Baltikum rundt på cykel 6890 DKK, 9 Dage

Ø;;;stersøkysten og nationalparkerne i Estland, Letland og Litauen skal udforskes på naturskønne ruter, samtidig med at de tre hovedstæder - Tallinn, Riga og Vilnius - med deres gamle bydele er udpeget af UNESCO som verdensarvsteder. Vi kommer gennem nationalparken Lahemaa, som er en af de sidste uspolerede regioner på den baltiske østersøkyst, Otepää Lakeland - det såkaldte "estiske Schweiz" og de smukke Gauja-floddalene. Turen inkluderer cykling på Den kuriske landtange, som tidligere var lukket for besøgende; i dag kaldes det ofte det litauiske Sahara. Rejs fra Tallinn, Estland, i nord, gennem Letland og videre til Litauen i syd, nyd et stort udvalg af byer, landsbyer og landskaber og få en fremragende fornemmelse for de forskellige karakterer i disse markante lande. Turen begynder i Tallinn, hvor du får kort over turen med detaljeret program- og rutebeskrivelse. Næste dag vil din lejecykel være klar til turstart i Lahemaa. Rundrejsen er en delvist guidet tur, dvs. under hele turen undtagen i Jurmala og Curonian Spit er chauffør med minibus og cykeltrailer er med dig, og du kan deltage i byture (Tallinn, Riga, Vilnius) ledet af professionelle guider. Din bagage transporteres af den medfølgende bil og chaufføren kan træde til, hvis der opsår problemer med cyklen.


Rejseplan
Dag 1 (tirsdag) Tallinn, Estland
Ankomst Tallinn på egen hand. Bytur med guide. Overnatning i Tallinn på Hotel Hestia Ilmarine**** el.lign.

Dag 2 (onsdag) Tallinn - National Park Lahemaa, Estland
Efter morgenmaden kommer chaufføren, der med minibussen kører frem til den første cykeltur i nationalparken Lahema, der er en af de sidste uspolerede regioner ved den baltiske østersøkyst. Overnatning i Palmse eller Sagadi på Hotel Palmse Park*** el.lign.
(Cykling 53 km / med minibussen 90 km)

Dag 3 (torsdag) Lake Peipsi – Tartu, Estland
Dagen starter med kørsel til Mustvee, hvorfra cykelturen langs bredden af Peipsis søbred. Det sidste stykke til Tartu, der er en kendt universitetsby, tilbagelægges med bussen. Overnatning i Tartu på Hotel Dorpat*** el.lign.
(Cykling 50 km / med minibussen 160 km)

Dag 4 (fredag) Otepää – Sigulda, Letland
Efter transferen til Otepää, et naturskønt sted med mange søer cykler vi gennem det såkaldte estoniske Schweiz og nyder det skønne landskab. Transfer til hotel i Sigulda, det mest populære feriested i Letland. Overnatnng på Hotel Sigulda el.lign.
(Cykling 28 km / med minibussen 235 km)

Dag 5 (lørdag): Gauja Nationalpark – Riga, Letland
Dagen byder på cyklinggennem Gauja Nationalparken til Ragana. Nyd undervejs den spektakulære udsigt over Gauja-floddalen med Gutmana-hulen, de middelalderlige slotte i Sigulda og Turaida, den ældste kirke(fra år 1205) i Letland. Eftermiddagstransfer til Riga, den lettiske hovedstad, hvor en guidet tur i den charmerende gamle bydel venter. Overnatning i Hotel Avalon**** el. lign.
(Cykling 17 km / med minibussen 50 km)

Dag 6 (søndag) Riga & Jurmala, Latvia
Oplev Riga på egen hånd og brug cykelstien til Jurmala, et kendt lettisk feriested ved kysten med lange sandstrande og mudder- og mineralske bade med afslappende egenskaber. Tag lokaltoget tilbage til Riga om aftenen (30 min; ikke inkl).
Overnatning i Hotel Avalon**** el. lign.
(Cykling 35 km / med minibussen 25 km)

Dag 7 (mandag) Hill of Crosses. Litauisk cykeltur
Transfer med minibus til Litauens kyst. Undervejs gøres stop ved Hill of Crosses, et uforglemmelige syn af tusinder af kors på to små bakker. Start din cykeltur til Klaipeda på en smuk cykelsti, der ligger langs østersøkysten i naturskønt område. Undervejs stop i Palanga, den berømte litauiske badeby med både en botanisk park og ravmuseum.
Overnatning i Klaipeda på Old Mill Hotel*** el.lign.
(Cykling 46 el. 30 km / med minibussen 290 km)

Dag 8 (tirsdag) Nationalparken ”Den kuriske landtange”, Litauen
Efter morgenmaden krydses lagunen med færge og vi begynder at cykle på en asfaltcykelsti, der fører langs Den kuriske landtange til Nida, det smukkeste feriested i Litauen berømt for de imponerende klitter. På ruten kan du besøge Heksehøjen, se en koloni af gråhejrer og skarver; udforske de "døde" klitter til fods, bade i Ø;;;;;;stersøen eller bare slappe af og nyde solen på gyldne strande. Overnatning i Nida på Hotel Nerija*** el.lign.
(Cykling 57 km)

Dag 9 (Onsdag) Den kuriske lagune, Litauen
Tag en morgenbåd over Den kuriske lagune til fastlandet (~ 1,5-2 timer)og nyd den smukke udsigt over klitterne undervejs. Cykel til Venta Cape og se fugleobservatoriet og det gamle fyrtårn. Transfer med bus langs Nemunas-floden til Kaunas.
Overnatning i Kaunas på Hotel Best Western Santakos**** el. lign.
(Cykling 31 km / med båd 14 km / med minibussen 185 km)

Dag 10 (torsdag) Slotte på øen Trakai - Vilnius, Litauen
Efter morgenmaden kører vi med bus til Lake District, hvorfra cykelturen gennem det maleriske landskab af blide bakker begynder. Ankomst til Trakai, den tidligere hovedstad i Storhertugdømmet Litauen. Afslut turen med transfer til Vilnius, hvor en guidet tur i den gamle bydel venter. Overnatning i Vilnius på hotel Tilto*** el.lign
(Cykling 35 km / med minibussen 75 km)

Dag 11 (fredag) Vilnius, Litauen
Afrejse på egen hånd.


Prisen inkluderer:
10 nætter på hotel inkl. Locale skatter. Værelser med dush/toilet.
Morgenmad fra dag 2 til 10
Transfers jf. Rejseplan I minibus med aircondition.
Bagagetransport
Bytur med guide I Tallinn Riga og Vilnius (entreer ikke inkl.)
Bådtur over Den kuriske lagune fra Nida til fastlandet
Individuel turpakke (1 pr. værelse) med byinformationer
kort og rutebeskrivelse
GPS oplysninger

Prisen inkluderer ikke:
Flybilletter
Drikkevarer og måltider ikke nævnt
Drikkepenge
Personlige udgifter
Afhentning ved ankomst og afrejse
Forsikring

Ekstra tjenester:
Leje af trekking cykler (VDV / Kalkhoff) med Shimano-gearskifte med 24 gear og frihjul (valgfrit) leveres med en vandtæt cykeltaske (1 x cykel)
og omdrejningstæller (1 x reservation) 110 EUR
Leje af E-cykel / Pedelec (VDV / Kalkhoff / KTM) med Bosch køresystem; 8-trins Shimano Nexus navgear; udstyret med en vandtæt cykeltaske 280 EUR
Leje af vandtæt styrtaske med kort / smartphone-holder (Ortlieb) 20 EUR pr. Cykel
cykkelhjelm-15 EUR
Indkvartering før turen - på forespøgsel
Halvpension (6 x 3-retters middag med kaffe/te på hotellerne undtagen i Tallinn; Riga & Vilnius) - 165 EUR
Afhentning ved ankomst fra Tallinn lufthavn og til Vilnius lufthavn ved afrejse: Med bil op til 3 pers. 35 EUR / minibus op til 7 pers. 65 EUR (pr. vej). Ekstratjenesterne bestilles og betales til os efter dagens valutakurs i DKK.


Billeder


Baltikum rundt på cykel (Vurderet 4.94 / 5 Baseret på 54 Anmeldelser.)
Pris
6890 DKK
Varighed
9 Dage
Eneværelsestillæg
2460 DKK
Status
Åben for booking
Pris
6890 DKK
Varighed
9 Dage
Eneværelsestillæg
2460 DKK
Status
Åben for booking

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

No special experience is needed; everyone who is in condition to cope with long Saturday walks in the forest can also cope with these tours. As a rule, the trips are short and at a low altitude. Often, it is your choice to join or skip a day-tour. The routes follow a hilly terrain without steep ascents and descents. Normally we walk 3/5h a day.

Most of you, who are used to walking/cycling during a long weekend, will be in condition to cope with a tour of this level. You should be in a good health condition. We have successive days of longer and more difficult walking and days of lighter walking/cycling. Some parts of the day routes are done at a higher altitude. The paths are in good condition. We walk/cycle for 5/7h a day.

Gruppestørrelse
min. 2 pax
Reservation System Code
LTCYCSELF
Glimt af Cameroon og Den Centralafrikanske Republik 12580 DKK, 11 Dage

Glimt af Cameroon og Den Centralafrikanske Republik

En rejse til Cameroun og Den Centralafrikanske Republik, CAR, kalder på den uforbeholdne...
Det bedste af Sydkorea 8560 DKK, 7 Dage

Det bedste af Sydkorea

 På denne uforglemmelige 7-dages rundrejse i Sydkorea oplever I landets kulturelle...
Ridetrek i Balkanbjergene (Bulgarien) 5510 DKK, 8 Dage

Ridetrek i Balkanbjergene (Bulgarien)

Denne eventyrlig ride-trail foregår på en del af den berømte vandrerute Kom-Emine (E3). Sporet...
Se alt» Blog

10.12.2021 21:01

Saudi Arabien - islams fødested (gode råd før du skal afsted)

Det tog rigtig lang tid for Saudi Arabien at beslutte sig for at åbne sin grænser for turister, men nu er det endelig en kendsgerning, og Penguin Travel satte straks dette unikke rejsemål på sit kort.Kongeriget – kendt som islams åndelige fødested, har nu en ny tilgang til at tiltrække besøgende, og visum kravene er derfor ændret. Forandringerne er så store i forhold til tidligere, at de...


08.12.2021 13:51

Sokotra - en ø velsignet af guderne og glemt af menneskeheden

Kære rejseven, Da jeg var teenager (tilbage i 70'erne), var der ingen computere og "smart" enheder af nogen art. Kan du forestille dig det, eller måske kan du huske det? Det var den gang vi skrev breve på et papir med en kuglepen og sendte dem med posten. Vi lyttede til de hypermoderne Pink Floyds "The Dark Side of the Moon" eller David Bowies "Space Oddity". Og...


15.11.2021 15:05

Centralasien - alt du behøver at vide inden afrejse

Centralasien er fortsat en af ​​de mindst besøgte regioner i verden. Her findes de såkaldte "Stan-lande", de tidligere sovjetrepublikker Kasakhstan, Tadsjikistan, Turkmenistan, Usbekistan og Kirgisistan. Hvis vi går tilbage i tiden, var disse lande engang hjertet af Silkevejen, den berømte rute, der gik gennem Asien og Europa og forbandt øst og vest, hvor græske og persiske hære...


25.08.2021 13:12

7 interessante fakta om Afghanistan

Så er der igen nyt fra Afghanistan - i april 2021 skrev vi om tilbagetrækning af soldater frem til 11.september 2021. Fulde af håb og optimisme - velvidende at  Afghanistan i mere end 50 år har været været på forsiderne med historier om flygtninge, terrorisme, burkaer og skæg. I 2015 skrev Suzanne Brøgger om sine oplevelser i landet i bogen "Jeg har set den gamle verden forsvinde...