, Serbien, Bosnien-Herzegovina, Kroatien, Montenegro, Kosovo, Albanien, Makedonien 7590 DKK, 14 Dage

BALKAN – den store tur! Bulgarien, Serbien, Bosnien-Herzegovina, Kroatien, Montenegro, Kosovo, Albanien, Makedonien

DOWNLOAD TRIP DOSSIER   Denne rundrejse er et kulturhistorisk kalejdoskop på Balkan. Engang...
På østeuropæisk opdagelse - Rumænien, Moldova, Ukraine og Hviderusland 10350 DKK, 15 Dage

På østeuropæisk opdagelse - Rumænien, Moldova, Ukraine og Hviderusland

Har du lyst til at følge i Grev Draculas fodspor, afdække hemmeligheder i et af de mindst besøgte...
Sydsudan - kvæghyrdernes land 13990 DKK, 9 Dage

Sydsudan - kvæghyrdernes land

Der er ingen tvivl om, at Sydsudan er en af de mest udfordrende destinationer for den frygtløse...
Se alt» Blog

10.12.2021 21:01

Saudi Arabien - islams fødested (gode råd før du skal afsted)

Det tog rigtig lang tid for Saudi Arabien at beslutte sig for at åbne sin grænser for turister, men nu er det endelig en kendsgerning, og Penguin Travel satte straks dette unikke rejsemål på sit kort.Kongeriget – kendt som islams åndelige fødested, har nu en ny tilgang til at tiltrække besøgende, og visum kravene er derfor ændret. Forandringerne er så store i forhold til tidligere, at de...


08.12.2021 13:51

Sokotra - en ø velsignet af guderne og glemt af menneskeheden

Kære rejseven, Da jeg var teenager (tilbage i 70'erne), var der ingen computere og "smart" enheder af nogen art. Kan du forestille dig det, eller måske kan du huske det? Det var den gang vi skrev breve på et papir med en kuglepen og sendte dem med posten. Vi lyttede til de hypermoderne Pink Floyds "The Dark Side of the Moon" eller David Bowies "Space Oddity". Og...


15.11.2021 15:05

Centralasien - alt du behøver at vide inden afrejse

Centralasien er fortsat en af ​​de mindst besøgte regioner i verden. Her findes de såkaldte "Stan-lande", de tidligere sovjetrepublikker Kasakhstan, Tadsjikistan, Turkmenistan, Usbekistan og Kirgisistan. Hvis vi går tilbage i tiden, var disse lande engang hjertet af Silkevejen, den berømte rute, der gik gennem Asien og Europa og forbandt øst og vest, hvor græske og persiske hære...


25.08.2021 13:12

7 interessante fakta om Afghanistan

Så er der igen nyt fra Afghanistan - i april 2021 skrev vi om tilbagetrækning af soldater frem til 11.september 2021. Fulde af håb og optimisme - velvidende at  Afghanistan i mere end 50 år har været været på forsiderne med historier om flygtninge, terrorisme, burkaer og skæg. I 2015 skrev Suzanne Brøgger om sine oplevelser i landet i bogen "Jeg har set den gamle verden forsvinde...