Rejs trygt og sikkert!
Opdag Parenzana på to hjul 3280 DKK, 5 Dage

Cykelferie på evigt skønne Istrien. Kom med og oplev den tidligere smalsporede jernbanelinie Parenzana, som er forvandlet til et paradis for cyklister! 

Du vil elske de små maleriske landsbyer og landskaberne med en masse gamle landsbyer, som sporet fører dig igennem. Når du kommer ind i de smukke dale med skove og floder, der er rammen om turen og så kommer op på højdedragene, vil naturens skønhed få dig til at tabe pusten. Hold en pause, sug freden ind og det grønne til dig. På denne interessante tur kører vi gennem tunneler, over broer og viadukter, kører gennem vinmarker og olivenlunde, som giver området en særlig atmosfære. Middelalder bjergbyerne Grožnjan og Motovun fra middelalderen begejstrer enhver ligesom den unikke by Poreč og den tidligere romerske koloni Pula, hvor man mærker fortidens magiske ånd med et strej af italiensk charme.

Turens højdepunkter:
♦ Selve cykelruten Parenzana ad den smalsporede jernbanelinje
Istrien - skønne landskaber og de gamle byer Motovun, Grožnjan, Poreč
Kulturarv, køkken og lokale delikatesser – levn fra romertiden, friske fiskeretter og trøfler

 


 Rejseplan:

Dag 1: Ankomst til Muggia (Trieste)
Ankomst i løbet af eftermiddagen og tid på egen hånd. Overnatning i Trieste.

Dag 2: Trieste - Buje
Kl. 09.00 har vi et lille velkomstmøde og de, der har bestilt cykeludlejning, får dem udleveret og evt. andet udstyr. Herefter er der transfer med cyklerne ud af byen til Skofije eller Muggia for at undgå trafikken i Trieste. I dag fører Parenzana hele vejen langs med bugten Piran gennem byerne Portorož og Lucija til saltområderne i Sečovlje. Sečovlje salt-slette er den nordligste saltslette i Middelhavsområdet. Saltet producres på traditionel vis baseret på en over 700 år gammel metode på naturens præmisser. Her er et museum, man kan besøge. Efter vi har passeret den slovensk- kroatiske grænse går Parenzanasporet opad og giver mulighed for et panorama-vy udover hele bugten med saltværker og alperne i baggrunden. Når vi har passeret Savudrija - Salvore tog station, følger Parenzana vejen og kommer gennem Buje regionens engang vigtige landsbyer. Efter ankomsten til hotellet er det muligt at nyde lokale specialiteter som trøffel og istrisk skinke. Overnatning i Buje området.
Dagens etape med start i Muggia: 51 km; højdeforskel: 56 km+654/-506/ start i Koper: 35 km; højdeforskel +654/-506m

Dag 3: Buje - Motovun
Efter morgenmaden starter du med at cykle (på makadam belægnning) ad den legendariske Parenzana rute. Det tidligere smalsporede jerbanespor fører dybt ind på den istriske halvø og forbinder 33 istriske byer mellem Porec og Trieste og tre landes territorium. Vi kører gennem bakkede landskaber med vinmarker og det bliver klart, hvorfor den også var kendt som jernbanens vinrute. Det er mange smukke udsigtspukter, hvor man kan stoppe mellem middelalderbyerne Buje, Grožnjan og Motovun, inden vi kommer frem til Motovun. Hold en pause i Grožnjan, kunstnerbyen. Når du her har set udsigt og gallerier kan du fortsætte gennem storslåede landskaber og vinmarker. Når vi har passeret adskillige tunneler, cyklet over gamle broer og passeret udsigtspunkter, kommer du til landsbyen Livade – verdens trøffelcenter, hvor du kan smage og købe forskellige trøffelprodukter. På bakken ved siden af Livade ligger Motovun, hvor vi tilbringer natten.
Dagens etape: 38 km; højdeforskel: +750m/-620m

Dag 4: Motovun - Poreč
Med udsigt over Mirna floddalen ligger den nok mest berømte og attraktive middelalderby på Istrien, Motovun – Montona. Denne betagende bjergby er et symbol for den skønne halvø. Det romansk-gotiske klokketårn med en takket krone er fra det 13. årh. og står ved siden af Skt. Stefanskirken fra det 17. årh. og dominerer byens kerne. På det centrale torv ligger det romanske rådhus, den største ikke religiøse bygning på Istrien fra den periode, omgivet af mange andre historiske bygninger. Parenzana fører os gennem tunnelen under Motovun mod Poreč gennem landsbyen Vižinada. Du passerer landsbyen Nova Vas, hvor du kan se Baredine grotten. Langs med vinmarker fører sporet til Poreč. Her i byen kan man finde materielle og åndelige spor af store kulturer. Kør langs det gamle bycentrum og her finder man det romerske forum, prægtige paladser fra forskellige historiske perioder og oven i det hele den berømte Euphrasius basilika med kirke, kapeller og atriumgård. Overnatning i Porec.
Dagens etape: 36 km; højdeforskel: 335m/-594m

Dag 5: Turslut
Det er ikke nemt at tage afsked med den skønne by, så overvej, om du ikke skulle tage et par ekstra nætter eller rejse videre ud i det dragende kroatiske landskab.

 


Prisen inkluderer:
4 overnatninger i delt dobbeltværelse
4 x morgenmad
Informationspakke med detaljeret rutebeskrivelse (kort og road book)
Bagagetransport
24/7 nødtelefon

Prisen inkluderer ikke:
Transport til/fra Istrien
Transfers ved ankomst og afrejse
Måltider udover morgenmad
Drikkevarer og drikkepenge
Cykelleje og udstyr (cykelcomputer; vandflaskeholder; saddeltaske med en ekstra slange; værktøj; pumpe og lås)
Rejse- og cykelforsikring

Ekstra tjenester:
Cykelleje: 600 kr. pp for 3 dage
El-cykelleje: 900 kr. for 3 dage
Solorejsende og andre transfers på forespørgsel


Billeder


Opdag Parenzana på to hjul (Vurderet 4.67 / 5 Baseret på 58 Anmeldelser.)
Pris
3280 DKK
Varighed
5 Dage
Eneværelsestillæg
900 DKK
Status
Åben for booking
Pris
3720 DKK
Varighed
5 Dage
Eneværelsestillæg
900 DKK
Status
Åben for booking
Pris
4100 DKK
Varighed
5 Dage
Eneværelsestillæg
1050 DKK
Status
Åben for booking
Pris
3720 DKK
Varighed
5 Dage
Eneværelsestillæg
900 DKK
Status
Åben for booking

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Gruppestørrelse
min 2 people
Reservation System Code
HRMTBSELF
Cykelferie i Balkanbjergene - Bulgarien (guided) 4020 DKK, 8 Dage

Cykelferie i Balkanbjergene - Bulgarien (guided)

Spændende cykeltur i hjertet af Balkanbjergene. På denne rejse cykler vi langs med de nordlige...
Det bedste af Mexico - grupperejse 7370 DKK, 10 Dage

Det bedste af Mexico - grupperejse

Riv 10 dage ud af kalenderen og tag med os på denne 10-dages tur for at udforske en overflod af...
På østeuropæisk opdagelse - Rumænien, Moldova, Ukraine og Hviderusland 10350 DKK, 15 Dage

På østeuropæisk opdagelse - Rumænien, Moldova, Ukraine og Hviderusland

Har du lyst til at følge i Grev Draculas fodspor, afdække hemmeligheder i et af de mindst besøgte...
Se alt» Blog

10.12.2021 21:01

Saudi Arabien - islams fødested (gode råd før du skal afsted)

Det tog rigtig lang tid for Saudi Arabien at beslutte sig for at åbne sin grænser for turister, men nu er det endelig en kendsgerning, og Penguin Travel satte straks dette unikke rejsemål på sit kort.Kongeriget – kendt som islams åndelige fødested, har nu en ny tilgang til at tiltrække besøgende, og visum kravene er derfor ændret. Forandringerne er så store i forhold til tidligere, at de...


08.12.2021 13:51

Sokotra - en ø velsignet af guderne og glemt af menneskeheden

Kære rejseven, Da jeg var teenager (tilbage i 70'erne), var der ingen computere og "smart" enheder af nogen art. Kan du forestille dig det, eller måske kan du huske det? Det var den gang vi skrev breve på et papir med en kuglepen og sendte dem med posten. Vi lyttede til de hypermoderne Pink Floyds "The Dark Side of the Moon" eller David Bowies "Space Oddity". Og...


15.11.2021 15:05

Centralasien - alt du behøver at vide inden afrejse

Centralasien er fortsat en af ​​de mindst besøgte regioner i verden. Her findes de såkaldte "Stan-lande", de tidligere sovjetrepublikker Kasakhstan, Tadsjikistan, Turkmenistan, Usbekistan og Kirgisistan. Hvis vi går tilbage i tiden, var disse lande engang hjertet af Silkevejen, den berømte rute, der gik gennem Asien og Europa og forbandt øst og vest, hvor græske og persiske hære...


25.08.2021 13:12

7 interessante fakta om Afghanistan

Så er der igen nyt fra Afghanistan - i april 2021 skrev vi om tilbagetrækning af soldater frem til 11.september 2021. Fulde af håb og optimisme - velvidende at  Afghanistan i mere end 50 år har været været på forsiderne med historier om flygtninge, terrorisme, burkaer og skæg. I 2015 skrev Suzanne Brøgger om sine oplevelser i landet i bogen "Jeg har set den gamle verden forsvinde...